-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Βασικά αναφέρομαι στην ατμοσφαιρική έκδοση 1.6 (ZETEC) του Focus.το ιδιο λεμε αδερφε , το φοκους δεν ειχε τουρμπατο στα 1,6. απλα ειχε μια εκδοση με μεταβλητο χρονισμο (tivct) και 125 αλογα...η εκδοση με τα 115 αλογα φενεται αρκετα καλη.
-
115 άλογα είχε ο Ti-VCT. Τα 125 ήταν στο Mondeo και στην ουσία ήταν 115 αφού ήταν ακριβώς το ίδιο μοτέρ με του Focus. Και φυσικά ο 100άρης Zetec μόνο διαμάντι δεν είναι. Στα 200.000 χλμ το λέει το ποίημα ενώ είναι και αδύναμος. Είναι όμως οικονομικός και ελαστικός. Ο 115άρης είναι σαφώς ανώτερος κινητήρας.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
115 άλογα είχε ο Ti-VCT. Τα 125 ήταν στο Mondeo και στην ουσία ήταν 115 αφού ήταν ακριβώς το ίδιο μοτέρ με του Focus. Και φυσικά ο 100άρης Zetec μόνο διαμάντι δεν είναι. Στα 200.000 χλμ το λέει το ποίημα ενώ είναι και αδύναμος. Είναι όμως οικονομικός και ελαστικός. Ο 115άρης είναι σαφώς ανώτερος κινητήρας.εντελει ποιον κινητηρα να κοιταω, μπερδευτηκα! τον 115 , τον ZETEC, τον vtci , τον 125 , τον 100???
-
Όλοι οι παραπάνω Zetec λέγονται, απλά έχουν παραλλαγές με την πιο γνωστή τον Ti-VCT(Duratec Ti-VCT Zetec SE) που αρχικά έβγαζε 115 και μετά 125 σε Μοντέο και Φιέστα. Εμφανισιακά δεν μπορείς να τους καταλάβεις, απλά ο δυνατότερος έχει λίγο πιο μεγάλη πεταλούδα και χαρτογράφηση. Πρόβλημα στον μεταβλητό(γρανάζι) είχαν βγάλει κάποιες φορές οι αρχικές εκδόσεις των 115. Εννοείτε όπως είπε ο RealZeus θα κοιτάξεις για τον κινητήρα με τον μεταβλητό χρονισμό που το καταλαβαίνεις από το σχέδιο της πολλαπλής.
-
εντελει ποιον κινητηρα να κοιταω, μπερδευτηκα! τον 115 , τον ZETEC, τον vtci , τον 125 , τον 100???[/quote]
Κατα την γνώμη μου μη τρομάζεις. Εάν διάλεγα εγώ θα επέλεγα την έκδοση των 100 ή 115 ίππων. Ανεξάρτητα από αυτό όμως θεωρώ πως και πάλι πρόκειται για ένα αξιόπιστο μηχανικό σύνολο σε ότι έκδοση και να τον έχεις. Για όσους διαφωνούν προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί τι μπορεί να σου βγάλει ένας κινητήρας. Για εμένα για παράδειγμα έχοντας ως αναφορά τον 4Α-FE της ΤΟΥΟΤΑ ο κινητήρας της ford ήταν ότι πιο κοντινό σε χαρακτήρα και αξιοπιστία. Αντίθετα ο twin spark 1.4 της alfa romeo με πόνεσε πολύ. Εκεί να δεις τι ποιήματα άκουσα... Εν τέλει τονίζω ότι το focus είναι για εμένα από τα πλέον ισορροπημένα αυτοκίνητα που έχω γνωρίσει.
-
Δηλαδή τι το εξαιρετικό έχει ο 100άρης Zetec σε χαρακτηριστικά; Ότι δεν είναι ιδιαίτερα εύστροφος και ψοφάει μετά τις 5500-6000; Ότι έχει βαρύ σφόνδυλο και ανεβάζει-κατεβάζει βαριεστημένα; Ότι η ισχύς του είναι οριακά επαρκής και πρέπει να τον στύβεις για να πάει αξιοπρεπώς;
-
Μια χαρά μοτεράκι είναι. Ήσυχο, ελαστικό, αξιόπιστο και -τηρουμένων των αναλογιών- οικονομικό. Το πρόβλημα στο focus I δεν ήταν τόσο το μοτέρ αλλά οι υπερβολικά μακριά κλιμάκωση του κιβωτίου. Συνεπώς για να κινηθείς σβέλτα το κατέβασμα μία και δύο ταχυτήτων είναι η μόνη λύση. Πολλοί κόντυναν το κιβώτιο και είδαν σημαντική βελτίωση στις ρεπρίζ. Συνολικά αυτό το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό, τέτοια ισορροπία πλαισίου, ρυθμισιμότητα, τιμονάρα δεν την βρίσκεις σχεδόν πουθενά παρά μόνο σε κάποιες πιο ειδικές (και ακριβές) κατασκευές. Πραγματικά ήταν η χαρά του οδηγού έστω και με 100 ατμοσφαιρικά άλογα.
-
Στην κυριολεξία με πρόλαβες. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Μια χαρά μοτεράκι είναι. Ήσυχο, ελαστικό, αξιόπιστο και -τηρουμένων των αναλογιών- οικονομικό. Το πρόβλημα στο focus I δεν ήταν τόσο το μοτέρ αλλά οι υπερβολικά μακριά κλιμάκωση του κιβωτίου. Συνεπώς για να κινηθείς σβέλτα το κατέβασμα μία και δύο ταχυτήτων είναι η μόνη λύση. Πολλοί κόντυναν το κιβώτιο και είδαν σημαντική βελτίωση στις ρεπρίζ. Συνολικά αυτό το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό, τέτοια ισορροπία πλαισίου, ρυθμισιμότητα, τιμονάρα δεν την βρίσκεις σχεδόν πουθενά παρά μόνο σε κάποιες πιο ειδικές (και ακριβές) κατασκευές. Πραγματικά ήταν η χαρά του οδηγού έστω και με 100 ατμοσφαιρικά άλογα.Σίγουρα πιο κοντές σχέσεις (όπως στα αντίστοιχα Volvo) βοηθάνε. Όμως η έλλειψη δύναμης και ο πιο ράθυμος χαρακτήρας δεν αλλάζουν δραματικά. Πολλές φορές στο βουνό μένεις από δύναμη ακόμα και με σκασμένη 2α ή με 3η στην Εθνική. Τα σωστά Focus ήταν τα 1800 και πάνω. Αλλά λόγω φορολογίας τότε βολευόμασταν με τα 100 μουλαράκια...
ΥΓ: Η 147 ήταν σαφώς πιο σπορ αυτοκίνητο, αλλά ακριβότερο και σε αγορά και σε λειτουργία/συντήρηση.
-
Προφανώς το 1600αρι δεν διακρινόταν για τις επιδόσεις του (ούτεν καν το 1800). Αλλά είχε τέτοιο στήσιμο που αν είχες άντερα και το πήγαινες όπως μπορούσε να πάει, έκανε πλάκες σε πιο δυνατά αυτοκίνητα όταν ο δρόμος έστριβε.
Θα διαφωνήσω για την 147, με την standard ανάρτηση που την έχω οδηγήσει δεν με ενθουσίασε. Η ti που ήρθε πιο μετά με πιο σφιχτή ανάρτηση και 17αρες έστριβε καλά αλλά με αρκετούς συμβιβασμούς στην άνεση. Η alfa έχει πιο κοντό και -ίσως- πιο άμεσο τιμόνι (λιγότερες στροφές από άκρη σε άκρη) αλλά το feeling της κρεμαγιέρας του focus δεν την έχει. Όπως φυσικά δεν έχει την ρυθμισιμότητά του, κάτι που σημαίνει ότι είναι μονοδιάστατη για τα δικά μου γούστα και υποστροφική στο όριο ή σε γλιστερό δρόμο. Με το focus αρκεί ένα απότομο σήκωμα του γκαζιού ή τιμονιά για να γυρίσει όσο χρειάζεται και να τοποθετηθεί ιδανικά, μέχρι και φλικαρίσματα έκανα . Σαφώς περισσότερο διασκεδαστικό το ford και πιο συμμετοχικό, θέλει γνώση και εμπειρία στο όριο. Αντίθετα την alfa μπορεί να την οδηγήσει γρήγορα και ένας μέτριος οδηγός. Και φυσικά αν συγκρίνουμε τις κορυφαίες εκδόσεις τους, το RS ήταν ένα εξαιρετικό GTI σε αντίθεση με την υποστροφική και υστερική 147 GTA που δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα με την δύναμη του 3.2 -
Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να συμφωνήσω. Η 147 οδηγείται πολύ όμορφα με τοποθέτηση ουράς, απλά αυτό γίνεται με πολύ περισσότερα χιλιόμετρα καθώς τα όρια της είναι σαφώς ψηλότερα (φαίνεται άλλωστε και από τα γυρολόγια). Επίσης το μπροστινό και η κρεμαγιέρα της είναι πιο άμεσα και κοφτερά και μπορείς πιο εύκολα να διαταράξεις την ισορροπία με τιμονιά - δεν χρειάζεται καν άφημα του γκαζιού. Τέλος, η pre-fl 147 είχε τις σπορ ρυθμίσεις σε όλες τις εκδόσεις. Το fl έφερε την πιο μαλακή ανάρτηση και εκεί όντως έπρεπε να διαλέξεις την Ti ή την εξτρά σπορ ανάρτηση. Το ίδιο ισχύει και για το Focus όμως, όπου η έκδοση Trend έκανε την διαφορά.
Τέλος από εμένα, είμαστε off topic.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να συμφωνήσω. Η 147 οδηγείται πολύ όμορφα με τοποθέτηση ουράς, απλά αυτό γίνεται σε πολύ περισσότερα χιλιόμετρα καθώς τα όρια της είναι σαφώς ψηλοτερα (φαίνεται άλλωστε και από τα γυρολόγια). Επίσης το μπροστινό και η κρεμαγιέρα της είναι πιο άμεσα και κοφτερά και μπορείς πιο εύκολα να διαταράξεις την ισορροπία με τιμονιά - δεν χρειάζεται καν άφημα του γκαζιού. Τέλος, η pre-fl 147 είχε τις σπορ ρυθμίσεις σε όλες τις εκδόσεις. Το fl έφερε την πιο μαλακή ανάρτηση και εκεί όντως έπρεπε να διαλέξεις την Ti ή την εξτρά σπορ ανάρτηση. Το ίδιο ισχύει και για το Focus όμως, όπου η έκδοση Trend έκανε την διαφορά.Τέλος από εμένα, είμαστε off topic.
+απίστευτα κοντές σχέσεις=τρελή κατανάλωση.......
-
Φίλος από Σουηδία ψάχνει Caravan. Σε καλή κατάσταση, να το αγοράσει και κυριολεκτικά να το οδηγήσει Σουηδία (περίπου
.
Ενδιαφέρεται για κάτι από Νότια Ευρώπη, για να μην έχει ταλαιπωρηθεί από αλάτια κλπ...
για βοηθείστε VAGιτες -
Καλησπέρα παιδιά,
επανέρχομαι μετα απο λιγες μερες με 2 αυτοκινητα που κατεληξα οτι με ενδιαφερουν πιο πολυ απ ολα. Υπαρχουνε ομως καποιες λεπτομεριες που μονο σε αυτο το φορουμ μπορουν να ξεδιαλυνουν το τοπιο. εχουμε και λεμε:Volkswagen Golf v fsi 1,4 '04 με 160000 χιλιομετρα στα 4000 ευρω
Volkswagen Polo 1.4 16V '04 με 107000 χιλιομετρα στα 4000 ευρω.Η καρδιά μου λεει το Golf ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου εδψ και χρονια. Η λογικη ομως λεει οτι τα χιλιομετρα ειναι παρα πολλα..... τι λετε? οντως τα 160000 ειναι υπερβολικα ????
-
Για fsi ειναι παρα πολλα.......
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Για fsi ειναι παρα πολλα.......Μάλιστα... και εμένα μου φαίνονται παρα πολλα
-
Η VW ετοιμάζεται να κάνει την μεγάλη έκπληξη, εξελίσσοντας ένα πρωτοποριακό τρικύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1.000 κ.εκ., που αποδίδει πάνω από 270 ίππους.
http://www.zougla.gr/automoto/article/i ... i-kinitira -
Ο χρήστης jackdaniels έγραψε:
Η VW ετοιμάζεται να κάνει την μεγάλη έκπληξη, εξελίσσοντας ένα πρωτοποριακό τρικύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1.000 κ.εκ., που αποδίδει πάνω από 270 ίππους.
http://www.zougla.gr/automoto/article/i ... i-kinitira -
Εργαστηριακούς κινητήρες για σκοπούς έρευνας εξελίσσουν όλες οι εταιρείες.
-
..δώρο ένα μπιτόνι λάδια για συμπλήρωμα..
VW FORUM