-
λοιπον επειδη εχουμε ξεφυγει απο τη γενικοτητα θα ανοιξω ενα θεμα στα τεχνικα
ελπιζω να ερθουν ολοι και απο κει -
Ο χρήστης Jorje έγραψε:
Βέβαια... κατάλαβα, μοτέρ είναι μόνο αυτό που κάνει σαν σφυρίχτρα βουλωμένη (τσαφ τσουφ), και καιει τον περίδρομο.
Για σένα είναι πλεονέκτημα το lag του turbo, το ότι μετά από κάθε ζόρισμα πρέπει να το φυσάς για να κρυώσει και πρέπει να περιμένεις να κρυώσει για να το σβήσεις!!!
Εγώ ξέρω να πω ότι το turbo είναι λύση ανάγκης για τις περισσότερες εταιρίες που το χρησιμοποιούν.
Τώρα σχετικά με την γκομενοπαγίδα. Δεν νομίζω πως και τα δυο Honda προσφέρονται για πουλ μουρ ή γκομενοπαγιδες, ιδιαίτερα το Type-R. Ξέρεις καλά φαντάζομαι πως με τα ίδια χρήματα, αγοράζει κανείς πολύ πιο χλιδιάρικα και φαντεζί μαραφέτια, επώνυμων εταιριών με οικόσημα που πραγματικά μαγνητίζουν τις γκόμενες και τους αδαής.
Αγαπητέ Jorje, νομίζω πως έχεις παρεξηγήσει κάποια πράγματα και τα βάζεις όλα σε ένα τσουβάλι.
Λοιπόν σαφώς υπάρχουν κάποιοι που θέλουν τ α αμάξια τους να κάνουν τσαφ τσουφ όπως λες, δεν σημαίνει ότι όλα τα turbata κάνουν έτσι (υπάρχουν και σκάστρες κλειστου τύπου) δεν νομίζω να έχεις ακούσει κανένα saab ή κανένα coupe (μαμισιο) να κάνει τσαφ-τσουφ.
Επίσης κάνεις λάθος να νομίζεις πως το lag πάει σώνει και καλά μαζί με το turbo. To lag γίνεται αισθητό σε μικρούς κινητήρες (πχ punto gt) όπου το σχετικά μεγάλο turbo θελει αρκετές στροφές από τον μικρό κινητήρα για να δουλέψει (λόγω αδράνειας των φτερωτών) και είναι ρυθμισμένο σε υψηλή πίεση υπερπλήρωσης. Σε πληροφορώ στο coupe δεν υπάρχει κανένα lag αφού ο 5κυλινδρος είναι αρκετά δυνατός από χαμηλά και η πίεση του turbo είναι στα 0,8-1 bar max.
Ναι, κάποιες φορές πρέπει να ηρεμήσεις το στυλ οδήγησης σου πριν σταματήσεις λόγω των μεγάλων θερμοκρασιών που αναπτύσει η τουρμπίνα (κυρίως όταν είναι ρυθμισμένη σε μεγάλες πιέσεις) όμως υπάρχουν και τα turbo timer . Γενικά πιστεύω πως έχεις μπερδέψει το tuning σε τουρμπάτα αμάξια με μία σωστή μελέτη που μπορεί να γίνει εξαρχής από το εργοστάσιο.
Προσωπικά σου εύχομαι να μην γίνεις κάτοχος τουρμπάτου αυτοκινήτου όχι για κανένα άλλο λόγο παρά του εθισμού που προκαλεί στις ρεπρίζ.
Τα παραπάνω στα λέω ως πρώην κάτοχος Punto Gt που του έκανα ότι μετατροπή έπαιρνε (εκτός από αλλαγή κινητήρα) μέχρι που βαρέθηκα και πήρα το coupe και το άφησα τελείως 'μαμά' (ούτε μπαρόμετρο δεν του έχω βάλει )
Τέλος θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το turbo είναι λύση ανάγκης. Όχι για τις αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά για εμάς στην Ελλάδα όπου τα άλογα πρέπει να βγαίνουν από λίγα σχετικά κυβικά.
Τα παραπάνω νομίζω είναι σχετικά με το θέμα επειδή το focus είναι turbato (με χαμηλή πίεση υπερπλήρωσης νομίζω) και τελικά καταλήγουμε στο συμπέρασμα τα ίδια περίπου άλογα είναι προτιμότερα με 'αέρα' ή με 'στροφές' -
Gia to know-how milhsa, Niko.
Coupe me ta 1000.
Meta apo suntomh volta, nuxta se kalh agglikh asfalto mou fanhke ena sfixto magiko xali, xwris na thelei na eisai jedi.
An kai den mou aresei to turbo.
RESPECT. -
Σχετικά με FOCUS vs CIVIC.
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Τωρα απ το honda τι να ζηλεψω?Που ειναι απο αλουμινοχαρτο?
Πάντως είναι πιό ασφαλές απο το focus.
Που για να δουλεψει πατας μιζα στις...5500?
-
Ξέρεις πάρα πολύ καλά οτι η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η honda της επιτρέπει να κατασκευάζει αυτό που η Ford μονο να ονειρευτεί μπορεί.
-
Οι μηχανικοί της honda εκριναν οτι τα γρήγορα αυτοκίνητα έτσι πρέπει να κατασκευάζονται.Προσωπικά συμφωνώ με αυτή την άποψη. Δέν συμφωνείς με αυτά τα πρότυπα; Κανένα πρόβλημα. Αυτό δέν σημαίνει οτι το Civic TypeR είναι κατώτερο του FOCUS RS.
Η που αμα περασει η 2ετια θα ειναι γρια και αντε παλι απ την αρχη?
Ενώ το LADA SAMARA που ανανεώνεται κάθε 10 χρόνια παραμένει φρεσκότατο... και πάντα στην αιχμή.
Πραγματικά, γελάω πολύ με αυτά που γράφετε.
-
-
Ο χρήστης predator έγραψε:
και ολα αυτα διοτι το honda εχει τεχνολογια για την τεχνολογια τι να τα κανω τα 240 αλογα του οταν πρεπει να κατεβασω τρεις σχεσεις για να τα δω και αμεσως μετα να ξανανεβασω προσεχοντας μην πεσω εξω απο την καλη περιοχη και ολα αυτα απλα για ενα καλο ξεκολημα..Το ίδιο πρόβλημα έχουν και οι οδηγοί στη Formula 1.Θέλει πολύ καλή σωματική κατασταση,γυμναστική,καλή διατροφή,κλπ.
ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ πάρτε το χαμπάρι. To Honda είναι καθαρόαιμο αγωνιστικό.Οταν καταλάβειτε τι σημαίνουν αυτές οι δύο λέξεις, τότε θα αντιληφθείτε για τί πράγμα μιλάμε.
Αυτοκίνητα σάν το honda μετριούνται στα δάχτυλα της μιας παλάμης. Κι αυτό γιατί εκτός απο την τεχνολογία θέλει κότσια να κατασκευάσεις ένα αυτοκίνητο για λίγους και εκλεκτούς, που να έχουν τις ικανότητες...ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΗΣΥΧΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ... ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ,ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ.
-
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει το ένα να είναι τέλειο και το άλλο κουβάς! Και τα 2 είναι αυτοκινητάρες και ανάλογα με τα λεφτά,τα γούστα και το στύλ του καθενός γίνεται η αντίστοιχη επιλογή. Ούτε το CTR είναι από αλουμινόχαρτο και ΣΙΓΟΥΡΑ δε χρειάζεται 2 κατεβάσματα για να κινηθεί σφαίρα,ούτε όμως και το RS μειονεκτεί πουθενά. Μη ξεχνάμε και τον παράγοντα άνθρωπο γιατί τα αυτοκίνητα δεν πηγαίνουν μόνα τους και σίγουρα οι περισσότεροι απο όσους γράψαν (και εγώ μαζί) αν πάρουν οποιδήποτε από τα 2 δε θα το πάνε ούτε στο 80% από όσο μπορεί το αυτοκίνητο.Όποιο και να έπαιρνα οπότε, την ίδια έκσταση θα είχα. Διαλέγω όμως CTR απλά και μόνο επειδή είμαι Hondaκιας.Και αν πετύχαινα κανένα RS στο δρόμο θα το χαλβάδιαζα γιατί και εκείνο είναι φοβερό.Το ίδιο όμως θα γινόταν αν έπαιρνα το RS και πετύχαινα κανένα CTR.Η άλλη σύγκριση που προέκυψε COUPE vs S2000 είναι για γέλια γιατί είναι τελείως διαφορετικά αυτοκίνητα.Το ένα είναι ένα φοβερό κουπέ από τα καλύτερα του είδους του και το άλλο μια διθέσια φόρμουλα που έχει τα προσόντα να τα βάζει με κατασκευές 2πλάσιας αξίας.
-
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ. ΑΠ' ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ CIVIC OYTE TO FOCUS ) H FORD ΔΙΑΛΕΞΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ RS ΠΙΟ ΑΠΟΛΥΤΟ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΝΑ ΠΑΤΑΣ ΓΚΑΖΙ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΕΥΘΕΙΑ (ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΣΤΗΣΙΜΑΤΟΣ). ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η FORD ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΚΑΤΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ, ΑΛΛΑ ...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ TYPE-R ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΒΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Μ' ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ FOCUS (ΙΔΙΩΣ ΤΟ RS ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΡΛΙΑ!!!!!), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ CIVIC (ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΨΙΛΟΑΝΩΜΑΛΟΣ -ΕΔΩ Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ MEGANE, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ AVANTIME , ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ VEL SATIS ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ )ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ, ΑΝ ΕΙΧΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΑΥΤΟ ΔΙΛΗΜΑ (ΕΙΧΑ ΔΗΛΑΔΗ 30-35 ΧΙΛ ΕΥΡΩ), ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑ ΤΟ HONDA, ΛΟΓΩ ΤΗΣ (ΕΛΑΦΡΑ...) ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΥΧΡΗΣΤΙΑΣ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΠΟΡ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΘΑ ΧΑΛΒΑΔΙΑΖΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ RS.
-
Ο χρήστης abc έγραψε:
και ολα αυτα διοτι το honda εχει τεχνολογια για την τεχνολογια τι να τα κανω τα 240 αλογα του οταν πρεπει να κατεβασω τρεις σχεσεις για να τα δω και αμεσως μετα να ξανανεβασω προσεχοντας μην πεσω εξω απο την καλη περιοχη και ολα αυτα απλα για ενα καλο ξεκολημα..
Το ίδιο πρόβλημα έχουν και οι οδηγοί στη Formula 1.Θέλει πολύ καλή σωματική κατασταση,γυμναστική,καλή διατροφή,κλπ..
ναι?
δηλαδη μιλαμε και για πολυ αθληταρα!!!
τι θα ελεγες λοιπον για μια κοντριτσα στο τριαθλο
μπορουμε να την κανονισουμε απο τωρα για μεσα ιουνιου π.χ.
για να μη νιωθεις οτι δεν εχεις καιροΡΕΕΕΕΕΕΕΕ πάρτε το χαμπάρι. To Honda είναι καθαρόαιμο αγωνιστικό.Οταν καταλάβειτε τι σημαίνουν αυτές οι δύο λέξεις, τότε θα αντιληφθείτε για τί πράγμα μιλάμε.
Αυτοκίνητα σάν το honda μετριούνται στα δάχτυλα της μιας παλάμης. Κι αυτό γιατί εκτός απο την τεχνολογία θέλει κότσια να κατασκευάσεις ένα αυτοκίνητο για λίγους και εκλεκτούς, που να έχουν τις ικανότητες...ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΗΣΥΧΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ... ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ,ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ.
...μονο που πρεπει να σε προειδοποιησω οτι κανενα απο αυτα δεν θα βρεις στο σπιτι μου
-
Ψέματα λέει πάλι ο predator, ξέρω ότι καναπέ έχει. Άσχετο αν τον χρησιμοποιεί ή όχι, πάντως έχει. Βουτυρόπαιδο!
-
... και τηλεκοντρολ εχω για τα τηλεκατευθηνομενα ...
εχεις δικιο
ζητω συγνωμη και τα περνω ολα πισω
αυτοι ειναι και οι λογοι που δεν μπορω να οδηγησω και εγω σαν τον abc ενα HONDA -
Ο χρήστης predator έγραψε:
... και τηλεκοντρολ εχω για τα τηλεκατευθηνομενα ...εχεις δικιο
αυτοι ειναι και οι λογοι που δεν μπορω να οδηγησω και εγω σαν τον abc ενα HONDAΦίλε predator δέν εννοούσα τίποτα προσωπικό. Εάν έδωσα αυτή την εντύπωση σου ζητώ συγνώμη.
-
Πιστευω πως το Type R και το Focus RS ειναι δυο εξαιρετικα αυτοκινητα και πολυ γρηγορα με απιστευτο κρατημα και φρενα.Στο μονο που ειναι καλυτερο το Focus RS ειναι στον κινητηρα που ειναι δυνατοτερος αλλα και ποιο ροπατος, βεβαια ο αλουμινενιος iVTEC του Civic Type R ειναι ομολογουμενος εξαιρετικος,μεαποδοση παντου αμεσοτητα στο γκαζι και εκπληκτικο ηχο.Το RS εχει λιγο καλυτερες επιδοσεις αλλα δεν πιστευω πως ειναι καλυτερο σε κρατημα απο το Type R, τα θεωρω ισοδυναμα.
Ρε παιδια το Type R πιστευω πως εχει ελεγχομενο διαφορικο , ασχετα αν η Honda το διαψευδει. -
Ο χρήστης abc έγραψε:
... και τηλεκοντρολ εχω για τα τηλεκατευθηνομενα ...
εχεις δικιο
αυτοι ειναι και οι λογοι που δεν μπορω να οδηγησω και εγω σαν τον abc ενα HONDAΦίλε predator δέν εννοούσα τίποτα προσωπικό. Εάν έδωσα αυτή την εντύπωση σου ζητώ συγνώμη.
απλα ορισμενες φορες διαβαζω καποια πραγματα που οσο και να θελω να μην αντιδρασω τα χερια μου φευγουν μονα τους προς το πληκτρολογιο...
ειδικα οταν αυτα τα πραγματα δεν ειναι γενικα αλλα (φαινεται τουλαχιστον οτι) αναφερονται προσωπικα -
Ο χρήστης H.Toivonen έγραψε:
Ρε παιδια το Type R πιστευω πως εχει ελεγχομενο διαφορικο , ασχετα αν η Honda το διαψευδει.Για ποιό λόγο να διαψεύσει κάτι τέτοιο, που θα ήταν και υποβοηθητικό για τις πωλήσεις ?
Πάντως, το δελτίο αναγνώρισης που έχει για αγώνες το λέει καθαρά πως δεν έχει ελεγχόμενο διαφορικό
-
Από ότι γνωρίζω η Honda δεν έχει βγάλει Type-R με ελεγχόμενο διαφορικό.
Από ότι έχω δει ούτε αυτό που οδηγώ έχει. -
Φίλε Jorje, να σε ρωτήσω κάτι ? Είχα κάτσει σε ένα Type-R για 30 δευτερόλεπτα και μου σχηματίστηκε η εντύπωση πως το κάθισμα δεν πάει πάνω-κάτω, με αποτέλεσμα να βρίσκει σχεδόν το κεφάλι μου στην οροφή (είμαι 190). Είναι αλήθεια ή απλά δεν το έψαξα αρκετά ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
.... με αποτέλεσμα να βρίσκει σχεδόν το κεφάλι μου στην οροφή (είναι 190)....μπραβο κεφαλι !!!
δηλαδη ολοκληρος ποσος εισαι ? -
Ναι, το κάθισμα δεν έχει ρύθμιση για ύψος.
Εγώ είμαι 1.82, οδηγώ με το κάθισμα σε τελείως όρθια θέση και το κέφαλι μου δεν έχει μεγάλη απόσταση από την ορόφη. -
Φιλε εισαι ενας απο τους τυχερους που εχουν Type R , να το χαρεις οσο μπορεις.
-
Ο χρήστης H.Toivonen έγραψε:
Ρε παιδια το Type R πιστευω πως εχει ελεγχομενο διαφορικο , ασχετα αν η Honda το διαψευδει.
Αλήθεια??? Εγώ έχω ακούσει ότι έχει και τετρακίνηση (κρυφή πάντα)!!! Και ότι δεν σπινάρει καθόλου, και ότι στην Ελληνική άσφαλτο δεν υποστρέφει .
Πηγαίνετε καλύτερα να το οδηγήσετε γιά να καταλάβετε τι σημαίνει marketing και πλύση εγκεφάλου από τα έντυπα!!!
Πάντως στο αρχικό ερώτημα του φίλου (o oποίος παρεπιπτόντως είναι κάτοχος του Type-R) περί επιλογής μεταξύ Civic Type-R και Focus RS, έγώ θα επέλεγα με κλειστά μάτια το 2ο, το οποίο απ' ότι άκουσα από κάποιον εδώ μεσα είναι και πεζοδρομιοκυνηγός... . Ετσι γιά να παρκάρω και πιό εύκολα στα πεζοδρόμια μιά και οι ανάγκες parking γίνονται όλο και πιό επιτακτικές στην Αθήνα που ζούμε.
Ford Focus RS Vs Honda Civic Type-R (Ιδού η απορία)