-
Γεια χαρα,
Θελω να αγορασω αμαξι 1200-1400cc 5θυρο μεχρι 12.000 Euro.Τι προτεινετε;
Εχω υποψη το citroen C3 1.4 Comfort αλλα δεν εχει ABS.
Επισης στα ιδια λεφτα κυμαινεται και το Fiat Punto 1.2 με ABS.
Υπαρχει κανενα αξιοπιστο site με reviews των αμαξιων;To θέμα μετακινείται στα 'Περί Αυτοκίνησης' (όπου θα βρεθούν και περισσότεροι να απαντήσουν), τα 'Νέα Μοντέλα' είναι κυρίως για ειδήσεις - νέα κτλ.
(Moderator) -
Γεια χαρα,
Υπαρχει κανενα αξιοπιστο site με reviews των αμαξιων;To θέμα μετακινείται στα 'Περί Αυτοκίνησης' (όπου θα βρεθούν και περισσότεροι να απαντήσουν), τα 'Νέα Μοντέλα' είναι κυρίως για ειδήσεις - νέα κτλ.
(Moderator) -
Γεια χαρα,
(Moderator) -
η Βρετανικη εκπομπη DRIVEN εχει και ενα πληρες site οπου μπορεις να βρεις τα review απο πληθωρα αμαξιων!
-
Το ζήτημα της επιλογής ενός μικρού αυτοκινήτου έχει συζητηθεί πολλές φορές. Συνεπώς θα σου συνιστούσα να χρησιμοποιήσεις την αναζήτηση, για να βρεις πληροφορίες για τα αυτοκίνητα που σε ενδιαφέρουν.
Ακριβώς η ίδια 'σπαζοκεφαλιά' (δηλαδή η επιλογή 'supermini' μέχρι 12000 ευρώ) με απασχόλησε για αρκετό καιρό. Κατόπιν 'ωρίμου σκέψεως' (και έχοντας πάντα στο μυαλό μου το όριο των 12000 ευρώ), είχα καταλήξει σε δυο αυτοκίνητα: Micra 1.2, Fiesta 1.4. Τελικά δεν επέλεξα κανένα από τα δύο, καθώς πριν λίγες μέρες είδα στην τηλεόραση διαφήμιση που έλεγε ότι το Yaris έχει έκπτωση. Πήγα σε μια αντιπροσωπεία της Toyota, το είδα από κοντά, έκανα ένα σύντομο test drive και χωρίς δεύτερη σκέψη παρήγγειλα το τρίθυρο Yaris 1.3 στην έκδοση Luna Plus. Τελική τιμή: 12210 ευρώ.
-
με yes λογικε!!!!πολλες οι επιλογες και πολλες οι συζητησεις πανω σε αυτο το θεμα!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
με yes λογικε!!!!Ευχαριστώ. Ανυπομονώ να το παραλάβω.
πολλες οι επιλογες και πολλες οι συζητησεις πανω σε αυτο το θεμα!
Αναμφίβολα. Πάντως θα συμβούλευα οποιοδήποτε υποψήφιο αγοραστή ενός μικρού αυτοκινήτου να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα 'value for money'. Προσωπικά δε θα αγόραζα το Yaris αν δεν είχε έκπτωση, πόσο μάλλον πριν το facelift που η τιμή της έκδοσης Luna Plus με στάνταρ ABS ήταν ακόμα πιο υψηλή. Επιπλέον ο αγοραστής οποιουδήποτε αυτοκινήτου θα πρέπει να γνωρίζει καλά τι ακριβώς αγοράζει, δηλαδή να ξέρει και τα υπέρ και τα κατά του και να μη νομίζει ότι αγόρασε το τέλειο αμάξι.
-
Ο χρήστης logikos έγραψε:
Αναμφίβολα. Πάντως θα συμβούλευα οποιοδήποτε υποψήφιο αγοραστή ενός μικρού αυτοκινήτου να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα 'value for money'. Προσωπικά δε θα αγόραζα το Yaris αν δεν είχε έκπτωση, πόσο μάλλον πριν το facelift που η τιμή της έκδοσης Luna Plus με στάνταρ ABS ήταν ακόμα πιο υψηλή. Επιπλέον ο αγοραστής οποιουδήποτε αυτοκινήτου θα πρέπει να γνωρίζει καλά τι ακριβώς αγοράζει, δηλαδή να ξέρει και τα υπέρ και τα κατά του και να μη νομίζει ότι αγόρασε το τέλειο αμάξι.Δημήτρη, πολύ... λογικά αυτά που λες! (αν μου επιτρέπεις το λογοπαίγνιο)
Θα πρέπει να δούμε ότι η κατηγορία των μικρών σουπερμίνι απαρτίζεται από 15+ μοντέλα όλων σχεδόν των μεγάλων κατασκευαστών! Το χειρότερο δε είναι, ότι κανένα δεν είναι 'κακό' αυτοκίνητο με 3-4 να είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, στην κορυφή (συνεκτιμώντας όλες τις παραμέτρους).
Από κει και πέρα, ο καθένας επιλέγει και σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τα γούστα του. Εγώ για παράδειγμα, θα διάλεγα το Fiesta, γιατί έχει το καλύτερο τιμόνι, κιβώτιο και εν γένει οδική συμπεριφορά της κατηγορίας του (πιστεύω οριακά καλύτερη του Clio, άσχετα με τον πιο αδύναμο κινητήρα). Η ποιότητα κατασκευής είναι μια χαρά, οι χώροι επίσης, το στυλ του δε με χαλάει, χρηματοδοτικά προγράμματα εντάξει, εκεί λοιπόν μάλλον θα κατέληγα. Έλα όμως που ο διπλανός μου θα ξεκινήσει από διαφορετική αφετηρία (π.χ. μεταπωλητική αξία, άρα Yaris ή Polo). Δεν βγαίνει άκρη...
Για τους λόγους αυτούς, όταν βλέπω τέτοιες ερωτήσεις ('τι αυτοκίνητο να αγοράσω'), κουνάω το κεφάλι. Τελικά η μοναδική τίμια απάντηση θα ήταν: 'πάρε αυτό που γουστάρεις!'
-
Σε πληροφορω οτι σκεφτηκες και επραξες πολυ λογικα συναδελφε Λογικε!!!
Διοτι: τα 1300 κ.εκ. εχουν πλεονεκτημα στα τελη κυκλοφοριας και στο τεκμήριο το yaris ειναι αρκετα δυνατο για τα κυβικα του με ροπη απο χαμηλα, απο τους πιο οικονομικους κινητηρες , πολυ καλο τιμονι και καλους χωρους για το μεγεθος του.
Για οτι αλλο θελεις εδω ειμαι αντε καλοριζικο και καλοταξιδο!!! -
Ο χρήστης portomarko έγραψε:
Διοτι: τα 1300 κ.εκ. εχουν πλεονεκτημα στα τελη κυκλοφοριας και στο τεκμήριο το yaris ειναι αρκετα δυνατο για τα κυβικα του με ροπη απο χαμηλα, απο τους πιο οικονομικους κινητηρες , πολυ καλο τιμονι και καλους χωρους για το μεγεθος του.
Για οτι αλλο θελεις εδω ειμαι αντε καλοριζικο και καλοταξιδο!!!Σε ευχαριστώ portomakro.
Το ότι ο κινητήρας είναι πολύ καλός το διαπίστωσα από πρώτο χέρι. Αν και κατά το test drive βρίσκονταν μέσα στο αμάξι τρία άτομα συνολικά και ήταν αναμμένο το A/C, το Yaris επιτάχυνε ικανοποιητικά. Αδημονώ να το οδηγήσω μόνος μου και με κλειστό A/C, για να διαπιστώσω τις πραγματικές δυνατότητες του κινητήρα.
ΥΓ: Γνωρίζεις πότε θα επαναλειτουργήσει το site του 'Hellas Yaris Club';
-
δεν εχει λειτουργησει ποτε 100% αλλα ηδη εδω και αρκετο καιρο προσπαθουν(; ) να το τελειωσουν γνωριζω πολλα παιδια απο το club καθως εχουμε συναντηθει 5-6 φορες εως και 10-15 yaris αν θελεις κατι αλλο ρωτα χωρις φοβο
-
αν θελεις κατι αλλο ρωτα χωρις φοβο... αλλά με πολύ πάθος!
-
τι εγινε το πηρες;
-
τι εγινε το πηρες;Βεβαίως.
Παρόλο που το έχω στην κατοχή μου μόνο δύο εβδομάδες έχω ήδη διανύσει κάτι παραπάνω από 1000 χλμ.! Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τον κινητήρα του, ο οποίος αφενός κινεί το αμάξι γρήγορα, αφετέρου καταναλώνει τη βενζίνη με 'φειδώ'. Φυσικά δεν ισχυρίζομαι ότι είναι το τέλειο αυτοκίνητο (εξάλλου δεν υφίσταται τέλειο αυτοκίνητο στην κατηγορία των supermini). Έχει κάποια μειονεκτήματα, την ύπαρξη των οποίων γνώριζα πριν το αγοράσω και δε με απασχολούν. Το κύριο ζήτημα για εμένα από εδώ και πέρα είναι να αποδειχθεί αξιόπιστο, όπως άλλωστε συμβαίνει με τη συντριπτική πλειοψηφία των οχημάτων της Toyota. -
Προσωπικά πάντως σε Nissan Micra 1.2 θα κινιόμουν...
- Ταχύτατο
- Ποιοτικότατο
- Ασφαλέστατο
- Συμπαθέστατο...
-
Για οτι αλλο θελεις εδω ειμαι αντε καλοριζικο και καλοταξιδο!!!Σιγά μην κατηγορούσες εσύ το Yaris!
-
Fiat Punto προτείνω,1200 cc 80 hp,για γκάζια λογικά.
-
Αυτο ενοειται να πεσει το σπιτι μας να μας πλακωσει;
Αμαξι μεχρι 12000 Euro