-
Nα ζήσουμε να τους θυμόμαστε
- Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών του Ομίλου VW, η μητρική εταιρεία έχει ήδη πάρει την απόφαση να τοποθετήσει σταδιακά στο… ράφι τους μικρούς ντίζελ κινητήρες της. Και αυτό για δύο κυρίως λόγους. Όπως ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της εταιρείας, Frank Welsch, οι αυστηρότερες προδιαγραφές που βρίσκονται προ των πυλών και αφορούν στην πιστοποίηση των εκπομπών ρύπων των οχημάτων σε πραγματικές συνθήκες, σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος εξέλιξης ενός πετρελαιοκινητήρα μικρού κυβισμού που να τις πληροί, θέλοντας και μη, έχουν αναγκάσει τους ιθύνοντες και κατ’ επέκταση την ίδια τη γερμανική εταιρεία να στρέψει την προσοχή της στα «ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης» παραγκωνίζοντας τους ασύμφορους, όπως τους χαρακτηρίζουν πλέον, πετρελαιοκινητήρες μικρής χωρητικότητας.
«Το σύστημα διαχείρισης των καυσαερίων μετά την καύση και πριν αυτά εκλυθούν στην ατμόσφαιρα μέσω του συστήματος εξαγωγής, κοστίζουν για έναν τέτοιο κινητήρα από 600 έως και 800 ευρώ. Αυτά τα συστήματα είναι το ίδιο ακριβά με τον ίδιο τον κινητήρα. Για παράδειγμα, ένας τέτοιος κινητήρας ντίζελ για το Polo κοστίζει όσο το 25% του αυτοκινήτου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Frank Welsch.
Ο Welsch πιστεύει πως το μέλλον ανοίκει στα υβριδικά συστήματα κίνησης, τα οποία είναι τα μόνα, όπως υποστηρίζει, που μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα αυστηρότερες περιβαλλοντικές νόρμες.
«Σ' ένα μέλλον που δεν είναι και τόσο μακρινό πλέον, ο κόσμος θα στραφεί στα αυτοκίνητα που θα κινούνται από ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης. Αυτά θα συνδυάζονται με κινητήρες βενζίνης και θα είναι πιο φθηνά από εκείνα με μικρούς κινητήρες ντίζελ. Σε σχέση με αυτούς θα έχουν τις ίδιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η VW θα επενδύσει στα υβριδικά συστήματα των 48 V», διευκρίνισε ο Welsch.
Σε ότι αφορά στο χρονοδιάγραμμα… ζωής των μικρών κινητήρων ντίζελ του Ομίλου VW, o Welsch δήλωσε πως «ο 1.6 TDI θα συνεχίζει να διατίθεται για τρία με τέσσερα χρόνια ή το πολύ πέντε» πριν αποσυρθεί, κάτι που αναμενόμενα βάζει οριστικά στον πάγο την εξέλιξη του νέου 1.5 TDI που θα τον αντικαθιστούσε μέσα στο 2018. Στον… πάγκο αναμένεται σύντομα να καθίσει και ο 3κύλινδρος 1.4 TDI που κινεί σήμερα το Polo. Σε αντίθεση, ο 2.0 TDI, o δημοφιλέστερος, με άλλα λόγια, κινητήρας ντίζελ του Ομίλου σε ολόκληρη την Ευρώπη, δεν θα εγκαταλειφθεί, καθώς «έχει σπουδαίο μέλλον», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Welsch*
Πηγή -
Την ιδια μερα νομιζω ανακοινωσε οτι αποσυρεται και απο το wrc για λογους κανονισμων.
-
Πάντως αυτό με τους μικρούς τουρμποντηζελ έπρεπε να λήξει. Γενικως με τους τούρμπο δλδ, αλλά έστω.
Στάλθηκε από το Redmi 3S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Την ιδια μερα νομιζω ανακοινωσε οτι αποσυρεται και απο το wrc για λογους κανονισμων.Κοστίζει αρκετά το dieselgate από κάπου πρέπει να κόψει.
Πρώτο το WRC δεύτερο η εξέλιξη των κινητήρων. -
Κινήσεις δημοσίων σχέσεων είναι, όχι οικονομίας.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Την ιδια μερα νομιζω ανακοινωσε οτι αποσυρεται και απο το wrc για λογους κανονισμων.
Κοστίζει αρκετά το dieselgate από κάπου πρέπει να κόψει.
Πρώτο το WRC δεύτερο η εξέλιξη των κινητήρων.Το dieselgate φταιει δλδ που κοβει τους μικρους κινητηρες? Μαλιστα
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κινήσεις δημοσίων σχέσεων είναι, όχι οικονομίας.Τι εννοείς δημόσιες σχέσεις Δία??
Ειδικά για την απόσυρση από το ΠΠΡ δεν το καταλαβαίνω. -
Εννοώ ότι δεν γίνεται να δικαιολογείς στα μάτια του κόσμου ακριβά προγράμματα επίδειξης της ίδια στιγμή που απολύεις κόσμο. Δεν γίνεται να παίρνεις μέρος σε 'ρυπογόνα' αθλήματα όταν σε κατηγορούν ως ρυπαντή. Για τα μάτια του κόσμου γίνεται, τα λεφτά του WRC είναι αστεία μπροστά στα μεγέθη του VAG.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν θυμάμαι καλά, μόνο η GT φόρεσε αυτό το μοτέρ.Ευχαριστω φιλε,κι εγω αυτο θυμομουν,δεν πρεπει να το φορεσε,επισημα τουλαχιστον.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Να ρωτησω κατι παλιο...
Υπηρχε μια εκδοση του golf mk3 ,η επονομαζομενη Bon Jovi(Υπηρχαν και Pink Floyd,Rolling Stones κτλ).
Γνωριζει καποιος αν φορεσε το μοτερ το 1600 με τους 101 ιππους,το 8βαλβιδο.(ΑFT-AEK)
Λιγο ακυρο το ερωτημα,αλλα με ενδιαφερει αμεσα και δε μπορεσα να επιβεβαιωσω κατι στο διαδικτυο...Μετριο πολυ αμαξι την εποχη του. Κατι αλλο καλυτερα.
Λαθος καταλαβες ,δεν προκειται για δικο μου διλλημα αγορας,εγω εχω το δικο μου 3αρι με το σωστο μοτερ,απλα ενας γνωστος εψαχνε και βρηκε αυτη την εκδοση,αλλα πρεπει να εχει αλλαξει μοτερ ο τυπος που το εχει...
Παρεμπιπτοντως,να σε πληροφορησω οτι σαν κατοχος αρκετων golf 3 ,προκειται για ο,τι καλυτερο στην εποχη του και οχι μονο,ειδικα με το μοτερ που προανεφερα σε καθε τομεα.
Απλως,ηταν ποιοτικα και ακριβα(λογικο)Τι αλλο να του πω να προτιμησει δηλαδη ,τη citroen zx?
-
Η 146 ηταν απλα αλλου. Προσωπικα προτιμω και την zx aura ευκολα.
-
Ανάκληση για... φώτα σε 398 VW στην Ελλάδα
http://www.zougla.gr/automoto/news/arti ... stin-eladaSent from my iPad using Tapatalk
-
Γνωρίζετε αν το R-Line πακέτο είναι ακόμα διαθέσιμο για το Polo και κόστος?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
http://www.newsauto.gr/megalitero-kentr ... kosmo-vid/
Το μεγαλύτερο κέντρο παράδοσης οχημάτων στον κόσμο! (vid)
Δύο αστραφτεροί γυάλινοι πύργοι της Autostadt της Volkswagen, μεταφέρουν και τακτοποιούν με εντυπωσιακό τρόπο τα αυτοκίνητα της φίρμας. Πρόκειται για ότι πιο τεχνολογικά προηγμένο έχετε αντικρίσει ποτέ σε κτιριακή δομή αλλά και ρομποτική εφαρμογή.
Έχει επιστρατευθεί η τεχνολογία ενός σύγχρονου σπιτιού σε ρόλο ασανσέρ το οποίο κινείται αυτόματα από το εργοστάσιο της Βόλφσμπουργκ της VW και συνδέεται με τους γυάλινους πύργους. Θα μείνετε άφωνοι βλέποντας πως με πόση ακρίβεια τα αυτοκίνητα τοποθετούνται στη θέση τους.
Παράλληλα, οι πελάτες ή ιδιοκτήτες μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα αυτοκίνητά τους με ένα τρόπο που ποτέ δεν είχαν φανταστεί στο παρελθόν. Ένα υπερπολυτελές (το μεγαλύτερο στον κόσμο) κέντρο παράδοσης οχημάτων από το μέλλον, ουσιαστικά σήμερα. Απολαύστε το video…
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Την ιδια μερα νομιζω ανακοινωσε οτι αποσυρεται και απο το wrc για λογους κανονισμων.Τι λες βρε παιδί μου... Σε αυτό το wrc που με τόσα δυνατά ονόματα που κοντραρίστηκε θα μπορούσε να το έλεγαν και wc...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
http://www.newsauto.gr/megalitero-kentro-paradosis-ochimaton-ston-kosmo-vid/Το μεγαλύτερο κέντρο παράδοσης οχημάτων στον κόσμο! (vid)
Δύο αστραφτεροί γυάλινοι πύργοι της Autostadt της Volkswagen, μεταφέρουν και τακτοποιούν με εντυπωσιακό τρόπο τα αυτοκίνητα της φίρμας. Πρόκειται για ότι πιο τεχνολογικά προηγμένο έχετε αντικρίσει ποτέ σε κτιριακή δομή αλλά και ρομποτική εφαρμογή.
Έχει επιστρατευθεί η τεχνολογία ενός σύγχρονου σπιτιού σε ρόλο ασανσέρ το οποίο κινείται αυτόματα από το εργοστάσιο της Βόλφσμπουργκ της VW και συνδέεται με τους γυάλινους πύργους. Θα μείνετε άφωνοι βλέποντας πως με πόση ακρίβεια τα αυτοκίνητα τοποθετούνται στη θέση τους.
Παράλληλα, οι πελάτες ή ιδιοκτήτες μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα αυτοκίνητά τους με ένα τρόπο που ποτέ δεν είχαν φανταστεί στο παρελθόν. Ένα υπερπολυτελές (το μεγαλύτερο στον κόσμο) κέντρο παράδοσης οχημάτων από το μέλλον, ουσιαστικά σήμερα. Απολαύστε το video…
Απίστευτο... Τα καθρεπτάκια στους πελάτες τα δίνουν επίσης κατά την παραλαβή;
-
Ψιλό ένδεια πωλήσεων μάλλον γιατί με θυμήθηκε σήμερα ξανά ο πωλητής για το τιγκουαν μετά από σχεδόν 3 μήνες.
Άλλαξε ο τόνος της φωνής του όταν του είπα ότι το έχω διώξει το qq αλλά δεν είχε να μου πει για καμία προσφορά. Του ζήτασα και το 1,4 tsi dsg για δοκιμή και αναμένω να μου δώσει μέρα. Πάντως μου είπε ότι το παραπάνω πάει 34000 και έχοντας μιλήσει ήδη με το φιλο που κοιτάει το χ1 του είπα οτι με τα λεφτά που ζητάς εσυ για το wv αγοράζει κάνεις BMW και δεν είχε τι να πει. -
Εννοειται παιρνεις bmw στα 34.000
-
Το Tiguan είναι πολύ καλό vfm στις εκδόσεις diesel. Στις εκδόσεις με τον βενζινοκινητήρα, δεν αξίζει με τίποτα. Το είχε παραδεχθεί και ο πωλητής στην Karenta.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Το Tiguan είναι πολύ καλό vfm στις εκδόσεις diesel. Στις εκδόσεις με τον βενζινοκινητήρα, δεν αξίζει με τίποτα. Το είχε παραδεχθεί και ο πωλητής στην Karenta.Η εκδοση βενζινης με τα 150 δεν αλλα η 125αρα δεν ειναι απλησιαστη απλα υλαρχουν πιο value ανταγωνιστες
VW FORUM