-
Αλλος ένας εύκολος τρόπος να 'τα παίρνουν' ή είναι πραγματικά επικίνδυνο να μιλάς στο κινητό, σε όλες ανεξαιρέτως τις κυκλοφοριακές συνθήκες;
Ενδέχεται τα πρόστιμα ν'αυξηθούν και μπορεί να φτάσουν μέχρι και αφαίρεση διπλώματος, ακόμα και για τους χρήστες hands free
-
Αλλος ένας εύκολος τρόπος να 'τα παίρνουν' ή είναι πραγματικά επικίνδυνο να μιλάς στο κινητό, σε όλες ανεξαιρέτως τις κυκλοφοριακές συνθήκες;
Ενδέχεται τα πρόστιμα ν'αυξηθούν και μπορεί να φτάσουν μέχρι και αφαίρεση διπλώματος, ακόμα και για τους χρήστες hands free
-
-
Είναι πραγματικά επικίνδυνο να μιλάς χωρίς ακουστικό (hands-free), αυτό είναι σίγουρο. Ο λόγος είναι ότι έχεις το ένα χέρι απασχολημένο και δεν μπορείς να κουνήσεις το κεφάλι εύκολα ώστε να κοιτάξεις ας πούμε τον δεξιό καθρέφτη. Επίσης (λένε ότι) αποσπάται η προσοχή από το δρόμο γιατί πρέπει να προσηλωθείς περισσότερο στη συνομιλία. Πιστεύω όμως ότι ο σοβαρότερος κίνδυνος είναι όταν χτυπά το κινητό, οπότε στην προσπάθεια του οδηγού να απαντήσει (και ίσως να δει ποιος καλεί) αποσπάται η προσοχή από το δρόμο, έστω για 1-2 δευτερόλεπτα τα οποία μπορεί να αποδειχτούν μοιραία. Ξέρω άνθρωπο που βγήκε από το δρόμο επειδή χτύπησε το κινητό πάνω σε στροφή και έχασε τον έλεγχο στην προσπάθειά του να απαντήσει.
Από την άλλη δεν καταλαβαίνω γιατί είναι επικίνδυνο (άρα και κολάσιμο) να μιλάς με ακουστικό. Τι διαφορά έχει από το να μιλάς π.χ. με το συνοδηγό σου ή να ακούς ένα δελτίο ειδήσεων στο ραδιόφωνο; Επίσης απ'ό,τι ξέρω όλα τα ακουστικά έχουν ένα πλήκτρο για να απαντήσεις/τερματίσεις μια κλήση, οπότε αν το φοράς ήδη δεν αποσπάται η προσοχή σου από το δρόμο όταν χτυπά το κινητό.
Μήπως θα μας απαγορέψουν να μιλάμε και με το συνοδηγό μας ή να ακούμε ειδήσεις επειδή κάποια στατιστική θα 'αποδείξει' ότι αυτό αυξάνει τις πιθανότητες ατυχήματος; Αλλά τι ρωτάω τώρα;
-
Αν κρίνω από τον εαυτό μου είναι σίγουρα επικίνδυνο το να μιλάς στο κινητό με το τηλέφωνο στο αυτί. Σε ότι αφορά τις κλήσεις, αν δεν κάνω λάθος, δίνονται μόνο σε όσους δεν χρησιμοποιούν hands-free (ή παρόμοιο μηχανισμό).
Από την άλλη μεριά, σίγουρα έχει φορο-εισπρακτικό χαρακτήρα η πρόσφατη εξόρμηση, αφού η εφαρμογή του μέτρου αποφασίστηκε εντελώς ξαφνικά και υποθέτω πως ο έλεγχος θα συνεχιστεί για κανά μήνα το πολύ (μέχρι δηλαδή να επιτευχθεί ο επιθυμητός 'στόχος' -εννοείται οικονομικός). Ότι δλδ γίνεται με την εφαρμογή της πλειοψηφίας του ΚΟΚ στη χώρα μας.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αλλος ένας εύκολος τρόπος να 'τα παίρνουν' ή είναι πραγματικά επικίνδυνο να μιλάς στο κινητό, σε όλες ανεξαιρέτως τις κυκλοφοριακές συνθήκες;Ενδέχεται τα πρόστιμα ν'αυξηθούν και μπορεί να φτάσουν μέχρι και αφαίρεση διπλώματος, ακόμα και για τους χρήστες hands free
Δυστυχως στην Ελλαδα η χρηση του κινητου περασε τα ορια του αναγκαιου εργαλειου σε καποια δυσκολη στιγμη και εδωσε ευκαιρεια για αδιακοπη παρλα.Κοιτα τι γινεται στο δρομο,στα τραινα ,στα λεωφορεια,στις καφετεριες.Και το κακο παραγινε στον ιδιωτικο χωρο που λεγεται αυτοκινητο.
Πες μου ποσοι μπορουν χωρις να αποσπασθει η προσοχη τους απο την οδηγηση, να ριξουν ενα βρυσιμο στον τζαναμπετη πελατη , η να παρουν παραγγελια απο την γλυκεια γυναικουλα τους η να κανουν σχεδια με το 'αγαπουλινι' τους κλπ.
Τηλεφωνουμε τωρα γιατι ειμαστε πολυασχολοι και αφεντικα και πρεπει να δωσουμε λυση εδω και τωρα σε οσα μπορουν να διευθετηθουν μετα απο δεκα-εικοσι λεπτα απο ενα σταθερο.Και αν ειναι πραγματικη αναγκη βρε αδελφε,παρκαρουμε και τηλεφωναμε. Απλο.
Νομιζω οτι το μετρο της τροχαιας ειναι σωστο και προτεινω σε καθε τρακαρισμα αυτοκινητων να γινεται εξακριβωση χρησης κινητου κατα τη στιγμη της συγκρουσης και ο 'παρλαρων' να ειναι και ο φταιχτης. -
Εγώ λέω να βγούνε και να αρχίσουν να γράφουν και τις όμορφες παρουσίες με τα προκλητικά ντυσίματα που κυκλοφορούν πάνω κάτω και πλαγίως των μεγάλων οδών, για να μην μας ... αποσπούν το βλέμα από το δρόμο. Πιο σοβαρό το βλέπω από το κινητό μιας και εκεί το βλέμα τουλάχιστο είναι στο δρόμο.....
-
το καλύτερο θα είναι να τους σταματάνε όλους και νε ρίχνουν ζάρια για το πόσο πρόστιμο θα πληρώσουμε, έτσι θα γλυτώσουμε απο το θέατρο του παραλόγου και θα μπούνε τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
Εγώ λέω να βγούνε και να αρχίσουν να γράφουν και τις όμορφες παρουσίες με τα προκλητικά ντυσίματα που κυκλοφορούν πάνω κάτω και πλαγίως των μεγάλων οδών, για να μην μας ... αποσπούν το βλέμα από το δρόμο. Πιο σοβαρό το βλέπω από το κινητό μιας και εκεί το βλέμα τουλάχιστο είναι στο δρόμο.....Πές τά Νίκο!!!Νά τίς συλαμβάνουν καί νά τίς φυλακίζουν ΑΜΕΣΩΣ!!!
Σάς μιλάει ένας παθών!!! -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εγώ λέω να βγούνε και να αρχίσουν να γράφουν και τις όμορφες παρουσίες με τα προκλητικά ντυσίματα που κυκλοφορούν πάνω κάτω και πλαγίως των μεγάλων οδών, για να μην μας ... αποσπούν το βλέμα από το δρόμο. Πιο σοβαρό το βλέπω από το κινητό μιας και εκεί το βλέμα τουλάχιστο είναι στο δρόμο.....
Πές τά Νίκο!!!Νά τίς συλαμβάνουν καί νά τίς φυλακίζουν ΑΜΕΣΩΣ!!!
Σάς μιλάει ένας παθών!!!Ποσο παθων δηλαδη ? Στουκαρησες ?
Ουδεν κακο αμιγες καλου. -
Ναί βρέ σύ,στουκάρισα!!!
Τό είχα γράψει παλαιότερα τό περιστατικό!!! -
κοπο κανει να κανουμε λιγο στην ακρη και να μιλαμε σταματημενοι?
-
Ρε παιδιά εγώ παραλίγω να τρακάρω για να βάλω CD στο στερεοφωνικό (όχι να προσπαθήσω να το βγάλω από τη θήκη κλπ, απλά να το σπρώξω στο άνοιγμα). Και αυτό σε ευθεία και σε σχεδόν άδειο δρόμο. Ήταν αρκετός ο χρόνος που μου απέσπασε την προσοχή ώστε να μου φύγει το αμάξι λίγο αριστερά και να έχει φτάσει δίπλα μου κάποιος που πήγαινε πολύ γρήγορα.
Τώρα βέβαια, αν τις κλήσεις για το κινητό τις κόβουνε όταν είσαι μποτιλιαρισμένος και πρακτικά ακίνητος...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ναί βρέ σύ,στουκάρισα!!!
Τό είχα γράψει παλαιότερα τό περιστατικό!!!ωχ ωχ!! και γώ κόντεψα μια φορά (κάπου στους 5 πόντους πρόλαβα τον μπροστινό στα φρένα) και γι΄αυτο το είπα, είναι πιο επικύνδυνο !!!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
κοπο κανει να κανουμε λιγο στην ακρη και να μιλαμε σταματημενοι?ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!!!
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Ρε παιδιά εγώ παραλίγω να τρακάρω για να βάλω CD στο στερεοφωνικό (όχι να προσπαθήσω να το βγάλω από τη θήκη κλπ, απλά να το σπρώξω στο άνοιγμα). Και αυτό σε ευθεία και σε σχεδόν άδειο δρόμο. Ήταν αρκετός ο χρόνος που μου απέσπασε την προσοχή ώστε να μου φύγει το αμάξι λίγο αριστερά και να έχει φτάσει δίπλα μου κάποιος που πήγαινε πολύ γρήγορα.Κι εδώ έρχεται το ερώτημα... Αν είναι κολάσιμο το να συνομιλείς χωρίς hands free στο κινητό και αρμόζει χρηματικού προστίμου (και βαθμών ποινής στο point system?) άσχετα από το πόσο καλό 'multitasking' κάνεις και το πως κινείσαι στο δρόμο, γιατί να μη σου ρίχνουν πρόστιμο και αν σε δουν να προσπαθείς να βάλεις CD στο stereo εν κινήσει, να ξετυλίγεις και να τρως μια καραμέλα ή ένα μπισκότο, να βγάζεις τα γυαλιά σου από το χαρτοφύλακά σου ή από το ντουλαπάκι μπροστά από τη θέση του συνοδηγού, να διορθώνεις τον εσωτερικό καθρέφτη (που σημαίνει ότι κοιτάς πίσω σου ενώ προχωράς μπροστά) και πάει λέγοντας...
Άραγε, στα περιπολικά της τροχαίας που έχουν μέσα ασύρματο απαγορεύεται να τον χρησιμοποιεί ο οδηγός εν κινήσει?... Και αν ναι, ποιο είναι το 'πρόστιμο' και από ποιον γίνεται ο έλεγχος?...
Ίσως, πάντως, να είναι ευκολότερο για το κράτος να γεμίζει τα ταμεία του μέσω 'προληπτικής τιμωρίας' (να σε τιμωρεί για τη 'Μ' που ενδέχεται να κάνεις επειδή π.χ. μιλάς με τον τάδε ή την τάδε στο κινητό) παρά μέσω τιμωρίας αυτών που περνούν με κόκκινο, που χώνονται σφήνα χωρίς φλας ανάμεσα στους άλλους λες και τρέχουν στο BTCC, που τυφλώνουν με τους προβολείς τους, κορνάρουν με την πρώτη ευκαιρία, γκαζώνουν έξω από σχολεία και διαβάσεις πεζών σαν να είναι μόνοι τους στο δρόμο, κλπ...
-
Πάντως πρέπει να ξέρετε ότι και τα hands-free απαγορευονται από τον ΚΟΚ (μιλάει για ακουστικά), όπως βέβαια και τα κοινά ακουστικά walkman. To μόνο που επιτρέπεται είναι η ανοιχτή ακρόαση.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πάντως πρέπει να ξέρετε ότι και τα hands-free απαγορευονται από τον ΚΟΚ (μιλάει για ακουστικά), όπως βέβαια και τα κοινά ακουστικά walkman. To μόνο που επιτρέπεται είναι η ανοιχτή ακρόαση.Όπως , επίσης , είναι εύκολο να καταλάβουμε , πως ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ διαφορετικό απο το να ΟΔΗΓΟΥΜΕ , μπορεί να είναι επικίνδυνο , κατά
την ΔΙΑΡΚΕΙΑ της διαδικασίας της ΟΔΗΓΗΣΗΣ.
Έστω καί άν νομικά επιτρεπτό ( είναι άραγε ?) , η ανοιχτή ακρόαση
ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΟΣ (αφήνω εκτός την διαδικασία έναρξης & λήξης )
ΑΠΟΣΠΑ ή ΟΧΙ την προσοχή του οδηγού ?Ας διαλέξουμε ,
κινητό + κίνηση = ΛΑΜΑΡΙΝΑΣ ή ΚΛΗΣΗ -
Συγνωμη, αλλα εαν εγω εχω το ακουστικο του hands-free στο αυτι μου και μιλαω στο τηλεφωνο μπορει να με γραψει?
Εαν κλεισω τη συνομιλια με το που θα ερθει κοντα μου, πως μπορει να αποδειξει οτι μιλουσα?????
Δε πανε να χεστουνε λεω εγω!!
Μην ανησυχειτε παντως το μετρο αυτο, οπως και ολα τα 'εκτακτα' που θυμουνται κατα καιρους, θα ισχυσει για 10-20 μερες, μετα ολα ξεχνιουνται...
Σαφως ειναι επικυνδυνο να μιλας στο κινητο βεβαια, αλλα με αυτη τη λογικη πρεπει να απογορευτουν και τα παρακατω:
- καπνισμα
- φαγητο
- αλλαγη cd
- ξυσιμο (!!)
-
Ειναι πολυ επικινδυνο να οδηγεις και να μιλας στο κινητο.Ποσες φορες βλεπεις τον μπροστινο σου να κανει οχταρια στο δρομο και λες και μετα βλεπεις οτι μιλαγε στο κινητο.Η ποσες φορες στριβει καποιος σε μια διασταυρωση την τελευταια στιγμη γιατι τοτε καταλαβε που βρισκοταν γιατι ξεχαστηκε μιλωντας στο κινητο.Τι πιο ευκολο να κανεις δεξια και να μιλησεις με την ησυχια σου.
"Κινητές" κλήσεις