-
Ρε παιδιά νομίζω ότι όποιος βενζινας κάνει απεργία πάει να πει ότι με κάποιο τρόπο κλέβει, γι αυτό δεν θέλει και ταμειακή μηχανή στο μαγαζί του.
Τα βενζινάδικα των εταιρειών υποτίθεται ότι θα παραμείνουν ανοικτά κανονικά γιατί δεν έχουν λόγω να απεργήσουν. (πάνε οι συνδικάλες και τους πιέζουν να τα κλείσουν).
Μήπως τελικά ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ θα πρέπει να σαμποτάρουμε τους απεργούς βενζινάδες που δεν θέλουν ταμειακές μηχανές όταν ξανανοίξουν τα βενζινάδικα τους?Άντε γιατί έχει παραγίνει το κακό με τα λαμόγια.
Γιατί μήπως μας κόβουν απόδειξη όταν πάμε για πλύσιμο το αυτοκίνητο μας?
-
Ρε παιδιά νομίζω ότι όποιος βενζινας κάνει απεργία πάει να πει ότι με κάποιο τρόπο κλέβει, γι αυτό δεν θέλει και ταμειακή μηχανή στο μαγαζί του.
Τα βενζινάδικα των εταιρειών υποτίθεται ότι θα παραμείνουν ανοικτά κανονικά γιατί δεν έχουν λόγω να απεργήσουν. (πάνε οι συνδικάλες και τους πιέζουν να τα κλείσουν).
Μήπως τελικά ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ θα πρέπει να σαμποτάρουμε τους απεργούς βενζινάδες που δεν θέλουν ταμειακές μηχανές όταν ξανανοίξουν τα βενζινάδικα τους?Άντε γιατί έχει παραγίνει το κακό με τα λαμόγια.
-
-
Σε Ε.Π. της Ηλιουπόλεως είχε σήμερα το πρωί ουρά 1km. Η τιμή της βενζίνης ήταν 0,73 ευρώ όταν στο ίδιο πρατήριο προχθές ήταν 0,67 ευρώ. Γιατί να τον πληρώσω;
-
Μου είπε ένας φίλος (δεν το είδα με τα μάτια μου, γι' αυτο και διατηρώ επιφυλάξεις) ότι κάποιο πρατήριο σήμερα το πρωί πωλούσε την απλή αμόλυβδη βενζίνη 0,99 Ε/lt !!!!!!!!!!!
Eαν ισχύει αυτό δεν πρέπει να του αφαιρεθεί η άδεια για πάντα και να μην κατηγορηθούν αυτοί που θα τον κάνουν τόπι στο ξύλο? -
Tα εταιρικά βενζινάδικα είναι ανοικτά. Σήμερα είδα ένα χωρίς διαφορά στην τιμή (μόνο ένα λεπτό 0,01). Επίσης η Shell έχει 40 περίπου πρατήρια που είναι ΑΕ και έχουν ήδη ταμειακές μηχανές επειδή είναι υποχρέωση του νόμου. Ψάξτε και βρεστε τα.
Τώρα η διαφορά στην τιμή είναι λόγος προσφοράς και ζήτησης. Αν δεν έχει γεμίσει τι θα κάνεις? Δεν θα βάλεις? Αφού είναι λίγα τα πρατήρια οι τιμές λογικά θα αυξηθούν. -
καλά τους έχω βαρεθεί πια
εχτές για να αποφύγω την ουρά των 40+ λεπτών γέμιζα το αμάξι με μπετόνι των 20(χ2) λίτρων και ακόμα βρωμάνε τα χέρια μου
Στο δε βανζινάδικο(είναι απέναντι από το σπίτι μου) μέχρι τις δυο το πρωϊ υπήρχε ουρα 100μέτρα!!!
Ρε απατεώνες γιατί μας ταλαιπωρείται!!! Δείτε τέλος πάντων τί ισχυει στο εξωτερικό για τους συναδέλφους σας και απαιτείσται το ίδιο! Επίσης, το υπουργείο, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο τέλος πάντων απορώ!
Έχω βαρεθεί στην ελλάδα να προσπαθούνε να ανακαλύπτουνε τον τροχό κάθε φορά, οι δημοσιογράφοι να μην μας ενημερώνουν(τί ισχύει έξω, τί προτείνει κάθε πλευρά, τί ισχύει τώρα), το κάθε ζώων να λέει τα δικά του χωρίς αντίλογο, και απλά να αγχωνόμαστε, αφού την πληρώνουμε εμείς.
Υ.Γ πάντως ο βενζινάς μου (είμαστε φίλοι) είχε πάθει ΤΟ στρες και αυτός εχτές. Πραγματικά ήταν έτοιμος να λαλήσει, αλλοι κλέβαν στη σειρά(πλακώθηκε και με έναν μυστήριο γιαυτό), άλλοι του ζητάγαμε μπετόνια, άλλοι να αφήσουμε τα αμάξια εκεί και να τα πάρουμε το βράδυ
(καλά, έβγαλε βεβαια και εκατομμύρια ) -
Και τελικά,αποδεικνύεται για άλλη μια φορά οτι στο ερώτημα ποιός έγινε πρώτα?Η κότα ή το αυγό,δεν υπάρχει απάντηση!!
Οι βενζινοπώλες βγάζουν της Παναγιάς τα μάτια σε μαύρα λεφτά,στηριζόμενοι στις δικές μας ρεμούλες!!Κόψε παραπάνω τιμολόγιο να το βάλω στα έξοδα της εταιρείας,πληρωμή με μετρητά χωρίς απόδειξη κλπ κλπ!!
Δεχώμαστε όλα αυτά τα χρόνια,να μας κλέβουν κανονικά και τώρα,αν η κυβέρνηση πει:'Οτι και να κάνετε,ταμειακές θα βάλετε,αλλοιώς πρόστιμο', θα βγούμε ΟΛΟΙ να πετάμε πέτρες γιατι δεν θα έχουμε καύσιμα!!Οπως και με τους ταξιτζήδες που θέλουν νέα παράταση στην προηγούμενη 4ετή παράταση που είχαν πάρει.Με βασικό επιχείρημα οτι η ταμειακή δεν κόβει δύο αποδείξεις οταν παίρνουν διπλή κουρσα [που απαγορεύεται!!]!!
Είμαστε άξιοι της τύχης μας!
Μην περιμένετε αντίδραση απο κανέναν!Και αν κάποιος απο εμάς αντιδράσει,απλά θα το εκμεταλευτεί ο επόμενος απο εμάς στην σειρά! -
Πολύ απλά βενζινάδες και ταξιτζήδες ζουν και απαιτούν για πάντα να ζούν εις βάρος μας.
kouk φαντάσου πόσο μας κλέβουν που σου κώβουν τιμολόγιο για ότι ποσό θέλεις να δικαιολογήσεις στην εφορία.
Γιατί να μην έχει κάθε καταναλωτής μια κάρτα που να του βγάζει στο τέλος του χρόνου την συνολική του κατανάλωση σε λίτρα άνα καύσιμο (βενζίνη , πετρέλαιο). Να δηλώνει στην φορολογική του δήλωση πόσα λίτρα κασίμων προμηθεύτηκε για να γίνεται η διασταύρωση πόσα λίτρα καυσίμων διακινούνται νόμιμα και πόια είναι η πραγματική κατανάλωση που γίνεται?
Το ίδιο με τα ταξί κάθε φορολογούμενος να γράφει τι ποσά έδωσε για ταξί και να συγκρίνονται με τα έσοδα των ταξιτζίδων. Εκεί να δείτε διαφορά.
Το ποσό των καυσίμων που διακινείται παράνομα λέτε να είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από αυτά που διακινούνται νόμιμα?
-
Ρε παιδιά συμφωνώ μαζί σας 1000% και αναρωτιέμαι πως καταντήσαμε έτσι σαν λαός;
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πολύ απλά βενζινάδες και ταξιτζήδες ζουν και απαιτούν για πάντα να ζούν εις βάρος μας.kouk φαντάσου πόσο μας κλέβουν που σου κώβουν τιμολόγιο για ότι ποσό θέλεις να δικαιολογήσεις στην εφορία.
Γιατί να μην έχει κάθε καταναλωτής μια κάρτα που να του βγάζει στο τέλος του χρόνου την συνολική του κατανάλωση σε λίτρα άνα καύσιμο (βενζίνη , πετρέλαιο). Να δηλώνει στην φορολογική του δήλωση πόσα λίτρα κασίμων προμηθεύτηκε για να γίνεται η διασταύρωση πόσα λίτρα καυσίμων διακινούνται νόμιμα και πόια είναι η πραγματική κατανάλωση που γίνεται?
Το ίδιο με τα ταξί κάθε φορολογούμενος να γράφει τι ποσά έδωσε για ταξί και να συγκρίνονται με τα έσοδα των ταξιτζίδων. Εκεί να δείτε διαφορά.
Το ποσό των καυσίμων που διακινείται παράνομα λέτε να είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από αυτά που διακινούνται νόμιμα?
Για σκεφτείτε και αυτό:
Το αγαπητό μας κράτος φορολογεί τη **νόμιμη βενζίνη με τους χ φόρους (που συμπεριλαμβάνονται στη τιμή αγοράς). Πόσοι είναι αυτοί; σίγουρα πάνω από 50 %
Δεν αναγνωρίζει σαν έξοδα (για τους απλούς πολίτες) τα έξοδα για τα καύσιμα. Κατά συνέπεια ουσιαστικά σε φορολογεί (μη έκπτωση φόρου) ** ξανά για τη νόμιμη βενζίνη που αγόρασες, αλλά **και ** για την παράνομη, κατά μέσο όρο 20%. -
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Ρε παιδιά συμφωνώ μαζί σας 1000% και αναρωτιέμαι πως καταντήσαμε έτσι σαν λαός;Πρέπει όλοι μας να δραστηροποιηθούμε. Όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί δείχνουν ανεπαρκείς, ενώ δεν μπορούμε να βασιστούμε στους πολιτικούς.
Αδέλφια, ο καταναλωτής έχει πάρα πολύ δύναμη, αρκει να το καταλάβει.
στην Γερμανία είπε το ιντιτούτο Καταναλωτών μην πατήσει κανείς σας για μια βδομάδα σε super market και εταιρείες καταναλωτικών αγαθών και οι ίδιες οι αλυσίδες έπαθαν την πλάκα τους.Για να πούμε εμείς σαν καταναλωτές ότι για ια εβδομάδα δεν παίρνουμε ταξί, για να δούμε τι θα αλλάξει και πως θα στρώσουν οι ταρίφες?
Στα καύσιμα μας πατάνε τον κάλο αλλά και εκεί υπάρχει λύση.
Ας μην πλύνει κανεις το αμάξι του σε βενζινάδικο για ένα μήνα.
Να μην πάρει κανείς σας τσιγάρα, χαρταμάντιλα ή αναψυκτικά.Τέλος
Να πάμε μια μέρα όλοι από το 4Τ Forum σε ύποπτα βενζινάδικα και να κάτσουμε όλοι στην ουρά και οι 4000 και να βάλουμε αέρα στα λάστιχα που είναι δωρεάν.
Αν δεν στρώσει ο τύπος μετά από μια εβδομάδα ξαναπάμε για να βάλουμε αέρα στις ρεζέρβες. -
Ο δικό μου βενζινάς όταν πήγα να βάλω την Παρασκευή μου είπε: 'Καλά μην αγχώνεσαι... Δεν θα κάνουμε απεργία, έτσι το λέμε για να φοβίσουμε και να εκβιάσουμε την κατάσταση.' Βεβαια, κατέβηκαν σε απεργία, αλλά κατι μου λέει οτι το πολυ μεχρι αύριο θα ανοίξουν πάλι. Το θέμα είναι οτι βγάζουν πάρα πολλά λεφτά αυτές τις μέρες!
Για μένα, για να παει κόντρα το κράτος και σε αυτούς αλλά και στους ταξιτζίδες, και μια και είναι ημέρες χωρις αυτοκίνητο, θα ελεγα 'Χωρίς εισητήριο' σε όλα τα ΜΜΕ (Δεν θα γλύτωνα τις 3 συγκοινωνίες για απόσταση 15 λεπτών αλλά από το τίποτα κάτι είναι και αυτό).
Από εκεί και πέρα η διαφορά τους δεν βρίσκεται στο να βάλουν ταμειακές μηχανές, αλλά το να βάλουν ταμειακές σε κάθε αντλία ξεχωριστά. Από ότι μου έλεγε ο βενζινάς (στο περίπου τα μεταφέρω οκ?) επειδή η βενζίνη συστέλλεται και διαστέλλεται υπάρχει διαφορά στο τι βάζουν με το τι πουλάνε 1-2 μονάδες. π.χ. αυτοί βαζουν 12 και πουλάνε 9 όταν καταλαγιάσει στην αντλία. Οποτε με τις ταμειακές φαίνεται να κλέβουν ενώ δεν είναι έτσι.
Επίσης άλλοι λένε οτι έχουν βάλει ταμειακές, και τους λένε να τις βγάλουν για να πάρουν άλλες (?) με διαφορετικές προδιαγραφές, ορισμένες από το υπουργειο (χμμμ βρωμοδουλειά μου μυρίζεται).Παντως κάτι σχετικό-άσχετο με το θέμα. Γιατί δεν υπάρχει μία αντλία που να βάζεις την πιστωτική σου π.χ. να και μπορείς να βάλεις βενζίνη μόνος σου? Ετσι θα γλυτώναμε πολλές φορές από την ταλαιπωρία του να ψάχνεις απεγνωσμένα για ανοιχτό βενζινάδικο. Ισως και να μην χρειαζόταν να διανυκτερεύουν.
-
παιδια εγω ημουν σαμοθρακη το σκ και καθως γυρνουσαμε θεσσαλονικη χθες βραδυ γινοταν χαμος σε καθε βενζιναδικο στην εγνατια οδο...πλακα μας κανουν οι βενζιναδες?
-
Παιδιά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται...δε νομίζω οτι οι βενζινοπώλες δεν είναι διατεθιμένοι να εναρμονιστούν με τα όσα ισχύουν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης...έχει αναρωτηθεί κανείς γιατί τους έχει ουσιαστικά επιβληθεί η προμήθεια των συγκεκριμένων ταμειακών μηχανών ακόμη κι αν αυτές δεν πληρούν ορισμένα τεχνικά κριτήρια; Μήπως κι εδώ έχουμε να κάνουμε με κάποιες 'παράξενες' προμήθειες (ρητορική ερώτηση);
Τώρα βέβαια αν πιστεύετε οτι η Ελλάδα έχει γίνει ένας απέραντος οίκος ανοχής (γιατί περί αυτού πρόκειται) εξαιτίας των ταξιτζήδων και των βενζινοπωλών πάω πάσο...άλλοι είναι όμως αυτοί που τα τρώνε χοντρά και δυστυχώς δε μιλάει κανένας γι'αυτό...
-
Οι βενζινοπώλες, οι ταξιτζήδες και διάφοροι άλλοι τα κάνουν όλα αυτά γιατί τους επιτρέπουμε να τα κάνουν. Πόσοι από εμάς αρνήθηκαν τον πειρασμό να τους κόψει ο βενζινάς μεγαλύτερο τιμολόγιο από τη βενζίνη που έβαλαν; Πόσοι αρνηθήκαμε σε ταξιτζή να κάνει διπλή, τριπλή ή τετραπλή μίσθωση ως επιβάτες; Πόσοι δεν σταματήσαμε ταξί με άλλον επιβάτη μέσα; Πόσοι αγοράσαμε ρούχα, παπούτσια, ο,τιδήποτε και ζητήσαμε να πληρώσουμε λιγότερα χωρίς να μας κόψουν απόδειξη; Τα παραδείγματα είναι ατελείωτα. Εγώ ομολογώ ότι έχω κάνει όλες τις παραπάνω παρατυπίες. Ακόμα και η υπαρκτή ευθύνη της πολιτείας ή του κράτους ή της κυβέρνησης έχει την προέκτασή της στην καθημερινή μας πρακτική. Χρειάζεται, κατά τη γνώμη μου, πολύς κόπος από τον καθένα μας για να αποκτήσουμε πολιτισμένη συμπεριφορά, κυρίως σε ό,τι αφορά όλες τις φαινομενικά ασήμαντες καθημερινές ενέργειες, τις οποίες εκτελούμε τις περισσότερες φορές εντελώς μηχανικά
-
Για την συστολή/διαστολή της βενζίνης,αφήστε τα!!Βεβαίως και ισχύει απο την Φυσική,με την διαφορά οτι υπολογίζεται ποσοστιαία στην κάθε τους παραλαβή σαν απώλεια!Οπότε αυτό που παραλαμβάνουν εμπεριέχει αυτόν τον κίνδυνο!
Οταν πουλάνε όμως με τρόμπες που μετράνε +0,10 γραμ στο λίτρο τότε σε κλέβουν και δεν τους λέει κανένας τίποτα!!
Εξ ου και τα τιμολόγια με οτι ποσό θέλεις!!Βασικά,εισπράτουν μετρητά και 'μαύρα' και φορολογούνται έναντι του τι αγόρασαν μείον τις υποτιθέμενες απώλειες,μείον τα έξοδά τους!!
Μην περιμένετε να αντιδράσει κανείς...δεν πρόκειται!!Είμαστε όλοι πολύ βολεμένοι για κάτι τέτοιο!!
-
Σύμφωνω με τον kouk.
Υπήρχε ποτέ περίπτωση ο βενζινάς να προμηθεύεται καύσιμα από την εταιρεία του και να μην ξέρει τι πληρώνει και για πόσα λίτρα πληρώνει ακριβώς?
Είναι δυνατόν να δέχεται ο βενζινάς να προμηθεύεται 1,000 λίτρα και να πουλάει τελικά 900. Ξέρουν στο γραμμάριο το τι διακινούν.
Τέλος αρκετοί κάτω από την άγνοια φυσικά της Ένωσης Βενζινοπωλών (Σιγά μην μας νοιάξει να βρούμε ποιοι χαλάνε το επάγγελμα) είναι και καλοί χημικοί, ιδίως στις προσμήξεις.Και το εύθυμο
Οι σωστοί και ευσυνείδητοι βενζινάδες της χώρας μας έχουν τους πυροσβεστήρες στα σακουλάκια. -
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΝΔΩΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ. ΟΧΙ 7 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΛΛΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΥΤΕ ΤΗ ΜΥΤΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΛΕΙΣΙΑΣΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΠΟΡΕΙΑ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ. ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΣΟΙ ΘΥΣΑΥΡΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟΠ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣΠΡΟΜΙΘΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΙΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣΟΥΝ ΑΣ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΕΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΠΙΡΤΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΚΑΛΑ ΔΟΥΛΕΥΩΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ?
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Παντως κάτι σχετικό-άσχετο με το θέμα. Γιατί δεν υπάρχει μία αντλία που να βάζεις την πιστωτική σου π.χ. να και μπορείς να βάλεις βενζίνη μόνος σου? Ετσι θα γλυτώναμε πολλές φορές από την ταλαιπωρία του να ψάχνεις απεγνωσμένα για ανοιχτό βενζινάδικο. Ισως και να μην χρειαζόταν να διανυκτερεύουν.
Υπαρχει ενα τετοιο συστημα στην ΒΡ (νομιζω) που ειναι πανω απο την γεφυρα στην κατεχακη στην μεσογειων... μαλιστα οταν ειχα παει ηταν και πιο φτηνη 1-2 λεπτα απο το να σου βαλει το παιδι...
ΑΠΕΡΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ