-
An kapoios gnwrizei kati gia auto to thema h` exei antimetwpisei kati allo as mas enhmerwsei!
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Giovanni,αν και μη-ιδιοκτήτης rx-8 ξέρω υπήρχε ένα recall για κιβώτιο ταχυτήτων,για περίπου 7 άτομα απο όλη την Ελλάδα
Χαίρομαι που όλα σου πανε καλά,το αμάξι είναι πολύ ωραίο και πολύ δυνατό. -
Mini ανάκληση για το Μazda RX 8
23/03/2004H Mazda Motor Corporation ανακοίνωσε ότι ένα θερμομονωτικό πλακίδιο, που είναι τοποθετημένο πάνω στο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων του Μazda RX 8, ενδέχεται να εμφανίσει ρηγμάτωση με πιθανό αποτέλεσμα την πρόκληση έντονου θορύβου. Σε περίπτωση παρατεταμένης χρήσης του αυτοκινήτου κάτω από τις περιγραφόμενες συνθήκες, το θερμομονωτικό πλακίδιο μπορεί να αποκολληθεί κατά τη διάρκεια της κίνησης του οχήματος και να αποτελέσει αιτία πρόκλησης ζημιάς σε αυτοκίνητο που ακολουθεί.
Η εταιρεία ανακαλεί για έλεγχο 862 Μazda RX 8 σε ολόκληρη την Ευρώπη, που παρήχθησαν στο διάστημα μεταξύ 28 Ιουλίου 2003 και 29 Αυγούστου 2003 και προβαίνει σε αντικατάσταση του συγκεκριμένου εξαρτήματος για προληπτικούς λόγους. Στη χώρα μας, η παραπάνω ανάκληση αφορά 6 μόλις αυτοκίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν ήδη ενημερωθεί.
-
Gia deuterh sunexh xronia o RENESIS kerdizei to vraveio tou Inernational Engine of the Year sthn kathgoria 2.5-3.0 litrwn:
-
Parathetw ta ekshs:
'2.5-litre to 3-litre
Mazda RENESIS Rotary (RX-8)
“This extremely small engine gives the driver
a feeling that no other machine can match”
Lasse Swärd, Dagens NyheterIt is surely all rotary engine inventor Felix Wankel could have wished for: Mazda now has four Awards’ trophies, this latest triumph adding to the three that the engine won last year, including taking the overall title of International Engine of the Year 2003.
Wankel’s work was certainly pioneering, the three faces of the rotor acting like pistons, circulating within the housing and producing a pumping action. The concept makes for a compact powerplant (it measures just 338mm deep), and Mazda has added trick refinement and performance-boosting features such as a side-intake, side-exhaust layout, with the exhaust ports moved to the sides of the rotor chamber. The configuration means the size of the ports can be freely set and an expanded air intake port area achieved.
The design makes Mazda’s unit a 1.3-litre at rest, but the RENESIS qualifies for this 2.5-litre to 3-litre category as when on the move, it is the equivalent of a 2.6-litre and is classified as such in some countries.
It’s a setup that provides an engine that revs to 9,000rpm, and in high-power form (a low-power version is also available) produces 228bhp. But fuel economy does not suffer: as fitted inside the RX-8, RENESIS has the potential to return a wholly acceptable 8.3L/100km (34mpg). Oh, and an inherent benefit of the rotary design is smoothness – this unit spins freely to its redline.
But it’s not just about performance: the RENESIS is clean too. It already meets the 2005 EURO IV emission levels, while a three-stage induction system featuring shutter valves at the intake ports, allows for improved filling efficiency.
The Mazda’s victory is taken with a 10 point advantage over the BMW 3-litre diesel, with 37 of the 56 judges awarding points in favour of this unique engine.
Results
Mazda RENESIS (RX-8) 252BMW Diesel 3-litre (330d, X3, 530d, X5, 730d) 242
BMW 3-litre (Z4, 330i, X3, 530i, X5, 730i) 189
Subaru 3-litre (Legacy, Outback) 133
Audi Diesel 3-litre (A6, A8) 70
Mercedes-AMG Diesel 3-litre (C-Class) 68 '
-
einai alitheia oti sti mazda sou dinoun xexwristi eggiisi gia ton wankel kai an nai posa xronia i possa klm???kai me tsantizei pou piga sti mazda kai otan tous rwtousa an iparxoun eidimones stin ellada gia ton wankel mou ta parousiasan ola apsoga,kai episis gia tin katanalwsi oti den einai toso megali oso akougetai kai to idio gia ta ladia....giati einai toto moufatzides???aksizei pantws na rixete mia matia sto rx-8 forum/greek owners.psagmena paidia ekei...kai episis na poume oti an sas faei kapoios to ftero tha perimenete kana trimino kai vale....giati tetoia anorganwsia????
-
oso gia to flooding.... apo to rx-8 forum...
haven't got my RX8 yet, but when I read about the flooding problems on the USA forum, I contacted my dealer. He said that the plugs originally used, were now replaced by 'hot plugs' and that should take care of the flooding problems. He also told me not to touch the gas pedal while starting the car. If I get my car at the end of May, I will let you know.
opws vlepete tha veltiwnontai ta mikroprovlimata kai episis kati kai gia tin katanalwsi exw akousei oti tha ti veltiwsoun opote....
KALI FASI!!!!
-
Χρησταρα το αμάξι δεν είναι toyota corolla να εχουν γεματες αποθήκες με ανταλλακτικά,αν κατι παει στραβά τον πούλο,άλλωστε πολλοί λίγοι ιδιοκτήτες του έχουν μόνο αυτό το αυτοκίνητο στην κατοχή τους.
Όσο για τα προβλήματα,εγώ όταν είχα παει να ρωτήσω με κοίταζαν έκπληκτοι και με ρώταγαν που το άκουσα αυτό για το flooding,την μεγάλη κατανάλωση την παραδέχτηκαν και αμφιβάλλω αν μπορεί η mazda να την βελτιώσει αισθητά.Το flooding πρέπει να είναι απλή υπόθεση. -
delete
-
loipon kalws ton kat arxis...nai gia 1300 ari kaiei poli alla min to vlepeis etsi...tha to vlepeis me vasi ta aloga pou vgazei...ola ta aytokinita pou paizoun ta idia aloga ta idia panw katw kaine ama ta skizeis...einai pistevw sto pws odigei o kathenas...edw kai ena punto tourmpizmeno mporei na sou kai panw apo 15 gi ayto tha koitas posa aloga vgazei kai oxi posa kivika einai...min koitas ergostasiakes times gia katanalwsi oute sto rx-8 oute sto s2000 oute sto wrx sti...ap oti exw katalavei ola ayta ama ta skizeis kaine girw sta 20lt...twra apo service den xerw ti paizei me tous wankel alla pistevw oti se kana 2 xronia tha exoume exelixtei...fantasteite na vgei enas pou na gnwrizei tous wankel tha thisavrisei...alla den pistevw o sigekrimenos wankel tou rx-8 na pathei tipota..pistevw tha ton exoun liwsei stis dokimes....(to pathima egine mathima apo to rx-7)...twra gia to ladaki etsi sintirountai oi wankel...den simainei oti kati den paei kala me ton kinitira kai kaiei..kai egw to thelw to rx-8 kai to exw sta plana mou...einai oti kalitero se ayta ta lefta...vevaia exw amaksi gia tin polh opote to rx-8 de tha to xrisimopoiw kathimerina...kai an to xrisimopoiw de tha to skizw stin poli...gi na min kaiei fisika...
telos an exeis ta 40.000 euros (kai an exeis kai 2o amaksi) parto asizititi!!!kai egw se tosa fraga tha paixw kai logika ayto tha parw
an eixa omws 50.000 oute pou tha to koitaza to rx-8 tha pigaina gia nissan 350z....
(ligo spasimo na skeftesai sinexeis an tha pathei kati o wankel,an tha exeis iperxeilisi ena wraio prwino klp)
Φίλε xristaras, σε παρακαλώ να γράφεις με Ελληνικούς χαρακτήρες, από σεβασμό στα ...ματάκια των υπόλοιπων μελών , στις επιθυμίες των οικοδεσποτών μας 4Τ (βλ. και τις οδηγίες χρήσης) και βέβαια και στην Ελληνική γλώσσα! Επειδή απ΄ όσο μας έχεις πει ο υπολογιστής που χρησιμοποιείς είναι δικός σου (αν και βρίσκεσαι στο εξωτερικό), φαντάζομαι δεν θα έχεις δυσκολία να εγκαταστήσεις - χρησιμοποιήσεις οδηγό Ελληνικού πληκτρολογίου...
(Moderator) -
Ο χρήστης panos_ag έγραψε:
ομως αυτο που θα ηθελα να ρωτησω και σε αυτο εαν γινεται να μασ απαντησει καποιος κατοχος,εαν η καταναλωση ειναι υπερβολικη για 1.3l κινητηρα η απλα υπερβολικη για ενα αμαχι τετοιασ αποδοσης,δηλαδη καιει πολυ περισοτερο απο ενα TT 225 Ps , ενα S2000,ενα focus rs, ενα leon cupra r και γενικα αυτοκινητα σπορ επιδοσεων.Καταρχήν διάβασες τις προηγούμενες σελίδες;Θα βρεις απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα όσον αφορα την συντήρηση,την διάρκεια ζωής,την κατανάλωση κτλ
Όσον αφορα βλάβες και service,πιστεύω θα μας απαντήσει καποιος ευτυχής κάτοχος σύντομα,παντως ξέρω ότι τα ανταλλακτικά του σπανίζουν.
Το peugeot τι σχέση εχει με το rx-8;Εδω μιλάμε για 230 άλογα στους πίσω τροχούς και design που σκοτώνει.Βέβαια το ωραίο είναι υποκειμενικό,εμένα μου αρέσει πολύ,η κοπέλα μου το αποκαλεί batmobile και αποστρέφει το βλέμμα της
-
Γεία σας κι απο μένα.Ειμαι κάτοχος Rx8 και σχετικά με τους προβληματισμούς σας εχω να σας πω τα εξης.α) το αυτοκίνητο καίει απο 14-18 λ/100.αν βέβαια το παραξεσκίσεις φτανει και τα 20λ/100 β)Λαδάκι καίει αλλά νομίζω σε φυσιολογικά πλαίσια.Εμένα σε 5000km έχει κάψει περίπου 1,2 λιτ. γ)γνώση wankel φυσικά και υπάρχει στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία δεδομένου οτι πολυ πριν έρθουν τα αυτοκίνητα οι τεχνικοί έχουν περάσει μεγάλα σεμινάρια.Κορυφαίο συνεργείο απο προσωπική εμπειρία αρκετων ετών είναι το miata στην Μεταμόρφωση.δ) κόστος ανταλλακτικών αρκετά υψηλό και ακόμη υψηλότερο το κόστος των αξεσουάρ.(πχ αλουμινένια τάπα βενζίνης περίπου 350 ευρουλάκια).Τωρα σαν γενική εικόνα εμένα προσωπικα μου αρέσει παρα πολύ.Εχει δύναμη ,στρίβει απίστευτα με τα ηλεκτρονικά του ενεργοποιημένα και παίζεις α τ ε λ ε ί ω τ α οταν τα απενεργοποιήσεις μερικά η ολικά.Απο εμφάνιση αν κι αυτό είναι υποκειμενικό νομίζω οτι είναι τέλειο κι αυτό το διαπιστώνω απο τα βλέματα και τις συνεχείς ερωτήσεις στο δρόμο για το πόσο κοστίζει και χίλια ΄΄αλλα που ακούω.Για οτι άλλο θέλετε και ξέρω είμαι πάντα στη διάθεση σας.
-
delete
-
Ο χρήστης panos_ag έγραψε:
Απλως tiger το συγκρινα,εαν μπορει να συγριθει με το 307 cc ,γιατι ειμαι μεταξυ αυτων των δυο,απλως μετα το ποστ του xristara που μας εδωσε καποιες λεπτομερειες για την καταναλωση η ζυγαρια γερνει υπερ ττου rx8 .Ευχαριστω και παλι παιδια για τον χρονο σας και τις απαντησεις σας.
Τώρα μια υποκειμενική άποψη. ΑΝ είχα τη δυνατότητα να πάρω το RX8 και να το συντηρώ... δεν υπήρχε καμία περίπτωση να σκεφτώ να πάρω το 307cc. Είναι μερικά αυτοκίνητα που είναι εμπειρία ζωής η κατοχή και η οδήγησή τους και από ότι έχω καταλάβει από τις απόψεις απανταχού κατόχων και reviewers πιθανότατα το RX8 είναι ένα από αυτά. Με το καλό λοιπόν, αλήθεια τι χρόνο παράδοσης έχει το 'εργαλείο';
-
Εννοείται ότι θα προτιμήσεις το rx-8,μιλάμε όμως για διαφορετική κλάση και φυσικά διαφορετική τιμή και κόστος συντήρησης.
Εγω που είχα ρωτήσει στις αρχές του χρόνου,για χρόνο παραδοσης μου είχανε πει 4 μήνες.Αν σκεφτείς ότι συνήθως σου λένε και αισιόδοξα νούμερα.. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω που είχα ρωτήσει στις αρχές του χρόνου,για χρόνο παραδοσης μου είχανε πει 4 μήνες.Αν σκεφτείς ότι συνήθως σου λένε και αισιόδοξα νούμερα..
Καλά και δεν το συζητάμε πόσο θα λιώσεις αν αργεί περισσότερο. Ας μην πούμε για την κάψα της αναμονής όταν θα έχει φτάσει στην αντιπροσωπία και θα περιμένεις να γίνουν χαρτιά, να πλυθεί κλπ....
Αν δεν αρχίσεις τότε το κάπνισμα είσαι τέρας υπομονής -
Εσυ μιλας απο πρωτο χέρι,που περίμενες το opel astra να διασχίσει ολες τις θαλασσες,να παει για πινακιδες,χαμήλωμα κ.ο.κ,λίγο ακόμα και θα το χαίρονταν τα εγγόνια σου αντί για σένα
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εσυ μιλας απο πρωτο χέρι,που περίμενες το opel astra να διασχίσει ολες τις θαλασσες,να παει για πινακιδες,χαμήλωμα κ.ο.κ,λίγο ακόμα και θα το χαίρονταν τα εγγόνια σου αντί για σέναTouche!
Παρουσίαση και test drive Mazda RX-8