-
Επειδή τα κουκιά είναι μετρημένα, προφανώς προτιμά να πιάσει τα όρια του CO2 με το ηλεκτρικό και μετά ίσως δει και για τα άλλα.
Τα ηλεκτρικά μετράνε σαν ×2 πωλήσεις στα νούμερα για τον μ.ο. του CO2 της εταιρίας.
-
Lap, με vitara yes.
Αφού μετά έφθασα βουδαπέστη και πήγα κατευθείαν burger king και πλακώθηκα χαχαχαχα
-
Προφανώς πρέπει να πουλήσει. Δεν μετράει αν δεν πουλήσει ηλεκτρικά, απλά επειδή τα έχει.
-
Επειδή τα κουκιά είναι μετρημένα, προφανώς προτιμά να πιάσει τα όρια του CO2 με το ηλεκτρικό και μετά ίσως δει και για τα άλλα.
Τα ηλεκτρικά μετράνε σαν ×2 πωλήσεις στα νούμερα για τον μ.ο. του CO2 της εταιρίας.
Μπράβο ρε super@t ...Αυτό δεν το γνώριζα.
Άρα, στην ουσία ετσι οπως φτιάχτηκε η νομοθεσία ωθεί να κατασκευάσουν ένα ηλεκτρικό. Πουλήσει δε πουλήσει, είναι δεν είναι πρακτικό και οι υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου στα ίδια περίπου με πριν.
Μια τρύπα στο νερό δηλαδη;;
Εμ, ορίστε ούτε mild hybrid, δεν έβαλαν στο 208 που θα ήταν η πλειονότητα των πωλήσεων ως κινητρες βενζίνης.
Car of the year.
Υ.γ Αχ, ρε Κούλα.....από το 2015 με mild hybrid ήσουν και 200 κιλά ελαφρύτερο αμάξωμα.
-
Αααα!, Άρα τα νούμερα αλλάζουν κάθε έτος ανάλογα των πωλήσεων;
-
Συνεργείο TECOCAR ΖΑΡΜΠΙΝΗ στην Κατεχάκη κάποια άποψη κανείς;
Είναι από τα ποιο παλιά συνεργεία Peugeot/Citroen/Renault. Είχα πάει ένα Twingo για έλεγχο και μου είπαν στα ίσα να μην το πάρω γιατί ήταν πειραγμένο.
Πάει κανείς εκεί το Γαλλικό του να μου πει αν έχει μείνει ικανοποιημένος από τις εργασίες; Με βολεύει πολύ το συγκεκριμένο γιατί λειτουργεί και Σαββάτο.
up!! Όπως και στις αγγελίες...
-
Σημερα πηγα Διονυσο απο Κηφισίας και Κηφισιά με 5.7λιτρα κ γυρισα απο Εθνικη κ Αττικη οδο με 3.8. Κατσε να ερθουν τα ηλεκτρικα κ βλεπουμε. Ειδες που αλλαξε τιμολόγηση η μεγαλύτερη εταιρια φόρτισης στην Ευρωπη κ το ρευμα ειναι 3 φορες περισσότερο απο diesel. Επισης βλεπεις πολλους φορτιστες Αθηνα; Βελγιο ηδη τους mild hybrid τους εκοψαν απο την υβριδικη φαση, μετρανε σαν θερμικοι σε φορολογια/τελη, κ Ελλαδα κατω απο 50CO2 εχεις ελαφρυνσεις.
Η PSA σου λεει, διαλεξε αυτοκινητο κ παρε το οτι θελεις. Βενζινη-πετρελαιο ή ηλεκτρικό κ plug in hybrid στα C suv. Ποιο ξεκαθαρη άποψη δεν υπαρχει. Γιατι να εχει φωτακια διαστημοπλοιου κ σουπερ φουτουριστικό οτιδηποτε; διάλεξε αυτοκινητο κ παρε.
Νομιζω αυτη η λογικη ηταν κ ενα απο τους λογους που εδωσαν τη βράβευση. Ψαξε το, εχει το σκεπτικο της απόφασης, κ αμα παρεις Mazda στειλε μας φωτο.
-
Οικονομικά ίσως μπορώ να πάρω το Mazda αλλά θα ήταν θεωρω κίνηση στα όρια μου και μετά δεν θα ένιωθα καθόλου άνετα. Οπότε αν μεγαλώσω και αλλο την πιτα και το μέγεθος της θα κοιτάξω και τα Mazda. Εκτός αν αλλάξουν τα φορολογικά καθεστώτα.
Με τι μεση ταχύτητα κατέγραψες αυτήν την κατανάλωση. Έχει μεγάλη σημασία αυτό. Δες το και πες ρε συ,
Εχω την αίσθηση ότι θυμώνεις.
Τα forum είναι να για να ανταλασουμε απόψεις αλλά και για να κρίνουμε ελεύθερα χωρίς βέβαια επίπεδο χαμαιτυπείου και ειρωνείες ψυχικά αρρώστων.
Δεν το λέω για εσένα Dublin που έχεις υψηλότατο επίπεδο.
-
Οικονομικά ίσως μπορώ να πάρω το Mazda αλλά θα ήταν θεωρω κίνηση στα όρια μου και μετά δεν θα ένιωθα καθόλου άνετα. Οπότε αν μεγαλώσω και αλλο την πιτα και το μέγεθος της θα κοιτάξω και τα Mazda. Εκτός αν αλλάξουν τα φορολογικά καθεστώτα.
Με τι μεση ταχύτητα κατέγραψες αυτήν την κατανάλωση. Έχει μεγάλη σημασία αυτό. Δες το και πες ρε συ,
Εχω την αίσθηση ότι θυμώνεις.
Τα forum είναι να για να ανταλασουμε απόψεις αλλά και για να κρίνουμε ελεύθερα χωρίς βέβαια επίπεδο χαμαιτυπείου και ειρωνείες ψυχικά αρρώστων.
Δεν το λέω για εσένα Dublin που έχεις υψηλότατο επίπεδο.
Γενικα να πω οτι ειμαι κατα των off topic, και απλα ανεφερα μια πραγματικοτητα - τις βραβευσεις του 208, και μετα ξεφυγε το θεμα.
Επισης ευκολα λέγονται καποια λογια, αλλα οταν ειναι να δωσεις επιτοπου 26-27.000, οι αποφασεις εχουν μεγαλυτερη βαρυτητα. Στην πρωτη περίπτωση δεν κοστιζουν ουτε ενα λεπτο, στη δευτερη 26.000. Θα δωσω μεγαλυτερη προσοχη στη δευτερη περιπτωση.
Γενικα σχολια τα παραπάνω.
Εγω ειμαι Mazda με χιλια, απλα οι λυσεις της ειναι εκτος πραγματικότητας. Το CX-30 ειναι καταπληκτικό, και το καλυτερο απο ολα το MX-30, αλλα ειναι εντος Ελληνικης πραγματικότητας; Λεμε 'βενζινοκινητήρας σχεδον σαν πετρελαιο', υπαρχουν κ οριτζιναλ πετρελαια. Ειχα παραθεσει πρόσφατες δηλωσεις υψηλόβαθμων στελεχων και του PSA και Ford και ελεγαν τα καλυτερα για τα μοντερνα πετρελαια.
Δηλαδη αν ειναι ακριβο το 2008 τι να πουμε για αυτα;!
Στη χαμηλη καταναλωση 50χιλιομετρα/ωρα (ειπαμε, Εθνικη-Αττική οδος), και στην υψηλή κατανάλωση 24, οσο περιπου ειναι η μεση μου σε Αθηνα σε ολα μου τα αυτοκίνητα.
-
Πολύ καλές καταναλώσεις....θα δω μήπως μπορώ να οδηγήσω για κάποιες μέρες το νεο 208 με αυτόν τον κινητήρα για να το διαπιστώσω και εγώ ο ίδιος.
Υ.γ θύμισε μου ποια εκδοση εχεις dublin με τα 26.000 ευρω;
-
Πολύ καλές καταναλώσεις....θα δω μήπως μπορώ να οδηγήσω για κάποιες μέρες το νεο 208 με αυτόν τον κινητήρα για να το διαπιστώσω και εγώ ο ίδιος.
Υ.γ θύμισε μου ποια εκδοση εχεις dublin με τα 26.000 ευρω;
Allure diesel 100.
Edit: γιατι δεν κοιτας το Corsa; ποιο value for money με ιδιο πατωμα, κινητήρα, ταχυτητες. Στα τεστ ειναι σουπερ οικονομικό.
-
Ναι τα κοιτώ όλα αυτά. Μάλιστα έγραφαε ότι είναι το 208 με τις τιμές που έπρεπε να έχει.
Το θέμα είναι ότι και σε εμένα ξεκινούν οι σκέψεις αλλά και η μουρμούρα ενός κάπως μεγάλου χωροταξικά αυτοκινήτου.
-
Storm wrote:
Τον Απρίλιο/Μάιο θα το πάω για ετήσιο σέρβις εδώ στο Χαλάνδρι ή στο Μαρούσι και θα τους πω να τα φτιάξουν. Από ότι βλέπω στο car.gr υπάρχουν πολλά μεταχειρισμένα ανταλλακτικά σε τιμή χώμα.
Αν ξέρει κανείς κανένα συνεργείο της προκοπής στο Χαλάνδρι ή στο Μαρούσι ας το αναφέρει.
Σκεφτόμουν τον Κωσταρή στο Χαλάνδρι. Διαβάζω καλές αξιολογήσεις στο google.
Ο Κωσταρης έχει όντως καλό όνομα. Εγώ θα σου πρότεινα να συνεχίσεις να το πηγαίνεις στο Νικόλα, αλλά σου πέφτει μακριά. Για ανταλλακτικά κλπ μπορείς να απευθυνθείς και στο Μιχάλη τον Κοζωνακη στο κάτω Χαλάνδρι, και για σέρβις επίσης.
Φίλε Nonta με έσωσες! Κοζωνάκης φίλε! Από εκεί έρχομαι! Φοβερός ο Μιχάλης και ο γιος του ο Βασίλης και ο Παναγιώτης που είναι εκεί. Ήδη το έκαναν βόλτα, το σήκωσαν, το έλεγξαν και θα το πάω την Παρασκευή για τα μικρομαζεμάτακια.
Σε γενικές γραμμές το αυτοκίνητο το βρήκαν σε πολύ καλή κατάσταση και το εσωτερικό άριστο.
Το πρωί είχα πάει από ΚΩΣΤΑΡΗ αλλά άκρη δεν βγήκε. Δεν είδα και πολύ διάθεση για εξυπηρέτηση. Για τον διακόπτη φώτων/φρένων μου είπαν ότι πρέπει να αλλάξω όλη την μονάδα διακοπτών (φλας/φώτα/υαλοκαθαριστήρες) με κόστος άνω των 250euro, με παραγγελία, αναμονή και τρέχα γύρευε και να τους πάρω τηλέφωνο ή να περάσω ξανά από Παρασκευή.
Ο Μιχάλης αλλάζει μόνο το διακόπτη που έχει το πρόβλημα και από ότι μου είπε τον έχει ήδη στο μαγαζί. Θα φέρει και τα αμορτισέρ του πορτμπαγκάζ, θα βάλει και λαμπίτσες στην κεντρική οθόνη στη κονσόλα και τα υπόλοιπα που είχα σημειώσει. Επίσης πρέπει να αλλαχθούν οι δίσκοι και τα τακάκια και θα του κάνω και κανονικό ετήσιο σέρβις για να είμαι ήσυχος για ένα χρόνο.
Το θέμα είναι ότι ο Μιχάλης βρήκε το αυτοκίνητο μια χαρά, με καθαρά χιλιόμετρα, πολύ καλή συντήρηση (Δρακωνάκης), οπότε δεν θέλει χοντρά μαζέματα από κάποιο μεγάλο πρόβλημα.
Ευχαριστώ φίλε Νώντα!!
-
Ναι ρε συ μόνο ο διακόπτης αλλάζει. Τι 250 ευρω;;;
Άκου καταιγίδα αν μπορούν να δουν πίσω τα ρουλεμάν των υστερουντων βραχιωνων και να τα γρασάρουν. Το λέει το βιβλιαράκι ότι πρέπει να γίνεται τέτοια συντήρηση
-
Νομίζεις! Οι περισσότεροι αλλάζουν όλη την σερπαντινα/φλασιέρα και βάζουν καινούρια γνήσια που κοστίζει πάνω από 250euro.
Δες εδώ: https://www.car.gr/parts/view/10755978-amakswma-eswteriko-diakoptes-kontrol
-
Αααα!, Άρα τα νούμερα αλλάζουν κάθε έτος ανάλογα των πωλήσεων;
@superat δεν απάντησες...
Τι παίζει τελικά;;; Κάθε έτος αλλάζουν τον μέσο όρο ρύπων κάθε κατηγορίας ανάλογα τις ετησιες πωλησεις;;;
Δηλαδή φέτος χ αριθμός ηλεκτρικών άρα μειωμένος μέσος όρος ρύπων επί του συντελεστή τους;
Του χρόνου χ-1 πωλήσεις ηλεκτρικών, άρα αυξημένος μέσος όρος επί του συντελεστή τους;;
-
Νομίζεις! Οι περισσότεροι αλλάζουν όλη την σερπαντινα/φλασιέρα και βάζουν καινούρια γνήσια που κοστίζει πάνω από 250euro.
Δες εδώ: https://www.car.gr/parts/view/10755978-amakswma-eswteriko-diakoptes-kontrol
Άντε ρε....
Εντωμεταξύ μπαίνουν συρταροτά από πάνω προς τα κάτω και κουμπωνουν, συνδέεις και το κλιπσακι και τελος,
-
Ο θείος Νώντας σπάνια μιλάει για κάτι που δεν ξέρει. Storm, αμάξι που έχει συντηρήσει ο δρακωνακης, σπάνια σε αφήνει από υστερουντες. Είναι σημείο που το ψειριζει πολύ και σε προειδοποιεί αρκετά πριν την πάθεις. Οπότε αν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης άκουγε τι του έλεγε ο μάστορας, το αμάξι σου θα είναι κομπλέ σίγουρα. Εκτός αν έπεσε σε περίπτωση που δεν πρόλαβε να αλλάξει κάτι ξέρω γω.
-
Ο Μιχάλης μου είπε πολλά και ενδιαφέροντα για το αυτοκίνητο που εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να τα εντοπίσω. Ο Δρακωνάκης είχε κάνει τα τρία τελευταία μεγάλα service (2017-2018-2019) και έχει αλλάξει πολλά και σημαντικά πράγματα στο αυτοκίνητο.
π.χ. αντλία νερού, σετ χρονισμού/ιμάντες, ταμπούρα/κυλινδράκια-σετ σιαγώνες, ζαμφόρ, θερμοστάτη παραφλού, τακάκια, ψαλίδι μπρος δεξιό, φίλτρα αέρα & ac, φρέον ac, τακάκια, μπουζί, λάδια, φίλτρο λαδιού κλπ...
Οπότε τώρα μαζί με τον Μιχάλη δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι το πολύ σημαντικό. Για παράδειγμα θα αλλάξω δίσκους και θα βάλω και νέα τακάκια και κανά δυο πραγματάκια ακόμη για προληπτικούς λόγους.
-
Αυτό θα σου έλεγα...Για τις αντλίες νερού... έπασχαν οι εργοστασιακές στους tu κινητήρες.
Τέλεια.
Άντε μπράβο χαίρομαι που χαίρεσαι
PEUGEOT FORUM