-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Ποια η διαφορα του με το Passat?Εμφανισιακά?
-
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
Ποια η διαφορα του με το Passat?
Εμφανισιακά?
Σχεδον καμια (μιας και τα 2 τα ειδα στην Κων/πολη)
-
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
Εμφανισιακά?
και τιμολογιακα...νομιζω οτι ειναι πολυ κοντινες οι τιμες τους...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Εμφανισιακά?
και τιμολογιακα...νομιζω οτι ειναι πολυ κοντινες οι τιμες τους...
Εμφανισιακά είναι πασπαρτού, τώρα τιμολογιακά νομίζω πιο κοντά στο golf μπαίνει.. Έτσι όπως το πάνε από τιμές και μεγέθη λογικά πουλάνε με το μέτρο
-
Καλησπέρα
Έχει πάρει η αδερφή μου ένα Polo 1.2 TSI DSG. Είναι πολύ ευχαριστημένη γενικά από το αυτοκίνητο, όμως σήμερα μου είπε για ένα θόρυβο που κάνει στο ρελαντί.
Το άκουσα κι εγώ κάνει ένα κροτάλισμα λίγο πιο δυνατό απ'ότι ίσως έπρεπε ν'ακούγεται, το κροτάλισμα εξαφανίζεται μόλις αφήσεις το φρένο κι ανέβει λίγο το ρελαντί.Το αυτοκίνητο έχει κάνει μόλις 600 χιλιόμετρα..
Υπάρχει κάποια λύση γι'αυτό το πρόβλημα, έχει εμφανιστεί σε κανέναν άλλο?Ευχαριστώ
Δημήτρης -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Καλησπέρα
Έχει πάρει η αδερφή μου ένα Polo 1.2 TSI DSG. Είναι πολύ ευχαριστημένη γενικά από το αυτοκίνητο, όμως σήμερα μου είπε για ένα θόρυβο που κάνει στο ρελαντί.
Το άκουσα κι εγώ κάνει ένα κροτάλισμα λίγο πιο δυνατό απ'ότι ίσως έπρεπε ν'ακούγεται, το κροτάλισμα εξαφανίζεται μόλις αφήσεις το φρένο κι ανέβει λίγο το ρελαντί.Το αυτοκίνητο έχει κάνει μόλις 600 χιλιόμετρα..
Υπάρχει κάποια λύση γι'αυτό το πρόβλημα, έχει εμφανιστεί σε κανέναν άλλο?Ευχαριστώ
Δημήτρηςανέβει ή πέσει το ρελαντί? Γιατί αν πέφτει και εξαφανίζεται ο θόρυβος ίσως είναι το cold start και είναι άσχετο με το κιβώτιο.
Σχετικά με το dsg, κροτάλισμα είναι πιθανόν ν ακούσει εν κινήσει( βέβαια διαφέρει πολύ ακουστικά απ το cold star, πιο πολύ μοιάζει σαν να παίζεις μια αλυσίδα στα χέρια σου) σε πολύ χαμηλές ταχύτητες περνώντας πάνω απο κάποια μεγάλη ανωμαλία (συνήθως όμως ακούγεται μόνο με ανοιχτά παράθυρα). Και στις 2 περιπτώσεις ο θόρυβος είναι 'φυσιολογικός' ( ) και δεν υποδηλώνει κάποιο πρόβλημα..Τώρα αν δεν συμβαίνει τίποτα απ τα παραπάνω.. θα σε γελάσω.. Ίσως κάποιος κάτοχος 1.2tsi να είναι πιο διαφωτιστικός. -
Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση.
Στο θέμα μας τώρα... σαν να είναι λίγο χαμηλά το ρελαντί.
Ο ήχος σταματάει αν αγγίξω λίιγο το γκάζι ώστε ν' ανέβουν οι στροφές του κινητήρα ελάχιστα.
Τον θόρυβο τον άκουσα εγώ όταν το αυτοκίνητο ήταν ζεστό. Ακούγεται σαν κάτι να συντονίζεται στον κραδασμό του κινητήρα τακ τακ τακ από κάπου πίσω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού. Από τον χώρο του κινητήρα δεν ακούγεται κάτι περίεργο. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν ακούγεται εν κινήσει αφού οι στροφές του κινητήρα είναι υψηλότερες από αυτές του ρελαντί...Το περίεργο είναι ότι το ίδιο πρόβλημα έχει και φίλος με YETI 1.2!
-
Ο ήχος σταματάει αν αγγίξω λίιγο το γκάζι ώστε ν' ανέβουν οι στροφές του κινητήρα ελάχιστα.
Τον θόρυβο τον άκουσα εγώ όταν το αυτοκίνητο ήταν ζεστό. Ακούγεται σαν κάτι να συντονίζεται στον κραδασμό του κινητήρα τακ τακ τακ από κάπου πίσω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού. Από τον χώρο του κινητήρα δεν ακούγεται κάτι περίεργο. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν ακούγεται εν κινήσει αφού οι στροφές του κινητήρα είναι υψηλότερες από αυτές του ρελαντί...Το περίεργο είναι ότι το ίδιο πρόβλημα έχει και φίλος με YETI 1.2!
σωληνακια υψηλης πιεσης στο καπο δεξια κοντα στο ταμπλο
-
και καμια τρομπα νερου ισως;;;; αν και πολυ πολυ πολυ νωρις για τετοιο πραγμα
-
Προβλημα....
Στο Polo 1,2t του κολλητου μου, μετα απο 3.500 χλμ, του αναψε λαμπακι για να τσεκαρει τα λαδια. Πραγματι βλεπει οτι η σταθμη εχει πεσει τοσο ωστε να ειναι ανησυχητικο... Τι μπορει να εχει συμβει? Να τονισω οτι το εστρωνε ευλαβικα και οτι το αμαξι εχει αγοραστει με μονο σκοπο την χαμηλη καταναλωση.. -
ας βαλει λαδι και βλεπει αν θα συνεχισει
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Προβλημα....
Στο Polo 1,2t του κολλητου μου, μετα απο 3.500 χλμ, του αναψε λαμπακι για να τσεκαρει τα λαδια. Πραγματι βλεπει οτι η σταθμη εχει πεσει τοσο ωστε να ειναι ανησυχητικο... Τι μπορει να εχει συμβει? Να τονισω οτι το εστρωνε ευλαβικα και οτι το αμαξι εχει αγοραστει με μονο σκοπο την χαμηλη καταναλωση..για χαμηλη καταναλωση βενζινης το πηρε, οχι λαδιου...
στα σοβαρα τωρα, τι περιμενει να κανει αφου το στρωνει 'ευλαβικα' για τοσα χλμ;;;;;;;
τα 'χει παρει το μοτερ και ζηταει σκισιμο
-
Δηλαδη εκαψε λαδια επειδη δεν το εσκιζε ? Ωραιο κ αυτο...
-
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
Χμμ μπορεί αν είναι τόσο κοντά... ξέρεις μήπως αν έχει παρουσιαστεί και αλλού (ώστε να είναι γνωστό στην αντιπροσωπεία)?
Θέλουν αλλαγή ή κάποιου είδους μόνωση?
Ευχαριστώ.Προβλημα....
Στο Polo 1,2t του κολλητου μου, μετα απο 3.500 χλμ, του αναψε λαμπακι για να τσεκαρει τα λαδια. Πραγματι βλεπει οτι η σταθμη εχει πεσει τοσο ωστε να ειναι ανησυχητικο...Πόσο χαμηλά είναι? αν και αφού του άναψε λαμπάκι μάλλον θα είναι στον πάτο...
α) Θα πρέπει να συμπληρώσει και να το παρακολουθήσει
β) Ν' αρχίσει να το ανοίγει σταδιακά ώστε ο κινητήρας να λειτουργήσει και στις υψηλότερες στροφές.
Η κατανάλωση λαδιού σταθεροποιείται μετά από τα πρώτα 10-15000 χιλιόμετρα. Εκεί θα δει πραγματικά πόσο λάδι καταναλώνει.
Πιστεύω θα κυμανθεί κοντά στο 1 λίτρο κάθε 7500 χλμ που είναι μια χαρά για τόσο λεπτό λάδι που βάζουν. -
@__vargas__
Και όμως μη σου φαίνεται περίεργο, φίλος μου σε άλλο μοντέλο που το οδηγούσε τραγικά (ποτέ αλλαγή πανω απ τις 2000 στοφες, ενω αν δεν έπεφταν οι στροφές κάτω από 1500 και να τρίζει το αμάξι δε κατέβαζε σχέση )στα 7000 χλμ του έκαψε ένα λίτρο. Όταν του είπαν ότι πρέπει να το πατάει και λίγο, και από τότε το οδηγέι (σχεδόν) σαν ανθρωπος, από τότε δε του ξαναέκαψε τίποτα μέχρι σήμερα
@__droemmen__
1 λίτρο ανα 7500 χλμ δε νομίζω. Σε polo TSi με αλλαγές κάθε 15k και αρκετή λειτουργία εντός πόλης, δε καίει τπτ από λάδι. (Δηλαδί ζητημα να έκαψε 200-300 ml στα πρώτα 15κ αλλά δε συμπλήρωσα τίποτα αλλά όταν το αγοράσαμε δεν έιχα δει αν η στάθμη ήταν στο max, ενώ όταν τα αλλάξαμε ήταν πάνω απ τη μέση). Όλα αυτά μέχρι σήμερα και 22,000+ χλμ, όπου σήμερα (μετα την αλλαγή στα 15k είναι ακόμη στο max.
-
Αν είναι έτσι σούπερ! Εγώ μιλάω από εμπειρία με τον 2.0 TFSI που κάθε 7500 συμπληρώνω πάντα από 0.5 εως και 1lt πολλές φορές!
Αν και με τον τρόπο που οδηγώ είναι μια χαρά!
-
Οπως και να'χει να παει να την καταγραψουν την ενδειξη, ωστε να παρακολουθειται απο την αρχη το φαινομενο.
-
Αν οδηγούσε με μεγάλη σχέση στο κιβώτιο και χαμηλές στροφές είναι λογικό ζορίζεται και καίει λαδάκι αλλά και κατανάλωση θα είχε , το καλύτερο είναι 3000-3500 σ.α.λ. για τα πρώτα 1500 χμ και μετά ανά 1000 χμ ανεβαίνεις 1000 στροφές .
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Δηλαδη εκαψε λαδια επειδη δεν το εσκιζε ? Ωραιο κ αυτο...οταν το ταλαιπωρει για τοσα χλμ σε χαμηλες στροφες, ειδικα αν κινεται και μεσα στην πολη, επειδη φοβαται, τι θα κανει το μοτερ;;;;
-
Χμμ μπορεί αν είναι τόσο κοντά... ξέρεις μήπως αν έχει παρουσιαστεί και αλλού (ώστε να είναι γνωστό στην αντιπροσωπεία)?
Θέλουν αλλαγή ή κάποιου είδους μόνωση?
Ευχαριστώ.μονωση, σφιξιμο, αφρολεξακι. ηλιθιο συμπτωμα-συντονισμος. και γνωστης μου τα ιδια. και με το χερι μπορεις ν αδοκιμασεις, αλλα καλυτερα να το φτιαξουν επι τοπου
VW FORUM