-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Μηπως ξερει κανεις τι σημαινει οτι μου αναβει πολυ αχνα το λαμπακι της μπαταριας στην 33 και γινεται ολο και πιο φωτεινο οσο πιο πολυ ανεβαινουν οι στροφες??? (Πχ. στο ρελαντι σχεδον δεν αναβει στις 6.000 στροφες ειναι σχεδον αναμμενο...)Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι το δυναμό. Πήγαινε σύντομα σε ηλεκτρολόγο.
-
ζητω τα φωτα σας, αγαπητοι μιας και το γερικο μυαλο μου ξεχναει...
Μηπως γνωριζει κανεις την στανταρ διασταση ελαστικων με τα οποια ερχοταν η Alfa 75 1.6 Trofeo ??θενκς ιν αντβανς!
-
Ερώτηση που μπορεί να με κάνει να φανώ άσχετος αλλά δεν έχω καταφέρει να βρώ μόνος μου απάντηση. Στην 75 πού βρίσκονται τα πίσω φρένα????? Είδα χτες πάλι μια με ζάντες αλουμινίου και έψαχνα ( ξανά ) για τα πίσω φρένα...
-
στον αξονα βρισκονται φιλε
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ερώτηση που μπορεί να με κάνει να φανώ άσχετος αλλά δεν έχω καταφέρει να βρώ μόνος μου απάντηση. Στην 75 πού βρίσκονται τα πίσω φρένα????? Είδα χτες πάλι μια με ζάντες αλουμινίου και έψαχνα ( ξανά ) για τα πίσω φρένα...Η 75 εχει διαφορικο και σασμαν μαζι ,οι πισω δισκοι ειναι αναμεσα στα ημιαξονια και στις εξοδους του διαφορικου για καλλυτερη κατανομη βαρους και ελαφρυτερες αναρτωμενες μαζες στην αναρτηση.
Αυτη η τοποθετηση παρουσιαστηκε πρωτη φορα (;) *στην ALFASUD ,στον μπροστινο αξονα βεβαια,οπου επιανε και το χειροφρενο !!!!Καθε διορθωση απο πιο ειδικους δεκτη!!!
*Λογω οχι και μεγαλης εξεικιωσης με φορουμ και ιντερνετ το σωστο ειναι ( ; ) και οχι WINK ( λεω και γω τι γραφω εδω και δεν το καταλαβαινω)
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
ζητω τα φωτα σας, αγαπητοι μιας και το γερικο μυαλο μου ξεχναει...
Μηπως γνωριζει κανεις την στανταρ διασταση ελαστικων με τα οποια ερχοταν η Alfa 75 1.6 Trofeo ??θενκς ιν αντβανς!
185/60/14; δεν ειμαι σιγουρος
-
Ευχαριστώ πάρα πολύ. Νομίζω οτι στην 75 το χειρόφρενο επενργούσε στους πίσω τροχούς και ήταν ξεχωριστό από το υπόλοιπο σύστημα φρένων. Σωστά ή έχω λάθος?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ευχαριστώ πάρα πολύ. Νομίζω οτι στην 75 το χειρόφρενο επενργούσε στους πίσω τροχούς και ήταν ξεχωριστό από το υπόλοιπο σύστημα φρένων. Σωστά ή έχω λάθος?Ετσι νομιζω και εγω!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτη η τοποθετηση παρουσιαστηκε πρωτη φορα (;) στην ALFASUD ,στον μπροστινο αξονα βεβαια,οπου επιανε και το χειροφρενο !!!!
[list:2l9sq3ne][/list:u:2l9sq3ne][list:2l9sq3ne]Eφαρμοστηκε επισηε στο Κ70 καθως και στα 80 και 100LS [/list:u:2l9sq3ne][list:2l9sq3ne]Tα φρενα της sud δεν ειναι τυχαιο οτι τα κατασκευαζε η ΑΤΕ [/list:u:2l9sq3ne]
-
Αυτη η φωτογραφια φαντασμα δεν ειναι απο NSU-R80?Ενα απο τα καλυτερα οικογενιακα αυτοκινητα ολων των εποχων, ετσι εγραφε ο ΚΚ στο ΑΕ την δεκαετια του 60!Ναι, ειμαι τοσο μεγαλος στην ηλικια και θυμαμαι ακομα...............
-
Ο χρήστης spiros54 έγραψε:
Αυτη η φωτογραφια φαντασμα δεν ειναι απο NSU-R80?Ενα απο τα καλυτερα οικογενιακα αυτοκινητα ολων των εποχων, ετσι εγραφε ο ΚΚ στο ΑΕ την δεκαετια του 60!Ναι, ειμαι τοσο μεγαλος στην ηλικια και θυμαμαι ακομα...............[list:38rc2jix]Ναι φιλε μου, ειναι απο NSU-RO80 [/list:u:38rc2jix][list:38rc2jix]Eνα αυτοκινητο σταθμο στην ιστορια του αυτοκινητου.Οταν επειμενω σε τεχνολογικες καινοοτομιες των Γερμανων, καποιους του φενονται 'γραφικα', η ιστορια ομως γραφεται ΜΙΑ ΜΟΝΟ φορα [/list:u:38rc2jix]
-
Αγαπητε φιλε
Ειχα την τυχη να ταξιδεψω με ενα RO-80 οταν ημουν στην αεροπορια το 1977!Ωτοστοπ απο την Ταναγρα στην Αθηνα!Αυτος που το οδηγουσε ηταν ενας εργολαβος οικοδομων και ηταν παργματικα ενας ραλλυστας οπως θα λεγαμε σημερα, η και τοτε ακομα!Με 180 Κμ στο κοντερ ανοιγει το καπω!Ενα διαβολικο φρεναρισμα απο μερους του εχει σαν αποτελεσμα να ξανακλεισει το καπω!Αααααααα, λεει γελωντας, δεν ειναι η πρωτη φορα που το κανει αυτο, φυσικα συνεχισαμε το ραλλυ μεχρι την Aθηνα χωρις να σταματησουμε!!Εγερνε στις στροφες, ακομα και ανοιχτες, σαν Citroen, αλλα σου εδινε μια αυτοπεπηθηση στο κυριως κρατημα με την ασφαλτο!
Το καλοκαιρι που μας περασε ειδα ενα τετοιο σε ενα Classic Car Show εδω πανω, αλλα δυστυχως ο ιδιοκτητης του δεν ηταν παρων, αλλοιως θα τον ρωταγα αν και αυτος εχει Mazda μηχανη μεσα, αν φυσικα δεν το ειχε φερει με τρειλερ μεχρι εκει!Πριν 4 χρονια που ημουν στην Κυπρο, ειδα 2 τετοια στον παλιατζη, κριμα ενα τετοιο τεχνολογικο αυτοκινητο να καταληγει εκει, αλλα εκει διπλα ηταν και Alfasud και Sprint και Giulia και Lancia Aprilia, νομιζω και ενα σωρο ακομα καλα αυτοκινητα!Εχω φυσικα φωτογραφιες, μηπως μπορει κανενας να μου πει πως τις βαζω στο Αλμπουμ σας;Αν υπαρχει κατι τετοιο!
Συγχνωμη αν σας κουρασα, αλλα οι γεροντες εχουν πολλα να εξιστορισουν!
ΥΓ/Το Alfasud μου δεν προκειται ποτε να παει στον παλιατζη, ηδη εχει υποσχεθει η 16χρονη κορη μου, οτι δεν προκειται ΠΟΤΕ να παρει/οδηγησει αλλο αυτοκινητο και να αρχισω να ψαχνω ηδη να βρω ενα αλλο για μενα!!!!!
Πληση εγκεφαλου;Οχι, απλα κοντευει να κοιμηθει καθε φορα που μπαινει μεσα σε μεσα Volvo,Audi,VW,Ford κλπ, κλπ! -
μας ανοίγετε την καρδιά κύριε 'Spiros54'
-
θελετε και αλλα;Μονο πες τε μου, τωρα που βρηκα και πως γραφουνε Ελληνικα στον υπολογιστη μου!
Υπαρχει Αλμπουμ στο φορουμ;Υπαρχουν ενδιαφερουσες φωτογραφιες!
Δεν ξερω αν εχεται ADSL σε μεγαλο βαθμο, γιατι εχω αρκετο υλικο! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
185/60/14; δεν ειμαι σιγουρος
οχι, γιατι οι τροφεο, ειχαν στανταρ αυτες τις ζαντες αλουμινιου 15''.. τεσπα το θεμα λυθηκε!
οσο για τα φρενα.... Ειχαν κυκλοφορησει παλαια κατι βρωμες, οτι ατομα με alfasud πηγαιναν και στουκαρανε, επειδη (ακουσουν ακουσον) διαλυανε τα κιβωτια και πεφταν τα ζουμια στα φρενα πισω και γινονταν κολαση!!!
-
H A75 TROFEO 91 ΜΟΝΤΕΛΟ 92 Α ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΟ ΕΧΕΙ 185/60R14 ΕΛΑΣΤΙΚΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΙΔΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΚΑΖΩΝΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΓΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ. Α155 Β ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΜΠΛΑΡΕΤΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ (ΠΑΤΗΜΑ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ, ΚΟΜΠΛΑΡΙΣΜΑ, ΑΦΗΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ) ΑΝ ΧΑΛΑΣΕΙ Ο ΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΠΟΝΑΕΙ, ΠΟΤΕ ΣΕ Α155 ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΛΗ ΩΡΑ ΤΕΡΜΑ ΚΟΜΜΕΝΟ, ΑΚΡΙΒΗ ΚΡΕΜΑΓΙΕΡΑ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ.
ΠΡΕΠΕΙ
ΚΑΘΕ 40000 ΚΜ ΡΥΘΜΙΣΗ ΒΑΛΒΙΔΩΝ
ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 2 ΚΜ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3000-3500 RPM
ΟΣΟ ΠΙΟ ΒΑΡΥ ΠΟΔΙ (ΑΤΣΑΛΑ) ΣΤΟ ΦΡΕΝΟ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΣΚΩΝ,.
ΑΛΛΑΓΗ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΑΠΟ 80000 ΚΜ ΚΑΙ ΠΑΝΩ
ΑΝ ΦΟΡΑΣ 195/50R15 ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΔΕΙΚΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΟΣ Η, ΔΕΝ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΖΑΝΤΩΝ.
ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΖΑΝΤΩΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΡΕ ΑΛΙΩΣ ΘΑ ΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΠΟΛΥ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 130-140 KM/H (7.5LIT-8L/100KM), ΑΛΙΩΣ ΑΠΟ 150-200 ΚΜ/Η (10-12 LIT/10Ο ΚΜ)
ΛΙΓΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 170000 ΚΜ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 5 ΧΡΟΝΩΝ. -
σωστοοος!
την εχει η κοπελα μου την 75...
την πουλαει ομως. Οποιος ενδιαφερεται ......
θα βαλω ποστ στις αγγελιες με λεπτομεριες -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Η 75 εχει διαφορικο και σασμαν μαζι ,οι πισω δισκοι ειναι αναμεσα στα ημιαξονια και στις εξοδους του διαφορικου για καλλυτερη κατανομη βαρους και ελαφρυτερες αναρτωμενες μαζες στην αναρτηση.
Αυτη η τοποθετηση παρουσιαστηκε πρωτη φορα (;) στην ALFASUD ,στον μπροστινο αξονα βεβαια,οπου επιανε και το χειροφρενο !!!!Απ΄ όσο ξέρω, δεν ήταν πρώτη ούτε η Alfasud, ούτε το Ro80, αλλά η Citroen DS που είχε εσωτερικά τοποθετημένα τα δισκόφρενα μπροστά.
http://www.citroen.mb.ca/citroenet/html/d/ds.htm.
Και όλα αυτά στα 50's.
-
Ο χρήστης ATHEL έγραψε:
H A75 TROFEO 91 ΜΟΝΤΕΛΟ 92 Α ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΟ ΕΧΕΙ 185/60R14 ΕΛΑΣΤΙΚΑ.να διορθωσω: εγραψα πριν απο καποια ποστ οτι ερχεται με 15αρες ζαντες!
λαθος! το σωστο ειναι 14αρες!1!thanx for the info!
-
Ο χρήστης spiros54 έγραψε:
Συγχνωμη αν σας κουρασα, αλλα οι γεροντες εχουν πολλα να εξιστορισουν!Δεν πειράζει παππού, σ'εμάς τα παιδάκια αρέσει να ακούμε ιστορίες από τα παλιά!!!
Τελικά σε έψησε η Νάταλι έτσι; Κοίταξε να βρεις μια καινούργια Sud γρήγορα γιατί δεν σε βλέπω καλά!
Υ.Γ. ΝΑΙ! έχω πάλι Internet από το γραφείο!!!
ALFA ROMEO (oldies...)