-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Σκατούλες πάει. Ντεμέκ σπορτς καρς που τα περνάω από πάνω με το περίπτερο ή με κάνα 3κυλινδρο Cooper δεν είναι 'μια χαρά πάει'.
Υπερβολές. Το 18άρι έχει μετρηθεί στα 8.5 για τα 100 (το Κουπεράκι δεν το βλέπει ούτε με κιάλια), δεν το λες και άσχημα. Ότι δεν έχει πολύ γκάζι όμως είναι αυταπόδεικτο. Το δίλιτρο είναι σαφώς καλύτερο.
Δεν το είχα για τόσο γρήγορο το Κούπερ. Θα ψάξω τα περιοδικά μου...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ντάξει δεν πάει έτσι ακριβώς. Το ΜΧ είναι υποτίθεται σπορ αμάξι, ελαφρύ, πίσω κίνηση κτλ. Απλά έχει ανεπαρκείς κινητήρες για δεδομένα 2014, άσχετα αν δεν υπάρχει κάτι άμεσα ανταγωνιστικό για να το συγκρίνουμε. Για 15 χρόνια πριν ήταν 'μια χαρά' το 18αρι.Άλλο το'σπόρ' και άλλο το'γρήγορο'.....γρήγορο είναι και το TDI το δί......
-
ούτε φοβερά σπορ είναι ούτε ιδιαίτερα σβέλτο... (για γρήγορο ούτε λόγος)
πιο σπορ είναι το κούπερ και πολύ πιο σπορ το ρχ8
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ναι ρε συ σιγά. Το mechatronic είναι σαν να αλλάζεις κάρτα γραφικών σε pc. Πιο πολύ ώρα κάνουν να κατέβουν και να περαστούν τα firmware παρά να τοποθετηθεί το ανταλλακτικό. Από firmware ξέρεις τι περάσανε? Βλέπεις καθόλου διαφορά στο που κάνει τις αλλαγές? Στο αυτόματο πάντα μιλάμε.Λοιπόν, μετά από σχεδόν μια εβδομάδα.
- Αν δίνω το μισό γκάζι, η αλλαγή πλέον γίνεται στις 2800-3000 στροφές. (εκτός της 1ης-2ης που γίνεται πιο χαμηλά)
- Πρέπει να σταματήσω τελείως για να βάλει πρώτη, κάτι που όταν ξεκινάς με 2α και 3χλμ φαντάζομαι πηδάει τον δίσκο
- Αυτό δεν συμβαίνει στο χειροκόνητο, όπου μου κατεβάζει σε πρώτη ακόμα και με 10 χλμ. αν πατάω φρένο
- Προφανώς λόγω του ''άγραφου΄΄εγκέφαλου, είναι πιο δεκτικό στο να κρατάει την ταχύτητα χωρίς να κάνει το ανέβασμα με την μια , οπότε το φαινόμενο 7η και 60 χλμ δεν εμφανίζεται συχνά.
- Είναι ωραίο κιβώτιο όταν δουλεύει
-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
- Είναι ωραίο κιβώτιο όταν δουλεύει
Indeed! Αλλά τι να το κάνεις που εν τέλει κοστίζει 2x αυτά που ζητάνε κατά την παραγγελία.
Άσε γιατί με αυτό που μου έγραψες για τις τουρμπίνες των Yeti τις προάλλες μου χουν μπει ψύλλοι στα αφτιά. Είχα παρατήσει το audi στους γέρους για κάνα μήνα και το ξαναπήρα χθες και δεν πάει βήμα. Ελπίζω να φταίνει οι λασποβενζίνες εδώ στο εξοχικό και ότι συνήθισε τη γεροντοοδήγηση, αλλιώς δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Αύριο έχει φουλάρισμα με Ultimate και ξεκάπνισμα στην Αθηνών-Κορίνθου.
-
Εν τω μεταξυ τις τελευταιες μέρες και εγω νιωθω μια πτωση απόδοσης στο Α5
Μήπως φταίει η ζέστη?
Τa Υετι στη σκάστρα δεν είχαν πρόβλημα? -
Έβγαζαν πρόβλημα στην τουρμπίνα τα πρώτα (νομίζω τα 1.2 ). Τουλάχιστον έτσι μου μετέφερε φίλος από συνεργείο skoda.
-
Ότι έχει ζέστα έχει και έχει και πολύ υγρασία. Το θέμα είναι ότι εγώ το συγκρίνω με παρόμοιες συνθήκες και όχι με το πως πάει το αμάξι το Δεκεμβρη.
-
σποραδικο αναβοσβημα στο καντραν το λαμπακι του εσπ στο πασσατ μετα απο αφημα του γκαζιου μπορει να σχετιζετε με την μειωμενη ταση της μπαταριας η οποια με αφησε!?να γλιστρισε και να ρυθμισε το εσπ δεν νομιζω γιατι πηγενα ολες τις φορες νορμαλ και εχω και νεα λαστιχα + οτι μπενει αρκετα αργα
-
VW polo GTI 1.8 tsi
http://auto.in.gr/news/world/article/?aid=1231348770 -
Πως και βαλανε τον 1.8? Περιεργη κινηση απο την vw να επιστρεψει σε νορμαλ κυβικα για gti εκδοση και ακομη πιο περιεργο που δινει 'μονο' 190hp. Παντως πρεπει να ειναι αρκετα οικονομικο σε νορμαλ οδηγηση και φυσικα πολυ βελτιωσιμο.
-
Από την στιγμή που καταργεί τον Twincharger, είναι επόμενο ότι θα γυρίσει σε πιο νορμάλ λύσεις. Όσο για τα 190 άλογα, δεν θα μπορούσε να αφήσει το μικρό να πλησιάσει το Golf GTi!
-
Βάλανε το 1.8 γιατί αποδείχθηκε 'άνθρακας ο θησαυρός'. Με τόσα προβλήματα που παρουσίασαν οι twin-charger, ήταν επόμενο, ότι θα ακολουθήσουν ηπιοτερες λύσεις. Και νομίζω πως θα είναι πολύ καλύτερο με τον 1.8 πάνω. Κλασσική συνταγή και η vw την επιλέγει.
Από την άλλη, αποτελεί μείζον ερώτημα, το κατά πόσο μπορεί κάποιος να εμπιστεύεται την vw σε νέες καινοτόμες ιδέες και τεχνολογίες, τη στιγμή που σε διάστημα 4-5 ετών αποσύρει δύο κινητήρες, τον 1.2tdi και τον 1.4TSi 180ps..
-
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Βάλανε το 1.8 γιατί αποδείχθηκε 'άνθρακας ο θησαυρός'. Με τόσα προβλήματα που παρουσίασαν οι twin-charger, ήταν επόμενο, ότι θα ακολουθήσουν ηπιοτερες λύσεις. Και νομίζω πως θα είναι πολύ καλύτερο με τον 1.8 πάνω. Κλασσική συνταγή και η vw την επιλέγει.Από την άλλη, αποτελεί μείζον ερώτημα, το κατά πόσο μπορεί κάποιος να εμπιστεύεται την vw σε νέες καινοτόμες ιδέες και τεχνολογίες, τη στιγμή που σε διάστημα 4-5 ετών αποσύρει δύο κινητήρες, τον 1.2tdi και τον 1.4TSi 180ps..
+1 και μαλιστα για 2ρη φορα ....ας μην ξεχναμε οτι σε αυτοκινητα παραγωγης η vw εβαζε παλιοτερα compresor στα g 40 ,g60
το δις εξ'αμαρτην ουκ ανδρος σωφου.
βεβαια απ την αλλη παει σε δοκιμασμενες λυσεις τα 1,4 tdi ta εβγαζε απ το '98...
-
** 2λιτρος ντίζελ με 272 ίππους και DSG κιβώτιο 10 σχέσεων από την VW **
Δύο ακόμα πολύ σημαντικές νέες τεχνολογικές κατακτήσεις αποκάλυψε σήμερα η γερμανική εταιρεία.Στα πλαίσια μιας ειδικής παρουσίασης με θέμα τις επερχόμενες τεχνολογίες της, το οποίο και πραγματοποιήθηκε «εντός έδρας» στο Wolsfbrug της Γερμανίας, η VW έδωσε στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία ενός νέου 2λιτρου πετρελαιοκινητήρα, αλλά και τις τεχνολογικές περγαμηνές του ολοκαίνουργιου DSG κιβωτίου της. Σε ότι αφορά στον πρώτο, πρόκειται για ένα μηχανικό σύνολο το οποίο «πατά» σε εκείνο του νέου Passat (ΕΑ288) αποδίδοντας 14% επιπλέον ισχύ. Έτσι, χάρη στην προσθήκη ενός ηλεκτρικά ελεγχόμενου υπερτροφοδότη δύο σταδίων, νέου συστήματος μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων, αλλά και συστήματος commonrail με πιεζοηλεκτρική βαλβίδα που λειτουργεί με πίεση που αγγίζει τα 2500 bar, η ισχύς «σκαρφάλωσε» στους 272 ίππους, τιμή που υπερβαίνει κατά 10 ίππους ακόμα και εκείνης του 3λιτρου V6 κινητήρα ντίζελ που κινεί σήμερα το VW Touareg. Προς το παρόν, ωστόσο, η γερμανική εταιρεία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα την τιμή της μέγιστης ροπής που ο εν λόγω κινητήρας επιτυγχάνει.
Επιπρόσθετα, η VW έδωσε στη δημοσιότητα επιπλέον στοιχεία αναφορικά με το νέο 10τάχυτο DSG κιβώτιο της, το οποίο αναμένεται να μπει στη γραμμή παραγωγής το 2016. Διαθέτοντας την κωδική ονομασία DQ511, το νέο αυτό κιβώτιο βασίζεται στο γνωστό DSG 6 speed κιβώτιο και όχι στο 7τάχυτο ξηρού κάρτερ, επιτυγχάνοντας ακόμα καλύτερη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Στα σημαντικότερα ατού συμπεριλαμβάνεται και η ικανότητα του να διαχειρίζεται ακόμα πιο υψηλά ποσά ροπής, που αγγίζουν τα 550 Nm. Το εν λόγω κιβώτιο συνεργάζεται με ένα αναβαθμισμένο σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά την πέδηση, καθώς και με το «ήπιο» υβριδικό σύστημα της VW, το οποίο επιτρέπει το σβήσιμο του κινητήρα όχι μόνο όταν το όχημα βρίσκεται ακινητοποιημένο στην κίνηση, αλλά και στην περίπτωση που το τελευταίο κινείται με υψηλές ταχύτητες και ο οδηγός σηκώσει, έστω και στιγμιαία, το πόδι του από το γκάζι.
-
Μουρλια!
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Μουρλια!Eμεις γιατι χαιρομαστε? 10ταχυτο DSG με ποσα χρονια ζωης?
-
αφου το ειπε ρητα ο ceo οτι καθε 4χρονια νεο μοντελο....τα συμπερασματα δικα σας..
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Μουρλια!
Eμεις γιατι χαιρομαστε? 10ταχυτο DSG με ποσα χρονια ζωης?
Μηνες...........
-
εχτες το βραδυ για κακη μου τυχη ειχα τρακο με το γκολφ εφτυχος ολοι ειμαστε καλα(και το παιδι που εφταιγε)...εμβολισα εναν που παραβιασε στοπ. εχω χαρτι απο την τροχαια, εχει κανενας εμπειρια απο την φανοποιια της καρεντα βουλιαγμενης!?
VW FORUM