-
Μετά απο τον ορισμό μου σαν εθελοντή απο (ποιόν άλλον )τον 'πατέρα' DAP , και την έμμεση προτροπή του 'χημικού' Πάνου ,
(όλα τα παραπάνω συνέβησαν στο 'Ότι πιό απίθανο έχω δεί ......'),
ανοίγω αυτό το topic , για να αναφέρουμε τα κατα την γνώμη μας ή κατα
τεκμήριο σωστά πού έχουμε δεί ή βλέπουμε στους Ελληνικούς δρόμους.Έτσι , για να μήν είμαστε μόνον γκρινιάρηδες .
Η πραγματικότητα δέν είναι πάντα μαύρη ή γκρίζα ,
πολλές φορές (θα δούμε πόσες ) είναι ΑΣΠΡΗ !!!Αποστόλης.
-
Μετά απο τον ορισμό μου σαν εθελοντή απο (ποιόν άλλον )τον 'πατέρα' DAP , και την έμμεση προτροπή του 'χημικού' Πάνου ,
τεκμήριο σωστά πού έχουμε δεί ή βλέπουμε στους Ελληνικούς δρόμους.Έτσι , για να μήν είμαστε μόνον γκρινιάρηδες .
-
-
Η υπομονή ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ οδηγών που ανέχονται όλα τα στραβά και μαύρα ή γκρίζα... Πραγματικά, δεν θυμάμαι να έχω δει τίποτα άλλο πραγματικά σωστό. Μακάρι να αποδειχθώ λάθος και άδικος... Αλλά πολύ φοβάμαι πως...
-
μια νότα αισιοδοξίας και μπραβο αποστόλη που το άνοιξες!
όχι μωρέ νάσο, γίνονται και όμορφα πράγματα στους δρόμους μας αλλιως θα είχαμε λαλήσει, τόσες ωρες που γυρνάμε στους δρόμους με μηχανές και αυτοκινητα. Όχι τρελλά πράγματα, απλά ένα χαμόγελο από κάποιον που σου παραχωρεί την προτεραιοτητα του είναι ικανό να σου φτιάξει το πρωϊνό! Ένα ευχαριστώ απο το μηχανόβιο όταν του κάνεις χώρο να περάσει, ή χαμόγελο όταν λέω εγω ευχαριστώ από κάποιον που αφήνει εμενα να περάσω, όταν είμαι με τη μηχανή σε κάνουν να χαμογελάς! Βέβαια, δεν θα γράφουμε τέτοια μικρά εδώ, προφανώς
Ενα πολύ ωραίο που υπάρχει στους δρόμους μας είναι η εξυπηρέτηση στην αττική οδό! Σταματάς για λίγο στην άκρη και αμέσως έρχεται καποιος ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΑ και σε ρωτάει αν έχεις πρόβλημα! Έχω δει, μέχρι και βενζίνη να βάζουν σε κάποιον που μαλλον από κακό υπολογισμό έμεινε! Μπράβο στα παιδιά που δουλεύουν εκεί γιατί φαίνεται πως τους αρέσει αυτό που κάνουν και χαίρονται που δεν υπάρχει το κλίμα 'τί έγινε ρε μεγάλε' κτλ -
Αποστολη μη νομιζεις οτι δεν προσεξα το θεμα που εβαλες.Απλως ψαχνω και μολις βρω ενα καλο τα λεμε. Ψαχνω ο ταλαιπωρος,ψαχνω.
-
Mε κάποια επιφύλαξη...Το δεξί φλάς που ανάβουν μερικοί οδηγοί προπορευόμενων φορτηγών για να προσπεράσεις όταν δεν είσαι σίγουρος....?(συνοδεύεται και με κορνάρισμα μετά το πέρας της 'ειδικής αποστολής'.
-
Η ευκολία με την οποία μπορείς να αφήσεις πίσω σου τον συνωστισμό των αστικών κέντρων και σε λίγη ώρα να βρεθείς σε εκπληκτικές διαδρομές με λίγη ή καθόλου κίνηση για να διασκεδάσεις, παίξεις, ξεδώσεις ή χαλαρώσεις. Η Ελληνική φύση σε αποζημιώνει για την μικρή σου απόδραση.
Συχνά στο τέρμα της διαδρομής σε περιμένουν τα καλύτερα. -
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Må êÜðïéá åðéöýëáîç...Ôï äåîß öëÜò ðïõ áíÜâïõí ìåñéêïß ïäçãïß ðñïðïñåõüìåíùí öïñôçãþí ãéá íá ðñïóðåñÜóåéò üôáí äåí åßóáé óßãïõñïò....?(óõíïäåýåôáé êáé ìå êïñíÜñéóìá ìåôÜ ôï ðÝñáò ôçò 'åéäéêÞò áðïóôïëÞò'.ÌÞðùò áõôü ãßíåôáé ,ëÝù ìÞðùò ,üôáí Ý÷åéò ìåßíåé ðßóù ôïõ üóï ðñÝðåé ÷ùñßò íá êÜíåéò ôïí ,ðñïóðáèþíôáò íá ôïí ðñïóðåñÜóåéò üðïõ íá 'íáé ,êáé âãáßíåéò üôáí ðñáãìáôéêÜ ìðïñåßò êáé ðñÝðåé?????
Ãéá óêÝøïõ ôï -
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Mε κάποια επιφύλαξη...Το δεξί φλάς που ανάβουν μερικοί οδηγοί προπορευόμενων φορτηγών για να προσπεράσεις όταν δεν είσαι σίγουρος....?(συνοδεύεται και με κορνάρισμα μετά το πέρας της 'ειδικής αποστολής'.Το πρόβλημα είναι εάν μπορείς να εμπιστευτείς την κρίση του άλλου θέτωντας σε κίνυνο τη ζωή σου. Ως πρόθεση πάντως μου φαίνεται και εμένα σωστή και την πρώτη φορά που μου συνέβη δεν ήξερα τι ήθελε να πει ο ποιητής.
-
Είπαμε...με κάποια επιφύλαξη!!!!(ποιό πολύ την πρόθεση ήθελα να τονίσω όπως έγραψε και ο Yandr,αν και έχω κάνει τέτοια προσπέραση).
-
Τα περισσοτερα καλα στους Ελληνικους δρομους αναμενω να τα δω μετα το περας των Ολυμπιακων.
Ηδη παντως η κινηση φαινεται να μειωνεται λιγο μετα απο καποια εργα και πιστευω οτι θα μειωθει περισσοτερο αν τελειωσουν ολα εγκαιρως..
Φυσικα μιλαω παντα για την Αθηνα.
Παιδια μηπως γνωριζει κανενας η τεραστια γεφυρα στο υψος του ιπποδρομου τι θα κανει??? -
Oδηγός φορτηγού σε κατηφορική επαρχιακή 40 χιλιομέτρων κατεβαίνει με 10 χιλιόμετρα την ώρα λόγω βάρους. Η ουρά πίσω του είναι 80-100 αυτοκίνητα. Στο πρώτο άνοιγμα κάνει στην άκρη και σταματάει να αποφορτήσει την ουρά. Πιστεύω ότι σε αυτήν τη διαδρομή θα το έκανε πολλές φορές.
Είναι κάτι που οδηγοί φορτηγών και λεωφορείων πρείπει να το έχουν στο μυάλό τους. -
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Mε κάποια επιφύλαξη...Το δεξί φλάς που ανάβουν μερικοί οδηγοί προπορευόμενων φορτηγών για να προσπεράσεις όταν δεν είσαι σίγουρος....?(συνοδεύεται και με κορνάρισμα μετά το πέρας της 'ειδικής αποστολής'.Σε δρόμους επαρχιακούς το κάνουν συχνά. Και ιδίως όταν είναι βράδυ ανάβουν και τις μεγάλες σκάλες για να βλέπεις καλύτερα όταν προσπερνάς. Εύγε σε όσους το κάνουν!!!
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Τα περισσοτερα καλα στους Ελληνικους δρομους αναμενω να τα δω μετα το περας των Ολυμπιακων.
Ηδη παντως η κινηση φαινεται να μειωνεται λιγο μετα απο καποια εργα και πιστευω οτι θα μειωθει περισσοτερο αν τελειωσουν ολα εγκαιρως..
Παιδια μηπως γνωριζει κανενας η τεραστια γεφυρα στο υψος του ιπποδρομου τι θα κανει???Η τεράστια γέφυρα στο ύψος του ιπποδρόμου -ή αλλιώς esplanada- θα είναι μόνο για... πεζούς. Θα είναι χώρος περπατήματος και θα ενώνει τον πρώην ιππόδρομο με τη θάλασσα.
Στα μέχρι σήμερα σχέδια απαγορεύονται ζώα και ποδήλατα. Νόμιζες ότι θα ανέβεις με το Clio ε;
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Παιδια μηπως γνωριζει κανενας η τεραστια γεφυρα στο υψος του ιπποδρομου τι θα κανει???Δε νομιζω οτι η κατασταση θα βελτιωθει Βαγγελη για τον πολυ απλο λογο οτι τα αυτοκινητα στην Αθηνα αυξανονται με τρομερο ρυθμο ο οποιος δεν μπορει να αντιμετωπιστει απλα με νεους δρομους!!!
Μη ξεχναμε οτι στην Αθηνα κατοικουν και 500.000 μεταναστες οι οποιοι μεσα στα επομενα 5 χρονια θα εχουν και αυτοι την δυνατοτητα να αγορασουν αυτοκινητο...
Ο μονος τροπος για να βελτιωθει η κατασταση ειναι απλα να φυγει ο κοσμος απο την Αθηνα και να γυρισει στην επαρχια. Δε λεω οτι αυτο ειναι ευκολο, αλλα ειναι ο μονος τροπος. Οσο εξακολουθει η Αθηνα να γεμιζει με επαρχιωτες οι οποιοι ερχονται εδω για να βρουν δουλεια (στην επαρχια ειναι δραματικη η ανεργια), τοσο τα προβληματα θα διογκωνονται.
Δες την 'Εθνικη'. Ειναι καινουργιος δρομος, χωρις φαναρια και ειναι πηγμενος 10 ωρες την ημερα!!! Και να σκεφτεις οτι εχει κατασκευαστει με προοπτικη 10ετιας.... Σκεψου πως θα ειναι η κατασταση του σε 3 χρονια, απλα αδιαβατος!!
-
Επειδη οι σωστες ενεργειες θεωρουνται και ειναι συνηθισμενες δεν μας κανουν εντυπωση οποτε και δεν τις θυμομαστε,αντιθετα με τις ταρζανιες που μας κανουν να θυμωσουμε και επομενως να γραφτουν στην μνημη μας.
Αυτο που μου αρεσει λοιπον στους Ελληνες οδηγους ειναι η αλληλεγγυη που δειχνουν απεναντι στον 'κοινο εχθρο'.Π.χ.το αναβοσβυμα των φωτων για υπαρξη αστυνομικου μπλοκου,η προειδοποιηση εστω και με χειρονομιες για υπαρξη καποιου εμποδιου που δεν ειναι εκεινη τη στιγμη ορατο.
Ακομα μου αρεσει η προθυμια ντοπιων οδηγων να 'ξεναγησουν' καθε οδηγο που θα ρωτησει για καποιον προορισμο.
Η προθυμια των οδηγων να δινουν προτεραιοτητα σε καλλιγραμμες υπαρξεις δειχνει την φιλοκαλια που εχουμε σαν λαος.
Αυτα μου ερχονται στο μυαλο τωρα αλλα θα δωσω προσοχη απο τουδε και για αλλες περιπτωσεις. -
Οι έλληνες φορτηγατζήδες δίνουν πολλές φορές ρέστα ευγένειας. Εμένα με έχουν εντυπωσιάσει! Πάντα θα κάνουν δεξιά στην πρώτη ευκαιρία και θα σου βγάλουν φλας για να περάσεις αρκεί να μην τους έχεις πιέσει αναίτια προηγουμένως. Yandr, δεν είναι τόσο θέμα κρίσης όσο ορατότητας. Ο οδηγός νταλίκας βλέπει πολύ καλύτερα από σένα λόγω ύψους της θέσης οδήγησης και όταν βγάζει δεξί φλας έχει δει ότι δεν έρχεται κανένας.
Ο σωστός τρόπος να ευχαριστήσεις ένα νταλικιέρη είναι να ανάψεις τα αλάρμ για ένα δευτερόλεπτο, ίσα-ίσα για να αναβοσβήσουν μια φορά μόλις προσπεράσεις. Αυτό κάνουν κι αυτοί μεταξύ τους.
-
Τα καλά είναι πολλά!Αλλά χάνονται μέσα στην αναμονή του στραβού που περιμένουμε όλοι!!
Χθές στην Λεωφ. Κύμης,8:30 το πρωί.Ο δρόμος απο δύο λωρίδες στενεύει λίγο πριν το φανάρι!
Ολοι περνάμε προσεκτικά..μέχρι που τύπος με Corolla,περνάει αναμεσα στα αυτοκίνητα...κουνώντας χέρια και πόδια και φωνάζοντας 'προχωρήστε ρε,κάντε κάτι,θα ξημερώσουμε'!!!
Φυσικά δεν πάει πουθενά...αλλά καταφέρνει να κερδίσει τρείς θέσεις στην ουρά!Εγω και δύο άλλοι...κατεβαίνουμε...και του τραβάμε εναν πρωϊνό εξάψαλμο να έχει να πορεύεται!!
Οταν άνοιγα την πόρτα,νόμιζα ότι θα ήμουν μόνος μου!!Αλλά ταυτόχρονα κατέβηκαν και οι άλλοι!
Η αρχή πρέπει να γίνει!!Και ταξιτζήδες έχω δει να ανάβουν αλάρμ και να σταματάνε όσο άκρη μπορούν,φορτηγατζήδες να με διευκολύνουν να περάσω,λεωφορεία να προσέχουν μηχανάκια και πεζούς να κοιτάνε που πάνε!!
Αλλάζει ο κόσμος κύριοι!Εμείς τον αλλάζουμε!!Με την συμπεριφορά μας!!
-
Φιλε Λεωνιδα η αληθεια ειναι οτι μου ειχαν μπει κατι πονηρες σκεψεις,αλλα τωρα εφυγαν.....
Σπυρο εγω παλι βλεπω το αντιθετο.Οσες φορες εχει χρειαστει να ταξιδεψω εθνικη το τελευταιο καιρο,τα πραγματα ειναι καλυτερα και φυσικα δεν μιλαω για τον δρομο μετα τα διοδια,αλλα πριν απο αυτα κοινως για τα 30 χλμ μεσα στην Αθηνα.....
Μεγαλη αποσυμφορηση θα προκαλεσει και η πληρης λειτουργια της Αττικης οδου απο Ελευσινα μεχρι Ελ Βενιζελ...
Ειδωμεν.....
Τα σωστά που είδαμε στους Ελληνικούς δρόμους.