-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Ο ημιακαμπτος ως μια φθηνη λυση προσφερει καθετη θεση ευκολα στην ευθεια αλλα και παλι στα πλαγια φορτια δηλαδη στις στροφες με φορτωμενο το αμαξωμα, ο εξωτερικος τροχος τραβαει και τον εσωτερικο και αυτος παιρνει κλιση στριβωντας με τα πλαγια του ελαστικου, αρα λιγοτερη προσφυση και ελεγχος.Λιγότερη πρόσφυση πίσω δεν είναι κακό για προσθιοκίνητο,το πίσω μέρος θα ακολουθεί πιο εύκολα το εμπρός για να στρίβει.
-
Ετσι, το αυτοκινητο απλα θα στριβει με λιγοτερα ενω θα ειναι πολυ επικινδυνο
Το τι κανει το πισω μερος ειναι αποτελεσμα ρυθμισεων γεωμετριας τροχων, με το νοητο κεντρικο σημειο αναφορας, κτλ και οχι λογω μιας εν γενη αδυναμιας προσφορας προσφυσης.
Ευτυχως που υπαρχει και το εσπ και σωζει τη κατασταση. Χωρις ηλεκτρονικα φαινεται τι μπορει να πραξει μια αναρτηση και πως ελεγχεται το αμαξωμα σε πλαγια φορτια.
Αλλα το εσπ ειναι στην ουσια φρενο. Φρεναρει τον τροχο που λογω γεωμετριας αναρτησης και τυπου τεχνολογιας, εχασε την προσφυση που θα μπορουσε να προσφερει το ελαστικο. Δηλαδη η αναρτηση με την κακη σχεδιαση της προδιδει τα ελαστικα που μπορουν πολλα περισσοτερα.
Για αυτο και στο τεστ ενεργητικης ασφαλειας με την αποτομη αλλαγη κατευθυνσης υπογραμμιζω σε καθε θρεντ οτι η αναρτηση ειναι μετριοτατη.Φυσικα εξαιρω τις περιπτωσεις που χανεται η προσφυση λογω ελαστικου και επιφανειας του δρομου.
-
Σαφώς οι πολλαπλοί ή τα διπλά ψαλίδια είναι ανώτερες υλοποιήσεις, αλλά ένας σωστά ρυθμισμένος ημιάκαμπτος κάνει 'παπάδες'. Βλέπε Megane & Clio RS, 308 & 208 GTi, Fiesta ST. Σίγουρα θα ήταν ακόμα καλύτερα με πολλαπλούς/ψαλίδια, αλλά και ο ημιάκαμπτος δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα.
-
Kαλημέρα, εχω το τελευταιο lancer 1600cc sportback, αγορασμένο το 1/2013 καινουριο, ενδιαφέρομαι για αμορτισέρ και ελατήρια, ποια προτείνετε, τι τύπο και απο που? Τωρα τελευταια ψιλοκοπανανε, θα ηθελα να ειναι λιγο ποιο σταθερο στις στροφες, εχω τα μαμισια πανω, με τα μαμισια γερνει στις στροφες επειδη ειναι μαλακα, οσοι εχετε με καταλαβαίνετε. Δεν ξερω αν θα με καλυψει η αγορα μόνο αμορτισερ ή θα πρεπει να αλλαξω και τα δύο.
-
Κλίση στην στροφή =ελατήρια +αντιστρεπτικες
Κλιση στην είσοδο στροφης=ελατήρια - αντιστρεπτικες +λαστιχα
Κλιση σε αποτομο ελιγμο=αντιστρεπτικες αμορτισέρ ελατήρια +λαστιχα. -
Μία ερώτηση.
Μετά από αλλαγή αμορτισέρ (όχι ελατήρια) σε πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, χρειάζεται ευθυγράμμιση το αυτοκίνητο;; -
Βααη της ανάρτησης του w202 οχι. Τα αμορτισέρ είναι δίπλα απο τα ελατήρια? Αν ναι τότε μονο αμορτισέρ ξεβιδωσατε και οχι συνδεσμους κτλ.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Βααη της ανάρτησης του w202 οχι. Τα αμορτισέρ είναι δίπλα απο τα ελατήρια? Αν ναι τότε μονο αμορτισέρ ξεβιδωσατε και οχι συνδεσμους κτλ.Όχι, είναι μόνα τους. Τρεις βίδες.
-
Κατά 99% οχι δν χαλασε η ευθυγραμμιση.
-
Ο χρήστης lexota έγραψε:
Μία ερώτηση.
Μετά από αλλαγή αμορτισέρ (όχι ελατήρια) σε πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, χρειάζεται ευθυγράμμιση το αυτοκίνητο;;Εννοείται....
-
Γεια σε όλους,άλλαξα τα αμορτισέρ τον Δεκέμβριο με kyb excel-g και τα τέσσερα μαζί με βάσεις τοπ μαουντ.Για μια εβδομάδα ήταν εντάξει σφιχτό όσο πρέπει μετά έγινε πάλι βάρκα. Ξέρουμε καθόλου τον λόγο? Δεν υπάρχει ίχνος λαδιού πουθενά στα αμορτισέρ.Τόσο γρήγορα τα εφτυσαν?
-
Ο χρήστης thomas m. έγραψε:
Γεια σε όλους,άλλαξα τα αμορτισέρ τον Δεκέμβριο με kyb excel-g και τα τέσσερα μαζί με βάσεις τοπ μαουντ.Για μια εβδομάδα ήταν εντάξει σφιχτό όσο πρέπει μετά έγινε πάλι βάρκα. Ξέρουμε καθόλου τον λόγο? Δεν υπάρχει ίχνος λαδιού πουθενά στα αμορτισέρ.Τόσο γρήγορα τα εφτυσαν?Μάλλον ήταν ανακατασκευής από αυτά που μαζεύουν από τα συνεργεία, τους κάνουν μια τρύπα στο κάτω μέρος. αδειάζουν τα λάδια και βάζουν άλλα, ο θεός ξέρει τι βάζουν, τα βάφουν βάζουν και το αυτοκόλλητο και με τσάμπα Α! ύλη, μια τρύπα και 250ml λάδι της πλάκας πουλάνε αμορτισέρ σε αρκετά χαμηλότερη τιμή από το γνήσιο και κερδοσκοπούν σε βάρος του πελάτη, γιατί δεν τα πας πίσω από εκεί που τα αγόρασες να τους τα τρίψεις στη μούρη ?
Εγώ έχω κόκκινα ΚΟΝΙ από το 2005 και τους αλλάζω λάδια ειδικά για αμορτισέρ κάθε 5 χρόνια, δε έχω ούτε διαρροές ούτε προβλήματα.
-
Απο που τα πήρε ο φίλος?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Γεια σε όλους,άλλαξα τα αμορτισέρ τον Δεκέμβριο με kyb excel-g και τα τέσσερα μαζί με βάσεις τοπ μαουντ.Για μια εβδομάδα ήταν εντάξει σφιχτό όσο πρέπει μετά έγινε πάλι βάρκα. Ξέρουμε καθόλου τον λόγο? Δεν υπάρχει ίχνος λαδιού πουθενά στα αμορτισέρ.Τόσο γρήγορα τα εφτυσαν?
Μάλλον ήταν ανακατασκευής από αυτά που μαζεύουν από τα συνεργεία, τους κάνουν μια τρύπα στο κάτω μέρος. αδειάζουν τα λάδια και βάζουν άλλα, ο θεός ξέρει τι βάζουν, τα βάφουν βάζουν και το αυτοκόλλητο και με τσάμπα Α! ύλη, μια τρύπα και 250ml λάδι της πλάκας πουλάνε αμορτισέρ σε αρκετά χαμηλότερη τιμή από το γνήσιο και κερδοσκοπούν σε βάρος του πελάτη, γιατί δεν τα πας πίσω από εκεί που τα αγόρασες να τους τα τρίψεις στη μούρη ?
Εγώ έχω κόκκινα ΚΟΝΙ από το 2005 και τους αλλάζω λάδια ειδικά για αμορτισέρ κάθε 5 χρόνια, δε έχω ούτε διαρροές ούτε προβλήματα.
Καινούργια τα πήρα από μαγαζί στην Πάτρα. Εγώ τα έβγαλα από την κούτα τους. Να έχει κάνει καμία μαλακία ο μάστορας?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Απο που τα πήρε ο φίλος?Καινούργια τα πήρα από κατάστημα ανταλλακτικών στην Πάτρα. Εγώ άνοιξα την κούτα.
-
Τον Μάϊο πέρασα ΚΤΕΟ, δεν θα έπρεπε να έχουν 100% απόσβεση?
-
Τον Μάϊο πέρασα ΚΤΕΟ, δεν θα έπρεπε να έχουν 100% απόσβεση?Οχι παιζουν και αλλα πραγματα ρολο για το ποσοστο της αποσβεσης, ακομα και η πιεση στα λαστιχα.
-
Τον Μάϊο πέρασα ΚΤΕΟ, δεν θα έπρεπε να έχουν 100% απόσβεση?Έχουν εγγύηση. Μπορείς να πας στον μάστορα, να οδηγήσει το αυτοκίνητο και να διαπιστώσει και εκείνος την ανεπαρκή συμπεριφορά τους για καινούργια και να απαιτήσεις αλλαγή.
-
Καλησπέρα.
Απορία: αλλάζοντας τα αμορτισέρ, τί άλλο πρέπει υποχρεωτικά να αλλάξει, πέρα από τα top mounts;
Συγκεκριμένα, τί από αυτά που απεικονίζονται στο διάγραμμα του link:
https://opel.7zap.com/el/car/h08/k/0/12-0/
Ρωτώ διότι κάνω έρευνα αγοράς και η αντιπροσωπεία μου έβγαλε πλήρες κοστούμι. Προσωπικά, γνωρίζω ότι πέραν του αμορτισέρ και του top mount, δεν αλλάζει κάτι άλλο. Κάνω λάθος; -
Αμορτισέρ, top mount, bump stop ( No 6 ) αν είναι σκισμένη η φούσκα ή έχει μαλακώσει το σκληρό του μέρος.
Περί Αναρτήσεων