-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Η Φεράρι όμως καλώς ή κακώς υστερεί στο κομμάτι 'καθημερινή αυτοκίνηση', παρ' όλο που διαπρέπει στο κομμάτι 'αγώνες'. Επέλεξε δηλαδή να μείνει σε ένα στάδιο της αυτοκίνησης (ή δεν μπόρεσε να επεκταθεί -ίδια παραμένει η ουσία) στην ευρύτερη έννοια του όρου. Φίατ, Μερτσέντες, Φορντ, Πεζό, Ρενό (ποια άλλη ξεχνάω) δραστηριοπούνται πετυχημένα σε ΟΛΕΣ τις μορφές της αυτοκίνησης και σε όλη της την ιστορία (από τη ναρχή δηλαδή μέχρι σήμερα). Και δεν είναι φυσικά καθόλου τυχαίο ότι αποτελούν το παγκόσμιο αυτοκινητιστικό 'λόμπι' που διαδραμτίζει εν πολλοίς την εξέλιξη της αυτοκίνησης,, σε οποιονδήποτε τομέα.Πιστεύεις πως επειδή η Φερράρι δεν έφτιαξε ποτέ ένα Πεζό 307 ή ένα Daewoo Kalos υστερεί στον τομέα 'καθημερινή αυτοκίνηση'; Γιατί θα πρέπει να επικροτήσουμε μια εταιρεία η οποία επιλέγει το κέρδος φτιάχνοντας αυτοκίνητα εύπεπτα (από δυσκοίλιους, όχι από όλους...) και να κατηγορήσουμε μια άλλη η οποία επιλέγει το πάθος και την παράδοση; Μήπως έχουμε μπει για τα καλά στην εποχή της παγκοσμιοποιημένης αυτοκινητοβιομηχανίας με τα αυτοκίνητα-πλυντήρια; Μήπως βρίσκομαι στην εποχή που μου περιέγραφαν και πάντα σιχαινόμουν να παραδεχτώ πως θα ζήσω, της εποχής δηλαδή όπου το αυτοκίνητο θα αποτελεί προσωπική συσκευή και η καλή αυτοκινητοβιομηχανία θα καθορίζεται από την κίνησή της στα χρηματιστήρια;
Και εκτός αυτού γιατί η Πεζό είναι επί παντός επιστητού εφόσον δεν γνωρίζει τί θα πει υπεραυτοκίνητο; Εκτός και πιστεύεις πως τα υπεραυτοκίνητα αποτελούν άχρηστα παιχνιδάκια για νεόπλουτους 'γιάνκις' και όχι 'βάσεις' εξέλιξης της τεχνολογίας.
-
Συγγνώμη βρε συ Θόδωρε, στην Άλφα Ρομέο 'κόλλησες' τώρα εσύ? Εδώ έχω συνειδητά αφήσει απ' εξω π.χ. Πόρσε, BMW, VAG, Toyota, Honda, κι ένα κάρο ακόμα εταιρίες που εδώ και πολλά χρόνια διαδραματίζουν σημαντικότατο ρόλο στην διαμόρφωση της αυτοκίνησης (ανήκωντας μάλιστα στο 'λόμπι' που ανέφερερα προηγούμενα).
Απλά υστερούν συνολικά σε ιστορία (κληρονομιά που λες κι εσύ) συγκριτικά με τις πρώτες που ανέφερα. Ίσως το αμέσως προηγούμενο post μου είναι περισότερο διαφωτιστικό των εκτιμήσεών μου.
ΥΓ1. Από την μεριά μου συμμετέχω στη συζήτηση στα πλαίσια της σφαιρικότερης ενημέρωσης και όχι για να σε πείσω να ασπαστείς ντε και καλά τις δικές μου απόψεις. Είσαι οπαδός της Φεράρι και της Άλφα Ρομέο και πολύ καλά κάνεις. Άλλωστε όλοι έχουμε τις προσωπικές μας προτιμήσεις, άλλος σε μεγαλύτερο, άλλος σε μικρότερο βαθμό, ανάλογα τα βιώμάτα, την εμπειρία και την ενασχόλησή μας. Εγώ είμαι δηλωμένος φίλος της γερμανικής σχολής (και όχι της Μερτσέντες), αλλά έχω ζήσει μερικές από τις πιο όμορφες οδηγικές μου στιγμές με 'πειραγμένη' Gullietta κολλητού μου, στα μέσα της δεκαετίας του '80. Έχω ζήσει επίσης όμορφες οδηγικές στιγμές με Πεζό 106 XSi (το 1ο που είχε βγει, με 90 άλογα στα 1.4 κυβικά) στις αρχές τς δεκαετίας του '90. Στην ίδια δεκαετία έζησα όμορφες στιγμές και με το πρώτο μπροστοκίνητο Στάρλετ, που στα 1.3 κυβικά επιτάχυνε λες και είχε τούρμπο. Θέλω να πω, πως χαίρομαι εξίσου τις οδηγικές ευκαιρίες που μου παρουσιάζονται, ανεξαρτήτως εθνικότητας του κατασκευαστή.
Γράφω τα παραπάνω γιατί αποκόμισα την αίσθηση ότι προσπαθείς να με κάνεις να σου πω ντε και καλά πως θεωρώ την Άλφα Ρομέο ή τη Φεράρι εφάμιλλες συνολικά των Μερτσέντες, Πεζό και Φίατ.
Ως εκ τούτου, μας 'συνέλαβα' να επαναλαμβανόμαστε πάλι, κάτι που σημαίνει πως δεν προσφέρουμε κάτι νέο στην κουβέντα, οπότε προτίθεμαι να ξανασυμμετάσχω όταν έχω κάτι νέο να πω (που δεν έχω δλδ πει μέχρι τώρα).
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Συγγνώμη βρε συ Θόδωρε, στην Άλφα Ρομέο 'κόλλησες' τώρα εσύ? Εδώ έχω συνειδητά αφήσει απ' εξω π.χ. Πόρσε, BMW, VAG, Toyota, Honda, κι ένα κάρο ακόμα εταιρίες που εδώ και πολλά χρόνια διαδραματίζουν σημαντικότατο ρόλο στην διαμόρφωση της αυτοκίνησης (ανήκωντας μάλιστα στο 'λόμπι' που ανέφερερα προηγούμενα).Απλά υστερούν συνολικά σε ιστορία (κληρονομιά που λες κι εσύ) συγκριτικά με τις πρώτες που ανέφερα. Ίσως το αμέσως προηγούμενο post μου είναι περισότερο διαφωτιστικό των εκτιμήσεών μου.
ΥΓ1. Από την μεριά μου συμμετέχω στη συζήτηση στα πλαίσια της σφαιρικότερης ενημέρωσης και όχι για να σε πείσω να ασπαστείς ντε και καλά τις δικές μου απόψεις. Είσαι οπαδός της Φεράρι και της Άλφα Ρομέο και πολύ καλά κάνεις. Άλλωστε όλοι έχουμε τις προσωπικές μας προτιμήσεις, άλλος σε μεγαλύτερο, άλλος σε μικρότερο βαθμό, ανάλογα τα βιώμάτα, την εμπειρία και την ενασχόλησή μας. Εγώ είμαι δηλωμένος φίλος της γερμανικής σχολής (και όχι της Μερτσέντες), αλλά έχω ζήσει μερικές από τις πιο όμορφες οδηγικές μου στιγμές με 'πειραγμένη' Gullietta κολλητού μου, στα μέσα της δεκαετίας του '80. Έχω ζήσει επίσης όμορφες οδηγικές στιγμές με Πεζό 106 XSi (το 1ο που είχε βγει, με 90 άλογα στα 1.4 κυβικά) στις αρχές τς δεκαετίας του '90. Στην ίδια δεκαετία έζησα όμορφες στιγμές και με το πρώτο μπροστοκίνητο Στάρλετ, που στα 1.3 κυβικά επιτάχυνε λες και είχε τούρμπο. Θέλω να πω, πως χαίρομαι εξίσου τις οδηγικές ευκαιρίες που μου παρουσιάζονται, ανεξαρτήτως εθνικότητας του κατασκευαστή.
Γράφω τα παραπάνω γιατί αποκόμισα την αίσθηση ότι προσπαθείς να με κάνεις να σου πω ντε και καλά πως θεωρώ την Άλφα Ρομέο ή τη Φεράρι εφάμιλλες συνολικά των Μερτσέντες, Πεζό και Φίατ.
Ως εκ τούτου, μας 'συνέλαβα' να επαναλαμβανόμαστε πάλι, κάτι που σημαίνει πως δεν προσφέρουμε κάτι νέο στην κουβέντα, οπότε προτίθεμαι να ξανασυμμετάσχω όταν έχω κάτι νέο να πω (που δεν έχω δλδ πει μέχρι τώρα).
Δεν προσπαθώ να σε πείσω να πεις πως η Άλφα Ρομέο και η Φερράρι θα έπρεπε να μπουν στη λίστα. Συζήτηση κάνουμε στην οποία παραθέτει ο καθένας τις προσωπικές του εκτιμήσεις. Δεν είμαστε δικαστές της αυτοκίνησης. Και ούτε προσπαθώ να αποδείξω πως είσαι ο σούπερ κολλημένος με τη Μερτσέντες (λίγο κολλημένος είσαι πάντως...μεταξύ μας ...και δεν είναι κακό...). Όμως η τόνος μου οφείλεται στην απόλυτη αντίθεσή μου ως προς τη διεκδίκηση μιας 'θέσης' στη λίστα από τις Άλφα Ρομέο, Φερράρι και Πεζό... Και αναρωτιέμαι μήπως παίζει κάποιο ρόλο και η οικονομική ισχύς των εταιριών που ανέφερες όσον αφορά στη διεκδίκηση της 'θέσης'. Αν εννοείς κάτι τέτοιο έστω και κατ' ελάχιστον, τότε είμαι απόλυτα αντίθετος..... Συγνώμη
Περι Ferrari, Mercedes κλπ