-
Αγαπητοί φίλοι,
σε συνέχεια του προηγούμενου θέματος περί πραγματικών coupe,θέλω να θίξω ένα θέμα που έχει σχέση με τις κατηγορίες αυτοκινήτων.
Πιστεύω ότι αυτοκίνητα όπως τα πολυμορφικά,τα jeep και τα SUV είναι ντροπή για την πραγματική αυτοκίνηση,τουλάχιστον όπως την εννοούμε οι περισσότεροι εδώ μεσα.Το αυτοκίνητο δεν είναι τρακτέρ για να πηγαίνεις στο χώμα και στα βράχια,ούτε τροχόσπιτο να έχεις τις πρίζες και τα ψυγειάκια μέσα.
Με θλίψη βλέπω ότι αυξάνονται τα μοντέλα των παραπάνω κατηγοριών.
Θα ήθελα την άποψη σας,Ευχαριστώ...
-
Αγαπητοί φίλοι,
σε συνέχεια του προηγούμενου θέματος περί πραγματικών coupe,θέλω να θίξω ένα θέμα που έχει σχέση με τις κατηγορίες αυτοκινήτων.
Πιστεύω ότι αυτοκίνητα όπως τα πολυμορφικά,τα jeep και τα SUV είναι ντροπή για την πραγματική αυτοκίνηση,τουλάχιστον όπως την εννοούμε οι περισσότεροι εδώ μεσα.Το αυτοκίνητο δεν είναι τρακτέρ για να πηγαίνεις στο χώμα και στα βράχια,ούτε τροχόσπιτο να έχεις τις πρίζες και τα ψυγειάκια μέσα.
-
Αγαπητοί φίλοι,
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Αγαπητοί φίλοι,σε συνέχεια του προηγούμενου θέματος περί πραγματικών coupe,θέλω να θίξω ένα θέμα που έχει σχέση με τις κατηγορίες αυτοκινήτων.
παντως εγω μαλλον οπως το θετεις ειμαι απο τους ''λιγοτερους'' εδω μεσα και δεν συμφωνω με την τοποθετηση σου!!
και φυσικα δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να θλιβεσαι.
και εμενα δεν μου αρεσουν καποιες σχεδιαστικες τασεις καποιων κατασκευαστων αλλα να θλιβωμαι γιαυτο δεν βλεπω τον λογο.....απλα τις απορριπτω ως επιλογες για τον εαυτο μου και καθολου μα καθολου δεν με πειραζει να τις επιλεγουν αλλοι.
εαν ολοι ειχαμε τα ιδια γουστα τοτε ο κοσμος θα ηταν πολυ βαρετος δεν νομιζεις;;;;;
-
To αυτοκίνητο είναι κάτι που φτίαχνεται στα μέτρα καθενός με στόχο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του καλύτερα. Πες μου τι να κάνω το barchetta αμα είμαι πολύτεκνος ή άμα δουλεύω σε ένα εργοτάξιο.
Υπόψιν μια εταιρεία έχει τολμήσει στο παρελθόν να μιλήσει περι 'πραγματικών' και 'ψεύτικων' αυτοκινήτων και αυτή ήταν η Lada για το 2105 ή όπως τέλος πάντων το λέγανε εκείνο το τετράγωνο κατασκεύασμα της. Καλύπτεσαι με τον ορισμό που δίνει η Lada για το πραγματικό αυτοκίνητο ή μήπως το πραγματικό αυτοκίνητο για σέινα είναι η Enzo για παράδειγμα? -
μια και δεν μπορώ να μιλήσω εξ'ονόματος όλων εδώ μέσα ούτε να αντιληφθώ πως η πλειοψηφία ορίζει μια τόσο υποκειμενική έννοια θα πω απλά πως εγώ λατρεύω την ελευθερία που ένα όχημα μου προσφέρει,να κινηθώ δηλαδή σε μεγάλες αποστάσεις, να γνωρίσω μέρη, ανθρώπους, να μοιραστώ στιγμές με φίλους..αγαπώ το δρόμο όταν ανοίγεται μπροστά μου, αγαπώ το αυτοκίνητο που είναι ένας χώρος τόσο δικός μου και γνώριμος ακόμη και όταν κινούμαι σε περιβάλλον ξένο, η σε συνθήκες αντίξοες..είναι τόσα πολλά
υπό το πρίσμα αυτό δεν θεωρώ κανένα όχημα ντροπή..πήγα για πρώτη φορά βόλτα με την (τότε) κοπέλα μου με ένα παλιό αλλά γλυκύτατο Peugeot, έτρεξα με ένα γρήγορο Subaru, πήρα τα βουνά με κάτι απίθανους φυσιολάτρες με ένα θηριώδες Chevrolet, στο στρατό αγάπησα ένα διαλυμένο Ford Transit, τον τίγρη, που περνούσε από λάσπες και χαντάκια με στυλ και δεν μας άφησε ποτέ, είχε απίστευτη πλάκα το VAZ που οδηγούσαμε στο στρατόπεδο, μέχρι και τη Θράκη γνώρισα πάνω σε ένα φορτηγό..
για να μην σας κουράζω..για μένα κάθε όχημα έχει ψυχή..έχει την προσπάθεια και τη φαντασία όσων το σχεδίασαν, τον ιδρώτα όσων το συναρμολόγησαν (έστω και αν τώρα τα ρομποτάκια δεν ιδρώνουν) και πάνω από όλα σε αγκαλιάζει και σε ταξιδεύει..μοιράζεται μαζί σου χαρές και λύπες..
είναι πως το βλέπει κανείς τελικά
-
Για να μην παρεξηγηθώ,επειδή αυτό βλέπω από τις πρώτες τοποθετήσεις,θέλω να πω ότι δεν ισχυρίστηκα ότι είναι ντροπή ή κακό να οδηγείς οποιοδήποτε αυτοκίνητο.Σαφώς,είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέγει τι θα οδηγησει βάσει των αναγκών του και των παραμέτρων που αυτός θέτει.
Απλά,μίλησα για πραγματική οδήγηση και πραγματικά αυτοκίνητα,βάσει των όσων εγω προσωπικά έχω στο μυαλό μου και ελπίζω και κάποιοι άλλοι. -
δεν νομίζω πως υπάρχει παρεξήγηση αλλά θα βοηθούσε ίσως αν εσύ έλεγες πως αντιλαμβάνεσαι το πραγματικό αυτοκίνητο..
γιατί όπως είπα και πιο πάνω το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας την αυτοκίνηση είναι κάτι απόλυτα υποκειμενικό οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε πολλές και διαφορετικές απόψεις χωρίς να θεωρύμε αξιωματικά πως κάτι τέτοιο υπάρχει και το γνωρίζουν μόνο οι 'ψαγμένοι'
-
Για να μην παρεξηγηθώ,επειδή αυτό βλέπω από τις πρώτες τοποθετήσεις,θέλω να πω ότι δεν ισχυρίστηκα ότι είναι ντροπή ή κακό να οδηγείς οποιοδήποτε αυτοκίνητο.Σαφώς,είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέγει τι θα οδηγησει βάσει των αναγκών του και των παραμέτρων που αυτός θέτει.
Απλά,μίλησα για πραγματική οδήγηση και πραγματικά αυτοκίνητα,βάσει των όσων εγω προσωπικά έχω στο μυαλό μου και ελπίζω και κάποιοι άλλοι.Αφού επιμένεις φίλε μου, ρώτα μερικούς που είχαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ jeep να σου πουν για ΟΔΗΓΗΣΗ. Και δεν μιλάμε τώρα για τα Grand Vitara και άλλες ιστορίες, μιλάμε για Land Rover, μοντέλο '78, μακρύ σασί, 3-πορτο, 2,5 λίτρα βενζίνη, με μη μόνιμη τετρακίνηση (με δορυφόρους-αν λέγονται έτσι) στους εμπρός τροχούς για ενεργοποίηση του διαφορικου) και δύο ταχύτητες (δεν ξέρω καν τι ακριβώς είναι αυτά, είναι δύο μοχλοί εμπρός από τον επιλογέα ταχυτήτων που ενεργοποιούν κάτι 'αργά-γρήγορα' δΙαφορικά). Και πρόσεξε, να πηγαίνει ΑΚΟΜΑ και σήμερα, 25 χρόνια μετά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ, να μην έχει σκουριάσει παρά μόνο σε ορισμένα σημεία (που σημειωτέον, είχαν αλλαχτεί εκ των υστέρων λόγω τράκας, πόρτες δηλαδή κτλ). Και σου μιλάω εγώ για αυτό που το έχω οδηγήσει μόνο μέσα σε πόλη (φρίκη είναι, πιστέψτε με ) και ελάχιστα στα βουνά της Κρήτης. Αλλά άμα νοιώθεις το 'θηρίο' να καταπίνει με τα σουστόφυλλα πέτρες και βουνά ολόκληρα και να παλέυεις πραγματικά με το τιμόνι για να μη σου σπάσει τα χέρια από την αντίδραση, έλα μετά να μου πεις εμένα για οδήγηση... Δεν λέω, καλά και τα δίλιτρα με compressors και air-condition και ESP, ABS, traction control και δεν ξέρω τι άλλο (περισσότερο από απλά 'καλά' φυσικά ), αλλά ας μην ξεχνάμε και μερικά πραγματικά ΑΡΣΕΝΙΚΑ αμάξια, γιατί νομίζω ότι χάνουμε λίγο το νόημα της 'ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ'...
Όσο για τα πολυμορφικά κτλ, απλά δες το σαν τα παπούτσια σου... Δεν μπορείς να πας για τρέξιμο με τα δερμάτινα Sebago, μπορείς;
-
Απλά,μίλησα για **πραγματική οδήγηση **και πραγματικά αυτοκίνητα,βάσει των όσων εγω προσωπικά έχω στο μυαλό μου και ελπίζω και κάποιοι άλλοι.Παραδείγματα του τί εννοείς πραγματική οδήγηση και πραγματικά αυτοκίνητα?
-
O theios και ο nasos με καλυψανε καθως και συμπληρωσανε την αποψη μου!!! Αυτο που οδηγω ειναι ενα αγροτικο για τους περισσοτερους. Εγω ομως θα ηθελα και στο γαμο μου να παω με αυτο το αυτοκινητο. Εχω ζησει μαζι του και απο τη στιγμη που με εχει τιμησει και με εκφραζει θα το τιμω και θα το αγαπω. Ειναι συναισθηματικο το θεμα...
-
Γεια χαρά φίλοι του Forum,
Υπάρχουν αυτοκίνητα που προορίζονται για να εξυπηρετούν συγκεκριμένες μεταφορικές ανάγκες ειδικού τύπου (εκτός δρόμου κίνηση, πολυπρόσωπη μεταφορά κτλ). Αυτά τα οχήματα (παντοδαπού εδάφους, πολυμορφικά κτλ) είναι εύλογο να έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την πρακτικότητα και όχι την οδηγική απόλαυση που προσφέρουν. Με άλλα λόγια όσο πραγματικό αυτοκίνητο είναι μια Lotus Eλise για την άσφαλτο, άλλο τόσο πραγματικό αυτοκίνητο είναι το θρυλικό παλιό και καλό Land Rover (και βεβαίως το Lada Νiva) για το χώμα.
Το πρόβλημα προκύπτει, νομίζω, όταν τέτοιου τύπου αυτοκίνητα αγοράζονται για χρήση παντελώς άσχετη από εκείνη που τα προόριζε ο κατασκευαστής τους, και οδηγούνται από ανθρώπους με μια φασίζουσα ελιτίστικη νοοτροπία, που δεν γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του οχήματος τους.
Νομίζω ότι το θλιβερό φαινόμενο των αυτοκρατορικής συμπεριφοράς μεγαλο-μπεμπέδων καραγκιόζιδων με τα Range Rover/Freelander/Χ5 κτλ, που αμφιβάλω αν στην πλειοψηφία τους έστω και μία φορά έχουν κινηθεί σε δύσβατη χωμάτινη διαδρομή, είναι σε όλους γνωστό.
Μήπως υπερβάλω και γενικεύω? Πιθανόν ... Ισως να υπάρχουν τελικά και εξαιρέσεις, προσωπικά όμως δεν έχω συναντήσει καθ'οδόν καμία από αυτές
Μποτονάκης Ευτύχης
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Μήπως υπερβάλω και γενικεύω? Πιθανόν ... Ισως να υπάρχουν τελικά και εξαιρέσεις, προσωπικά όμως δεν έχω συναντήσει καθ'οδόν καμία από αυτές
-Μποτονάκης Ευτύχης
Μια χαρά τα λες, μόνο μην αρχίσεις και προτείνεις λύσεις για ελέγχους ορίων ταχύτητας στις εθνικές, please.
-
Θείε, ν' αγιάσει το στόμα σου... από τα καλύτερα posts των τελευταίων ημερών...
Τα σέβη μου -
Ο καθένας έχει δικαίωμα να αγοράζει ό,τι θέλει.Είναι δεδομένο πως είναι ανάγκη των καιρών η ικανότητα κίνησης εκτός δρόμου ή σε δύσβατες περιοχές,γι'αυτό τα τετρακίνητα πληθαίνουν συνεχώς.Αν κάποιοι παίρνουν τζιπάκια για φιγούρα,είναι δικό τους θέμα.Αλλά τι θα πει πλέον πραγματικό ή μη αυτοκίνητο;Σήμερα όλα είναι τυποποιημένα και κατασκευασμένα σε υπολογιστές.Βέβαια,πάνω απ'όλα το αμάξι είναι ένα εργαλείο.Ως εργαλείο κάνει καλά τη δουλειά του.
-
TO AYTOKINHTO ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!) ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ Α ΣΤΟ Β ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ & ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΞΑ .....ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΩΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ. ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ....ΠΑΘΟΣ.
-
Ακριβώς με τον ίδιο λόγο που θλίβεσαι αγαπητέ tsoukas77 για την ύπαρξη των SUV, θλίβομαι κι εγώ για την ύπαρξη πχ των ντενεκέδων peugeot Rallye, αυτοκίνητα αναξιόπιστα,φτηνιάρικα, ανασφαλή και αδύναμα να ανταπεξέλθουν σε απαιτητικές οδηγικές συνθήκες με σκοπό την τόνωση της ματαιοδοξίας κάθε ανεπίδοξου (.............) !!
Τί να κάνουμε?Δεν είναι όλα τα αμάξια Fiat Coupe 20V!Επιτέλους δεν μπορείς μια φορά να γράψεις κάτι χωρις να βρίζεις?
Όχι δε μπορώ!Εφόσον δε βρίζω... Εσύ πάλι μπορείς να κάνεις μια φορά τη δουλειά σου σωστά και ανιδιοτελώς?
-
Καλά θα κάνανε κάποιοι να σταματήσουνε να προκαλούνε τα υπόλοιπα μέλη του forum με τα λεγόμενα τους. Δυστυχώς πολλά από τα νέα ενεργά μέλη συμπεριφέρονται εντελώς αντικοινωνικά και δεν δείχνουν να επιθυμούν να σεβαστούν τους υπολοίπους. Αυτά για τον κύριο Ιερεμία Σταφυλοζηλιπικίδη ( τώρα εμένα γιατί μου θυμίζει κάτι το pοst σου... ).
Συγχαρητήρια στο theio για το πραγματικα πολύ καλό του κείμενο το οποίο πιστεύω ότι εκφράζει πραγματικά την πλειονότητα των εραστών της αυτοκίνησης γιατί τελικά δεν έχει σημασία το μέσο αλλά το ταξίδι,η εμπειρία και οι ανθρώπινες στιγμές που μοιράζεσαι με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Αυτά είναι που μένουν και σε κάνουν να αγαπήσεις ένα άψυχο μεταλικό αντικέιμενο και όχι οι υπερσυμπιεστές, τα δισκόφρενα και τα δέρματα μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Ήδη σκέφτομαι πόσο δύσκολο θα μου είναι να αποχωριστώ το αυτοκίνητο που τώρα οδηγώ και στο οποίο έμαθα να οδηγώ παρόλο που είναι ένα ταπεινό - για πολλούς- μικρομεσαίο και μάλιστα από τα πλέον εμπορικά της κατηγορίας του. -
Για να μην παρεξηγηθώ,επειδή αυτό βλέπω από τις πρώτες τοποθετήσεις,θέλω να πω ότι δεν ισχυρίστηκα ότι είναι ντροπή ή κακό να οδηγείς οποιοδήποτε αυτοκίνητο...........................................................ε τοτε μαλλον καποιος αλλος εγραψε το εισαγωγικο κειμενο σε αυτο το θρεντ γιατι αλλα καταλαβαινει κανεις διαβαζοντας το και γιαυτο και οι ''διαμαρτυριες''.
το ηθικον διδαγμα αυτης της υποθεσης ειναι οτι πρεπει να ειμαστε λιγο πιο προσεκτικοι οταν γραφουμε κατι που χωρις να υπαρχει κανενας λογος προσβαλλει πολλους απο αυτους που θα το διαβασουν.........γιατι και απο αλλα παραδειγματα υπαρχουν καποιοι που πιστευουν οτι η δικη τους αποψη ειναι και η μοναδικη και θα πρεπει ολοι οι αλλοι ή εστω η πλειοψηφια να την ασπαζεται!!!!!!!!!!!
-
[moderator]!!!Μήπως λες πολλά?
Πραγματικά αυτοκίνητα