-
Έχουμε λοιπόν μία βίδα που το κεφάλι της (όχι για κατσαβίδι αλλά για κλειδί 8 mm) έχει λιώσει λιγάκι και δεν γυρνάει και καθόλου από την σκουριά.
Το παξιμάδι είναι σε σημείο που δεν φαίνεται αλλά δεν έχω και πρόσβαση...Πως βγάζω την βίδα χωρίς να χαλάσω το παξιμάδι ώστε να μπορώ να βάλω άλλη μετά???
Καταραμένα παλιά αυτοκίνητα.....
-
Έχουμε λοιπόν μία βίδα που το κεφάλι της (όχι για κατσαβίδι αλλά για κλειδί 8 mm) έχει λιώσει λιγάκι και δεν γυρνάει και καθόλου από την σκουριά.
Το παξιμάδι είναι σε σημείο που δεν φαίνεται αλλά δεν έχω και πρόσβαση...Πως βγάζω την βίδα χωρίς να χαλάσω το παξιμάδι ώστε να μπορώ να βάλω άλλη μετά???
-
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Φίλε Sirgus καταρχήν ψέκασμα της βίδας με μπόλικο αντισκουριακό (κάνει και η coca cola!!). Μετά προσπάθησε να την ξεβιδώσεις με καρυδάκι εξάγωνο και όχι πολύγωνο. Αν δεν την πιάνει και γυρίζει και έχεις και χώρο μπορείς να χρησιμοποιήσεις σκύλα πολύ καλά σφιγμένη. Κοπίδι και σφυρί δεν σου το συνιστώ γιατί η βίδα είναι πολύ μικρή. Αν δεν αποδώσουν όλα τα προηγούμενα η μόνη λύση είναι η χρήση τρυπανιού με λάμα λίγο μικρότερη σε πάχος από το πάχος της βίδας (όχι της κεφαλής της) με πολύ προσοχή για να μην φας τα πάσα από το παξιμάδι (καλό κεντράρισμα και όχι βιασύνη). Όταν το περισσότερο μέταλλο θα έχει αφαιρεθεί είναι εύκολο να βγει και το υπόλοιπο. Καλή επιτυχία και υπομονή. Αυτά έχουν τα παλιά αμάξια. Αν το σημείο είναι δύσκολο στην προσπέλαση για αποφυγή της ίδιας ταλαιπωρίας στο μέλλον κάλυψε την καινούργια βίδα με λίγη βαζελίνη.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Φίλε Sirgus καταρχήν ψέκασμα της βίδας με μπόλικο αντισκουριακό (κάνει και η coca cola!!). Μετά προσπάθησε να την ξεβιδώσεις με καρυδάκι εξάγωνο και όχι πολύγωνο. Αν δεν την πιάνει και γυρίζει και έχεις και χώρο μπορείς να χρησιμοποιήσεις σκύλα πολύ καλά σφιγμένη. Κοπίδι και σφυρί δεν σου το συνιστώ γιατί η βίδα είναι πολύ μικρή. Αν δεν αποδώσουν όλα τα προηγούμενα η μόνη λύση είναι η χρήση τρυπανιού με λάμα λίγο μικρότερη σε πάχος από το πάχος της βίδας (όχι της κεφαλής της) με πολύ προσοχή για να μην φας τα πάσα από το παξιμάδι (καλό κεντράρισμα και όχι βιασύνη). Όταν το περισσότερο μέταλλο θα έχει αφαιρεθεί είναι εύκολο να βγει και το υπόλοιπο. Καλή επιτυχία και υπομονή. Αυτά έχουν τα παλιά αμάξια. Αν το σημείο είναι δύσκολο στην προσπέλαση για αποφυγή της ίδιας ταλαιπωρίας στο μέλλον κάλυψε την καινούργια βίδα με λίγη βαζελίνη.
Τελικά για τρυπάνι το βλέπω....
Δεν γίνεται τίποτα....
Το θέμα είναι πως θα βάλω παξιμάδι από πίσω που χωράει με το ζόρι το δάχτυλο μου....Άντε πατέντες πάλι...!
-
Εχεις καλή πρόσβαση να την 'τσιμπήσεις' με ηλεκτροκόλληση βάζοντας προέκταση και να ξεβιδώσεις και τις 'δύο' βίδες...ποτέ δεν ξέρεις,δοκίμασέ το πρίν το τρυπάνι.
-
Ο χρήστης Michalis έγραψε:
Εχεις καλή πρόσβαση να την 'τσιμπήσεις' με ηλεκτροκόλληση βάζοντας προέκταση και να ξεβιδώσεις και τις 'δύο' βίδες...ποτέ δεν ξέρεις,δοκίμασέ το πρίν το τρυπάνι.!? Ποιές 2 βίδες!?
-
Αν την ζεστάνω το βλέπετε πιθανό??
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Εχεις καλή πρόσβαση να την 'τσιμπήσεις' με ηλεκτροκόλληση βάζοντας προέκταση και να ξεβιδώσεις και τις 'δύο' βίδες...ποτέ δεν ξέρεις,δοκίμασέ το πρίν το τρυπάνι.
!? Ποιές 2 βίδες!?
Ουσιαστικά αυτό που (νομίζω πως...) λέει ο Michalis είναι να κολλήσεις με ηλεκτροκόλληση στο κεφάλι της βίδας μια προέκταση ώστε να μπορεί να βγει σε βολικότερο μέρος για να μπορείς να την ξεβιδώσεις (αφού πρώτα ρίξεις μπόλικο αντισκωριακό)
-
Ο Μιχάλης μάλλον εννοεί νά κολήσεις πάνω στή βίδα,ενα παξιμάδι τό οποίο μετά θά ξεβιδώσεις.Είναι εύκολο.Θά τό κολλήσεις από μέσα,δηλαδή μέ τό ηλεκτρόδιο μέσα στήν τρύπα γιά τό πάσο τού πάνω παξιμαδιού.
-
Αν αποφασίσεις να κολλήσεις παξιμάδι πάνω στη βίδα για να την ξεβιδώσεις μην ξεχάσεις πριν την κόλληση να αποσυνδέσεις την μπαταρία γιατί υπάρχει κίνδυνος να σκάσει και να σε λούσει με τα υγρά της. Δεν ξέρω τι ακριβώς πρόσβαση έχεις στο παξιμάδι της βίδας, αλλά αφού λες ότι με το ζόρι χωράει ένα δάχτυλο καταλαβαίνω ότι είναι πολύ στενά. Πιθανόν να σε βοηθήσει ένας «κλέφτης» να κρατήσεις το παξιμάδι ώστε να βιδώσεις την καινούργια βίδα. Άντε και καλή υπομονή!!
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Αν την ζεστάνω το βλέπετε πιθανό??Το ζέσταμα δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά με λίγο χτύπημα και πολύ αντισκωριακό (και υγρό φρένων παίζει !!!) ίσως φανείς τυχερός!
Αυτά είναι τα καλά των παλιών αυτοκινήτων!!!
-
Τα υγρά φρένων να τα αποφύγεις καλύτερα γιατί όπου πέσουν πάει το χρώμα. Μόνο με γρήγορα πλύσιμο ίσως να το σώσεις.
-
Χμ!
Ευχαριστώ!Θα δω τι θα γίνει!!
Σκουριασμένες βίδες...