-
Οι τιμές είναι εξωφρενικές.
Πρέπει να είναι η πολιτική της εταιρείας γιατί κοίταζα τιμές έξτρα για ΜΧ5 και είχα μείνει άναυδος.....(δεν λέω γα τραβηγμένα πράματα, θυμάμαι ότι τα φώτα ομίχλης δεν παίζονταν...)
Ευτυχώς που το RX8 έρχεται υπερπλήρες.... -
Επειδή το thread αυτό παρακολουθείται πιθανά και από επίδοξους αγοραστές του συγκεκριμένου αυτοκινήτου (που ίσως ενδιαφέρονται και για ζητήματα πέραν της κατανάλωσης καυσίμου-λαδιού), θα ήθελα να εκφράσω την εξής απλοΐκή απορία:
Το πλησιέστερο περίπτερο απέχει από το σπίτι μου 400 μέτρα. Μπορείτε να μου πείτε την ακριβή διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω, βάσει των επίσημων οδηγιών της Mazda, ώστε να φτάσω μέχρι εκεί ένα βαριεστημένο κυριακάτικο πρωινό του Μάρτη, να αγοράσω τις αγαπημένες μου τσιχλόφουσκες και στην συνέχεια να επιστρέψω και πάλι σπίτι μου χρησιμοποιώντας το super-καταπληκτικό RX-8 μου?
Ευτύχης
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Το πλησιέστερο περίπτερο απέχει από το σπίτι μου 400 μέτρα. Μπορείτε να μου πείτε την ακριβή διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω, βάσει των επίσημων οδηγιών της Mazda, ώστε να φτάσω μέχρι εκεί ένα βαριεστημένο κυριακάτικο πρωινό του Μάρτη, να αγοράσω τις αγαπημένες μου τσιχλόφουσκες και στην συνέχεια να επιστρέψω και πάλι σπίτι μου χρησιμοποιώντας το super-καταπληκτικό RX-8 μου?
Ευτύχης
Το τσουλάς, όντας μισός μέσα και μισός έξω. Ετσι και την άσκησή σου κάνεις, και ο κινητήρας δεν έχει πρόβλημα! Βλέπουν και οι γείτονες ποιανού είναι to Batmobile!
-
Προφανώς ο φίλος που θελει τσιχλόφουσκες αναφέρεται σε ένα πρόβλημα flooding που εχει παρατηρηθεί σε κατόχους Rx-8 που μένουν σε κρύες περιοχές.
Θα ήταν όντως χρήσιμο να μας πουν οι δύο συμπατριώτες φιλοι κάτοχοι rx-8 εαν εχουν παρατηρήσει παρόμοιο πρόβλημα. -
egw den eimai katoxos alla tha ginw se kana dimino.ayto pou xerw kai exw diavasei einai oti an valeis mprosta to rx8 kai amesws to sviseis kai sta kapakia to xanavaleis exeis iperxeilisi venzinis.me alla logia otan to valeis mprosta ,asto kana 2 lepto na doulevei.re paidia einai dinaton i katanalwsi na einai toso tragiki???pistevw oti an to skizeis einai logiko.de nomizw oti me orthologiki xrisi mporei na xepernei ta 15 se kinisi.to exw xanarwtisei vevaia alla den apantise kapoios....ti mporeis na kanei sse aytokinito gia na meiwseis tin katanalwsi???
-
Η κατανάλωση είναι τραγική ειδικά εντός πόλης,ειναι το τίμημα του να έχεις 240 ίππους απο 1300 κυβικά.Βάζε απλή αμόλυβδη (τα παραπανω οκτάνια είναι άχρηστα στον κινητήρα Wankel).
-
diladi kathe pote tou vazeis venzini kai posa tou skas????
-
Ο χρήστης treloagori έγραψε:
diladi kathe pote tou vazeis venzini kai posa tou skas????Λοιπόν καλοί μου φίλοι για να βάλουμε τα πράγματα σε μία ρεαλιστική διάσταση και να μην κινδυνολογούμε υπερβάλλοντας ,δεν είπε κάνεις ,ουτε και απο την MAZDA υπάρχει οδηγεία να μην πηγαίνουμε μέχρι το περίπτερο για τσιγάρα γιατί δεν θα ξαναπάρει μπρός το μοτεράκι.!!Το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί σε συνθήκες μεγάλου κρύου αν ανάψεις και σβύσεις την μηχανή α μ έ σ ω ς.Αν η μηχανή δουλέψει για 1-2 λεπτά ολα ειναι οκ!!
Τώρα στο θέμα της κατανάλωσης τα πράγματα είναι οπως σας τα είπα την προηγούμενη φορά.Το αμαξάκι καίει απο 15 -16 λιτρα και πάνω/100 κμ.Αν τώρα κάνεις ΄1 ωρα απο τους Αμπελοκήπους μεχρι το Παναθηναικό Στάδιο τότε τα πράγματα είνα δύσκολα.Γιαυτό πέρνεις ενα αμαξάκι για την κίνηση και ένα για την τρέλλα σου.Οταν πας μπουζούκια πλήρωνεις (γιατι το επέλεξες) 300 ευρω το φιαλίδιο,κάθεσε σπίτι με 15 ευρω πίνεις και chivas
ακούς κι ενα cd live και ολα καλά....Κάπως ετσι ειναι και με το αυτοκίνητο.
Επιλέγεις οτι σε πέρνει.... -
Από όσα έχω διαβάσει,η κατανάλωση ειναι στη χειρότερη (εντος πολεως) 22-25 ανα 100χιλ και στη καλύτερη (εθνική οδός) 12-14.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για να πας Θεσαλλονική πρέπει να γεμίσεις 2 φορές (ή μήπως και παραπάνω;)ανάλογα με τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ,που στα σπορ αυτοκίνητα συνήθως είναι μικρή.VAGDIM,τουλάχιστον στην αμερική η mazda κάνει ειδικό λόγο για αυτό το θέμα στο manual,εδώ δεν ξέρω τι γίνεται.
Εσένα σου το έχει κάνει ποτέ ο κινητήρας; -
Για την ιστορία αντιγράφω από το επίσημο φυλλάδιο “2004 Mazda RX-8 Quick Tips, Reference Guide For Controls and Functions” όπως αυτό δίνεται από την Mazda USA (πανομοιότυπο υποθέτω με το “quick reference” card που δίνεται –αν δίνεται - σε Ευρώπη και Ελλάντα):
-Short trip driving procedure-
Any trip that is too short for the
engine to reach normal operating
temperature; needle in middle
of temperature gauge indicates
normal temperatureThe following procedure should
be followed when moving vehicle
a short distance**:- Start engine
- Move vehicle
- Warm engine for 5-minutes
at idle - Raise engine speed to 3000
RPM for 10-seconds - Return to idle
- Turn off engine
Tip: Warming up engine
improves engine life**Moving vehicle at a car wash or moving
vehicle to access another vehicle would
be considered a short distanceΤελικά νομίζω ότι η λύση που πρότεινε ο φίλος n_olympios είναι μακράν πρακτικότερη …
Για την συχνότητα εμφάνισης του προβλήματος και μέχρι να υπάρξει (άν υπάρξει) δημοσίευση επίσημων στατιστικών ρίξτε μια ματιά στο :
http://www.rx8club.com/showthread.php?s ... adid=17498
Σε ότι αφορά το θέμα της κατανάλωσης, που προσωπικά πιστεύω ότι κακώς δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία, παραθέτω μερικά στοιχεία όπως αυτά δημοσιεύτηκαν στους 4Τροχούς (Δεκ.2003):
Ελάχιστη 17.8lt/100km
Μέγιστη 23.0lt/100km
Μέση δοκιμής 20.1/100kmΚατά τα άλλα όντως ο καθένας αγοράζει το καλύτερο που θέλει και μπορεί. Το ζήτημα είναι να γνωρίζει επίσης, όσο το δυνατόν καλύτερα, τα ρίσκα που αναλαμβάνει. Συνεπώς ένα προληπτικό reality check είναι καλό πράγμα νομίζω.
Ευτύχης
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
The following procedure should
be followed when moving vehicle
a short distance**:- Start engine
- Move vehicle
- Warm engine for 5-minutes
at idle - Raise engine speed to 3000
RPM for 10-seconds - Return to idle
- Turn off engine
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
....η κατανάλωση ειναι στη χειρότερη (εντος πολεως) 22-25 ανα 100χιλ και στη καλύτερη (εθνική οδός) 12-14.
....για να πας Θεσαλλονική πρέπει να γεμίσεις 2 φορές (ή μήπως και παραπάνω;)ανάλογα με τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ,που στα σπορ αυτοκίνητα συνήθως είναι μικρή.Διαθέτει ντεπόζιτο 61 λίτρων. Με 13 λτ/100χλμ ξεκινώντας γεμάτος από Αθήνα μένεις λίγο έξω από τη Θεσ/κη!
Γενικά αν και η απόλυτη κατανάλωση έχει σημασία θεωρώ την αυτονομία εξίσου σημαντική. Πχ με ένα 206 1,1 με 50 λίτρα ρεξερβουάρ (μεγάλο για την κατηγορία) μπορείς να κάνεις εκτός πόλης και πάνω από 800 χλμ! Αντίθετα με άλλα κάθε 350 πρέπει να βάλεις βενζίνη... -
Proswpika den exw antimetwpisei kapoio provlhma kai oute sth mazda mou edwsan kapoia odhgia gia to pws tha to ksekinaw.Apla mou eipan na mhn to gkazwnw sto relanti.Sta upoloipa me kalupse o VAGDIM.
ps:405 eurw ta diakosmhtika aeragwgwn?????An einai dunaton.
-
Ο χρήστης treloagori έγραψε:
vlepw sinexws sto forum tou rx-8 kati poli omorfa body kit.aerotomoula,profilaktira mpros pisw kai plaina kai tou paei para poli.xerei kaneis an exoun ftasei kai stin ellada???an exete conne stin ameriki giati den prospa8ite na ta parete apo ekei?
merika einai poli mikra kai metaferontai eukola.
-
to nissan 350z poso katanalwnei se sxesi me rx-8???milaw gia pragmatiki katanalwsi kai oxi oso dinei i etairia.
-
Auto tha einai mia polu kalh lush eidika gia ta diakosmhtika aeragwgwn pou thelw na valw.Prepei na rwthsoume kana gnwsto apo USA kai vlepoume.
Ο χρήστης agisd έγραψε:
vlepw sinexws sto forum tou rx-8 kati poli omorfa body kit.aerotomoula,profilaktira mpros pisw kai plaina kai tou paei para poli.xerei kaneis an exoun ftasei kai stin ellada???
an exete conne stin ameriki giati den prospa8ite na ta parete apo ekei?
merika einai poli mikra kai metaferontai eukola.
-
Sumfwna me ta periodika WHAT CAR? kai TOP GEAR kalutero coupe gia to 2004 einai to MAZDA RX-8.
-
to kako me to rx8 einai oti einai sxetika kainourio.kaneis den xereis pws tha simperiferetai o kinitiras meta apo 70-80.000 km.poios eggyatai??as poume sto rx7 ta eftine meta ta 110.000,oantws ematha oti to 350z katanalwnei ligotero kai exeis to kefali sou isixo.oute iperxeiliseis kai istories....
-
Ena sport amaksi me 110.000km mallon prepei na valei mpros kai na aposurthei apo mono tou.. Na mhn ksexname oti to RX-7 eixe kai thn epivarunsh 2 turbo kai oti akomh einai nwris na krinoume gia to RX-8 opws kai gia to 350z,gia to opoio akomh den exw dei epishma stoixeia katanalwshs.Me 3500cc kai 280 sxedon aloga de nomizw na kaiei kai polu ligotero(sta plhn einai kai h timh tou).
Kai gia tis uperxeilhseis ki auta pou legontai,elegxontai.Proswpika den exw dei to paramikro akomh.Idwmen..Ο χρήστης treloagori έγραψε:
to kako me to rx8 einai oti einai sxetika kainourio.kaneis den xereis pws tha simperiferetai o kinitiras meta apo 70-80.000 km.poios eggyatai??as poume sto rx7 ta eftine meta ta 110.000,oantws ematha oti to 350z katanalwnei ligotero kai exeis to kefali sou isixo.oute iperxeiliseis kai istories.... -
makari na nai etsi gio..oso gia to oti ena spor amaxi thelei petama meta ta 110.000 km de simfwnw.mia 535 pou eixa eixe 450000km!!!!!!kai i mercedes evo pou exw exei girw sta 300.000 kai omws exw skisei kai skizw pollous...einai kati moteria pou einai athanata,kai eidika ta giapwnezika...
Παρουσίαση και test drive Mazda RX-8