-
Καλησπέρα σας
Νέος στο forum αλλά με απορίες.
Κάτοχος ενός Saxo 1.1/01 αλλά με πρόβλημα στον καταλύτη. Ένα μπεκ 'έσταζε' με αποτέλεσμα λόγω της άκαυστης βενζίνης να χαλάσει ο καταλύτης... (Ας είναι καλά τα τζιμάνια στην Citroen, όχι στην αντιπροσωπεία αλλά σε εξουσιοδοτημένο, όπου διέγνωσαν 2 φορές βλάβη στον πολλαπλασιαστή και τον αλλάξανε δις μέσα στην εγγύηση). Ευτυχώς το πήγα σε ένα συνοικιακό συνεργείο και κάθισε και έψαξε περισσότερο τις ενδείξεις του υπολογιστή διάγνωσης και βρήκε το πρόβλημα...
Στο θέμα μας όμως: Ψάχνω για καταλύτη. Καινούργιο μπορώ να τον βρω περίπου 350ευρώ; τοποθετημένο αλλά μου φαίνονται υπερβολικά μιας και τιμές σε Αγγλία και Γαλλία είναι περίπου 150ευρώ;. Έχω δίκιο που τον βρίσκω ακριβό?
Να προτιμήσω κάτι σε μεταχειρισμένο?
Μπορείτε να προτείνετε καταστήματα που μπορώ να βρω καταλύτες πιο φτηνούς? (περιοχή αθηνών)Ευχαριστώ πολύ
ΥΓ. Δεν βγήκαν καλά οι τιμές γιατί δεν υποστηρίζεται το σύμβολο του ευρώ μάλλον. Δεν τα έκανα copy-paste από κάπου αλλού. thanks
-
Καλησπέρα σας
Κάτοχος ενός Saxo 1.1/01 αλλά με πρόβλημα στον καταλύτη. Ένα μπεκ 'έσταζε' με αποτέλεσμα λόγω της άκαυστης βενζίνης να χαλάσει ο καταλύτης... (Ας είναι καλά τα τζιμάνια στην Citroen, όχι στην αντιπροσωπεία αλλά σε εξουσιοδοτημένο, όπου διέγνωσαν 2 φορές βλάβη στον πολλαπλασιαστή και τον αλλάξανε δις μέσα στην εγγύηση). Ευτυχώς το πήγα σε ένα συνοικιακό συνεργείο και κάθισε και έψαξε περισσότερο τις ενδείξεις του υπολογιστή διάγνωσης και βρήκε το πρόβλημα...
Στο θέμα μας όμως: Ψάχνω για καταλύτη. Καινούργιο μπορώ να τον βρω περίπου 350ευρώ; τοποθετημένο αλλά μου φαίνονται υπερβολικά μιας και τιμές σε Αγγλία και Γαλλία είναι περίπου 150ευρώ;. Έχω δίκιο που τον βρίσκω ακριβό?
Μπορείτε να προτείνετε καταστήματα που μπορώ να βρω καταλύτες πιο φτηνούς? (περιοχή αθηνών)Ευχαριστώ πολύ
ΥΓ. Δεν βγήκαν καλά οι τιμές γιατί δεν υποστηρίζεται το σύμβολο του ευρώ μάλλον. Δεν τα έκανα copy-paste από κάπου αλλού. thanks
-
Καλησπέρα σας
-
Αν θελεις διορθωσε το ποστ σου γιατι δεν φαινονται καλα τα Ποσα...
(μαλλον εχεις κανει κοπυ και παστε απο το γουορντ... γιαυτο...) -
Πως θα εισαι σιγουρος οτι ενας μεταχειρισμενος καταλυτης θα δουλευει σωστα;Καλυτερα ρωτησε και εκτος αντιπροσωπειας (αμερικατ; )αλλα μηπως εχεις προβλημα με την εγγυηση του αυτοκινητου.Αν βαλεις εκτος αντιπροσωπειας ζητησε να σου δειξουν εγκριση τυπου του καταλυτη και να σου βγαλουν καρτα καυσαεριων για να εισαι κατοχυρωμενος στο κτεο ή σε καποιον τυχαιο ελενχο καυσαεριων.
-
Ο χρήστης vagpap έγραψε:
Καλησπέρα σαςΝέος στο forum αλλά με απορίες.
..............λοιπον μου φαινεται οτι στο δικτυο της σιτροεν πιο ευκολα αλλαζουν τους πολλαπλασιαστες παρα μπουζι και φιλτρα!!!!!!!
σε σαξο 1,4 2 ετων που εσβυνε στο ρελαντι νεαρου συγγενη μου αφου του αλλαξανε τον πολλαπλασιαστη καποια φισακια και καποια καλωδια τελικα του ειπαν οτι φταιει η τρομπα βενζινης ............τελικα μετα απο προτροπη μου το πηρε και πηγε στα κεντρικα οπου με ενα ανταλλακτικο των 10 ευρω [φισακι στροφομετρου] του το εφτιαξαν και το πηρε αυθημερον..........
στο θεμα μας τωρα δεν νομιζω οτι ειναι λυση μεταχειρισμενος καταλυτης.........τα 350 ευρω για τον εργοστασιακο καλα μου ακουγονται.........για αφτερ μαρκετ θα σου ερθει λιγο φτηνοτερα αναλογα που θα σε ''πιασουν''.......οι americat εχουν περιπου 150 ευρω στην χοντρικη ομως εχω δει να τους βαζουν και πανω απο 300 ευρω ορισμενοι.
-
Καταρχήν καλωσόρισες vagpap στην παρέα μας.
Έχει λήξει η εγγύηση σου ή δεν καλύπτει τον καταλύτη;
Δεν σου συστήνω και εγώ μεταχειρισμένο καταλύτη γιατί είναι σαν να παίρνεις γουρούνι στο σακί, εκτός αν σου δώσουν εγγύηση κάτι πολύ δύσκολο. Κάνε ένα καλώ έλεγχο αγοράς για after market που θα σου έρθει πιο φτηνά.
Δυστυχώς δεν έχω επαφή με την Αθήνα για να σου συστήσω κάποιο προμηθευτή.
Καλή επιτυχία. -
μιας και εδω υπαρχει κατι παρομοιο.....ξερει κανεις τι προστιμο παιζει αν σε πιασουν να εχεις αφαιρεσει τον καταλυτη?
-
Προσωπική μου άποψη είναι ότι πάντα πρέπει να προτιμάμε καινούργια εξαρτήματα από κατασκευαστή εξαρτημάτων εγκεκριμένο από το εργοστάσιο του αυτοκινήτου μας, τα οποία εξαρτήματα θα πρέπει τουλάχιστον να καλύπτουν τις 'μαμά' προδιαγραφές.
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
μιας και εδω υπαρχει κατι παρομοιο.....ξερει κανεις τι προστιμο παιζει αν σε πιασουν να εχεις αφαιρεσει τον καταλυτη?παλαιοτερα που ειχαν δοθει οικονομικα κινητρα για την αντικατασταση των συμβατικων αυτοκινητων με καταλυτικα μεχρι και για φοροδιαφυγη μπορουσε κανεις να κατηγορηθει.
σημερα νομιζω οτι κατι τετοιο δεν ειναι δυνατον να ισχυει παρα μονον προστιμο[ελπιζω πολυ υψηλο] ωστε να αποθαρρυνει οποιον σκεφτεται να αφαιρεσει τον καταλυτη απο το αυτοκινητο του επιδεικνυοντας με την πραξη του αυτη αντικοινωνικη και αντιπεριβαλοντολογικη συμπεριφορα.
κατι τετοιο ειναι πολυ ευκολο να συμβει σε ενδεχομενο ελεγχο καυσαεριων απο μικτα κλιμακια τροχαιας και ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ οπου συχνα πυκνα κανουν την εμφανιση τους στους δρομους ελεγχοντας οχι μονο παλαια αλλα και καινουργια αυτοκινητα.
Καταλύτης: Καινούργιος ή μεταχειρισμένος?