-
Αυτοκινητο για το 2020.
Peugeot 208 | 281 βαθμούς
Tesla Model 3 | 242 β.
Porsche Taycan | 222 β.
Renault Clio | 211 β.
Ford Puma | 209 β.
Toyota Corolla | 152 β.
BMW Σειρά 1 | 133 β.
-
Δεν λεω πολυ ωραιο αυτοκινητο το 208...Αλλα τι το φοβερο εχει;;;
Νέο powertrain ...Όχι
Νέο διαφορετικής φιλοσοφίας πάτωμα με έμφαση στην ασφάλεια (ούτε small overlap προστασία δεν έχει ενώ από το 2020 θα υπολογίζεται στην ασφαλεια)...... Όχι
Εξυπηρετεί μια οικογένεια ενώ ανηκει στη μικρή κατηγορία και κινηται άνετα στην πόλη....Όχι
Κορυφαία κατανάλωση....Όχι
Κορυφαία οδηγική αίσθηση.....Όχι
Κορυφαίο vfm...... Όχι
Είναι όμορφο..... Ναι
Έχει νέα πλατφόρμα.... Ναι
Έχει πολύ όμορφο εσωτερικό.....Ναι
Έχει ηλεκτρική έκδοση (για λίγους φυσικα)..... Ναι
Τι άλλο; ;; για πείτε
Αν δηλαδή το θέμα ειναι η αισθητική τότε εντάξει να παρει το βραβείο.
Το clio από την άλλη...
Έχει νέο powertrain.... Nαι
Εχει νεο υβριδικο συστημα ..... Ναι
Έχει νέα πλατφόρμα..... Ναι
Έχει νέο κιβώτιο που εμφανίζεται πρώτη φορά στην αυτοκίνηση και δη στην κατηγορία αυτη;;;....... Ναι
Έχει vfm ..... Ναι
Είναι όμορφο.... Ναι
Για πείτε και εσείς την άποψη σας.
Με λίγα λόγια η ανάπτυξη του 208 από την προηγούμενη γενιά παρά του αισθητικού κομματιού ειναι ενα κιβώτιο 8 σχεσεων και νεα πλατφόρμα.....το ίδι δηλαδη και με τη νεα BMW σειρά 1, οπότε ένα 208 ειναι καλύτερο μιας bmw σειρά 1;
-
Το 208 παιρνει διθυραμβικές κριτικες, ακομη κ απο τον Αγγλικο τυπο. Τι να πουμε; ψηφοφορια ειναι, ψήφισαν κ βγηκε πρώτο.
Οπως λενε εδω οι περισσοτεροι μαλλον ο Συγγελιδης εχει πολυ μακρυ δάκτυλο..
-
Παίζει να έχω οδηγήσει περισσότερα Peugeot Και κανονικά και φτιαγμένα από πολλούς δημοσιογράφους που ψηφίζουν, όταν οδήγησα το 208 αμεσως μου θυμίσε το 308 προηγούμενης γενιάς, αλλα με ακόμα ελαφρύτερο τιμόνι.
Δηλαδή ο.κ ειναι πολύ καλό. Ναι μπορεί να το αγόραζα και εγώ (για άλλη μια φορά Peugeot) αλλα εχω την αίσθηση ότι υπερβάλλουν πολλοι δημοσιογραφοι.
Η αυτοκίνηση όμως δεν πιστεύω πως είναι το τι θα αγόραζα αλλά το τι θα προοδεύσει την τεχνολογια κτλ
Δεν συμβάλει το νεο 208 ωστε να πάμε ένα βήμα παραπέρα ως αυτοκίνηση. Δεν προσφερει κάτι που δεν υπήρχε και πριν.
-
-
Ε να τα κριτήρια είναι η 'καρδια' η προτίμηση του 'ωραίου φύλου' κλτ
Μόδα ψηφίζουμε.
Ρε σεις για βιομηχανικό προϊόν υψηλης τεχνολογιας μιλάμε. Για νεα μυαλά που σκέφτονται και τις ιδέες τους μπορούν αν τις περάσουν στην παραγωγή κρατώντας έναν οριακό λόγο κόστους και θετικές ελατικοτητες.
Ακόμα και το κόστος ειναι ενας άθλος της βιομηχανίας και απαιτει παρα πολυ μεγαλη προσπάθεια ενω δημιουργεί προηγούμενα για την ανάπτυξη της αυτοκίνησης.
Edit τώρα είδα τις υποψηφιότητες....
Δεν ειναι μέσα το Mazda 3......θα τρελαθούμε;;; Ένας άθλος των ΜΕΚ βενζίνης ειναι εκτός λόγω 3d οθόνης στο καντραν;;; διότι που αλλού είναι κορυφαίο το 208 από ένα Mazda 3;;;
Ένα αυτοκινήτο που δέχεται 10% δασμούς, λόγω Ιαπωνίας, και έχει παραπλήσια τιμή (καταφεραν να μειωσουν το κσοτος παραγωγης που λεγαμε....αθλος.) με ένα 208, με πλούσιο εξοπλισμό και πατενταρισμενο ένα νέο θαύμα των ΜΕΚ, με το καλύτερο κιβώτιο στον κόσμο σε αυτοκίνητο παραγωγής.....Δεν ειναι καν στους φιναλίστ.
Κρίμα...Μεγάλο κρίμα.
-
Carwow : Buy it.
Να τους απολυσουμε ολους κ να εισαι μονος σου σε ολα τα μεσα!
Συνηθως σε αυτους τους διαγωνισμούς κερδίζουν αυτοκινητα που μαζι με ολα εχουν και εντονο εμπορικο προφιλ. Κοινώς, θα πουλήσουν.
Ειναι το ποιο ομορφο. Καλυτερο εσωτερικο. Σουπερ κινητήρες. e-208. Ποιοτητα κύλισης. Τεχνολογια. 8αρι αυτόματο.
Τα αυτοκινητα της Peugeot ειναι best seller, δεν καταλαβαινω τι μενος εχει πιασει τους πάντες εναντίον της!
-
Εξήγησα τους λόγους πιο πάνω.
Όχι είναι ένα απλό αυτοκίνητο, ανω του μέσου όρου σε αρκετούς τομεις αλλά στο τέλος δεν προσφέρει κάτι στην αυτοκίνηση ως ιδέα και τεχνολογικές καινοτομίες.
Όταν θα περασει ο ενθουσιασμός της σχεδίασης, για ποιο θέμα θα το μνημονεύουν οι επόμενες γενιές;
Δηλαδή η ύπαρξη του είναι πολύ καλή και μ αρέσει αλλά τι ανταγωνισμό θα προσφερει και θα οδηγήσει τις εξελίξεις στην αυτοκινηση. Σε μικρα τιμονια και 3d panels.
Εδώ ένα θαύμα της μηχανολογιας που προσπαθούσαν τόσες αυτοκινητοβιομηχανιες να το επιτύχουν και μονο η gm το πλησίασε αρκετά, τον skyactive x, το αφήνουμε απ έξω.
Υπόψιν το Mazda 3 έχει και προστασία small overlap Που ισχύει από το 2020 και στην Ευρώπη, αλλά το 'αυτοκίνητο του 2020' δεν έχει προστασία small overlap.
Ότι να ναι.
Το best seller ειναι ενα δεικτης, το λαμβαμεις υποψιν, αλλα εμεις εδω αγαπαμε την αυτοκινηση και την εξελιξη της, οχι τις πωλησεις.
Edit dublin, μιας και αναφερεις τον όρο τεχνολογία, ποια τεχνολογια εχει το 208....μπορείς να μου αναφέρεις κάτι σε τεχνολογία που δεν υπηρχε;;;
Το έχεις δει στην βασική του έκδοση;; με μικρούς τροχούς κτλ.....Δεν θα έλεγα ότι είναι το πιο όμορφο. Ενα σύγχρονο αυτοκίνητο είναι. Αυτό.
-
Δεν ξερω τι πρεπει να πω. Ψήφισαν και εβγαλαν ενα αποτέλεσμα. Το 208 σε παρα πολλές ψηφοφορίες βγηκε αυτοκινητο της χρονιάς. Δεν εχω να προσθεσω κάτι.
-
Το ξέρουμε ότι βγήκε, απλά όπως λένε οι ίδιοι εστιάζουν στην μόδα, ομορφια, πωλησεις και την αγάπη του ωραίου φυλου;
Ούτε το πιο οδηγοκεντρικό είναι, ούτε το πιο οικονομικό, ούτε νεα τεχνολογία έχει.
Εμείς πέρα από ολα αυτά, τι άλλο εντοπίζουμε ως εραστές της αυτοκινησης;
Αυτό θέλω να πω...
Ίσως το πούμε η καλύτερη χρυσή μετριότητα του 2020.
Μην παρεξηγηθώ και εγώ μπορεί να το αγοράσω, περιμένω να δω αν βγάλει αυτόματο 6 ταχυτήτων σε diesel διότι ούτε καν mild hybrid έκδοση δεν έχει...( ελεος)
Αλήθεια τελικά θα βγάλει αυτόματο στο diesel ή όχι;;
-
Το ξέρουμε ότι βγήκε, απλά όπως λένε οι ίδιοι εστιάζουν στην μόδα, ομορφια, πωλησεις και την αγάπη του ωραίου φυλου;
Ούτε το πιο οδηγοκεντρικό είναι, ούτε το πιο οικονομικό, ούτε νεα τεχνολογία έχει.
Εμείς πέρα από ολα αυτά, τι άλλο εντοπίζουμε ως εραστές της αυτοκινησης;
Αυτό θέλω να πω...
Ίσως το πούμε η καλύτερη χρυσή μετριότητα του 2020.
Μην παρεξηγηθώ και εγώ μπορεί να το αγοράσω, περιμένω να δω αν βγάλει αυτόματο 6 ταχυτήτων σε diesel διότι ούτε καν mild hybrid έκδοση δεν έχει...( ελεος)
Αλήθεια τελικά θα βγάλει αυτόματο στο diesel ή όχι;;
Καταλαβαινω τι λες, απλα αυτοι που ψηφιζουν ειναι οι αυθεντιες ολης της Ευρώπης.
Στο AutoTriti ψηφίζει ο κόσμος, οποτε και οι αυθεντιες κ ο 'λαος' ψήφισαν 208. Νομιζω ειναι πολυ ξεκάθαρο.
Οι χρυσες μετριοτητες ειναι το ζητουμενο στη ζωη. Οσο μεγαλωνεις θα το καταλαβαίνεις.
Οσον αφορα τα αυτοκίνητα, εχεις το Α με 8 8 8 8 8 σε πεντε κατηγοριες και εχεις το Β με 9 8 7 7 6. Καποιοι θα παρουν το Β γιατι εχει 9 στους χωρους, ή σε οδηγική συμπεριφορά, ή κινητήρες. Πολλοι θα προτιμήσουν τη χρυση μετριοτητα, σε τιποτα καλύτερο, αλλα κοντα στην κορυφη σε ολα.
Ποσο μαλλον τα 208/2008 που σε καποιους τομεις ειναι κορυφή.
-
Ναι καταλαβαίνω το σκεπτικό. Και εγώ το ίδιο έχω όταν αγοράζω. Είπα ότι μπορεί να αγοράσω το 208.
Ο τρόπος σκέψης που αναφέρεις έχει να κάνει με τον κάθε υποψήφιο αγοραστή. Αυτός ο τρόπος, ναι είναι ένα λογικός και μετρημένος τρόπος σκέψης. Αλλά αυτό απασχολεί εμάς τους καταναλωτές και τους αντιπροσώπους.
Ο θεσμός όμως των δημοσιογραφικων βραβείων, θεωρώ, πως είναι να αναδεικνύουν μέσω των βραβείων τους τις προσπάθειες ανάπτυξης της αυτοκίνησης, να δώσουν κίνητρα γοητρου στους κατασκευαατες για την εξτρα προσπαθεια τους. Για το επόμενο κεφάλαιο στην αυτοκίνηση που ανοίγουν.
Τώρα το κίνητρο και μήνυμα που εξέδωσαν είναι:
Φτιάξτε ένα αυτοκίνητο με ίδιους κινητήρες με την προηγούμενη γενιά, με μικρή μείωση του βάρους, με μια ωραια σχεδίαση του εσωτερικού αν και με εργονομικά προβληματάκια και σε όλους τους άλλους τομεις μέτριο, όπως πολλά άλλα μέτρια αυτοκίνητα, και θα πάρετε το βραβείο και τις βαθμολογίες των δημοσιογράφων, σούπερ ειδικών του χώρου.
Σκέψου δηλαδή το ηθικο στο τμήμα ανάπτυξης προϊόντων της mazda, για την όλη προσπάθεια τους στο νέο Mazda 3 και την προσπάθεια ανάπτυξης σε ενα επομενο επιδπεδο των ΜΕΚ που θα διδάσκονται και στα πολυτεχνεία, που εκτός αυτού, σε τόσους μα τόσους αλλους τομείς ξεσκίζει το 208. Ετσι γρήγορα δεν μπορώ να σκεφτώ ένα τομέα που το 208 είναι ανώτερο ενός Mazda 3, παρά πόνο στο 3d digital cluster.
Δηλαδή έχουμε βγει τελείως εκτός τροχιάς της αυτοκίνησης. Κοιτάμε τα αυτοκίνητα σαν μόδα και ρουχισμό.
Η psa πάντα φοβάται να βγάλει σε παραγωγή τις πανέξυπνες ιδέες της. Εκεί ναι να βραβευτεί 100 φορές από όλους. Αλλά δεν το πράττει και τα αφηνει ολα ως concepts στα συρτάρια της και, εν τελη, βγάζει μέτρια αυτοκίνητα τα τελευταία 15 έτη.
Υ.γ Με λίγα λόγια είναι εμφανές πως οι δημοσιογράφοι απλά το παίζουν αγοραστές και κρίνουν μέσα από κριτήρια που δεν έχουν να κάνουν με την ίδια την αυτοκίνηση. Δεν ειναι ο σύνδεσμος μεταξύ των καταναλωτών και της αυτοκίνησης.
Εμεις οι ίδιοι είμαστε οι καταναλωτές, όχι οι δημοσιογράφοι.
Υ.γ.1 Ας βγάλουμε βραβεία...'καλύτερη αγορά μέχρι 25.000 ευρώ κτλ'
Αυτό κάνουν στην ουσία οι ειδικοί του χώρου.
-
..και κοντα στην κορυφη την τελευταια 3ετια!
3008 κ 5008 πριν, 508/208 και 2008 ειναι καταπληκτικο line up. Να δουμε κ 308 και τα αλλα, ειμαι σχεδον σιγουρος θα ειναι κ αυτα κοντα στην κορυφη.
Θα υπαρχουν σιγουρα βραβεία και διαγωνισμοι για καινοτομιες κ τα λοιπα, δεν ειναι αυτο το πνεύμα του συγκεκριμενου διαγωνισμου νομιζω.
Κατσε να δούμε ποσα αυτοκινητα θα πουλησει το 3 και με ποιον κινητήρα. Ισως εσυ δινεις μεγάλη βαρυτητα σε τετοια τεχνικα, αλλα μαλλον οι περισσοτεροι οχι.
Εγω οταν διαλεγα, μπηκα σε σκεψεις για υβριδικο κ τα λοιπα, τελικα κατέληξα στο οτι η τεχνολογία θα αλλαξει τοσο πολυ την επομενη 5ετια που δεν υπηρχε νοημα να πληρωσω περισσοτερα χρηματα τωρα, οποτε προτιμησα τα καλυτερα της εποχης που τελειωνει, που εχει φτασει σε απιστευτο σημειο ωριμότητας.
-
Γενικά το Mazda 3 τρώει φάπες από παράγοντες εκτός αυτοκίνησης. Π.χ δασμός 10%, φόρο πολυτελείας για το διλιτρο μοτέρ, επόμενη κλίμακα ταξινόμησης λόγω εργοστασιακής τιμής κτλ.
Γενικά λένε πως δεν σταματούν να δεχονται παραγγελίες για τον skyactive x ...Ούτε αυτοί το περίμεναν.
Ως σκεψη αυτη που εκανες την βρίσκω πολύ σωστή, για αυτό κοιτώ έστω με λοξοό μάτι τα τελευταία diesel και εγώ. Εννοείται αυτά με ad blue.
Απο την άλλη είναι δίκοπο μαχαιρι διότι πρέπει να πέσεις ακριβώς στο σωστο timing μεταπωλησης πριν καταρρεύσει ως τεχνολογία και χασει πολυ μεγάλη αξία.
Δηλαδή θα είμαι οικονομικά άνετος και τότε ή θα έχω αλλά έξοδα οπότε θα το παντρευτω;;;
Τέτοιες σκέψεις δηλαδή,
Όσο για το 3008, στο grandland x που το έφαγα με το κουτάλι, οκ καλό αυτοκίνητο αλλα αν ειναι ετσι και το 3008 σε μακροχρόνια συμβίωση.....Πολλά τα λεφτα..... νο νο νο
-
Γενικά το Mazda 3 τρώει φάπες από παράγοντες εκτός αυτοκίνησης. Π.χ δασμός 10%, φόρο πολυτελείας για το διλιτρο μοτέρ, επόμενη κλίμακα ταξινόμησης λόγω εργοστασιακής τιμής κτλ.
Γενικά λένε πως δεν σταματούν να δεχονται παραγγελίες για τον skyactive x ...Ούτε αυτοί το περίμεναν.
Ως σκεψη αυτη που εκανες την βρίσκω πολύ σωστή, για αυτό κοιτώ έστω με λοξοό μάτι τα τελευταία diesel και εγώ. Εννοείται αυτά με ad blue.
Απο την άλλη είναι δίκοπο μαχαιρι διότι πρέπει να πέσεις ακριβώς στο σωστο timing μεταπωλησης πριν καταρρεύσει ως τεχνολογία και χασει πολυ μεγάλη αξία.
Δηλαδή θα είμαι οικονομικά άνετος και τότε ή θα έχω αλλά έξοδα οπότε θα το παντρευτω;;;
Τέτοιες σκέψεις δηλαδή,
Όσο για το 3008, στο grandland x που το έφαγα με το κουτάλι, οκ καλό αυτοκίνητο αλλα αν ειναι ετσι και το 3008 σε μακροχρόνια συμβίωση.....Πολλά τα λεφτα..... νο νο νο
Το 2008 εχει 86€ τελη κ αυτη τη στιγμη ειμαι στο 5.1λιτρα κατανάλωση, ενω και ο κινητηρας ειναι 1.500 κυβικα μονο (ουτε 1.8 ουτε 2.0).
Θα σταματησουν να παράγονται, οχι να διατίθενται. Σκεψου να καταργήσεις γενικα τους θερμικους κινητηρες! Μιλαμε για απειρα οχηματα παγκοσμίως.
Ασε που τα σημερινα υβριδικα συστηματα σε 10 χρονια θα θεωρούνται οσο ξεπερασμενα το καρβουνο! Τοτε ενα μικρό αυτοκινητακι πολης (Citroen Amy τυπου) θα ειναι μανουλα κ για λιγες χιλιαδες ευρω..
-
Ναι το διαβασα αλλά βαριόμουν να λογομαχω....και μαλιστα εγραφες μεσα σε αστικό ιστό.
Δεν ξέρω το grandland χ είναι πιο ενεργοβόρο. 5,1 λιτρα σε πόλη, απλά με τίποτα.
Με τι μεση ταχύτητα έχεις αυτές τις καταναλωσεις;;;
Δες τον υπολογιστή του αυτοκινήτου και πες.
Δεν είπα ότι θα καταργηθούν οι ΜΕΚ, το diesel βλέπω να τρώει φάπες τα επόμενα 5 έτη. Μεγάλες Φάπες.
Εκτός αν καταφέρουν με άλλες τεχνολογικές λύσεις όπως έχω ποστάρει παλαιότερα να σώσουν την παρτίδα.
Στα υβριδικα εχεις λάθος. Αυτο που θα αλλαξει τα επομενα ετη ειναι η ικανοτητα των μπαταριων τους και αυτην την αποκτας με την αλλαγη της. Δηλαδή ισως στο μέλλον όταν έρθει ο χρόνος αλλαγής της ματαριας απλά θα μπορείς να βάλεις μια καλύτερη, έτσι το παλιό αυτοκίνητο θα αποκτά νέες δυνατότητες κυρίως για ηλεκτρική κίνηση.
-
Συνεργείο TECOCAR ΖΑΡΜΠΙΝΗ στην Κατεχάκη κάποια άποψη κανείς;
Είναι από τα ποιο παλιά συνεργεία Peugeot/Citroen/Renault. Είχα πάει ένα Twingo για έλεγχο και μου είπαν στα ίσα να μην το πάρω γιατί ήταν πειραγμένο.
Πάει κανείς εκεί το Γαλλικό του να μου πει αν έχει μείνει ικανοποιημένος από τις εργασίες; Με βολεύει πολύ το συγκεκριμένο γιατί λειτουργεί και Σαββάτο.
-
Λαπ, ένα τέτοιο mazda suv με τον skyactive x επάνω, μου έκανε τον τάφο στην εθνική οδό Kecskemet - Βουδαπέστη, σε ένα άνοιγμα που κάναμε και οι δύο.Ακόμα κλαίω. Στη ζωή μου δεν έχω δει suv να φεύγει τόσο δυνατά, και έχω δει πολλά.Ποιο 208 συγκρίνεις ρε μάστορα, που θα ήθελε κυάλια military purpose για να πιάσει το skyactive.
-
Έχει πλήρως ηλεκτρική.
-
Το γνωρίζω super@t, το ανέφερα πιο πάνω αν δεις.
Απευθύνεται όμως σε μικρή μερίδα καταναλωτών, είναι σχεδόν στα όρια της άσκησης για την μείωση του μέσου όρου των ρύπων στην κατηγορία και στην γκάμα του ενω έχει και μικρή αυτονομία.
Και άλλωστε υπάρχει αν δεν κανω λαθος, θεσμός 'ηλεκτρικού αυτοκινήτου της χρονιάς'.
Στις μάζες των πωλήσεων παρουσιάζει τους ίδιους κινητήρες, με τον 1,5 hdi να έχει μια εξέλιξη από τον παλαιότερο 1,6...Αλλά να στηρίζεται πάνω σε αυτόν.
Ουτε mild hybrid, ούτε hybrid.
Μόνο το νεο κιβώτιο 8 σχέσεων της aisin,
Ούτε αυτόματο στους diesel κινητηρες
@Γιαπωνι. Χαχαχα
Με το vitara το δικο σου ησουν εσυ;;;
Τουλάχιστον εσύ το είδες να πατάει γκαζιές...Εμείς εδώ στην Ελλάδα σαν εξωτικό αυτοκίνητο θα το βλέπουμε.
PEUGEOT FORUM