-
Κανε λιγο διατροφη βρε sabba εκει να δεις διαφορα...
Σε πειραζω....να σαι παντα καλα
Το δοκιμαζεις;;;;
-
'Κι εγω ελευθερο φιλτρο εχω και μαλιστα εχω 2 , όποτε πλενω το ενα , βαζω το αλλο .Κατι ελαχιστο ναι δινει
Αλλά λογω WTLP τα αυτοκινητα ειναι φιμωμενα απο το προγραμμα οπως ειπε και ο petran17 , αλλά και απο την εξατμιση και τα gpf. Το φιλτρο αερα ειναι σταγονα στον ωκεανο μπροστα στα παραπανω
-
Ρε παιδιά εγώ δεν είπα ότι θα κάνω τον Puretech των 130 GT έλεος. Να καταλαβαίνουμε τι λέμε. Είπα θα αναπνέει καλύτερα. Άμα εσείς πιστεύετε ότι δεν αξίζει μην βάλετε στα αυτοκίνητα σας. Θέλω να πιστεύω ότι κάνω ότι καλύτερο στο αυτοκίνητο μου χωρίς να εκτροχιάσω εγγύηση και αξιοπιστία βάση των εργοστασιακών στάνταρ.
@Lap σήμερα td νέο Juke, QQ diesel 1.5 117ps, 208 100ps Puretech και στην έκθεση για να περιεργαστω Focus Active & νέο Puma καθώς δεν ταχουν ακόμα td.
-
Μην αρπαζεσαι τοσο ευκολα και ειδικα απο εμας που δεν σου 'την ειπαμε' καν
Κι εγω εχω τετοιο φιλτρο σου ειπα....
-
Όλη μέρα τέρμα γκάζι είστε;
-
Οχι, σταματαμε και για κατουρημα
Θες να πεις οτι μονο σε wot κανει δουλεια?
-
@Super@T
Εσύ θες να ανασαίνεις καλά μόνο όταν τρέχεις; Όταν περπατάς μπουκωμενος σαρεσει; Όταν κοιμάσαι μπουκωμενος;....
Άμα δεν μου την είπες και έχεις ο ίδιος φίλτρο K&N πεσμου ποίο είναι το πρόβλημα σου με αυτό που είπα ή αν θες μοιράσου τον λόγο για τον οποίο το έβαλες. Εύχομαι να μην έχει σχέση με ροπή/ίππους ή/και την 'ανάσα' του οχήματος...
-
Άμα δεν μου την είπες και έχεις ο ίδιος φίλτρο K&N πεσμου ποίο είναι το πρόβλημα σου με αυτό που είπα ή αν θες μοιράσου τον λόγο για τον οποίο το έβαλες. Εύχομαι να μην έχει σχέση με ροπή/ίππους ή/και την 'ανάσα' του οχήματος...
H διαφωνια μου ηταν μονο σε αυτο το συγκεκριμενο που εγραψες :>'Φιμώνουν' τα αυτοκίνητα λόγο WTLP για να κόψουν ρύπους από όπου βρούνε. Με το K&N βοηθάς το αυτοκίνητο να αναπνεύσει καλύτερα σε σχέση με το εργοστασιακό χάρτινο φίλτρο αέρα.
Δεν εχει σχεση με το WTLP το φιλτρο αερα. Και στα παλιοτερα αυτοκινητα θετικη επιδραση ειχε στην αποδοση οπως και τωρα. Και στα WTLP κυριως ειναι φιμωμενη η εξατμιση , οχι η εισαγωγη
-
@Super@T
Εσύ θες να ανασαίνεις καλά μόνο όταν τρέχεις; Όταν περπατάς μπουκωμενος σαρεσει; Όταν κοιμάσαι μπουκωμενος;....
Μήπως υπάρχει κανένας μεγαλύτερος περιορισμός στην εισαγωγή πέραν από του φίλτρου;
-
Τα DPF και GPF δεν περιορίζουν την δύναμη όσο νομίζετε... Πιο πολύ περιορίζει ο καταλύτης και η διάμετρος του χταποδιού και εν συνεχεία της εξάτμισης.
Ορίστε και μια δοκιμή σε δυναμόμετρο. Σε πετρέλαιο βέβαια αλλά στη βενζίνη περιορίζουν ακόμα λιγότερο
Όσο για τα φίλτρα τύπου Κ&Ν, χωρίς πρόγραμμα, δίνουν μια ΕΛΑΧΙΣΤΗ δύναμη (της τάξεως το πολύ 2-3%). Το μεγάλο αποτέλεσμα το βλέπεις αν βάλεις και πρόγραμμα που εκμεταλεύεται τον περισσότερο αέρα από το φίλτρο.
Ο φόβος με τα K&N είναι αν θα γίνει σωστά ο καθαρισμός και αν θα μπει η σωστή ποσότητα λαδιού. Το παραπάνω λάδι σκοτώνει τους MAF και το λιγότερο αφήνει βρωμιά να περάσει. Θεωρητικά αν γίνεται σωστά η συντήρηση δεν υπάρχει πρόβλημα.
-
Θα παιξετε την κολοκυθια τωρα...περιμενετε να δειτε.
Χαχαχα
-
Η αντιστοιχια του να αναπνεεις κανονικα και του να εισαι μπουκωμενος ειναι η ιδια με το να εχεις φιλτρο και να το αφαιρεσεις τελειως....
Κανεις δεν ειπε οτι το φιλτρο Κ&Ν δεν θα κανει τπτ.. απλα.. το οφελος που προσφερει ειναι μηδαμινο εως τελειως ασημαντο... δεν ξεμπουκωνεται το αυτοκινητο ετσι.. ψευδαισθησεις ειναι αυτα.. Περισσοτερο ηχητικο ειναι το θεμα της βελτιωσης παρα αποδοσης-αναπνοης του κινητηρα.. θα σου αρεσει που θα ακους τουρμπινα..
Ξαναλεω το αυτοκινητο ειναι μπουκωμενο προγραμματιστικα... και ο αερας που παιρνει με το μαμα φιλτρο αρκετος του ειναι.. ή νομιζετε οτι αμα βγαλετε τελειως το φιλτρο θα παρετε καμια 50αρια αλογα..??
-
Ναι έτσι είπα εγώ ότι θα πάρει 50 άλογα...
Αχαχαχα άντε καλά petrolheads έχω άδικο έχετε δίκιο φτάνει πάλι τσάμπα ο πονοκέφαλος!
-
Δεν ξέρω αν πρέπει να το ποστάρω εδώ, αλλά θα ήθελα την βοήθειά σας.
Έχω ένα 307 και θα αλλάξω το υγρό του ψυγείου.
Στο manual λέει αυστηρά προστασία -35 χωρίς να λέει άλλες λεπτομέρειες.
Επειδή η αλλαγή δεν θα γίνει στο επίσημο δίκτυο και το εργοστασιακό παραφλού GlysantinG33 μου είναι κάπως δύσκολο να το προμηθευτώ θα ήθελα να ρωτήσω τους εμπειρότερους αν μπορώ να βάλω υβριδικής τεχνολογίας ( π.χ motul inugel expert- που προστατεύει στους -37 ) ή θέλει μόνον οργανικό(ΟΑΤ).
Στην αντιπροσωπεία δεν ήταν πολύ γνώστες του θέματος.
όποιος ξέρει παρακαλώ ας πει κάτι παραπάνω. Ευχαριστώ. -
Γεια πείτε απόψεις για αυτό το φτηνό 206: https://www.car.gr/25062140-peugeot-206-1100cc-a-c
Την εμπορία την ξέρω αφού από εκεί είχα πάρει το FABIA, ξέρω και τον πωλητή καλά. Τους είχα δώσει το Panda, το οποίο επειδή θα έφευγε αμέσως δεν το έλεγξαν σχεδόν καθόλου. Μόνο οπτικά.
Το 206 πως σας φαίνεται;
-
ΤU1 μοτερ, άρα μοναδικό ενδεχόμενο πρόβλημα κινητήρα η φλάντζα κεφαλής, που σε αυτά τα χιλιόμετρα πιθανά να έχει αλλαχτεί. Αν όχι, κάνεις επισκευή μόνο καπάκι (τσιμουχακια κλπ) κ είσαι οκ για πάντα. Επίσης ευαίσθητα στον πίσω άξονα, αν μπορείς έλεγξε το.
-
Ωραίος ρε φίλε! Σε ευχαριστώ! Αποκλείεται να με αφήσουν να πάω να το ελέγξουν σε συνεργείο Peugeot που ξέρω. Όπως πάντα το μεγάλο πρόβλημα! Σκέφτομαι να περάσω αύριο το απόγευμα να του ρίξω μία ματιά.
Και θα μου αρχίσουν τα 'το έχουμε ελέγξει εμείς' , 'είναι άριστο' και όλα τα γνωστά. Σίγουρα είναι ιδιώτη, μάλλον γυναίκα το είχε, έχει και κοτσαδόρο πίσω. Πολύ όμορφο εσωτερικά, φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση. Αλλά το θέμα είναι τα μηχανικά του. Θεωρητικά αυτό θα έχει Bosch εγκέφαλο και όχι Sagem που είχε το δικό μου που ήταν του 2001.
-
Ναι Bosch εχουν τα συγκεκριμένα μοντέλα, ευτυχώς. Κοίτα το αμάξι από πίσω, και προσπάθησε να δεις αν οι πίσω Ρόδες έχουν κλίση προς τα μέσα στο άνω σημείο τους, σα να έχει κάτσει που λένε. Επίσης, βάλε το αμάξι μπροστά κ άφησε το να δουλέψει κανένα μισάωρο παρατηρώντας τη λειτουργία για ενδεχόμενους ρύπους, κάψιμο λαδιού. Ειδικά στο ξεκίνημα. Εμενα το 106 με τον ίδιο κινητήρα, λάδι έκαιγε από τα τσιμουχακια, κυρίως στην εκκίνηση, στο πρώτο μιζαρισμα που λένε. Το επισκεύασα κ δεν καοει σταλα. Επίσης βάλε στο τερμα θέρμανση να δεις αν φέρνει ζεστο, κ κλιματιστικό να δεις αν δουλεύει κ αυτό καλά. Ενιοτε αυτό φανερώνει βλάβη σε κανένα ψυγείο καλοριφέρ, ή και τρακαρισμα. Σου λέω κάποια ελάχιστα που μπορείς να κάνεις μονος σου. Επίσης:
Ζήτα να δεις το βιβλίο σέρβις, να δουμε σε ποιο συνεργείο πήγαινε. Αν πήγαινε εκεί που νομίζω, ίσως μάθουμε εκ των έσω.
-
Θα πάω σε λίγο να το δω. Είμαι Μαρούσι τώρα και θα περάσω από εκεί. Θα το έχουν από έξω.
-
Χαχα μπραβο στον νοντα...ξερει τι λεει.
Ειναι τονθεμα στα ρουλεμαν των υστερουντων βραχιωνων. Στα 206 ηταν ενισχυμενα διπλα ενω στο 106 μονα.
Παρολα αυτα δες τα ...πολυ σωστα τα λεει.
PEUGEOT FORUM