-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Αγχώθηκες ή μου φαίνεται?
Δεν μιλαει για το στρώσιμο και είνια γνωστό ότι τα folkswagen καινε το λάδι που τους βάζει η αντιπροσωπεία στα τακτά σερβις!! Εσυ γιατι βάζεις castrol Και όχι η ατνιπροσωπεία? Δεν το ανακάλυψε ακόμη?Επίσημα η Volkswagen (κάτι που αναφέρεται και στο βιβλιαράκι του αυτοκινήτου) συνιστά Castrol.
Τα διάφορα συνεργεία αν βάζουν άλλα λιπαντικά το κάνουν για κερδοσκοπικούς λόγους. Αυτό ισχύει για όλες τις μάρκες ασφαλώς.
Στο εξουσιοδοτημένο που πάω, βάζουν ότι προτείνει ο κατασκευαστής (Castrol).
Λάδια τσιμπάνε συνήθως όταν έχουν το αρχικό (εργοστασιακό) λάδι κυριώς κατά τη διάρκεια του ρονταρίσματος (στρωσίματος) του αυτοκινήτου, και μετά την πρώτη αλλαγή και με τη χρήση σωστού λιπαντικού η κατανάλωση λαδιού παύει να υφίσταται.
-
Ε καλά, δεν είναι και απόλυτο αυτό, ότι σταματάνε δηλαδή.
-
απιστευτη η τιμη για το 3,6 v6 dsg 4motion... ...περιμενα να κοστιζει 55 με 60 χιλιαδες ευρω...!αξιζει μεχρι και το τελευταιο ευρω για την αποκτηση του...ο αλογοσκουφης ομως...
-
Ο χρήστης johnaudi έγραψε:
απιστευτη η τιμη για το 3,6 v6 dsg 4motion... ...περιμενα να κοστιζει 55 με 60 χιλιαδες ευρω...!αξιζει μεχρι και το τελευταιο ευρω για την αποκτηση του...ο αλογοσκουφης ομως...φιλε και γω δε το πιστευα οταν το ειδα...πραγματικα θεικο για οικογενειακο
αλλα θα καιει απιστευτα πραγματα..
Προς γενικοτερη πληροφορηση(και για μερικους ξενερα) η τετρακινηση του ειναι haldex μιας και το πατωμα προερχεται απο το golf,θα προτιμουσα κατι απο Α4(νεο εννοειται) ,αλλα μετα η τιμη μπορει να ταν διαφορετικη/απαγορευτικη... -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
καινε ή δεν καινε λάδια τα vw group cars?
καινε και το παραδέχεται και η ίδια η εταιρία!
παράθεση απο βιβλίο συντηρήσεως Leon tsihttp://img185.imagevenue.com/aAfkjfp01fo1i-5385/loc420/70815_leon_TSI_122_420lo.JPG
1 λίτρο/ 1000km!!!
Αυτό δεν είναι αυτοκίνητο, φριτέζα είναι!!
παρε folkswagen να δεις καλό!!!Απο πού ήρθες εσύ? Γνωστή ιστορία, αλλά που να έβλεπες τα ibiza που την ξεπερνούσαν και η τεχνοκαρ έκανε τον κινέζο... Επιπλέον η Seat βάζει στα Tsi/Tfsi Divinol 5-40 με προδιαγγραφες 503 και όχι 504 που απαιτεί η VW!
Στην πράξη τώρα οι TFSI είναι διαμάντια και δεν έχουν πρόβλημα κατανάλωσης λαδιού
-
και καποια TFSI καινε λαδακι, γενικα πολυ λιγο ομως, που στη τελικη δεν ειναι και κακο.
-
Ο χρήστης geko έγραψε:
Απο πού ήρθες εσύ? Γνωστή ιστορία, αλλά που να έβλεπες τα ibiza που την ξεπερνούσαν και η τεχνοκαρ έκανε τον κινέζο... Επιπλέον η Seat βάζει στα Tsi/Tfsi Divinol 5-40 με προδιαγγραφες 503 και όχι 504 που απαιτεί η VW!
Στην πράξη τώρα οι TFSI είναι διαμάντια και δεν έχουν πρόβλημα κατανάλωσης λαδιού
Για την ακρίβεια,προδιαγραφές 502 αντί για 504,αλλά τελευταία έχουν αρχίσει και συμμορφώνονται..
Διαμάντια είναι,αλλά λίγο λαδάκι τσιμπάνε(τπτ το τρομερό στο δικό μου 200γρ. από αλλαγή σε αλλαγή,με 5w30 λάδι). -
βρε καλώς το.. το περίμενα αυτο το τουτού, καθ'ότι είναι και αυτό στα προσεχώς για την αγορά
που προγραμματίζω για 09. τεσπα το μοιράζομαι...GOLF GTI 2009
http://static.blogo.it/autoblog/volkswagem-golf-gti-official/big_VolkswagenGolfGTI_36.JPG
http://static.blogo.it/autoblog/volkswagem-golf-gti-official/big_VolkswagenGolfGTI_27.JPG
http://static.blogo.it/autoblog/volkswagem-golf-gti-official/big_VolkswagenGolfGTI_28.JPG
http://static.blogo.it/autoblog/volkswagem-golf-gti-official/big_VolkswagenGolfGTI_31.JPG -
Απαίσιο...
Από πίσω είναι πιο όμορφο από το 5 κυρίως επειδή έχει τον βαμμένο προφυλακτήρα.
Αλλά από μπροστά δε βλέπεται με τίποτα. Ελπίζω να κάνουν ριζικές αλλαγές... -
θα κανουν, απλα πρεπει να περιμενεις το VII
-
εμενα πιο πολυ μου αρεσει το μπροστινο μερος που παραπεμπει σε sirocco,απο το πισω που ειναι στην ουσια το ιδιο απλα με βαμμενο προφυλακτηρα...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Ε τότε τι ασχολείσαι
Δες το και πές μας, γιατί έχω την εντύπωση οτι το service προβλέπεται στα 30κ.ναι το service ειναι στα 30,αλλα μια αλλαγη στα 15 τη χρειαζεται..
αυτο που ονομαζουν στην αντιπροσωπεια 'μικρο service'To service για το 1.4 FSI Golf είναι στα 30Κ? Σίγουρα? Να μη το πάω τώρα δηλαδή ε? Είναι στα 22.
Είσαι στα 22.000Km και αναρωτιέσαι αν χρειάζεται αλλαγή λαδιών; Δε χρειάζεται, ασ' τον κινητήρα να κολλήσει και τον αλλάζεις ολόκληρο, που να τρέχεις τώρα για λάδια...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αγχώθηκες ή μου φαίνεται?
Δεν μιλαει για το στρώσιμο και είνια γνωστό ότι τα folkswagen καινε το λάδι που τους βάζει η αντιπροσωπεία στα τακτά σερβις!! Εσυ γιατι βάζεις castrol Και όχι η ατνιπροσωπεία? Δεν το ανακάλυψε ακόμη?Επίσημα η Volkswagen (κάτι που αναφέρεται και στο βιβλιαράκι του αυτοκινήτου) συνιστά Castrol.
Τα διάφορα συνεργεία αν βάζουν άλλα λιπαντικά το κάνουν για κερδοσκοπικούς λόγους. Αυτό ισχύει για όλες τις μάρκες ασφαλώς.
Στο εξουσιοδοτημένο που πάω, βάζουν ότι προτείνει ο κατασκευαστής (Castrol).
Λάδια τσιμπάνε συνήθως όταν έχουν το αρχικό (εργοστασιακό) λάδι κυριώς κατά τη διάρκεια του ρονταρίσματος (στρωσίματος) του αυτοκινήτου, και μετά την πρώτη αλλαγή και με τη χρήση σωστού λιπαντικού η κατανάλωση λαδιού παύει να υφίσταται.
Το επιβεβαιώνω κι εγώ, ως κάτοχος ενός Golf V 1.6FSI. Μόνο πριν την πρώτη αλλαγή χρειάστηκε να προσθέσω λάδι, από εκεί και πέρα δεν έχει κάψει ούτε σταγόνα. Δεν ισχύει ότι ο κατασκευαστής συνιστά συγκεκριμένη μάρκα, αυτό που συνιστά είναι λάδι συγκεκριμένων προδιαγραφών (VW502.01, VW503.00, VW504.00, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ακριβή τα νούμερα που παραθέτω, θα πρέπει να κοιτάξω το manual για να σου πω). Στην αντιπροσωπεία όντως βάζουν ότι πιο φτηνό υπάρχει (συνήθως Aral ημισυνθετικά, στο παλιό μου αμάξι μάλιστα, ένα Golf IV 1.4 ήθελαν να μου βάλουν απλό ορυκτέλεαιο ) και στο χρεώνουν και πανάκριβα. Καλό είναι να βάζεις λάδι που καλύπτει τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και μάλιστα πλήρως συνθετικό. Εγώ βάζω Shell Helix Ultra και δεν είχα ποτέ πρόβλημα, αν και στο επόμενο αμάξι μου σκέφτομαι να πάω σε Castol...
-
Tα Golf III GTI τι κινητήρα/ιπποδύναμη έχουν;
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Tα Golf III GTI τι κινητήρα/ιπποδύναμη έχουν;Ένα ψόφιο δίλιτρο αν θυμάμαι καλά....
Με 115 άλογα; -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Tα Golf III GTI τι κινητήρα/ιπποδύναμη έχουν;150 2L/16v
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Tα Golf III GTI τι κινητήρα/ιπποδύναμη έχουν;
150 2L/16v
Έτσι εξηγείται... μου κολλούσε προφυλακτήρα ένας ανήσυχος χτες βράδυ και το πάτησα κατιτίς, εν κινήσει έμεινε ταράτσες πίσω. Αλλά στο επόμενο φανάρι (κανονικά ξεκίνησα αν και αυτός ψηνόταν φουλ για γκάζια) έφυγε τάπα και κατάλαβα ότι σίγουρα θα είναι πιο γλήγορος.
Λύθηκε η απορία μου τώρα -
τι πουτάνα είσια κι εσύ όμως
-
Εγώ; Εγώ τα λάστιχά μου λυπάμαι, να μην τα φάω άσκοπα σε σπινιάρισμα
-
δηλ για πόσα αλόγατα ζορίζονται τα λάστιχα?
VW FORUM