-
Τον τελευταιο καιρο βλεπω σε πολλα μερη, ηλεκτρονικα κοντερ που καταγραφουν την ταχυτητα του καθε οχηματος που περνα απο το συγκεκριμενο σημειο.
Γνωριζει κανεις το ρολο τους? Απλα σου δειχνουν την ταχυτητα για να κοψεις ή εχουν και κανενα φωτογραφικο παραλληλα?
Ας μας διαφωτισει οποιος ξερει, πριν ειναι αργα. -
Τον τελευταιο καιρο βλεπω σε πολλα μερη, ηλεκτρονικα κοντερ που καταγραφουν την ταχυτητα του καθε οχηματος που περνα απο το συγκεκριμενο σημειο.
Γνωριζει κανεις το ρολο τους? Απλα σου δειχνουν την ταχυτητα για να κοψεις ή εχουν και κανενα φωτογραφικο παραλληλα?
!!!! !!!
Ορίστε?!!...Δεν εχω δει κάτι τέτοιο Γιαννη,αλλά αν σε μετράει,σίγουρα θα υπάρχει και φωτογραφική μηχανή κάπου γύρω!!
Ωχ τι πάθαμε!!! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
!!!! !!!
Ορίστε?!!...Δεν εχω δει κάτι τέτοιο Γιαννη,αλλά αν σε μετράει,σίγουρα θα υπάρχει και φωτογραφική μηχανή κάπου γύρω!!
Ωχ τι πάθαμε!!!Εχει στη Λαρισα, φιλε Νικο. Στο κομματι της ΕΟ που παλιοτερα περνουσε απο την πολη. Το ηλεκρονικο κοντερ μετραει με ακριβεια τα χμλ/ω ενω ακριβως κατω απο την πινακιδα-κοντερ υπαρχει αλλη που λεει 'μεγιστο οριο 50'! Σε ενα δρομο που πας πολυ ανετα με 100.
Εδω και 3 μηνες που περναω καθημερινα απο εκει δεν εχω δει κανενα οχημα να περναει με λιγοτερα απο 70χλμ/ω (και να το θες, δεν μπορεις να πας τοσο αργα σε αυτο το δρομο!). Να ετοιμαζω αλμπουμ για φωτογραφιες? -
Στη Σουηδία είχαν τέτοιους μετρητές σε κατοικημένες περιοχές κοντά σε σχολεία και μεγάλες διαβάσεις. Ο ρόλος τους είναι να σε βοηθήσουν να συνειδητοποιήσεις την ταχύτητά σου ώστε να αυτο-συνετιστείς. Δηλαδή δεν σε παραμόνευε κανένας για να σε γράψει. Βέβαια το πως θα χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα δεν μπορώ να το ξέρω!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...Βέβαια το πως θα χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα δεν μπορώ να το ξέρω!Κι είναι να το ρωτάς; Θα μετράει ποιος πέτυχε τη μεγαλύτερη ταχύτητα 'σπασμένος' στην ευθεία. Τέλος οι κόντρες one-on-one, τώρα κόντρες με τη αμέριστη -ηλεκτρονική- βοήθεια της πολιτείας.
ΑΗΔΙΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ και ΞΕΡΑΣΜΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!
-
Παρομοια 'συστηματα' υπαρχουν και στην Αρτα και Ιωαννινα. Δεν ξερω ομως αν συνοδευονται και με φωτο.
-
Ο χρήστης Yannis-ChalkiRacingClub έγραψε:
!!!! !!!
Ωχ τι πάθαμε!!!Εχει στη Λαρισα, φιλε Νικο. Στο κομματι της ΕΟ που παλιοτερα περνουσε απο την πολη. Το ηλεκρονικο κοντερ μετραει με ακριβεια τα χμλ/ω ενω ακριβως κατω απο την πινακιδα-κοντερ υπαρχει αλλη που λεει 'μεγιστο οριο 50'! Σε ενα δρομο που πας πολυ ανετα με 100.
Εδω και 3 μηνες που περναω καθημερινα απο εκει δεν εχω δει κανενα οχημα να περναει με λιγοτερα απο 70χλμ/ω (και να το θες, δεν μπορεις να πας τοσο αργα σε αυτο το δρομο!). Να ετοιμαζω αλμπουμ για φωτογραφιες?Ξέρω 'γω?!! Δεν παίρνεις ένα και για μένα?!!!
Σοβαρά τώρα.
Γιάννη αφου είναι τόσο καιρό μάλλον δεν πρέπει να ανησυχείς...ακόμα!!
Αν υπήρχε κάμερα θα τις είχες λάβει τις φωτό!!
Πάντως αφου μπήκε εκει θα μπει παντού...μπορεί να είναι πιλοτικό!!
ΚΑΗΚΑΜΕΕΕΕ!!!! -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Παρομοια 'συστηματα' υπαρχουν και στην Αρτα και Ιωαννινα. Δεν ξερω ομως αν συνοδευονται και με φωτο.Προς το παρόν , στα Γιάννενα υπάρχουν 4 τέτοια , και επειδή τα έχει τοποθετήσει η 3η ΔΕΚΕ και όχι η τροχαία , απλά συλλέγονται στατιστικά
στοιχεία , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ.
Αυτό δεν σημαίνει πως δεν ΘΑ υπάρξει ....Πάντως , στην μία απο τις περιοχές όπου τοποθετήθηκε , και υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με θανατηφόρες παρασύρσεις πεζών, τα ατυχήματα αυτά
σχεδόν μηδενίστηκαν , και επειδή περνώ καθημερινά απο εκεί , μπορώ
να σας πώ ότι η συντριπτική πλειοψηφεία των οδηγών οδηγεί σύμφωνα
με το όριο ταχύτητας .
Λέτε να είναι μία αρχή πρός την ακόλουθη κατεύθυνση ???Αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη στο: http://www.speed-trap.co.uk
Ούτε λίγο , ούτε πολύ , αναφέρει πως στην Αγγλία η Τροχαία ανακοινώνει
περιοδικά την θέση των μετακινούμενων ραντάρ .
Βέβαια , οι ...κουτόφραγκοι , χρησιμοποιούν τα ραντάρ κυρίως προληπτικά , δηλαδή τα τοποθετούν σε σημεία με ιστορικό τροχαίων , έτσι ώστε οι οδηγοί να κόβουν ταχύτητα .............Αποστόλης.
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
.....Βέβαια , οι ...κουτόφραγκοι , χρησιμοποιούν τα ραντάρ κυρίως προληπτικά , δηλαδή τα τοποθετούν σε σημεία με ιστορικό τροχαίων , έτσι ώστε οι οδηγοί να κόβουν ταχύτητα .............Αποστόλης.
Aγαπητε οι Αγγλοι εχουν καταλαβει το εξης ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ γνωστο ΓΕΓΟΝΟΣ: 'οι θανατοι απο τα τροχαια κοστιζουν απειρως περισσοτερα χρηματα, απο οσα ειναι οι εισπραξεις των κλησεων της τροχαιας'!!!
Εδω ομως ειμαστε 'αλλη χωρα'
-
Φέτος το καλοκαίρι είδα και εγώ αυτό μπαινοντας στα Γιαννινα από Καλπάκι. Αν θυμάμε καλά το όριο ηταν 50 και δεν ηταν παράλογο. Ο δρόμος ήταν φαρδύς και μπορεί πολύ ευκολα να ξεχαστείς και να πηγαίνεις με 90. Όμως υπάρχουν πολλές διασταυρώσεις δεξια-αριστερά, έχει αρκετή κίνηση και υποθέτω ότι θα έχουν γίνει αρκετά ατυχήματα. Σίγουρα πρέπει να ελλατώσεις την ταχύτητα και η υπενθύμιση αυτή είναι ένας έξυπνος τρόπος για να σηκώσεις το πόδι από το γκάζι και να προσέχεις περισσότερο.
-
Δεν συνδεονται και απ'οσα γνωριζω,δεν προκειται να συνδεθουν με φωτογραφικη μηχανη.
Η μονη χρησιμοτητα που εγω αναγνωριζω σε αυτα,ειναι να διαπιστωσω την αποκλιση του ταχυμετρου μου! -
Πριν μερικούς μήνες σε συνέντευξη στην ΝΕΤ ήταν ο υπεύθυνος αν δεν κάνω λάθος του Καθ’ οδών. Εκεί αναφέρθηκαν αυτά τα μηχανήματα σαν πιλοτικό πρόγραμμα. Δεν αποκλείσθηκε όμως η σύνδεση τους με φωτογραφικές μηχανές σε ανάλογη ερώτηση του δημοσιογράφου.
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Βέβαια , οι ...κουτόφραγκοι , χρησιμοποιούν τα ραντάρ κυρίως προληπτικά , δηλαδή τα τοποθετούν σε σημεία με ιστορικό τροχαίων , έτσι ώστε οι οδηγοί να κόβουν ταχύτητα .............Αποστόλης.
Ωραιος γιατι εν τελει οι Ελληνες μπατσοι ξερουν περισσοτερα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
.....Βέβαια , οι ...κουτόφραγκοι , χρησιμοποιούν τα ραντάρ κυρίως προληπτικά , δηλαδή τα τοποθετούν σε σημεία με ιστορικό τροχαίων , έτσι ώστε οι οδηγοί να κόβουν ταχύτητα...
Aγαπητε οι Αγγλοι εχουν καταλαβει το εξης ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ γνωστο ΓΕΓΟΝΟΣ: 'οι θανατοι απο τα τροχαια κοστιζουν απειρως περισσοτερα χρηματα, απο οσα ειναι οι εισπραξεις των κλησεων της τροχαιας'!!!
Εδω ομως ειμαστε 'αλλη χωρα'Διαφωνω οριζοντιως και καθετως !
Σε οποιο Αγγλικο site και να μπειτε, η τοποθετηση των ρανταρ ειναι για ΕΙΣΠΡΑΧΤΙΚΟΥΣ λογους, οπως και εδω. Πολυ λιγα ειναι τα επικινδυνα σημεια που υπαρχουν ρανταρ και αυτο συνεβαινε οταν πρωτοαρχισε το μετρο, αλλα μετα 'γλυκαθηκε η γρια στο μελι' και μπαινουν παντου. Ηδη οπως αναφερει ο Petros, γινονται αγωνες εξω για το ποιος θα περασει με μεγαλυτερη ταχυτητα σε σημειο που να σκεφτονται να τα απεγκαταστησουν ! Η απορια μου ειναι, γιατι στα γνωστα σημεια που υπαρχουν σταθερα συστηματα, οι ντοπιοι δεν τα 'περιποιουνται' ? -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
'οι θανατοι απο τα τροχαια κοστιζουν απειρως περισσοτερα χρηματα, απο οσα ειναι οι εισπραξεις των κλησεων της τροχαιας'!!!Εδω ομως ειμαστε 'αλλη χωρα'
?
Δηλαδή ?
Να κόψουμε τα μπλόκα ώστε να πηγαίνουν όλοι στην εθνική τελικιασμένοι; -
Ο χρήστης voice of reason έγραψε:
'οι θανατοι απο τα τροχαια κοστιζουν απειρως περισσοτερα χρηματα, απο οσα ειναι οι εισπραξεις των κλησεων της τροχαιας'!!!
?
Δηλαδή ?
Να κόψουμε τα μπλόκα ώστε να πηγαίνουν όλοι στην εθνική τελικιασμένοι;Εσύ αυτό κατάλαβες ότι είπε ο άνθρωπος;!
-
Ο χρήστης voice of reason έγραψε:
'οι θανατοι απο τα τροχαια κοστιζουν απειρως περισσοτερα χρηματα, απο οσα ειναι οι εισπραξεις των κλησεων της τροχαιας'!!!
?
Δηλαδή ?
Να κόψουμε τα μπλόκα ώστε να πηγαίνουν όλοι στην εθνική τελικιασμένοι;Όχι, απλά να αυξήσουμε την αστυνόμευση και τις κλήσεις μέχρι να ξεπεράσουνε το κόστος των θανάτων....
-
Θα με τρελανετε βρε???
Ηλεκτρονικά κοντέρ στους δρόμους.