-
Ο χρήστης nionios έγραψε:
Φίλε migf1 και εγώ είμαι πάνω απ'όλα λάτρης των μηχανοκίνητων σπορ και έπειτα οπαδός της Ferrari.Μάλιστα συμπαθώ τα ράλυ λίγο περισσότερο από την F1.Και βέβαια μπορεί να χαίρομαι με την κυριαρχία της Ferrari τα τελευταία χρόνια,είναι όμως πολύ προτιμότερο να υπάρχει γερός ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων αλλά και των πιλότων γιατί τότε πραγματικά χαιρόμαστε τους αγώνες.
Με ότι είπα σε προηγούμενα μηνύματα δεν ήθελα να υποτιμήσω ούτε τις ομάδες ούτε βέβαια τους οπαδούς τους.Ε, εδώ που τα λέμε, το έκανες, λέγοντας
Πάντως μου φαίνεται αστείο να υπάρχουν οπαδοί των McLaren,Williams,Renault και άλλων τέτοιων απρόσωπων ομάδων.
αλλά βάζεις τα πράγματα στη θέση τους με την τελευταία σου τοποθέτηση. Ολες αυτές οι 'παραδοσιακές' ομάδες (Ferrari, McLaren, Williams, ακόμα και η Renault, παλιότερα οι Lotus, Tyrell και Brabham, ακόμα παλιότερα η BRM ή η Cooper κοκ.) έχουν τη δική τους ιστορία και προσφορά στην F1 και είναι άδικο να τις απαξιώνουμε έτσι ('είναι αστείο να είσαι οπαδός τους').
Ακόμα και ομάδες όπως η Benetton ή η Jordan, που είναι / ήταν 'εφήμερες' στο χώρο (δηλ. ποιός αμφιβάλλει πως ο πονηρός Eddie μόνο να 'κονομήσει' θέλει ? ), ή πολύ νέες ομάδες, όπως η Toyota, κάτι έχουν να πουν.
ΥΓ. Για την ιστορία θέλω να αναφέρω ότι το ναζιστικό καθεστώς υπήρχε χρόνια πριν ξεκινήσει ο Β' παγκόσμιος πόλεμος και ότι και το εργοστάσιο της Ferrari βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Εεεεπ! Αναχρονισμός! Ferrari ως μάρκα δεν υπήρχε μέχρι το 1950 (αν θυμάμαι καλά, ας με διορθώσει κάποιος που το ξέρει καλύτερα), οπότε ο Enzo (τιμ-μάνατζερ της Alfa-Romeo μέχρι τότε) έφυγε για να ιδρύσει τη δική του ομάδα. Οπότε δεν μπορεί να βομβαρδίστηκε το εργοστάσιο της Ferrari στον πόλεμο...
-
Φυσικά και υπήρχε Φεράρι πολυ πριν το '50. Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, αλλά νομίζω ιδρύθηκε λίγο πριν το 1930 (ας το τσεκάρει κάποιος όμως), όταν ο Έντσο έφυγε από την Άλφα, με την προϋπόθεση πως επί 5 χρόνια η Φεράρι δεν θα ανταγωνιζόταν την Άλφα στους αγώνες (όπως κι έγινε).
Σε ότι αφορά τα παραδείγματα των Πεζό, Ντάιμλερ, Μισλέν, Μερσέντες και Μπενζ που ανέφερα, ήταν όλα πριν το 1930 (όπου επαναλαμβάνω δεν υπήρχε ναζιστικό καθεστώς). Φυσικά συμφωνώ πως η υποστήριξη του ναζιστικού καθεστώτος σε όλες τις γερμανικές μάρκες (και όχι μόνο της Μερσέντες) δεν αναιρεί την ιστορία τους και την καθοριστική συμβολή τους στην εξέλιξη του αυτοκινήτου και τους αγώνες.
Υ.Γ. Παρεπιμπτόντως, ο Φ.Πόρσε ήταν υπάλληλος της Ντάιμλερ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
[snip]
Ε, εδώ που τα λέμε, το έκανες, λέγονταςΠάντως μου φαίνεται αστείο να υπάρχουν οπαδοί των McLaren,Williams,Renault και άλλων τέτοιων απρόσωπων ομάδων.
αλλά βάζεις τα πράγματα στη θέση τους με την τελευταία σου τοποθέτηση.
[snip]Τέλος καλό, όλα καλά
Άλλωστε είναι νομίζω καλύτερο να μας ενώνει η Φ1 και όχι να μας χωρίζει.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Φυσικά και υπήρχε Φεράρι πολυ πριν το '50. Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, αλλά νομίζω ιδρύθηκε λίγο πριν το 1930 (ας το τσεκάρει κάποιος όμως), όταν ο Έντσο έφυγε από την Άλφα, με την προϋπόθεση πως επί 5 χρόνια η Φεράρι δεν θα ανταγωνιζόταν την Άλφα στους αγώνες (όπως κι έγινε).Ούτε αυτό που λες είναι ακριβώς σωστό, ούτε αυτό που είπα εγώ στην προηγούμενη δημοσίευση είναι ακριβώς σωστό.
Ο Ferrari ήταν στην αρχή οδηγός αγώνων και μετά τιμ-μάνατζερ για την Alfa. Το 1929 δημιούργησε τη Scuderia Ferrari, μια αγωνιστική ομάδα που έτρεχε με Alfa (και ίσχυε αυτό που είπες παραπάνω). Το 1940 αποστασιοποιήθηκε από την Alfa αλλά δεν πρόφτασε να κάνει τίποτε λόγω του πολέμου. Το 1944 όντως το εργαστήριό του βομβαρδίστηκε (οπότε ζητώ από το φίλο nionios συγνώμη διότι βιάστηκα να τον κατηγορήσω άδικα για αναχρονισμό ). Βέβαια δεν ήταν 'εργοστάσιο Ferrari' αλλά ένα απλό εργαστήριο - συνεργείο προετοιμασίας αγωνιστικών.
Τελικά το 1947 κατάφερε ο Ferrari να φτιάξει και να τρέξει το πρώτο δικό του αυτοκίνητο, και σε αυτό αναφερόμουν, διότι η 'μάρκα' αυτοκινήτων Ferrari δημιουργήθηκε τότε. Και το 1951 κέρδισαν και τον πρώτο τους αγώνα F1.
Υ.Γ. Παρεπιμπτόντως, ο Φ.Πόρσε ήταν υπάλληλος της Ντάιμλερ.
Είχε δουλέψει με πολλούς. Τον ανέφερα σε συνδυασμό με το όνομα 'VW' ως σχεδιαστή του πρώτου VW.
-
Χωρίς να το έχω τσεκάρει εκ νέου, θα επιμείνω πως η Φεράρι ιδρύθηκε το 1929. Το ότι στην αρχή έτρεχε με Άλφα (λόγω της συμφωνίας) δεν αναιρεί το γεγονός ότι ιδρύθηκε τότε, έτσι δεν είναι;
-
Λόγω συναισθηματικής και όχι μόνο σχέσης με την RENAULT χαίρομαι για τα καλά αποτελέσματα της φίρμας.
Όπως χαίρομαι όμως το ίδιο και για την πρόοδο του σπορ της F1 και γενικά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.Έχω μια απορία κυρίως για τους φίλους της FERRARI.Κυρίως αυτοί που υποστηρίζουν ομάδες κατασκευαστών ( RENAULT - ΤΟΥΟΤΑ ), έχουν την χαρά να βλέπουν το σήμα του αυτοκινήτου που οδηγούν, να μάχεται και μέσα στην πίστα με τα όποια αποτελέσματα.Οι φίλοι της FERRARI έχουν όλοι FERRARI; Εκτός αν θεωρούν το Groupo FIAT συνώνυμο με την FERRARI.Επίσης απ' ότι ξέρω λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων του Groupo η FERRARI μάλλον περισσότερο Γερμανική θα είναι σε λίγο παρά Ιταλική!
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Έχω μια απορία κυρίως για τους φίλους της FERRARI.Κυρίως αυτοί που υποστηρίζουν ομάδες κατασκευαστών ( RENAULT - ΤΟΥΟΤΑ ), έχουν την χαρά να βλέπουν το σήμα του αυτοκινήτου που οδηγούν, να μάχεται και μέσα στην πίστα με τα όποια αποτελέσματα.Οι φίλοι της FERRARI έχουν όλοι FERRARI;Γιατί, έχουν McLaren ή Jaguar ή ακόμα περισσότερο Jordan, Minardi, Sauber κ.λ.π.; H υποστήριξη ειδικά της Ferrari είναι πρόβλημα;
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Έχω μια απορία κυρίως για τους φίλους της FERRARI.Κυρίως αυτοί που υποστηρίζουν ομάδες κατασκευαστών ( RENAULT - ΤΟΥΟΤΑ ), έχουν την χαρά να βλέπουν το σήμα του αυτοκινήτου που οδηγούν, να μάχεται και μέσα στην πίστα με τα όποια αποτελέσματα.Οι φίλοι της FERRARI έχουν όλοι FERRARI;
Γιατί, έχουν McLaren ή Jaguar ή ακόμα περισσότερο Jordan, Minardi, Sauber κ.λ.π.; H υποστήριξη ειδικά της Ferrari είναι πρόβλημα;
Το ίδιο ισχύει και για αυτούς μόνο που οι φίλοι της FERRARI είναι η μερίδα του λέοντος.Θέλω να πω μ' αυτό ότι η υποστήριξη στην FERRARI μου φαίνεται ότι είναι λίγο παραπάνω trendy, απ΄ ότι να υποστηρίζεις κάποια άλλη ομάδα.Κάτι όπως η υποστήριξη της Manchester United στο ποδόσφαιρο.Αυτά.
-
....Θέλω να πω μ' αυτό ότι η υποστήριξη στην FERRARI μου φαίνεται ότι είναι λίγο παραπάνω trendy ...Σ΄αυτό συμφωνώ απόλυτα
-
Να πω κάτι για την Enzo (Αν και δεν ανήκουν σε αυτό το φόρουμ), μιας και ο τομέας των 'καθημερινών' αυτοκινήτων με ενδιαφέρει αρκετά και τον παρακολουθω...
Η Enzo αν δεν κάνω λάθος έχει μετρηθεί 0.1 ταχύτερη από την F1 μέχρι τα 200 χ.α.ω.
Ως εδώ θα μου πείτε καλά, που είναι τότε το πρόβλημα???
Σκεφτείται λίγο την τελική της McLaren από την Enzo και θα πρέπει να αρχίσετε να αναρωτιέστε... 26 χ.α.ω. παραπάνω μαζί με την παρόμοια ροπή αλλά και τον μικρότερο κατά 30 ίππους κινητήρα της ΒΜW, δείχνουν οτι η F1 είναι καλύτερη και πιο δυνατή οσον αφορά στις επιδόσεις...
Για το κράτημα πιστεύω πως είναι ηλίθιο (Οχι αυτός που κάνει την σύγκριση) να συγκρίνουμε αυτοκίνητα με διαφορά 8-9 χρόνια... Ας συγρίνουμε την F1 με την F50 και όχι με τη Enzo... Μην ξεχνάμε οτι η F1 ήταν το καλύτερο αυτοκίνητο στη εποχή της και σε κράτημα και σε πρακτικότητα... -
Οι φίλοι της FERRARI έχουν όλοι FERRARI; Εκτός αν θεωρούν το Groupo FIAT συνώνυμο με την FERRARI.Επίσης απ' ότι ξέρω λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων του Groupo η FERRARI μάλλον περισσότερο Γερμανική θα είναι σε λίγο παρά Ιταλική!Δε νομίζω ότι στέκει αυτή η λογική. Πώς θα διατύπωνες αυτή την ερώτηση για τους οπαδούς π.χ. μιας ποδοσφαιρικής ομάδας;
Εγώ πάντως είμαι οπαδός της Φεράρι από την εποχή του Τζόντι Σέκτερ με το '11' ( τον θυμάστε; ) και παρέμεινα τέτοιος καθ'όλη τη διάρκεια των πέτρινων χρόνων της σκουντερία, οπότε τα περι 'τρεντι' μάλλον δεν ισχύουν για μένα. Φυσικά δεν έχω Φεράρι, έχω όμως δύο Άλφα Ρομέο και αν είχα την οικονομική δυνατότητα θα είχα έστω και μια παλιά 308GTS.
Και, πριν ρωτήσεις, δεν πολυσυμπαθώ τον Μιχάλη Παπουτσή αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να παραδέχομαι την αξία του ως οδηγού και το ότι ίσως η αναγέννηση της σκουντερία δεν θα είχε γίνει χωρίς αυτόν.
-
Γενικά Κώστα θέλω να πιστεύω (και έτσι εξάλλου δείχνει) ότι οι περισσότεροι εδώ πέρα είναι πραγματικοί και συνειδητοποιημένοι φίλοι της F1.
-
Υποστηριζω θεαμα,ανταγωνισμο και προσπαθεια ανεξαρτητως χρωματος και μαρκας. Πανω απολα το αθλημα και μετα το οπαδιλικι. Δεν μπορουμε να υποστηριξουμε και να δεθουμε με ομαδες που υπαρχουν μονο για φορμουλα ενα.Ακου SAUBER,JORDAN,BAR,...Πως να υποστηριξει κανιες τετοιες ομαδες...
-
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
Υποστηριζω θεαμα,ανταγωνισμο και προσπαθεια ανεξαρτητως χρωματος και μαρκας. Πανω απολα το αθλημα και μετα το οπαδιλικι. Δεν μπορουμε να υποστηριξουμε και να δεθουμε με ομαδες που υπαρχουν μονο για φορμουλα ενα.Ακου SAUBER,JORDAN,BAR,...Πως να υποστηριξει κανιες τετοιες ομαδες...Κι'όμως τά αποτελέσματα δείχνουν ότι γιά τήνώρα μόνο η JAGUAR δέν έχει οπαδούς στό Φόρουμ.
Τί έχεις νά πεις γι'αυτό;Μέ τή Jaguar,δέν θά έπρεπε νά υπάρχουν 'κολημένοι',σάν πιό ιστορική ομάδα,από τίς τρείς πού ανέφερες πιο πάνω; -
γιατι οχι? χοντα θα εισαι αν εισαι χοντακιας, ζαουμπερ επειδη ειναι μια πολυ αξιοπρεπης ομαδα...τζορνταν ολοι ξερουμε γιατι ....και οι αλλες για να συμπληρωνουν...αν τυχον εχουν κανενα καλο πιλοτο τοτε ναι...
-
Εγώ είμαι BMW WILLIAMS λόγω της ιστορίας της williams και επειδή ίσως για'μένα είναι η μεγαλύτερη ομάδα στη φόρμουλα 1 για λόγους που δεν είναι επι της παρούσης να αναλύσω.Επίσης,η BMW είναι μια εταιρεία-θρύλος λόγω ιστορίας,νοοτροπίας κ.λ.π.Επίσης,θέλω να πω ότι δεν είναι κακό να υπάρχουν εταιρείες που να δίνουν το δικό τους στίγμα και πνεύμα ΚΑΙ στα καθημερινά αυτοκίνητα εκτός από τα εξωτικά(όπως η BMW).Άλλωστε αυτό είναι 'μαγκιά' :να δείχνεις το πνεύμα και την νοοτροπία σου όχι μόνο όταν φτιάχνεις εξωτικά αυτοκίνητα αλλά και όταν φτιάχνεις αυτοκίνητα που προορίζονται για καθημερινή χρήση που να 'μιλούν' στις καρδιές των ανθρώπων(BMW).Τώρα,αυτό περί 'απρόσωπων' ομάδων πρέπει να μείνει ασχολίαστο.Κατα τη γνώμη μου είναι η μεγαλύτερη 'πατάτα' που έχω ακούσει όσα χρόνια ασχολούμαι με F1.Τι αλλό θ'ακούσω στον κατακαλόκαιρο,θεέ μου?
-
Προσωπικα δεν υποστηριζω καποια συγκεκριμενη ομαδα αλλα προτιμω καποιες ομαδες περισσοτερο απο καποιες αλλες. Ετσι θα μου αρεσε να εβλεπα την Williams να παιρνει φετος το πρωταθλημα απ΄την Ferrari απλως για αλλαγη, ανω δε θα μου αρεσε να χασει η Ferrari τον τιτλο απ΄τη McLaren
-
pote den ipostiriksa kapoia omada... Mono odigous upostirizw. par 'ola ayta, apo to 1984 pou jekinisa na vlepw F1, sumpathousa thn Ferrari...
Apo odigous twra? Nelson Piquet, Ayrton Senna, M. Schumacher -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Κι'όμως τά αποτελέσματα δείχνουν ότι γιά τήνώρα μόνο η JAGUAR δέν έχει οπαδούς στό Φόρουμ.
Τί έχεις νά πεις γι'αυτό;Μέ τή Jaguar,δέν θά έπρεπε νά υπάρχουν 'κολημένοι',σάν πιό ιστορική ομάδα,από τίς τρείς πού ανέφερες πιο πάνω;Και ομως εχει εναν οπαδο!Εμενα!!!!
Αυτο που εχω να πω ειναι οτι μερικες ομαδες που δεν εκπροσωπουνται στους δημοσιους δρομους ειναι πιο λογικο να μην εχουν οπαδους.Η Jaguar παρολο που κυκλοφορει ειναι μαλλον απροσιτη ενω ειναι απο τις χειροτερες ομαδες στο πρωταθλημα της F1. -
Jordanara kai apo ta palia BRM ._
ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ