-
17αρες με 45αρι προφίλ στην Αθήνα = έγλημα.
Πάω και στοίχημα ότι το στράβωμα της ζάντας είναι θέμα χρόνου.Τώρα για την λογική περί σχέσης κινήτηρα αυτοκινήτου και διάστασης ζάντας περι ορέξεως.....
Άντε και σε λίγο standar οι 18αρες στα 1,600 και οι 19αρες στα 1,800 και πάνω.
Οι αυτοκινοτοβιομηχανίες το έχουν πάρει χαμπάρι και μεγαλώνουν του θόλους.
Μην ξεχνάμε, οι λαστιχαδες κλέφτες θα γίνουν??
και τα λάστιχα από διάσταση 16 και πάνω έχουν και κάτι τιμούλες όνειρο -
Αληθεια βρε παιδια δεν μπορω να καταλαβω γιατι θα πρεπει παντα να την 'πεφτετε' σε οποιον διαφοροποιειται απο την δικη σας θεωρηση των πραγματων.Δηλαδη ειναι καλυτερη η τοποθετηση 17αρι και 45αρι προφιλ=εγκλημα απο το 'το δοκιμασα και ειναι αποδεκτο.'??Και το πιο σπουδαιο, δεν εκανα καμμια προταση τοποθετησης παρα μια οδο σκεψης για να βοηθησω ενα φιλο που σιγουρα με τοσες απαντησεις θα τον μπερδευουμε.Και για να καταλαβω .Τι ειναι καλυτερο??Μου ειπαν, το ειδα, το διαβασα η το δοκιμασα και εχω αυτην την αποψη???
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Αληθεια βρε παιδια δεν μπορω να καταλαβω γιατι θα πρεπει παντα να την 'πεφτετε' σε οποιον διαφοροποιειται απο την δικη σας θεωρηση των πραγματων.Δηλαδη ειναι καλυτερη η τοποθετηση 17αρι και 45αρι προφιλ=εγκλημα απο το 'το δοκιμασα και ειναι αποδεκτο.'??Και το πιο σπουδαιο, δεν εκανα καμμια προταση τοποθετησης παρα μια οδο σκεψης για να βοηθησω ενα φιλο που σιγουρα με τοσες απαντησεις θα τον μπερδευουμε.Και για να καταλαβω .Τι ειναι καλυτερο??Μου ειπαν, το ειδα, το διαβασα η το δοκιμασα και εχω αυτην την αποψη???Φιλε μου συζητηση κανουμε και καθε αποψη ειναι σεβαστη!
Και στο κατω κατω γιατι να πρεπει ντε και καλα η λυση αυτη να ειναι αποδεκτη?Επειδη σε σενα δεν εχει βγαλει προβλημα...ακομα?(Ελα απο Λεωφορο Μαραθωνος και θα αλλαξεις αποψη περι 16-17αρας)
Ο καθενας εκφραζει γεγονοτα που εγιναν σε εκεινον ή σε συγγενη-φιλο του!
Δεν ειναι αναγκαστικο να γινει κατι στον ιδιο για να εχει εγκυροτητα η αποψη του!
Και για μενα και παλι καλυτερα να βαλεις 15αρα γιατι οι ελληνικοι δρομοι δεν ειναι οι 'αεροδιαδρομοι' της Βρετανιας!Για αυτο και οι ανθρωποι εκει κανουν τις καλυτερες μοντιφες!
Γιατι εχουν δρομους να τα κυκλοφορησουν..Αυτο εννοει ο φιλος 17αρα με 45αρι=ΕΓΚΛΗΜΑ!! -
Φιλε elteo κατα αρχην πιστευω οτι ο διαλογος μας ειναι γονιμος και πανω απο ολα ευπρεπης.Ομως θα ειχα να κανω μια προταση.Επειδη οι διαλογοι αυτοι (οπως και πολλοι αλλοι ) δεν αφορουν τον πολυ κοσμο παρα μονο αυτους που τους διεξαγουν θα ελεγα να τους καναμε με pm και ισως ανταλλασοντας και τηλεφωνα με οσους το επιθυμουν να ειχαμε μια πιο καλη επαφη και στο τελος βρε αδερφε μπορεις να πεις και μια κουβεντα παραπανω που δεν μπορεις να γραψεις εδω η βαριεσε να γραφεις κατεβατα.Παντως σε γενικες γραμμες δεν διαφωνω μαζι σου αλλα οπως σας ειπα εμενα αλλα μου ελεγαν για τα 17αρια(τραγικα τα πραγματα) και αλλα τελικα εισεπραξα εγω(ΑΠΟΨΗ ειναι αυτη οχι τελικη κριση η οποια μορφη δεσμευσης).Ελπιζω τελικα ο φιλος με την ερωτηση να μην εχει σαλταρει ακομα.
-
Θα σαλταρει οχι απο εμας αλλα απο τους ελληνικους δρομους με τα 16αρια..χα χα χα χα χα
Οκ! -
Ο χρήστης CHRIBIZA έγραψε:
η μαμα seat με εχει μπερδεψει καθως στο ιδιο μοντελο με τα 101
βαζει 195/55/15 και εχει φτασει μεχρι και 17αρες.Να στηριχτώ στην πρόταση του chribiza και να κάνω μια ερώτηση που απασχολεί ένα φίλο με το νέο polo 100.
Στην βασική του έκδοση φοράει 185/60/14 ενω αν το παραγγείλεις με ζάντες αλ. στο φέρνουν με 195/55/15 αντί κατα τη γνώμη μου/του με 195/50/15 για να μην αλλάξει το βήμα και η διάμετρος του τροχού.
Έχει να πει κάποιος κάτι αν γνωρίζει?Το ίδιο συμβαίνει και με την 147 που φοράει 195/60/15 και αν παραγγείλεις 16άρες στην φέρνουν με 205/55 και κατά συνέπεια είναι ελάχιστα ψηλότερη. Τι να πω ?
-
Τ ο 307 εχει 195/65/15 και με ζαντες το xsi 205/55/16.Αντε λοιπον να βρεις ακρη!!!!!!!!!!
-
Φίλε M.d. όταν συζητάμε για ελαστικά δεν τίθεται θέμα... δημοκρατίας, αλλά ΦΥΣΙΚΗΣ (η αισθητική έρχεται πολύ-πολύ πιο πίσω).
Η έκφραση 'έγκλημα' είναι σαφώς ακραία, όμως υποδηλώνει τη λανθασμένη επιλογή (της 17άρας ζάντας) κάτι το οποίο είναι ορθό, εφόσον δε μιλάμε για αυτοκίνητα επιδόσεων, από κάθε άποψη (ίσως εκτός της αισθητικής ). -
Να μπω κι εγώ στη συζήτηση ρωτώντας τη γνώμη σας. Έχω παραγγείλει και περιμένω να παραλάβω ένα FIAT Stilo 1.8 Dynamic. Αυτό δίνεται εδώ με standard ζάντα 16'' και ελαστικά 205/55/V αλλά εγώ προτίμησα την ζάντα των 17'' με ελαστικά 215/45/Y που ήταν option. Πιστεύετε πώς έκανα καλά? Να πω την αλήθεια η επιλογή μου έγινε καθαρά και μόνο για λόγους αισθητικής (μου άρεσε ιδιαίτερα η 17αρα ζάντα των 5 ακτίνων που φοράει και το Abarth).
-
Ο χρήστης gfotopou έγραψε:
Πιστεύετε πώς έκανα καλά? Να πω την αλήθεια η επιλογή μου έγινε καθαρά και μόνο για λόγους αισθητικής (μου άρεσε ιδιαίτερα η 17αρα ζάντα των 5 ακτίνων που φοράει και το Abarth).'Oπως συζητήσαμε και πιο πάνω νομίζω πως καταλήξαμε(αν μπορώ να το πω αυτό) και προσωπικά πιστεύω πως αισθητικά έκανες πολύ καλά αλλά πρακτικά έχασες πολλά
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
η μαμα seat με εχει μπερδεψει καθως στο ιδιο μοντελο με τα 101
βαζει 195/55/15 και εχει φτασει μεχρι και 17αρες.Να στηριχτώ στην πρόταση του chribiza και να κάνω μια ερώτηση που απασχολεί ένα φίλο με το νέο polo 100.
Στην βασική του έκδοση φοράει 185/60/14 ενω αν το παραγγείλεις με ζάντες αλ. στο φέρνουν με 195/55/15 αντί κατα τη γνώμη μου/του με 195/50/15 για να μην αλλάξει το βήμα και η διάμετρος του τροχού.
Έχει να πει κάποιος κάτι αν γνωρίζει?Το ίδιο συμβαίνει και με την 147 που φοράει 195/60/15 και αν παραγγείλεις 16άρες στην φέρνουν με 205/55 και κατά συνέπεια είναι ελάχιστα ψηλότερη. Τι να πω ?
Oι αντιπροσωπείες προσπαθώντας να διατηρήσουν το επίπεδο άνεσης των αυτοκινήτων τους τοποθετούν πιο 'ψηλά' λάστιχα απ'ότι θα'πρεπε, με κάποιο αντίκτυπο στις επιδόσεις.
Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα της Ford:
Το Focus έρχεται στις φτωχές εκδόσεις με λάστιχα 185/65/14, ανεξάρτητα αν είναι 1400 ή 1600cc.
Όταν όμως τοποθετούνται 15άρες, στα 1600άρια μπαίνει λάστιχο 195/60 (λάθος διαμέτρου δηλαδή, ψηλότερο αλλά και ανετότερο) ενώ στα 1400άρια 195/55 (είναι που είναι ψόφια, αμα πνίγονται και από τα λάστιχα δε θα μπορούν να ανέβουν ανηφόρα...).Οι αντιπροσωπείες λοιπόν κάνουν ξεκάθαρα -αν και ηθελημένα- ΛΑΘΟΣ, και εμείς σε περίπτωση αλλαγής θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας την αρχική διάσταση που φορούσε το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο, και όχι αυτή που του φορέθηκε λόγω 'αναβαθμισμένου εξοπλισμού'.
-
Ο χρήστης Alex_Design έγραψε:
Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα της Ford:
Το Focus έρχεται στις φτωχές εκδόσεις με λάστιχα 185/65/14, ανεξάρτητα αν είναι 1400 ή 1600cc.
Όταν όμως τοποθετούνται 15άρες, στα 1600άρια μπαίνει λάστιχο 195/60 (λάθος διαμέτρου δηλαδή, ψηλότερο αλλά και ανετότερο) ενώ στα 1400άρια 195/55 (είναι που είναι ψόφια, αμα πνίγονται και από τα λάστιχα δε θα μπορούν να ανέβουν ανηφόρα...).Και όχι μόνο. 195/55/15 φοράνε και εκδόσεις 1600 και 1800. Η διαφορά στη διάμετρο είναι αρκετά μεγάλη...
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
'Oπως συζητήσαμε και πιο πάνω νομίζω πως καταλήξαμε(αν μπορώ να το πω αυτό) και προσωπικά πιστεύω πως αισθητικά έκανες πολύ καλά αλλά πρακτικά έχασες πολλάΠολλά? Γιατί τότε ο κατασκευαστής δίνει σαν option τις 17αρες? Τουλάχιστον εδώ δεν θα φοβάμαι ότι θα τις σπάσω σε λακούβες
-
'Oπως συζητήσαμε και πιο πάνω νομίζω πως καταλήξαμε(αν μπορώ να το πω αυτό) και προσωπικά πιστεύω πως αισθητικά έκανες πολύ καλά αλλά πρακτικά έχασες πολλά
Πολλά? Γιατί τότε ο κατασκευαστής δίνει σαν option τις 17αρες? Τουλάχιστον εδώ δεν θα φοβάμαι ότι θα τις σπάσω σε λακούβες
Mην λες μεγαλα λογιααααα...
Οι ιταλοι εχουν option σε μας οτι και στην υπολοιπη ευρωπη με την δια φορα οτι εμεις δεν εχουμε 'ευρωπαικους' δρομους! -
'Oπως συζητήσαμε και πιο πάνω νομίζω πως καταλήξαμε(αν μπορώ να το πω αυτό) και προσωπικά πιστεύω πως αισθητικά έκανες πολύ καλά αλλά πρακτικά έχασες πολλά
Πολλά? Γιατί τότε ο κατασκευαστής δίνει σαν option τις 17αρες? Τουλάχιστον εδώ δεν θα φοβάμαι ότι θα τις σπάσω σε λακούβες
Με κάλυψε ο elteo σαν απάντηση.
Να σου απαντήσω με μια ερώτηση.
Στη 147 1.6 ο κατασευαστής τη δίνει με 15άρες και την δυνατότητα για 16 αλλά και 17 ιντσών ζάντα.
Στην GTA που τη δίνει με 17άρες ? θα βάλω 18 ή 19 γιατί θα έχει 'κάνει λάθος' ο κατασευαστής? -
Aγαπητοι φιλοι νομιζω οτι μεσα απο αυτη την συζητηση βγηκε μαι ακρη στα περι των διαστασεων(οτι δηλ δεν βρηκαμε ακρη.....)
Μηπως ομως μπορει καποιος που ξερει, να δωσει μια απαντηση που πιστευω οτι ειναι εξισου αν οχι σημαντικοτερη απο τις διαστασεις????
Εστω οτι σωστο η λαθος, δεν εχει σημασια, απαφασισε ο κατοχος να αλλαξει διαστασεις και να παει σε μεγαλυτερες.
ΤΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ???ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ , ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ Η ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ?????
Ποτε δεν εχω παρει απαντηση...
Παρακαλω βοηθηστε και αν ειναι δυνατον με επιχειρηματα.
Εμπειρικα εγω βαζω τις ιδιες και λιγο μικροτερες
Ευχαριστω προκαταβολικα για τις οποιες απαντησεις.
15άρες ή 16άρες?