-
Εγω εχω να πω κατι ασχετο με αυτα που λετε: Η Fiat με κατι τετοια νεα μοντελα μου φαινεται πως παει φουντο και να μου το θυμηθειτε.
-
Ρε παιδιά γιατί βιάζεσθε να χαρακτηρήσετε το νέο αμαξάκι σαν αποτυχημένο; Τι μανία είναι αυτή;
Το έχετε οδηγήσει;Έχετε μάλλον οδηγήσει το προηγούμενο πριν; Πώς το συγκρίνετε;
Ας έρθει επίσημα να το οδηγήσουμε, να το δούμε από κοντά και να ψιλαφίσουμε τις λεπτομέρειές του και μετά να πούμε τις εντυπώσεις μας.
Και δεν καταλαβαίνω μερικούς. Δεν είναι σπιρτόζικο νευρικό μοτεράκι το 1.2 16V; Εγώ οδήγησα το BRAVO με το μοτεράκι αυτό και δεν κρύβω ότι μου άρεσε σαν απόδοση.Και πριν βιαστούν κάποιοι να με κριτικάρουν είμαι κάτοχος Πουντο 1.2 75 και GT 130, (θελω να πω ότι δεν οδηγάω κανα 1000ακι για να μου φαίνεται οποιοδήποτε άλλο αμάξι γρήγορο). Επιπλέον τώρα με το 1.4 95 θα ξεσκίσει σε πωλήσεις. Αλλά γιατί τόση εχθρότητα προς την ΦΙΑΤ; Δηλαδή είναι κακό να προσπαθείς να κάνεις κάτι καλύτερο. Ή μήπως όταν βγήκε η δεύτερη γενιά δεν ήταν καλύτερη σαν κατασκευη από την πρώτη.
Άλλοι πάλι λένε για το σχήμα του. Είναι δηλαδή καλύτερο το νέο ΠΟΛΟ με τα διπλά φανάρια σε σχέση με το προηγούμενό του;
Εμένα πάντως μου άρεσε το νέο ΠΟΥΝΤΟ και μπορεί να νοικιάσω κανένα για κανα Σαβ/κο να δω πώς πάει.
Επιπλέον θα βγαίνει και με ένα TD Multijet 16v κινητήρα 1.3 70hp που είναι η τελευταία και πιο προηγμένη τεχνολογία στους κινητήρες πετρελαίου που θα μπορεί να φτάσει μέχρι και 5 ψεκασμούς καυσίμου του μπεκ ανά χρόνο συμπίεσης αυξάνοντας την απόδοση και προπάντως την οικονομία καυσίμου...... αλλά στο Μπουρδελιστάν (ΕΛΛΑΔΑ) δεν επιτρέπεται το πετρέλαιο. -
απλως η φιατ δειχνει να μη μπορει να υποστηριξει τα μοντελα της! αυτο ειναι το κακο!
-
Φιλε Puntofato, βασικα οι ενστασεις επικεντρωνονται στο lifting της μουρης... τουλαχιστον απο οτι διαβαζω, και δεν νομιζω πως αφορουν ολοκληρο το αμαξι το οποιο δεν εχει κατι να αποδειξει πλεον.
Εγω λεω παντως σε οσους δεν τους αρεσε απο τις φωτος, να περιμενουν να το δουνε και απο κοντα... γιατι οταν το βλεπεις μπροστα σου, εεε μπορει και να αλλαξεις αποψη.
Εγω παντως δεν εχω ενσταση για την μουρη... αλλα για τον ποπο του 3θυρου... ο οποιος μου φαινεται πως εχει υπερβολικα πολλα φωτα
PS: Ειπες θα το νοικιασεις.... εεε απο που? Ακομα δεν βγηκε... δεν νομιζω να φτασει εντος του καλοκαιριου στις εταιριες ενοικιασεων...! Τεσπα, θα φανει
-
νομιζω οτι εχουμε επικεντρωθει πολυ στο θεμα της εμφανισης που ειναι κυριως υποκειμενικο. Νομιζω οτι οι περισσοτεροι εδω μεσα ενδιαφερομαστε για πως ειναι στο δρομο (οποιοδηποτε αυτο/το) και οχι τοσο πολυ για το αν εχει ωραια φωτα ή οχι!!!
-
κοιτωντας τις τιμες βλεπει κανεις οτι ουσιαστικα ειναι πιο φθηνο απο το προηγουμενο μοντελο διοτι εχει περιπου ιδια τιμη και καλυτερο εξοπλισμο.
Νομιζω οτι θα πουλησει καλα, οπως και τα προηγουμενα μοντελα.
Για τα περιεργα φωτα, ας ειναι καλα η Abarth
-
Τα φωτα δυστυχως ειναι μεγαλα και δειχνουν καπως ασχημα , το προηγουμενο πουντο ειχε απο τα πιο ωραιο φωτα ανεξαρτητως κατηγοριας(δεν ξερω βεβαια τι ελεγαν απο αποδοση),επισης εβγαζαν και κατι ωραια χρωματα και το εκαναν πιο εντυπωσιακο.
Για να δειξει πιο ωραιο το νεο μοντελο καλο θα ηταν να εβγαζαν και πιο σκουροχρωμα.
Κριμα παντως τουλαχιστον ας τα εκαναν να φερνουν περισσοτερο στα ωραιο φωτα του στιλο. -
http://www.fiat.gr και πατε να δειτε τις νεες τιμες των Punto και με τον εξτρα εξοπλισμο. Το αμαξακι ερχεται τζαμπα... εβλεπα μολις τωρα το 95αρι Sporting, και στον στανταρ εξοπλισμο ειναι παρα πολυ δυνατο και μολις με 13χιλιαρικα... και με 2χιλιαρικα ακομα βαζεις τα 2/3 του εξτρα εξοπλισμου... δηλαδη ηλιοροφες, αεροσακους παντου, ειδικα χρωματα, αισθητηρες βροχης κλπ κλπ κλπ...
Πολυ δελεαστικο πακετο...
-
αυτο ειδα και εγω και ανεφερα οτι ειναι πολυ καλη η τιμη του
-
Πράγματι πολύ καλή τιμή, αλλά όχι κελεπούρι, από τη στιγμή που το Clio που 'πείθει' περισσότερο -τουλάχιστον προσωπικά- κοστίζει τα ίδια (χωρίς όμως CD player). Αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει -και είναι μοναδική συγκριτικά με τον ανταγωνισμό- είναι η λίστα των έξτρα. Απίστευτο το τι βάζει η FIAT πάνω στο νέο Punto.
Εν αναμονή του τεστ, για τα περαιτέρω
-
Προτιμώ το υπάρχον Clio.
-
Λοιπον, το Dynamique 1.4 που κανει 13380 δεν εχει:
- Ζαντες αλουμινιου
- ESP με MSR, RPU και PiPi
- Θερμαινομενους εξωτερικους καθρεπτες
- φωτα follow me home
- καθισματα bucket
αλλα εχει 2 πλευρικους αεροσακους, ομως επειδη το Puntogralle ερχετε φτηνοτερο... αν ισοφαρισουμε την τιμη, τοτε μπορουμε να βαλουμε δερματινο τιμονι και λεβιε που θα κοστισουν 120 + 350 για τους πλευρικους... και βγαινει 13400 (τα 20 τα χαριζω εγω).
Οποτε, για τα ιδια λεφτα παιρνεις καποια πραγματακια τα οποια στοιχιζουν αρκετα (ζαντες + ESP) και καποια ακομα ποιο ψιλα πραγματα, συν του οτι χωρανε και 4 ατομα ανετα χωρις να φωναζουν: ελα, σπρωξε λιγο ακομα να χωρεσουμε
-
Μέσα σε όλα αυτά τα συν, να προσθέσω και τον υπέροχο παραδοσιακό ήχο που θα παράγει το κινητηράκι!!(υποθέτω δηλαδή)!!!
Καλύτερα όμως να περιμένουμε τη δοκιμή να σιγουρευτούμε, ε;
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Λοιπον, το Dynamique 1.4 που κανει 13380 δεν εχει:- Ζαντες αλουμινιου
- φωτα follow me home
- καθισματα bucket
αλλα εχει 2 πλευρικους αεροσακους, ομως επειδη το Puntogralle ερχετε φτηνοτερο... αν ισοφαρισουμε την τιμη, τοτε μπορουμε να βαλουμε δερματινο τιμονι και λεβιε που θα κοστισουν 120 + 350 για τους πλευρικους... και βγαινει 13400 (τα 20 τα χαριζω εγω).
Οποτε, για τα ιδια λεφτα παιρνεις καποια πραγματακια τα οποια στοιχιζουν αρκετα (ζαντες + ESP) και καποια ακομα ποιο ψιλα πραγματα, συν του οτι χωρανε και 4 ατομα ανετα χωρις να φωναζουν: ελα, σπρωξε λιγο ακομα να χωρεσουμε
Συγνώμη που επεμβαίνω αλλα έχεις οδηγήσει κανενα απο τα 2 αυτά αυτοκίνητα?
-
Ο χρήστης filippok έγραψε:
- Ζαντες αλουμινιου
- φωτα follow me home
- καθισματα bucket
Και τα 2... αλλα μην μου μιλησεις για οδηγικη συμπεριφορα κλπ κλπ (ναι ξερουμε το εμπεδωσαμε ποσο ανωτερο ειναι το στησιμο του Clio... δεν διαφωνουμε)... Αμα ψαχνω κατι που να στριβει και κατι που να παει ΔΕΝ θα κοιταξω σε αυτη την κατηγορια
-
το dynamic εχει καθισματα ημιμπακετ, τωρα για τα αλλα του φιατ μονο το esp μου λεει κατι , ξερει κανεις αν απενεργοποιειται ?
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Τα 95 άλογα του νέου 1400ιου αποτελούν ένεση αδρεναλίνης για το πολύ επιτυχημένο μοντέλο (αντίστοιχα με το 98άρη της Renault), αν και βέβαια οι τιμές του κατασκευαστή για τις επιδόσεις μόνο γέλιο προκαλούν, για την ώρα γιατί δεν αποκλείεται να τρίβουμε τα μάτια μας στις μετρήσεις (αν και πολύ αμφιβάλω με δεδομένη την 'υπεραισιοδοξία' της Fiat για τον 1200άρη).
Μμμμμ... να που είχαμε δίκιο οι σκεπτικιστές με τα νουμεράκια της FIAT.
Ήθελα να'ξερα πώς μετράνε τις επιδόσεις; Χωρίς οδηγό (με τηλεκατεύθυνση), βγαλμένα καθίσματα και με ξηλωμένο ταμπλώ για μικρότερο βάρος;Πάντως τα 11,7'' για τα 100χαω είναι αξιοπρεπή και με το παραπάνω (αν και 2'' πάνω από τις μετρήσεις (????) του κατασκευαστή). Από ρεπρίζ όμως... πού πήγαν οι 95; Ελπίζω στο Sporting να μην κάνουν την ίδια χαζομάρα με το 1.2, δηλαδή απλώς να προσθέσουν μία 6η overdrive!
Και λίγη γκρίνια: διάβασα και ξαναδιάβασα το τεστ του νέου Πούντο και άποψη (με την πλήρη ένοια της λέξης) πάλι δε βρήκα. Καλό είναι. Πόσο καλό δεν έμαθα όμως...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
- Ζαντες αλουμινιου
- φωτα follow me home
- καθισματα bucket
Και τα 2... αλλα μην μου μιλησεις για οδηγικη συμπεριφορα κλπ κλπ (ναι ξερουμε το εμπεδωσαμε ποσο ανωτερο ειναι το στησιμο του Clio... δεν διαφωνουμε)... Αμα ψαχνω κατι που να στριβει και κατι που να παει ΔΕΝ θα κοιταξω σε αυτη την κατηγορια
Μια διόρθωση: Εγώ έχω το Dynamique 1.2 και έχει ημιμπάκετ καθίσματα με εξαιρετική πλευρική πρόσφυση και επίσης οι ηλεκτρικοί καθρέπτες ΕΙΝΑΙ θερμαινόμενοι.
-
Ξέρει κανείς τι παίζει με το 6αρι κιβώτιο;Είναι πιο απλά +μια σχέση overdrive ή πιο πραγματικό 6αρι;Επίσης,οι αναρτήσεις έχουν διαφορά με το απλό,αξίζουν τη διαφορά;
Τι κόλλημα είναι αυτό με το clio;Είπαμε,πολύ καλό αυτοκίνητο,αλλά πάλιωσε και άμα δε σ'αρέσει τι γίνεται;Δεν υπάρχει τίποτα άλλο γρήγορο στην κατηγορία; -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τι κόλλημα είναι αυτό με το clio;Είπαμε,πολύ καλό αυτοκίνητο,αλλά πάλιωσε και άμα δε σ'αρέσει τι γίνεται;Δεν υπάρχει τίποτα άλλο γρήγορο στην κατηγορία;Συμφωνώ. Πιστεύω πως σύντομα θα επαληφθούν οι εκτιμήσεις των Ιταλών σχετικά με τις επιδόσεις του νέου FIAT Punto (0-100Km/h: 9,5sec). Πάντως αν αγόραζα τώρα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας θα προτιμούσα το νέο FIAT Punto 95hp, μετά το SEAT Ibiza 100hp και μετά το Renault Clio 1.4
Ανανεωμένο Fiat Punto