-
Εχω μια απορια
το λαδι που βαζουμε εχει τον κωδικο ας πουμε 10w40.
Αυτο το 10w40 τι σημαινει? -
Εχω μια απορια
Εχω μια απορια
[list:5poci8jq]Ειναι βαθμος ρευστοτητας και οχι κωδικος[/list:u:5poci8jq][list:5poci8jq]Το γραμμα W σημαινει winter(χειμωνας) και απυεθυνεται στο πρωτο νουμερο.Οσο ποιο μεγαλος ειναι αυτος ο αριθμος τοσο ποιο παχυρευστο ειναι το λαδι.Ενημερωτικα ενα λιπαντικο με δεικτη 10W εχει μεγιστη οριακη τιμη αντλησης στους -25 βαθμους.Απο εκει και περα το λαδι γινεται.....πολτος!!Το επομενο νουμερο ειναι η θερινη βαθμιδα οπου υποδηλωνει τη συμπεριφορα λειτουργειας του λιπαντικου οταν αυτο ειναι σε κανονικη θερμοκρασια λειτουργειας του κινητηρα.[/list:u:5poci8jq]
-
thanks!
-
Οπότε σε κρύες χώρες μειώνουμε ή αυξάνουμε τον πρώτο αριθμό?
και ο 2ος πότε μειώνεται και πότε αυξάνεται? Σε ποιες περιπτώσεις?
-
Στις ψυχρότερες χώρες μειώνουμε τα νούμερα και αντίστοιχα σε θερμότερες τα αυξάνουμε. Βέβαια με τα πολύτυπα λάδια που χρησιμοποιούμε σήμερα η διαφορές στη μέση θερμοκρασία πρέπει να είναι μεγάλες για να μιλάμε για διαφορετικές επιλογές λαδιών. Γι αυτό εξάλλου δεν απαιτείται η αλλαγή των λαδιών του αυτοκινήτου μας ανάλογα με τις εποχές του χρόνου.
-
ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΑΝ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ.
Μανωλη ασχετο αλλα για αυτο που γραφεις παρε ενα δειγμα στη ΚΑΣΟ που δεν εχουν ρευμα εδω και 5 μερες!
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!Σορι για το ασχετο!!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΑΝ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ.
Μανωλη ασχετο αλλα για αυτο που γραφεις παρε ενα δειγμα στη ΚΑΣΟ που δεν εχουν ρευμα εδω και 5 μερες!
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!Σορι για το ασχετο!!
Για σου φίλε, η υπογραφή μου έχει σαν σκοπό να σκεφτούμε τι πραγματικά είναι πολιτισμός και αν η ανάπτυξη μόνο του κλάδου της τεχνολογίας είναι τελικά πρόοδος.
Όσο για την Κάσο σίγουρα είναι καταστροφή στη μέση του καλοκαιριού κιόλας.
Κωδικοι λαδιων - ??