-
Πριν απο αρκετες μερες,παρηγγειλα το νεο μου αυτοκινητο(Ford Fiesta 1.6).Ο εμπορος μου ειχε πει οτι η παραδοση θα γινει ΤΟ ΠΟΛΥ σε 10 εργασιμες μερες.(Για την ακριβεια,μου ειχε πει:'το αμαξι θα ερθει σε 5-6 μερες αλλα εγω σου λεω σε 10 εργασιμες για να ειμαι καλυμμενος')Ομως περασαν οι 10 εργασιμες και ουτε αμαξι ειδα,ουτε καν ενα τηλεφωνο απο την αντιπροσωπεια για να μου πουν που οφειλεται η καθυστερηση!!Στο μυαλο μου ερχεται αμεσως η περιπετεια ενος γνωστου μου,που ειχε παραγγειλει το Πολο απο αντιπροσωπεια ενος φιλου του κι ενω το ειχε παραγγειλει Φλεβαρη,ο φιλος του του ελεγε καθε μηνα οτι κατι εγινε αλλα οπου ναναι θα ερθει και τελικα καθως εφτασε ο Ιουνιος(!)ο γνωστος μου αφου σχεδον πλακωθηκε με το φιλο του,ακυρωσε την παραγγελια,πηρε τα λεφτα πισω και παρηγγειλε απο αλλου το αμαξι,οπου και το πηρε σχεδον αμεσως!!Ας σημειωθει οτι ο δικος μου αντιπροσωπος,ενω εδειξε μεγα ζηλο να με παρει τηλεφωνο για να παω να καταθεσω την προκαταβολη οταν εγκριθηκε το δανειο,μετα δεν εκανε τον κοπο να με παρει ουτε για να μου πει ποσο θα στοιχιζει η ασφαλεια(ενω ειχε πει οτι θα με επαιρνε μολις μαθαινε),ουτε για να μου πει γιατι καθυστερει η παραδοση του αμαξιου!Πριν λοιπον τον παρω εγω τηλεφωνο,θα ηθελα να ζητησω τη βοηθεια σας και πιο συγκεκριμενα να μου πειτε τι μπορω να κανω στην προκειμενη περιπτωση(π.χ. μπορω να ακυρωσω την παραγγελια ή κατι παρομοιο; )για να ξερω πως ακριβως μπορω να χειριστω το θεμα...
-
Πριν απο αρκετες μερες,παρηγγειλα το νεο μου αυτοκινητο(Ford Fiesta 1.6).Ο εμπορος μου ειχε πει οτι η παραδοση θα γινει ΤΟ ΠΟΛΥ σε 10 εργασιμες μερες.(Για την ακριβεια,μου ειχε πει:'το αμαξι θα ερθει σε 5-6 μερες αλλα εγω σου λεω σε 10 εργασιμες για να ειμαι καλυμμενος')Ομως περασαν οι 10 εργασιμες και ουτε αμαξι ειδα,ουτε καν ενα τηλεφωνο απο την αντιπροσωπεια για να μου πουν που οφειλεται η καθυστερηση!!Στο μυαλο μου ερχεται αμεσως η περιπετεια ενος γνωστου μου,που ειχε παραγγειλει το Πολο απο αντιπροσωπεια ενος φιλου του κι ενω το ειχε παραγγειλει Φλεβαρη,ο φιλος του του ελεγε καθε μηνα οτι κατι εγινε αλλα οπου ναναι θα ερθει και τελικα καθως εφτασε ο Ιουνιος(!)ο γνωστος μου αφου σχεδον πλακωθηκε με το φιλο του,ακυρωσε την παραγγελια,πηρε τα λεφτα πισω και παρηγγειλε απο αλλου το αμαξι,οπου και το πηρε σχεδον αμεσως!!Ας σημειωθει οτι ο δικος μου αντιπροσωπος,ενω εδειξε μεγα ζηλο να με παρει τηλεφωνο για να παω να καταθεσω την προκαταβολη οταν εγκριθηκε το δανειο,μετα δεν εκανε τον κοπο να με παρει ουτε για να μου πει ποσο θα στοιχιζει η ασφαλεια(ενω ειχε πει οτι θα με επαιρνε μολις μαθαινε),ουτε για να μου πει γιατι καθυστερει η παραδοση του αμαξιου!Πριν λοιπον τον παρω εγω τηλεφωνο,θα ηθελα να ζητησω τη βοηθεια σας και πιο συγκεκριμενα να μου πειτε τι μπορω να κανω στην προκειμενη περιπτωση(π.χ. μπορω να ακυρωσω την παραγγελια ή κατι παρομοιο; )για να ξερω πως ακριβως μπορω να χειριστω το θεμα...
-
-
Ένας οικογενειακός μας φίλος είχε παραγγείλει ένα Corsa πέρυσι το καλοκαίρι (από τη Vacar). Του είπαν ότι θα κάνει 2 μήνες, το οποίο του φάνηκε αρκετά λογικό, και προχώρησε με την προκαταβολή. Μετά από δύο μήνες ακριβώς τον πήραν να του πουν ότι είχε αλλάξει ο εξοπλισμός του μοντέλου που είχε παραγγείλει, το χρώμα που είχε ζητήσει δεν υπήρχε πια, η τιμή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είχε αυξηθεί κατά 200 περίπου Ευρώ και θα έκανε άλλους 2 μήνες να έρθει!!
Ο φίλος τους 'ευχαρίστησε' για το 'σεβασμό' που του έδειξαν ως πελάτη, ακύρωσε την παραγγελία και πήρε ένα Golf (από το οποίο και έχει μείνει πολύ ευχαριστημένος μέχρι τώρα).
-
Οταν λες πέρασαν οι 10 μέρες τι εννοείς? Πέρασαν προ πολλού? Σε κάθε περίπτωση μπορείς να τους πάρεις να τους ρωτήσεις. Μην περιμένεις να σε πάρουν αυτοί, αλλά μην αγχώνεσαι και σκέφτεσαι ακυρώσεις κλπ πριν καν τους πάρεις τηλέφωνο. Δες το λίγο πιο θετικά και ψύχραιμα, κι αν σου αρχίσουν τα κινέζικα το ξανασυζητάμε.
(Εμένα μου είχαν πει 2.5 μήνες για το Corsa μου και ήρθε σε 1.5 μήνα).
-
Οπως λέει και ο φίλος catalyst, πρώτα πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί τους για να σου δώσουν τις εξηγήσεις τους, από τις οποίες εσύ ύστερα θα βγάλεις τα ανάλογα συμπεράσματα.
Εγώ είχα παραγγείλει το 307 και μου είχαν πει 15 εργάσιμες, αλλά το πήρα σε 12 ημερολογιακές. Βέβαια τους 'έπρηξα', έπαιρνα τηλέφωνο ή περνούσα από την έκθεση σχεδόν κάθε μέρα. -
Θα παρω τηλ. ,ομως θελω **απο πριν να ξερω τι δικαιωματα **εχω για να μπορεσω να ασκησω την καταλληλη πιεση,γι'αυτο κι εκανα την παραπανω ερωτηση...
-
κοιτα 10 μερες ειναι σχετικα λιγες για αντιπροσωπεια στην ελλαδα...συνηθως μεσ το νερο περιμενεις κανα 20ημερο...αν και το λεον που πηραμε προσφατα ηρθε σε 12 μερες μου φαινεται...
ρε παιδια σιγα μη περιμενουμε ενα κορσα 2 μηνες...δηλαδη αμα επαιρνα βεκτρα gts τι θα γινοταν?απορω παντως γιατι οι αντιπροσωπειες δε συνεργαζονται ετσι ωστε να μη τη πατανε σε θεματα παραδοσεων και εχουν ακυρωσεις...μηπως ειμαι υπερβολικος? -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
κοιτα 10 μερες ειναι σχετικα λιγες για αντιπροσωπειαΜια φιλη μου πηρε το Φιεστα 1.4 σε 5 εργασιμες!Το 1.6 που δεν κυκλοφορει τοσο πολυ,αφου ηταν διαθεσιμο κατα τη στιγμη της παραγγελιας,δεν δικαιολογειται να καθυστερει τοσο πολυ...
-
μαλλον τυχερη η φιλη σου...
-
μαλλον τυχερη η φιλη σου...Δεν το νομιζω γιατι οπως γραφω κι εγω στο αρχικο ποστ, τοσο μου ειχε πει και μενα οτι θα κανει,απλα ειπε 10 εργασιμες για να ειναι καλυμμενος...
-
δηλαδη που παει το μυαλο σου?αμα ξεπερασεις τις 20 μερες αναμονης τοτε νομιζω οτι πρεπει να τους κανεις μια επισκεψη...παντως μη τους αφηνεις σε χλωρο κλαρι...
-
δηλαδη που παει το μυαλο σου?αμα ξεπερασεις τις 20 μερες αναμονης τοτε νομιζω οτι πρεπει να τους κανεις μια επισκεψη...παντως μη τους αφηνεις σε χλωρο κλαρι...Το μυαλο μου παει σε πολλα!Ενας αλλος φιλος μου ειχε παραγγειλει ενα Accent και αυτος αντιμετωπισε σημαντικη καθυστερηση.Ο λογος;Το αμαξι ειχε τρακαρει (στο πισω αριστερα φτερο)και αργησε επειδη το εφτιαχναν!Δυστυχως,ο φιλος μου το καταλαβε μηνες μετα,οταν παρατηρησε τη ραφη του φτερου στο πορτ-παγκαζ!Οταν πηγαμε μαζι στην αντιπροσωπεια,παραδεχθηκαν οτι οντως φαινοταν οτι ειχε τρακαρει το αμαξι αλλα μετα απο πολλες διαπραγματευσεις με την γενικη αντιπροσωπεια το μονο που εκαναν ηταν να αλλαξουν παλι το ιδιο φτερο για να μην φαινεται η ραφη!
Μια τρυπα στο νερο δηλαδη...Αμα ξεπερασω τις 20 μερες αναμονη ΣΙΓΟΥΡΑ θα το ακυρωσω!Το αμαξι το παρηγγειλα για να το εχω τον Αυγουστο,οχι τον Οκτωβριο....
-
ρε παιδια σιγα μη περιμενουμε ενα κορσα 2 μηνες...δεν κατάλαβα κύριος, έχουμε τίποτα με το corsa και θεωρούμε ότι ΔΕΝ αξίζει να το περιμένουμε 2 μήνες???????
(ασε που 2 μήνες δεν είναι τίποτα μπροστά στο χρόνο που περιμένεις για να προσπεράσει μια νταλίκα)
-
Μια χαρά είναι το Corsa, αλλά όχι και να κάνει σχεδόν τον ίδιο χρόνο που χρειάζεται και η Karenta να σου φέρει το S3! Ίσως έχει παραγίνει το κακό τελευταία σε πολλά από τα 'μικρά'... Αυτοκίνητο πόλης αγοράζεις, στο κάτω-κάτω, δε χτίζεις σπίτι!
Μια εξήγηση πάντως που είχε δώσει ένας φίλος - η οποία πιθανώς να ισχύει ως ένα βαθμό - είναι ότι κάποιες αντιπροσωπίες σε αρκετά μοντέλα (συνήθως αυτά που δεν τα δίνουν με άπειρες ευκολίες πληρωμής) σου λένε αρκετά περισσότερο απ' όσο κάνει στν πραγματικότητα να έρθει για να μην τρομάξεις κι αρχίσεις να σκέφτεσαι 'ωχ, μα θα τα έχω τα λεφτά σ' ένα μήνα?...'
-
Παιδες, με ολη την καλη διαθεση,θα ηθελα να παρακαλεσω να μεινουμε στο θεμα οσο γινεται και να μην ξεφυγουμε σε κατι αλλο(π.χ.Ποσο καλο ειναι το Κορσα).Σας ευχαριστω.
-
Υπάρχουν πολλά που περεμβάλλονται στην αγορά ενός αυτοκινήτου.
π.χ. δείτε την περίπτωσή μου:
Παρήγγειλα στις 27 Μαρτίου μια Laguna 2.0T Ιnitiale με αναγραφόμενο χρόνο παράδοσης 8 εβδομάδες (λογικός χρόνος).Γνώριζα όμως μέσω γερμανικού forum (που άμεσα δεν γνώριζε ο εισαγωγέας ή...έλεγε οτι δεν γνώριζε) οτι η Ρενώ στο εγορσάσιο της Sandouville που παράγει επίσης και τα Velsatis,δεν θα παράγει Laguna 2.0T τον Απρίλιο του 2003.Και πραγματικά το αυτοκίνητο ήλθε στην Ελλάδα αντί για τέλη Μαίου στα τέλη Ιουνίου.Κατόπιν καθυστέρησε 40 ( ) μέρες στον τελωνειακό χώρο του εισαγωγέα διότι δεν υπήρχε πιστοποιητικό έγκρισης,για το αυτοκίνητο αυτό,στο Υπουργείο λόγω του ότι ήταν το πρώτο που εισάγονταν στη χώρα με αυτό το επίπεδο εξοπλισμού (Initiale) και έπρεπε να σταλούν τα στοιχεία του αυτοκινήτου στη Ρενώ Γαλλίας,να φύγουν απο εκεί κάποια χαρτιά να ξανάλθουν στο υπουργείο,να πάνε στην υπηρεσία αξιών του τελωνείου κλπ κλπ.
Ετσι κατέληξε να κυκλοφορήσω το αυτοκίνητο στις 5 Αυγούστου...
Πάλι καλά λέω... -
Παρολα αυτα ,το ερωτημα ειναι: Τι μπορουμε να κανουμε σε αυτες τις περιπτωσεις;Μπορουμε να προβουμε σε ακυρωση της παραγγελιας ή να κανουμε κατι παρομοιο;'Η απλα καθομαστε με σταυρωμενα τα χερια στο ελεος του εκαστοτε ανευθυνου εμπορου;Τι μπορουμε να κανουμε και υπο ποιες προυποθεσεις;
-
σαφως μπορεις να ακυρωσεις τη παραγγελια. Δεν ξερω αν θα χασεις τη προκαταβολη που εδωσες (δε νομιζω).
Παρτους τηλεφωνο και μιλησε ηρεμα στην αρχη. Αν δεις οτι στα 'μασαει' τοτε αρχισε να τους τα ψελνεις και απειλησε τους οτι θα ακυρωσεις τη παραγγελια.
Δε μας ειπες ποσος καιρος περασε?
-
Ενας φίλος μου παρήγγειλε το golf 4 και έκανε χωρίς υπερβολές 5 ολόκληρους μήνες για να το πάρει στα χέρια του!!
Το θέμα είναι ότι το αυτοκίνητο ήταν το απλό το 1.4 που έβγαινε το 2000!!
Αντε τώρα εξηγήστε μου τι συμβαίνει....
Kαθυστερηση παραδοσης αυτοκινητου