-
Παιδια γεια χαρα σε ολους.Υπαρχει ενα προβληματακι και θα ηθελα τη βοηθεια οποιου μπορει να βοηθησει.
Ενας φιλος μου εχει ενα Golf IV 1.4 του 98.Ηταν απο τα πρωτα Golf IV που κυκλοφορησαν και δυστυχως ηρθε χωρις air condition.Μετα απο τοσο καιρο ο φιλος αποφασισε οτι δεν παει αλλο και αρχισε να ψαχνεται για κλιματισμο.Εδω αρχιζουν τα δυσκολα....
Πηγε σε 2-3 αντιπροσωπειες σε Θεσσαλονικη και Καλαματα και του ζητησαν 1500-2000 ευρω για απλο κλιματισμο και 3500( ) για ηλεκτρονικο.
Αν καποιος συνforumιστας μπορει να δωσει καποια πληροφορια για καποιο αξιολογο κλιματιστικο του ελευθερου εμποριου ευπροσδεκτη.Αν ο κανονισμος του forum δεν επιτρεπει αναφορα συνεργειων,καταστηματων κλπ επικοινωνηστε με pm.Αν εχετε καποια εμπειρια μοιραστειτε την μαζι μας γιατι ειναι κριμα να παει να δωσει τοσα χρηματα στην αντιπροσωπεια κερατιατικα.Θα ηθελα να μου πειτε ιδιαιτερα για καποια αξιολογα κλιματιστικα που ισως ξερετε(εχω ακουσει καλα λογια για τα DIAVIA) καθως δε νομιζω να ενδιαφερθει να βαλει κλιματιστικο by
mastro-pantelis
Ευχαριστω πολυ οσους ασχοληθουν με το θεμα........... -
Παιδια γεια χαρα σε ολους.Υπαρχει ενα προβληματακι και θα ηθελα τη βοηθεια οποιου μπορει να βοηθησει.
Ενας φιλος μου εχει ενα Golf IV 1.4 του 98.Ηταν απο τα πρωτα Golf IV που κυκλοφορησαν και δυστυχως ηρθε χωρις air condition.Μετα απο τοσο καιρο ο φιλος αποφασισε οτι δεν παει αλλο και αρχισε να ψαχνεται για κλιματισμο.Εδω αρχιζουν τα δυσκολα....
Πηγε σε 2-3 αντιπροσωπειες σε Θεσσαλονικη και Καλαματα και του ζητησαν 1500-2000 ευρω για απλο κλιματισμο και 3500( ) για ηλεκτρονικο.
Αν καποιος συνforumιστας μπορει να δωσει καποια πληροφορια για καποιο αξιολογο κλιματιστικο του ελευθερου εμποριου ευπροσδεκτη.Αν ο κανονισμος του forum δεν επιτρεπει αναφορα συνεργειων,καταστηματων κλπ επικοινωνηστε με pm.Αν εχετε καποια εμπειρια μοιραστειτε την μαζι μας γιατι ειναι κριμα να παει να δωσει τοσα χρηματα στην αντιπροσωπεια κερατιατικα.Θα ηθελα να μου πειτε ιδιαιτερα για καποια αξιολογα κλιματιστικα που ισως ξερετε(εχω ακουσει καλα λογια για τα DIAVIA) καθως δε νομιζω να ενδιαφερθει να βαλει κλιματιστικο by
mastro-pantelis
mastro-pantelis
Δυστυχώς οι τιμές έιναι σε αυτά τα επίπεδα γιατί τα ανταλλακτικά καινούργια είναι ακριβά και επίσης ξηλώνουνε το μισό αυτοκίνητο (που λέει λόγος) και χρεώνουνε πολλά για εργατικά.
Εγώ θα πρότεινα (ως ταλαιπωρημένος με το αιρκοντίσιον στο Golf II που έχω):
-
Να πάει σε κάποια επώνυμη εταιρία και να ρωτήσει, π.χ. DIAVIA, αλλά να μην περιμένει και εκέι τιμή κάτω απο 1500 Ευρώ. Σε γενικές γραμμές να μην περιμένει να βάλει καλό και σωστά το ποθετημένο αιρκοντίσιον με λιγότερο απο 1500 Ευρώ. Για μεταχειρισμένο περίπου τα μισά, άντε μέχρι 1000 Ευρώ.
-
Να κοιτάξει μήπως μπορεί να βρεί μεταχειρισμένο απο άλλο Golf IV, πιθανόν απο τρακαρισμένο, ή απο κάποιον που έκανε μετατροπή και του έμεινε ο 1.4 με το αιρκοντίσιον.
-
-
... Θα πρεπει να ξερεις, ομως, τι δουλεια θα γινει ?? Θα βαλουν και μεγαλυτερο ψυγειο??
Το Diavia, παντως, στην Alfa που εχουμε, δουλευει ενταξει εδω και πολλα χρονια... Αυτα που ελεγαν παλια, οτι το εργοστασιακο αποδιδει καλυτερα απ' τα after market, δυστυχως δε μπορεσα να το τσεκαρω! για μενα μια χαρα δροσιζει και αυτο!! Ουτως 'η αλλως η δουλεια του air condition, ειναι να κατεβαζει τη θερμοκρασια ωστε να μη ζεσταινεσαι, αλλα και να μη κρυωνεις!
Εγω, περα απ' το air condition, θα σου ελεγα να κοιταξει και το ενδεχομενο να βαλει μεμβρανες στο αυτοκινητο. Ακομα και οι πιο ανοιχτες της Llumar κανουν δουλεια (ενας φιλος μου που δεν εχει air condition στο αυτοκινητο του, τις εβαλε πριν λιγες μερες και εχει ξετρελλαθει, πραγματικα). Το μονο που μου ειπε ειναι οτι παρ' ολο που ειναι οι πιο ανοιχτες που υπαρχουν (δε γουσταρε γενικα να του αλλαξει το χρωμα στα παραθυρα, ουτε να βαλει αυτες τις πισσα - κατραμι να μη φαινεται τιποτα απ' εξω), το βραδυ τον ψιλοταλαιπωρουν! (εχει βαλει και στο παρ-μπριζ του!).΄Αυτα!
-
Εγώ πάντως δεν είχα πρόβλημα το βράδυ με τις Illumar. Και φυσικά στο παρμπρίζ μπροστά μπαίνει η πιό ανοιχτή. Κάνανε αρκετά καλή δουλειά και δεν είχα κανένα παράπονω.
Όσα για το 'εργοστασιακό' αιρκοντίσιον....μάλλον είναι μύθος. Αφού και τα εργοστάσια χρησημοποιούν ανταλλακτικά του εμπορίου. 3-4 είναι οι εταιρίες που φτιάχνουνε συμπιεστές για αιρκοντίσον αυτοκινήτου, και απο αυτές παίρνουνε όλοι.
Βασικό θέμα (όπως είπα και ο φίλος ΤΜ) είναι να γίνει σωστή τοποθέτηση. Εκεί μόνο υπάρχει περίπτωση να είναι καλύτερο το εργοστασιακό, αν δεν γίνει καλή τοποθέτηση στο aftermarket. Θέλει σωστή μόνωση στις σωληνώσεις, ξεχωριστό ψυγείο (ή μεγαλύτερο, ανάλογα με το αυτοκίνητο) με το δικό του ανεμιστήρα, σωστή τοποθέτηση του συμπιεστή κλπ.
-
πως τη πατησε ετσι ο φιλος σου?
-
Ασε μεγαλη πικρα!Πηρε βεβαια απο τα πρωτα Golf που κυκλοφορησαν αλλα εκτος του οτι πηρε GOLF και οχι αυτοκινητο,δεν ειχε κλιματισμο και πλευρικους αεροσακους.Παρολα αυτα εκανε το καλοκαιρι του '98 5,5 εκατομυρια.Ευκαιρια λεμε!Ευχαριστω για τις απαντησεις θα του μιλησω και θα του πω πανω κατω πως εχουν τα πραγματα.Οποιος αλλος ξερει κατι ας βοηθησει................
Κλιματιστικο After Market.HELP!