Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΕΛΕΟΣ!!!!!!! ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. ΕΛΕΟΣ!!!!!!! ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 3 / 5
    Περί αυτοκίνησης
    32
    89
    142
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • V
      vagelis-rallye last edited by

Ο χρήστης nidosan έγραψε:

αληθεια σε ενα περιοδικο ελληνικο διαβασα ενα αρθρο το οποιο ελεγε για συνδικαλισμο οδηγων ΙΧ.....ποση δυναμη θα ειχαν λογω της μαζας τους...
      ενδιαφερον το βρισκω

Το έγραφε ο Νίκος Δήμου στο CAR Ιουνίου με τίτλο 'Ανυπεράσπιστη Πλειοψηφία' (σελ.67)... Έλεγα ν'ανοίξω σχετικό θέμα αν δεν υπάρχει...

Μια και το ανέφερες πρώτος Βαγγέλη, η τιμή σου ανήκει!

ακριβως απ αυτο......δεν παιζει θεμα....αμα θες ανοιξε το εσυ.....δεν ηθελα να αναφερω το περιοδικο γιατι μια φορα ειχε γινει μια παρεξηγησουλα σε παρομοιο θεμα

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        michelle last edited by

Το είχα διαβάσει κι εγώ, νομίζω αξίζει να συζητηθεί για να γυρίσουμε λίγο πίσω στο τι μπορούμε να κάνουμε εμείς (οι φορουμίστες, οι σκεπτόμενοι Έλληνες πολίτες, οι πολιτικοί και όποιος άλλος ενδιαφέρεται) για να βελτιώσουμε την κατάσταση που συζητάμε. Παρακολούθησα με πολύ ενδιαφέρον τη συζήτηση σας μέχρι εδώ και πιστεύω ότι θα ήταν καλό να καταγραφούν οι πλήρεις διαστάσεις του προβλήματος (ΟΛΟΙ οι λόγοι που αποδεκατιζόμαστε στην άσφαλτο... από καθαρή ηλιθιότητα μέχρι λάδωμα εξεταστών, σταρχιδισμός των Αρχών Αστυνόμευσης κλπ - το κάνω κι εγώ αν θέλετε συγκεντρώνοντας το ζουμί από τα όσα συζητάτε/συζητάμε) και να βγουν κάποια συμπεράσματα-προτάσεις για να μη μείνουμε στα λόγια, όσο περνάει απ' το χέρι μας. Δύσκολο, ε?... Σίγουρα είναι. Νομίζω όμως ότι στο σημείο που βρισκόμαστε χρειάζονται και 'γρήγορες' λύσεις (π.χ. 'ο δεκάλογος της επιβίωσης του σύγχρονου Έλληνα στην άσφαλτο!') και μακροχρόνιες επεμβάσεις ...κυρίως στη στάση μας απέναντι στο πρόβλημα - τα υπόλοιπα θα βρούν το δρόμο τους. Ή μήπως είμαι τρομερά αισιόδοξη που σκέφτομαι έτσι?!...

• J
          jacob last edited by

Οκ, Nidosan,

Τώρα κατάλαβα τι ήθελες να τονίσεις στην αναφορά με τον μικρό.

Έχεις δίκιο σε αυτά που λες.

Jacob - Crusader

• N
            nick last edited by

Ο χρήστης skullone έγραψε:
            Ωραία όλα αυτά. Όμως, ποιος θα αναλάβει αυτό το μάθημα; Γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μπουν άτομα τα οποία θα φλωμώσουν τα παιδιά με την καραμέλα της υπέρ-βολικής ταχύτητας. Και, δυστυχώς, και ο ίδιος ο Ιαβέρης το κάνει αυτό το σφάλμα και λέει πολύ συχνά ότι για επιβράδυνση από τα 50 χλμ/ώρα απαιτούνται 50 μέτρα. Αυτό βεβαίως δεν ισχύει, όπως όλοι ξέρουμε. Πιθανόν να θυμάται τον καιρό που δισκόφρενα είχαν μόνο τα αεροπλάνα.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στα παιδιά πρέπει να ενσταλαχθεί το αίσθημα ευθύνης, όχι ο φόβος.

O Ιαβέρης πολύ σωστά λέει 50 μέτρα γιατί βάζει και τον χρόνο αντίδρασης του ανθρώπου με το που θα αντιληφθεί τον κίνδυνο και αυτός ο μέσος χρόνος είναι κοντά στο 1' που ισοδυναμεί με περίπου 15-17 μέτρα με ταχύτητα 60 χαω. κάνε τώρα την αφαίρεση με το 50-17=33 μέτρα και θα βρεθείς στην πραγματική επίδοση ενός μέσου αυτοκινήτου (δεν έχουν όλοι μοντέλα του 2003!) στα φρένα.
            Ολα αυτά τα γράφει ο Ιαβέρης σε ένα εξαιρετικό ένθετο που έχει βγάλει και αποκαλείται 'ΕΘΝΙΚΟΝ ΘΕΜΑ' και γράφει πάρα πολλά και σημαντικά πράγματα για την ασφάλεια στους δρόμους ακόμη και για αυτούς (+εμένα) που νομίζουν ότι 'γνωρίζουν'.

• S
              salome last edited by

Σχετικό - Ασχετο περιστατικό.

Τοποθεσία: Λιμάνι Σουβάλας στην Αίγινα όπου φορτώνει το φέρυ για Πειραιά.

ουρά αυτοκινήτων: μεγάλη

τροχονόμος: Ενας.

Ενώ γίνεται το μπάχαλο ακούω ξαφνικά τον τροχονόμο να ουρλιάζει. Γυρνάω και βλέπω το εξης σκηνικό:

Εχει σταματήσει τους παντες και τα παντα και ουρλιάζει σε ένα αμάξι που έτυχε να περνάει εκείνη την ώρα. 'Κατέβασε τώρα το παιδί από μπροστά και βάλτο πίσω. Το παιδί σου δεν είναι αερόσακος'. Τον κοιτάω απορημένη και καταλαβαίνω οταν βλέπω την 'μαμά' να κατεβαίνει εντρομη από την θέση του συνοδηγού μαζί με το μεγάλο αγοράκι της, που είχε στην αγκαλιά της, και να το στριμώχνει στο πίσω κάθισμα μαζί με άλλους 2 μεγάλους.

Συνεχίζω τον δρόμο μου με ένα τεράστιο χαμόγελο. Ισως και να υπάρχει ελπίδα γι'αυτή την χώρα τελικά. Μπράβο στον τροχονόμο! Μακάρι να έδειχαν όλοι οι συναδελφοι του την ίδια ευαισθησία.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
              • A
                adis4gr last edited by

μπραβο στον Κυριο τροχονομο...αμα εδινε και καμια φαπα που τολμησαν να παιξουν με τη ζωη του μικρου...

• T
                  techadmin admin last edited by

Οταν εγκαταστάθηκα στην Ολλανδία, με προβλημάτισε πως γίνεται και δεν έχουν σηματικά ατυχήματα εδώ παρόλο που τα αυτοκίνητα είναι περισσότερα από την Ελλάδα και κινούνται πολύ περισσότερο κατά μέσο όρο ενώ ο διαθέσιμος χώρος είναι λιγότερος. Με τον καιρό απέκτησα αυτοκίνητο εδώ και οδηγώ σε καθημερινή βάση και εντός πόλεως και στο highway. Ισως λοιπόν αξίζει τον κόπο να μεταφέρω την εμπειρία της Ολλανδίας στο forum. Έχουμε και λέμε:

Τι κάνει η πολιτεία για την αποφυγή ατυχημάτων

1. Η κυκλοφοριακή αγωγή αρχίζει από τα 2 και δεν τελειώνει ποτέ
                  2. Το να βγάλεις δίπλωμα εδώ είναι δύσκολη υπόθεση. Απαιτεί εξετάσεις σε πόλη και εθνική σε διάφορες συνθήκες όπως βροχή, λάσπη κλπ. Διπλώματα εκτός ΕΕ και ΗΠΑ δεν αναγνωρίζονται και πρέπει να ξαναδώσεις εξετάσεις
                  3. Παρόλο που οι δρόμοι είναι στενοί, η ποιότητα της ασφάλτου είναι απίστευτη. Βρέχει 250 μέρες το χρόνο και δεν έχω δει ούτε μια λίμνη στίς εθνικές
                  4. Η σήμανση είναι απλώς τέλεια. Αρκεί να ξέρεις Ολλανδικά ...
                  5. Κάθε χρόνο τα αυτοκίνητα πέραν της τριετίας περνάν ΚΤΕΟ το οποίο λέγεται ΑΠΚ εδώ. Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: δεν υπάρχουν κρατικές μονάδες ελέγχου οχημάτων αλλά συμβεβλημένα ιδιωτικά συνεργεία στα οποία πας για έλεγχο. Είναι υποχρεωμένοι να σου διορθώσουν ό,τι βλάβη βρουν - αυτό κερδίζουν αυτοί - πριν σε μετρήσουν και σου εκδώσουν το πιστοποιητικό το οποίο πληρώνεις στο Ολλανδικό δημόσιο. Γίνονται τακτικοί έλεγχοι από την τροχαία, ιδίως σε παλιά οχήματα, που εκτός από το αν έχεις το χαρτί ή όχι, σε μετράνε κιόλας (καυσαέρια, απόσταση φρεναρίσματος κλπ) Απόκλιση πάνω από 10% από τις τιμές που έχει το πιστοποιητικό του συνεργείου σημαίνει άμεση ακινητοποίηση του οχήματος και μπελάδες για το συνεργείο -όχι για σένα, εσύ απλώς πρέπει να φτιάξεις άμεσα το όχημα.
                  6. Υπάρχουν κάμερες παντού
                  7. Οι μαζικές συγκοινωνίες εντός πόλεως είναι πάρα πολύ καλές, οπότε περιορίζεται σημαντικά η χρήση του αυτοκινήτου στην πόλη και άρα, και η πιθανότητα ατυχημάτων σε αυτήν.
                  8. Κάθε κλήση πληρώνεται επιτόπου, αλλιώς σε συνοδεύει ο μπάτσος μέχρι το πλησιέστερο ΑΤΜ ή αστυνομικό τμήμα (ανάλογα με το αν δηλώσεις πως έχεις ή δεν έχεις χρήματα για να πληρώσεις)

Τι κάνουν οι οδηγοί για την αποφυγή ατυχημάτων

1. Κανείς ποτέ δεν κάθεται στα δυο εμπρός καθίσματα οποιουδήποτε οχήματος χωρίς ζώνη. Συμπεριλαμβάνονται και τα ταξί
                  2. Κανείς ποτέ δεν παραβιάζει τα όρια ταχύτητας (70-120 χλμ) στον αυτοκινητόδρομο. Στην πόλη το κάνουνε καμμιά φορά, ιδίως τα βράδυα, αλλά τα όρια κίνησης είναι τόσο χαμηλά (30-50χλμ, ίσα που κυλάς ...) που σηκώνει λίγο υπέρβαση. Το ξέρουν αυτό και οι τροχαίοι και δεν σε γράφουνε αν πάς μέχρι 65-70.
                  3. Όλοι πάντοτε παραχωρούν προτεραιότητα σε πεζούς και ποδήλατα, ακόμα κι αν δεν έχουν.
                  4. Γενικά δεν οδηγούν πιωμένοι. Βέβαια, πολύ συχνά οδηγούν υπό την επήρρεια μαριχουάνας, αλλά στο αλκοόλ είναι πολύ προσεκτικοί.
                  5. Δεν γνωρίζω κανέναν που να επιχείρησε να λαδώσει για δίπλωμα ή ΑΠΚ ή που να επιχείρησε να σβήσει κλήση.
                  6. Δεν υπάρχει οδηγός μηχανοκίνητου δίκυκλου χωρίς κράνος.

Αυτά ...

• Y
                    yandr last edited by

Ο χρήστης fac έγραψε:

1. Γενικά δεν οδηγούν πιωμένοι. Βέβαια, πολύ συχνά οδηγούν υπό την επήρρεια μαριχουάνας, αλλά στο αλκοόλ είναι πολύ προσεκτικοί.

Ούπς! Αυτό ας μην το βάζουμε στα θετικά καλύτερα.

Πάντως κρίνοντας από εκατοντάδες κόπανους που συναντώ καθημερινά στο δρόμο, νομίζω ότι σε τελική ανάλυση αυτό που πρέπει να γίνει είναι να προστατευτούν αυτοί που πρέπει. Εξηγούμαι...

Εγώ οδηγώ με ζώνη, βγάζω φλασάκι (δεν το θεωρώ υποτιμητικό), προσέχω το αυτοκίνητο να είναι σε καλή κατάσταση (έλεγχος πριν από ταξίδια, λάστιχα κ.λπ) και σε γενικές γραμμές σέβομαι τον ΚΟΚ (εξαιρώντας ορισμένα όρια ταχύτητας αλλά και πάλι με μικρή απόκληση).

Ένας άλλος οδηγεί ένα σαράβαλο, χωρίς ζώνες, που δεν ανάβουν τα φώτα φρένων (μου έχει συμβεί και είναι πολύ επικίνδυνο), που χρησιμοποιεί τα παιδιά του ως αερόσακους, σταματά πάνω στη διάβαση πεζών μεταξύ εμένα και του φαναριού και αφού προσπεράσει την ουρά των 'ηλίθιων' που περιμένουν (κλασσικό σύπτωμα) κ.λπ.

Ε λοιπόν, εμένα δεν με νοιάζει να ξεκληριστούν όλοι αυτοί. Αυτό που με νοιάζει είναι να μην με παρασείρουν και εμένα. Δε μπανά καρφωθούν σε κολώνα, να πέσουν σε γκρεμό να φέρουν 10 τούμπες; Κρίνοντας από την οδήγησή τους, μικρό το κακό για το κοινωνικό σύνολο. Αυτό που θέλω λοιπόν, είναι να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα να με σκοτώσουν. Η τοποθέτηση μπαριέρας κατά μήκος όλων των Λεωφόρων, Εθνικών οδών κ.λπ, είναι ένα πρώτο μέτρο για να αποφύγω μετωπικές μαζί τους και φυσικά υπάρχουν και άλλα.

Από εκεί και πέρα, εάν μου έλεγες να πατήσω ένα κουμπί και να τους εξαφανήσω όλους αυτούς τους τύπους, θα σου έλεγα φέρτο και ας έμεναν 2 εκατομμύρια Έλληνες. Η νοοτροπία απλά δεν αλλάζει.

• M
                      michelle last edited by

Η Ελληνική πραγματικότητα μου θυμίζει ένα έργο (λίγο άσχετο αλλά θα το πω) στο οποίο μια πολυεθνική είχε κάνει ένα συμβόλαιο για να πουλήσει F-16 σε κάτι ...ιθαγενείς (στο μυαλό μου αντιστοιχεί με τις πελώριες Mercedes ML320 και τα BMW X5 που οδηγούν κάτι επώνυμες 'κυρίες' μέσα στιν πόλη με το ένα χέρι στο τιμόνι και το άλλο στο κινητό, κι όποιος τολμήσει ας τους 'βγεί' ενώ κινούνται η προσπαθούν να παρκάρουν!). Η ερώτηση ήταν φυσικά πως χρησιμοποιούσαν τα F-16 οι ιθαγενείς: Τα έσπρωχναν να τα ανεβάσουν στο λόφο και τα τσουλούσαν πάνω στους αντιπάλους τους..........

• F
                        funny151 last edited by

Καλησπέρα και από μένα,
                        Εγώ θα σας πώ κάτι που όλοι γνωρίζετε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας!Οδηγαω αυτοκίνητο και μηχανή on-off.Ακόμα και όταν είχα ένα παπί φόραγα πάντα κράνος.Σας πληροφορώ πολύ ότι οι άλλοι οδηγοί μηχανών με κοίταζαν σαν εξωγήινο (αυτό πριν 4 χρόνια).Κάποια στιγμή λοιπόν ήμουν στο αμάξι ενός φίλου ,όχι πριν πολυ καιρο ,και πηγαίναμε σε μια δουλειά.Περνάει ένας με μηχανή και φόραγε κράνος (φυσιολογικό)περνάει και δεύτερος (φυσιολογικό) περάσανε καμιά 15 και μόνο ένας δεν φόραγε κράνος και γυρνάω στο φίλο μου και του λέω άκου να δεις ένα παράξενο πέρασαν 15 μηχανές και φορούσαν όλοι κράνη και τι μου λέει:Δεν τα έμαθες για τον καινούργιο κοκ,σου πέρνουν την μηχανή αν δεν φοράς κράνος!!!Ας κανουν το ίδιο και με αυτους που έχουν τα παιδιά στο μπροστινό καθισμα η που τρέχουν με 200 κτλ....να δείτε για πότε θα συμμορφωθούν όλοι!!!!

Υ.Γ :Το μέτρο με τα κράνη έχει αρχίζει και ατονίζει και πάλι στα φανάρια μειώνεται η αναλογία αυτών που φορούν κράνη!!!!

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                        • C
                          chemic last edited by

φίλε αντρέα, όντως μειώνονται αυτοί που φοράνε κράνος όχι πολύ πάντως!! Πάντως οι μοτοσυκλετιστές, τελικά έχουμε γίνει πολύ πιο ευσυνείδητοι από τους ΙΧήδες! Παρατηρήστε, πόσοι με μηχανή φοράνε κράνος, ακόμα και με 40+ έξω! Βέβαια, καταλήγουμε να περνάμε και όλα τα κόκκινα και μάλιστα χωρίς να κοιτάμε αν έχει μπλόκο(που σιγά μην έχει με τέτοια ζέστη), γιατί αν σταματήσεις με αυτή τη ζέστη στο φανάρι..
                          Οφείλω να ομολογήσω, πως τα πολύ αυστηρά μέτρα, κάνανε πολλούς δικυκλιστές να 'μάθουν' στη σιγουριά του κράνους!!

• C
                            cpp last edited by

Ο χρήστης funny151 έγραψε:
                            Καλησπέρα και από μένα,
                            Εγώ θα σας πώ κάτι που όλοι γνωρίζετε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας!Οδηγαω αυτοκίνητο και μηχανή on-off.Ακόμα και όταν είχα ένα παπί φόραγα πάντα κράνος.Σας πληροφορώ πολύ ότι οι άλλοι οδηγοί μηχανών με κοίταζαν σαν εξωγήινο (αυτό πριν 4 χρόνια).Κάποια στιγμή λοιπόν ήμουν στο αμάξι ενός φίλου ,όχι πριν πολυ καιρο ,και πηγαίναμε σε μια δουλειά.Περνάει ένας με μηχανή και φόραγε κράνος (φυσιολογικό)περνάει και δεύτερος (φυσιολογικό) περάσανε καμιά 15 και μόνο ένας δεν φόραγε κράνος και γυρνάω στο φίλο μου και του λέω άκου να δεις ένα παράξενο πέρασαν 15 μηχανές και φορούσαν όλοι κράνη και τι μου λέει:Δεν τα έμαθες για τον καινούργιο κοκ,σου πέρνουν την μηχανή αν δεν φοράς κράνος!!!Ας κανουν το ίδιο και με αυτους που έχουν τα παιδιά στο μπροστινό καθισμα η που τρέχουν με 200 κτλ....να δείτε για πότε θα συμμορφωθούν όλοι!!!!

Υ.Γ :Το μέτρο με τα κράνη έχει αρχίζει και ατονίζει και πάλι στα φανάρια μειώνεται η αναλογία αυτών που φορούν κράνη!!!!

Προχθές στην Κηφισίας ήταν στο φανάρι τύπος με παπί που φόραγε κράνος για εργοτάξιο. όταν ήρθαν και άλλες μηχανές στο φανάρι με σωστά κράνη ο τύπος το έβγάλε για να μη γίνει ρεζίλι.
                            Εγώ γύρισα ευγενέστατα και τον ρώτησα
                            'Συγνώμη μήπως ξέρεις που έχει ωρυχείο εδώ κοντά γιατί άκουσα ότι ζητάνε ανθρακορύχους?'
                            Και μου απάντησε 'Τι θές ρε φλώρε? (Φοραγα κουστούμι)
                            'Φιλάκια και καλό σκάψιμο' του λέω και φεύγω.

• G
                              gskarmou last edited by

Ο χρήστης salome έγραψε:
                              Ó÷åôéêü - Áó÷åôï ðåñéóôáôéêü.

Å÷åé óôáìáôÞóåé ôïõò ðáíôåò êáé ôá ðáíôá êáé ïõñëéÜæåé óå Ýíá áìÜîé ðïõ Ýôõ÷å íá ðåñíÜåé åêåßíç ôçí þñá. 'ÊáôÝâáóå ôþñá ôï ðáéäß áðü ìðñïóôÜ êáé âÜëôï ðßóù. Ôï ðáéäß óïõ äåí åßíáé áåñüóáêïò'. Ôïí êïéôÜù áðïñçìÝíç êáé êáôáëáâáßíù ïôáí âëÝðù ôçí 'ìáìÜ' íá êáôåâáßíåé åíôñïìç áðü ôçí èÝóç ôïõ óõíïäçãïý ìáæß ìå ôï ìåãÜëï áãïñÜêé ôçò, ðïõ åß÷å óôçí áãêáëéÜ ôçò, êáé íá ôï óôñéìþ÷íåé óôï ðßóù êÜèéóìá ìáæß ìå Üëëïõò 2 ìåãÜëïõò.

Óõíå÷ßæù ôïí äñüìï ìïõ ìå Ýíá ôåñÜóôéï ÷áìüãåëï. Éóùò êáé íá õðÜñ÷åé åëðßäá ãé'áõôÞ ôçí ÷þñá ôåëéêÜ. ÌðñÜâï óôïí ôñï÷ïíüìï! ÌáêÜñé íá Ýäåé÷áí üëïé ïé óõíáäåëöïé ôïõ ôçí ßäéá åõáéóèçóßá.

H åëðßäá ðÜíôá ðåèáßíåé ôåëåõôáßá åõôõ÷þò

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                              • N
                                nidosan last edited by

Μια και αναφέρθηκε κάτι για 'δεκάλογο του Έλληνα οδηγού' να μερικοί βασικοί κανόνες:

1. Δε φοράμε ποτέ ζώνη. Δείχνει αδυναμία και φόβο, χαρακτηριστικά που δεν ταιριάζουν σ' εμάς τους Έλληνες. Η ζώνη είναι για τις άλλες χώρες, που οι οδηγοί κινούνται επικίνδυνα και οι δρόμοι γλιστράνε ή καταποντίζονται στα καλά καθούμενα. Χώρια που είναι και άβολη.

2. Τα φλας είναι μόνο για τους αρχάριους. Όταν μάθεις να οδηγείς δεν τα χρειάζεσαι. Εξάλλου ποιος λογικός άνθρωπος θα σε αφήσει να μπεις μπροστά του εάν του 'ζητήσεις την άδεια'?

3. Το STOP στις διασταυρώσεις που δεν έχουν φωτεινό σηματοδότη σημαίνει απλά 'αν είσαι πιο μάγκας από τους άλλους πέρνα, κι άσε τους να πλακώνονται στα φρένα'. Αν έχεις και κανένα 'πολιορκητικό' όχημα που αντέχει, μη μασάς.

4. Το πορτοκαλί φανάρι σημαίνει 'ΠΑΤΑ ΓΚΑΖΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΣΕ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ'. Όταν το δούμε πρέπει να κατεβάσουμε μια ταχύτητα και να επιταχύνουμε τέρμα (αν περάσουμε και μερικά δευτερόλεπτα μετά το κόκκινο... ε, δε χάθηκε ο κόσμος - θα μας δουν και θα κόψουν!).

5. Τα κόκκινα φανάρια είναι υπερβολή για τους δρόμους μας. Θα έπρεπε να είναι όλα 'ροζ' για να μη μας τρομάζουν και σταματάμε χωρίς λόγο. Αν κρίνουμε ότι δε χρειάζεται να περιμένουμε το πράσινο, μπορούμε να φύγουμε - δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε το χρόνο μας άσκοπα. Η ζωή είναι μικρή και κάθε δευτερόλεπτο μετράει.

6. Οι ουρές υπάρχουν για να τις προσπερνάμε. Αυτός που περιμένει στην ουρά είναι ο κάφρος που δεν έχει να κάνει τίποτα καλύτερο με το χρόνο του. Οι περισσότεροι όμως έχουμε.

7. Χρησιμοποιούμε την κόρνα όσο πιο τακτικά μπορούμε, ειδικά αν είμαστε δεύτεροι στο φανάρι κι ενώ ανάβει πράσινο ο μπροστινός μας δεν πετάγεται σαν οβίδα! Πολλούς οδηγούς τους παίρνει ο ύπνος από την κούραση και είναι φρόνιμο εμείς οι υπόλοιποι να τους ξυπνάμε για να πάνε κι αυτοί στη δουλειά τους.

8. Εάν θέλουμε να κάνουμε το αυτοκίνητό μας καλύτερο, η βασικότερη προϋπόθεση είναι να του αλλάξουμε τις ζάντες που του έχει βάλει ο κατασκευαστής με άλλες, αλουμινένιες ή μαγνησίου, κατά προτίμηση μεγαλύτερες. Προτιμάμε αυτές των 17 ή 18 ιντσών, εάν μπαίνουν στο αυτοκίνητό μας, καθώς οι δρόμοι μας είναι φτιαγμένοι με τις προδιαγραφές που φτιάχνονται οι πίστες της F1 και δεν κινδυνεύουμε από τις τρύπες, τα μπαλώματα και τα σαμαράκια, όπως ισχύει σε άλλες χώρες.

9. Αν θέλουμε να γλιτώσουμε χρόνο, καλό είναι να καβαλάμε την αριστερή λωρίδα, αφού αυτή είναι η πιο γρήγορη και θα μας πάει εκεί που θέλουμε με τη μικρότερη δυνατή καθυστέρηση (για τους μη-γνώστες: είναι κάτι σαν τις κυλιόμενες σκάλες που χρησιμοποιούμε στο μετρό).

10. Όταν κάποιος που οδηγεί φθηνότερο αυτοκίνητο από το δικό μας θέλει να μας προσπεράσει, οφείλουμε να υπερασπιστούμε την τιμή μας και να του δείξουμε ότι δικαίωμα να πάει πιο γρήγορα από μας θα είχε ΜΟΝΟ εάν είχε πληρώσει περισσότερα (μην τα ισοπεδώνουμε και όλα!).

11. Προσέχουμε όταν κινούμαστε σε κεντρικό δρόμο να μην αφήνουμε να στρίψει κανείς από στενάκι και να μπει μπροστά μας. Είναι θέμα προτεραιότητας.

12. Τα φώτα ομίχλης, εάν υπάρχουν, πρέπει το βράδυ να είναι μονίμως αναμμένα. Ποτέ δεν ξέρεις από πού μπορεί να ξεπηδήσει η ομίχλη σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, χειμώνα-καλοκαίρι, κι αν περιμένεις να τη βρεις μπροστά σου ίσως να είναι αργά. Άσε που είναι πολύ πιο 'cool' από τα κανονικά φώτα. Κάνουν το όχημά σου να φαίνεται 'αγωνιστικό'!

ΟΚ, έγινε 'δωδεκάλογος' και λείπουν πολλά ακόμη, αλλά σιγά-σιγά θα φτάσουμε την τελειότητα.

• D
                                  dap last edited by

Ο χρήστης funny151 έγραψε:

Δεν τα έμαθες για τον καινούργιο κοκ,σου πέρνουν την μηχανή αν δεν φοράς κράνος!!!.................

Για μια φορα ακομη αποδειχτηκαν δυο πραγματα. Πρωτον τα αστυνομικα μετρα κρατανε δυο βδομαδες και αυτες με πενθημερο ωραριο.
                                  Δευτερον οτι ο Ελληνας 'ξεχναει' ευκολα.Το ειπανε/δειξανε τα καναλια κανα δυο μερες,ενταξει ολοι Παναγιες στους δρομους.Θυμαστε ολοι εκεινη τη βαβουρα με το παρκιν(γκ) πανω στα πεζοδρομια.Παει, μπορα ηταν και περασε.Γεμισανε παλι τα πεζοδρομια.
                                  Τι πρεπει λοιπον να γινει με τα κρανη ?
                                  Νομιζω οτι για να το βαλουμε στο κεφαλι μας (μιλαω και κυριολεκτικα και μεταφορικα) και να γινει βιωμα π.χ οπως δεν μπορω να βγω στο δρομο χωρις παντελονι ετσι δεν μπορω να οδηγω χωρις κρανος,πρεπει να γινει ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.Τα καναλια να πανε στο ΚΑΤ και να περνουν συνεντευξεις απο ολα αυτα τα παληκαρια που χτυπησαν πεφτοντας στο κεφαλι γιατι το κρανος το ειχαν κανει 'καλαθι της νοικοκυρας'.Γιατι ο αγκωνας ειναι πιο σημαντικος απο το κεφαλι.Γιατι .. γιατι..
                                  Αυτα τα σποτακια ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να τα δειχνουν πρωι,μεσημερι,βραδυ. Στις ειδησεις.στις διαφημησεις,στις αναμεταδοσεις.ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
                                  Δεν μπορει ,θα το συνηθισουμε το ρημαδι, που να παρει ο διαολος.
                                  Υ.Γ. Για την μειωση της φορολογιας δεν μπορω να πω τιποτα. Αυτοι ολοι εκει πανω δεν κανουν τιποτα για το κρανος γιατι δεν εχουν να βαλουν τιποτα κατω απο αυτο.

• K
                                    kamil last edited by

Δυστυχώς ο Ελληνας, μόνο όταν είναι να βάλει το χέρι στην τσέπη, συμμορφώνετε, αλλά και πάλι προσωρινώς...
                                    μου κάνει βρε παιδιά μεγάλη εντύπωση οτι όλοι πλέον καταλαβαίνουν που χωλένει το πράγμα αλλά κανείς δεν κάνει κάτι για να αλλάξουν τα πράγματα, είτε παρατηρούμε τον ωχ-αδερφισμό σε όλο του το μεγαλείο, είτε τα λόγια μένουν λόγια και δεν γίνονται ποτέ έργα...πιστεύεται οτι υπαρχει τρόπος να 'περάσουμε' τις απόψεις μας ωστε να βγεί κάτι οφέλειμο για όλους??? και ποιος είναι αυτός???

• C
                                      cpp last edited by

Ο χρήστης kamil έγραψε:
                                      Δυστυχώς ο Ελληνας, μόνο όταν είναι να βάλει το χέρι στην τσέπη, συμμορφώνετε, αλλά και πάλι προσωρινώς...
                                      μου κάνει βρε παιδιά μεγάλη εντύπωση οτι όλοι πλέον καταλαβαίνουν που χωλένει το πράγμα αλλά κανείς δεν κάνει κάτι για να αλλάξουν τα πράγματα, είτε παρατηρούμε τον ωχ-αδερφισμό σε όλο του το μεγαλείο, είτε τα λόγια μένουν λόγια και δεν γίνονται ποτέ έργα...πιστεύεται οτι υπαρχει τρόπος να 'περάσουμε' τις απόψεις μας ωστε να βγεί κάτι οφέλειμο για όλους??? και ποιος είναι αυτός???

Θα κάνουμε ένα tour στην Αθήνα Βουλιαγμένης Κηφισίας κλπ, με ζώνες κράνη όλα όπως πρέπει καταλαμβάνοντας όλες τις λωρίδες του δρόμου για να γίνει ντόρος max speed τα 50 χλμ.

• S
                                        skullone last edited by

Με τα 50 χ.α.ω διαφωνώ. Η βραδυπορεία, ακόμα κι όταν νομικά αποτελεί συμμόρφωση προς το όριο ταχύτητας, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Προσωπικά δε μ'αρέσει να αποτελώ κινητό εμπόδιο στο δρόμο.

• C
                                          cadm8 last edited by

Επειδη αναφερεστε στα κρανη, ας πω και εγω το κομματι μου

Σημασια δεν εχεις να φορας κρανος, αλλα τι κρανος φορας. Και εξηγουμαι

Οι περισσοτεροι με τα νεα μετρα πηραν ενα κρανος των 20.000 και νομιζουν οτι προστατευονται! Ακομα και η νεα μοδα με τα κρανη των 50-60.000 ειναι για να γελαει κανεις. Προσωπικα θεωρω οτι κρανος κατω απο 100.000 μαλλον παιζει το ρολο του κουβα. Και μην ξεχνατε οτι οταν πεφτεις κατω το τελευταιο πραγμα που θα χτυπησεις ειναι το κεφαλι σου. Κοινως, οταν βγαινω στο δρομο με τη μηχανη, πιο πολυ στεναχωριεμαι που δεν μπορω να φορεσω το μπουφαν με τις ενισχυσεις και λιγοτερο το οτι πρεπει να φορεσω το κρανος (νομος, πουθενα χωρις αυτο)

Επισης, ειναι αστειο και θα γελασετε ειρωνικα αν σας παραθεσω ποσα χρηματα χρειαζεται ενας 'μοτοσυκλετιστης' για εξοπλισμο ασφαλειας
                                          150.000 κρανος
                                          160.000 για δερματινο με ενισχυσεις
                                          50.000 για μποτες
                                          40.000 για γαντια
                                          150.000 για δερματινο παντελονι
                                          Συνολο: 550.000 για ενα προχειρο συνολο
                                          Και ολα αυτα φορολογουνται ως ειδη πολυτελειας με 18%
                                          Πειτε μου ποιο αυτοκινητο αγοραζεις και πρεπει για να κυκλοφορησεις με ασφαλεια να καταθεσεις παραυτα 550-600.000;

• N
                                            nass last edited by

Ο χρήστης cadm8 έγραψε:
                                            Οι περισσοτεροι με τα νεα μετρα πηραν ενα κρανος των 20.000 και νομιζουν οτι προστατευονται! Ακομα και η νεα μοδα με τα κρανη των 50-60.000 ειναι για να γελαει κανεις. Προσωπικα θεωρω οτι κρανος κατω απο 100.000 μαλλον παιζει το ρολο του κουβα.

Τα κράνη έχουν κάποιες προδιαγραφές. Συνήθως ECE 22-03 / 22-04 / 22-05 (το γνωστό 'Εx' όπου x ένας αριθμός που αντιστοιχεί στη χώρα όπου έγιναν οι δοκιμές για τη συμμόρφωση με τις προδιαγραφές (πχ. x = 3 σημαίνει 'Ιταλία'). Οπότε, αν ένα κράνος πληροί τις προδιαγραφές, δεν μπορείς να πεις πως είναι 'κουβάς'. ΟΚ, συνήθως στα κράνη ό,τι πληρώσεις παίρνεις αλλά όχι τόσο σε προστασία. Ενα ακριβότερο κράνος σου δίνει (α) καλύτερη αεροδυναμική ή/και αερισμό (β) καλύτερη ποιότητα υλικών (πχ. εσωτερικό, ζελατίνα, βαφή) και ενδεχομένως (γ) κάλυψη πέρα από την προδιαγραφή (καλοδεχούμενη αλλά και η προδιαγραφή προσφέρει κάτι αξιοπρεπές, πολύ μακριά από το επίπεδο 'κουβάς').

Οπότε αρκεί το κράνος να είναι σύμφωνο με κάποια προδιαγραφή, να είναι σε καλή κατάσταση και όχι πολυκαιρισμένο (ακόμα και όσα δεν έχουν ημερομηνία λήξης καλό είναι να τ΄ αλλάζουμε μετά από 5-6 χρόνια, άσε που από τη χρήση (αν τα χρησιμοποιούμε ) θα έχουν φθαρεί από μόνα τους).

Δεν είναι ανάγκη να έχεις Arai για να αισθάνεσαι σιγουριά με το κράνος, και ένα φθηνότερο κράνος είναι 1 εκατομμύριο φορές καλύτερο από κουβά ή καθόλου κράνος.

Και ολα αυτα φορολογουνται ως ειδη πολυτελειας με 18%

Αυτή είναι μια παλιά 'πιπίλα' των περιοδικών μοτοσυκλέτας, τότε που τα κράνη ήταν στο ποσοστό ΦΠΑ 36%, μαζί με τις γούνες και τα κοσμήματα. Τώρα που είναι στο 18%, που είναι το ποσοστό ΦΠΑ που έχουν σχεδόν όλα τα αγαθά στην Ελλάδα (πλην τροφίμων 8% και βιβλίων 4%), είναι υπερβολή να λέμε πως τα κράνη αντιμετωπίζονται ως είδη πολυτελείας. Προφανώς καλύτερα να ήταν στο 8% (αν και η διαφορά θα ήταν μικρή σε τελική τιμή) αλλά όχι και 'είδη πολυτελείας', δεν φταίει ο ΦΠΑ αν δεν αγοράζουν κράνη ή αγοράζουν κράνη για πέταμα κάποιοι ανεγκέφαλοι, το ό,τι δεν έχουν πειστεί για τη χρησιμότητα του κράνους φταίει...

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 3 / 5
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ