-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
σορρυ που χωθηκα αλλα παρασυρθηκαΕρώτηση:Πως μπορώ να ξέρω αν ένα συνεργείο (πέραν των γνωστών αντιπροσωπειών) είναι εξουσιοδοτημένο ή όχι;
Βασικά νομίζω υπήρχε μια λίστα με τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία στο βιβλιαράκι της Alfa. Τώρα για ενδεχόμενες ανανεώσεις δεν έχω ιδέα.
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Ερώτηση:Πως μπορώ να ξέρω αν ένα συνεργείο (πέραν των γνωστών αντιπροσωπειών) είναι εξουσιοδοτημένο ή όχι;Όπως μας πληροφορεί το ελληνικό site της Alfa, τα εξουσιοδοτημένα έχουν αυτό το σήμα:
-
Ναι αυτό το ξέρω, ωστόσο αμφιβάλω αν τα συνεργεία ενδιαφέρονται να έχουν αυτό το σήμα για να δείξουν ότι είναι εξουσιοδοτημένα. Όπως έχετε καταλάβει ψάχνω εναγωνίως ένα καλό εξουσιοδοτημένο συνεργείο
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Ναι αυτό το ξέρω, ωστόσο αμφιβάλω αν τα συνεργεία ενδιαφέρονται να έχουν αυτό το σήμα για να δείξουν ότι είναι εξουσιοδοτημένα. Όπως έχετε καταλάβει ψάχνω εναγωνίως ένα καλό εξουσιοδοτημένο συνεργείοaleng, στείλε ένα e-mail στην alfa romeo ή παρτους τηλέφωνο να σου δώσουν όλους τους εξουσιοδοτημένους. Και ανακοινωσε το μετά εδώ να τους μάθουμε και εμείς.
-
ΟΚ μόλις έχω την λίστα θα σας την κοινοποιήσω
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Άλλωστε για να σου λυθεί η απορία άκου το εξής: έρχεται και με ρωτάει μια φίλη μου τι αμάξι να πάρει. 147, Α3 ή Compact στα 1,6 πάντα; Εγώ δεν πήρα θέση για να μη με βρίζει μετά αν κάποιο παρουσιάσει κανά κουλό πρόβλημα. Παρεπιπτόντως έχουν 2 μερσεντές στην οικογένεια. Τελικά μαθαίνω ότι πάει για 147 όπως άλλωστε και το μισό Πανόραμα. Πές μου λοιπόν ποιό ήταν τελικά το λάθος στα λόγια του gatony το οποίο σε πείραξε;
[list:27yzgpjs]Πανοραμα εε? [/list:u:27yzgpjs][list:27yzgpjs]Ε μιλαμε για μειονεκτικη περιοχη!!![/list:u:27yzgpjs][list:27yzgpjs]Κοιτα να δεις φιλε μου.Στο Πανοραμα οι περισσοτεροι, για να μη πω ΟΛΟΙ, υποφερουν απ την πεινα Τωρα η κοπελα ισως να της πηρε και ο μπαμπακας της.Ξερεις τωρα, αν δεν το δουλεψεις το χρημα, κανεις οτι αλλαγες θες μεχρι να καταληξεις καπου.[/list:u:27yzgpjs][list:27yzgpjs]Ρωτα καποιον τι εστι Ιταλικο αμαξι που δουλευει μια ζωη και το ποναει το χρημα [/list:u:27yzgpjs][list:27yzgpjs]Τωρα αν νομιζεται οτι οι Ιταλοι ειναι απειλη για τους Γερμανους, μαλλον βλεπετε ονειρα.Σε παγκοσμιο επιπεδο το παιχνιδι το παιζουν Γερμανοι και Ιαπωνες [/list:u:27yzgpjs]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Σε παγκοσμιο επιπεδο το παιχνιδι το παιζουν Γερμανοι και Ιαπωνες [/list]σορρυ παιδια και ανεξαρτητα απο προτιμησεις, αυτο ειναι σωστο. Για να το καταλαβει κανεις αρκει ενα ταξιδακι σε κανα δυο χωρες του εξωτερικου....
-
Εγώ αυτό που ήθελα να πώ είναι ότι πλέον έχουν ξεπεραστεί πολλά σημαντικά προβλήματα ποιότητας και κυρίως ότι οι Ιταλοί μπορούν πλέον και κλέβουν ένα μέρος των πωλήσεων της κατηγορίας.
Ρωτα καποιον τι εστι Ιταλικο αμαξι που δουλευει μια ζωη και το ποναει το χρημα
Φοβάμαι ότι επειδή έχω εμπειρία από ιταλικό συνεργείο κανείς δεν μπορεί να μου την πει για το αν χαλάνε και πόσο τα ιταλικά. Πολύ αμφιβάλω αν ξέρουν οι υπόλοιποι που απλά πιπιλίζουν σαν μικρά παιδάκια αυτή την καραμέλα.
Όσο για τους Γερμανούς φυσικά και αποδέχομαι τη δύναμη της οικονομίας-βιομηχανίας τους (μέχρι εκεί) όπως όμως επίσης αποδέχομαι ότι παγκοσμίως το παιχνίδι design το παίζει μόνη της η Ιταλία.Ελπίζω να μη συνεχιστεί για πολύ αυτή η κουβέντα. Με τον mkiii τα είπαμε πολύ ωραία με pms και τον ευχαριστώ γι'αυτό. Αν θέλετε οπωσδήποτε οι γερμανόφιλοι να κράζετε τα ιταλικά, θερμή παράκληση, ανοίξτε άλλο τόπικ. Αυτό δεν σας φταίει σε τίποτα.
-
Αγαπητοί φίλοι,
θα ήθελα την συμβουλή σας για μια βελτίωση ή αλλαγή κινητήρα στην GTV.Είχα ανοίξει άλλο topic,αλλα πιστεύω οτι εδω θα εχω πιο ολοκληρωμένες απαντήσεις.
Η GTV είναι μοντέλο '99,με τον twin spark 1800cc.
Είναι προτιμοτερο να βελτιώσω αυτόν ή να αλλάξω τον κινητηρα;Και αν προχωρησω σε αλλαγη,να το κανω με τον V6 Turbo ή τον διλιτρο του Fiat Coupe με τους 220hp;
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας...
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
Σε παγκοσμιο επιπεδο το παιχνιδι το παιζουν Γερμανοι και Ιαπωνες [/list]
σορρυ παιδια και ανεξαρτητα απο προτιμησεις, αυτο ειναι σωστο. Για να το καταλαβει κανεις αρκει ενα ταξιδακι σε κανα δυο χωρες του εξωτερικου....
Πήγα ταξίδι στην βόρεια Ιταλία (Μιλάνο,Βενετία,Γένοβα,Σαν Ρέμο κλπ).
1500 χλμ στην Αουτοστράντα και αυτό που έβλεπα ήταν απίστευτο!
Aπειρα Α6 avant,Porsche,MB και BMW.Ολα φυσικά με τεράστιους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.Αλφα Ρομέο είδα ελάχιστες και αναρωτήθηκα που είναι οι 147 και 156 που κατακλύζουν τη χώρα μας... -
Είναι προτιμοτερο να βελτιώσω αυτόν ή να αλλάξω τον κινητηρα;Και αν προχωρησω σε αλλαγη,να το κανω με τον V6 Turbo ή τον διλιτρο του Fiat Coupe με τους 220hp;
Μην το ψάχνεις πολύ κατά τη γνώμη μου. Έφυγες για δίλιτρο πακέτο κι εγώ μάλιστα προτείνω τον δίλιτρο της alfa γιατί πολύ απλά όπως λέει και ο Σ.Χ. : 'ότι καλύτερο πέρασε από τα χέρια μας τόσα χρόνια η GTV TB'. ΄ΖΗΛΕΥΩΩΩΩ!
Aπειρα Α6 avant,Porsche,MB και BMW.Ολα φυσικά με τεράστιους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.Αλφα Ρομέο είδα ελάχιστες και αναρωτήθηκα που είναι οι 147 και 156 που κατακλύζουν τη χώρα μας...
Αυτό προφανώς φίλε μου είναι αντανάκλαση του εισοδήματος στις χώρες αυτές. Δε νομίζω να αναρωτιέσαι γιατί προτίμησαν μια Porsche και όχι μια Alfa γιατί αυτό ακόμα και οι πιο πορωμένοι ιταλόφιλοι το καταλαβαίνουν.
Δεν ξέρω πάντως αν ταξίδευες κυρίως στην Αουτοστράντα και γι'αυτό συνάντησες κυρίως αυτά τα αυτοκίνητα καθώς η 147 είναι το πιο δημοφιλές company-car και η Ιταλία έχει βρωμίσει από τέτοιες (τρακαρισμένες, απεριποίητες κτλ). Δυστυχώς στην Ελλάδα τα όνειρα για Porsche τα έχουν λίγοι. C'est la vie. -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Σε παγκοσμιο επιπεδο το παιχνιδι το παιζουν Γερμανοι και Ιαπωνες [/list]
σορρυ παιδια και ανεξαρτητα απο προτιμησεις, αυτο ειναι σωστο. Για να το καταλαβει κανεις αρκει ενα ταξιδακι σε κανα δυο χωρες του εξωτερικου....
Aπειρα Α6 avant,Porsche,MB και BMW.Ολα φυσικά με τεράστιους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.Αλφα Ρομέο είδα ελάχιστες και αναρωτήθηκα που είναι οι 147 και 156 που κατακλύζουν τη χώρα μας...ΠΕΣΤΑ!
επειδη εχω ταξιδεψει και εγω αρκετα, αυτο ακριβως εχω δει. Το πιο δημοφιλες ειναι το πουντο γιατι ειναι σχετικα φτηνο.
Εμ θα δωσει ο αλλος λεφτα κατηγοριας BMW για να παρει τι? 164?
Εχει μια 164 ο πατερας της κοπελας μου και ειλικρινα το λεω, ειναι σχεδον καθε 3 βδομαδες στο συνεργειο.
αν δεν φερουν σε ενα αποδεκτο επιπεδο την ποιοτητα θα κλεισουν.Ειναι σιγουρο. Ελπιζω τα καινουργια αυτοκινητα του γκρουπο να ειναι βελτιωμενα. Γιατι ο ανταγωνισμος κανει καλο σε εμας(καταναλωτες) και ολες οι αυτοκινητοβιομηχανιες χρειαζονται -
Βλέπω mkiii ότι αρχίζεις να επισκέπτεσαι συχνά το forum της 147, αυτό σημαίνει ότι έχεις αναθεωρήσει τις απόψεις σου περί οπαδισμού του forum. Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα
-
Ρε παιδια ελεος. Μπαινετε σε ενα τοπικ το οποιο λεγεται 'Alfa 147 Forum' στο οποιο οσοι γραφουμε ειμαστε λιγο εως πολυ 'δαγκωμενοι' με την 147 μας και την Alfa γενικοτερα (δεν λεω με το Groupo) και προσπαθειτε να μας πεισετε οτι τα αυτοκινητα μας ειναι μαπα. Δεν λεω οτι δεν δεχομαι την κριτικη, καθε αλλο μαλιστα, αλλα οχι με αυτο τον τροπο, με γενικοτητες και αφορισμους. Στην αρχη προσπαθησα να υιοθετησω την αποψη του kyan οτι ολα γινονται υπο το πρισμα καλης διαθεσης, αστεϊσμου και ειλικρινους κριτικης, αλλα δεν νομιζω οτι μπορω πια. Θελετε να πειτε καποια πραγματα, οκ, αλλα βαλτε τις δικες εμπειριες και οχι το τι νομιζετε οτι ισχυει. Ειστε 'καλοδεχουμενοι' αλλα για ενα σοβαρο διαλογο οχι για συνεχεις επιθεσεις. Εχω αρχισει πραγματικα να βαριεμαι αυτην την κατασταση!
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Aπειρα Α6 avant,Porsche,MB και BMW.Ολα φυσικά με τεράστιους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.Αλφα Ρομέο είδα ελάχιστες και αναρωτήθηκα που είναι οι 147 και 156 που κατακλύζουν τη χώρα μας..... Θα ηταν τιποτα γερμανοι τουριστες!
(ekvus μαζι σου! Ειναι 147 τοπικ ρε παιδια....) -
Έξω οι γερμαναράδες από το τόπικ μας!!!
Σοβαρά τώρα, ρε παιδιά μην πετάγεστε! Εμείς δεν πεταγόμαστε στο 'δικό' σας τόπικ παρό,τι πετάτε πολλές αιχμές κατά των ιταλικών σε αυτό.
Και για να απαντήσω όσον αφορά τη Βόρεια Ιταλία (τυγχάνει να έχω φίλο ιταλό ο οποίος μένει στη Βερόνα και τα ξέρω από πρώτο χέρι ) οι βορειοϊταλοί δεν διαφέρουν και πολύ στη νοοτροπία από τους άλλους βόρειους λαούς της Ευρώπης (ειδικά τους γερμανούς) οπότε προτιμούν γερμανικά αυτοκίνητα για τον ίδιο λόγο που το κάνουν και οι δικοί μας 'μήτσοι': για το 'πρεστίιιιζ'. και από απηθημένα (θα ήθελαν να είναι γερμανοί). Όσο για τη νοοτροπία των βορειοϊταλών να σας πω ότι υπάρχει περιφρόνηση, μέχρι και τάση απόσχισης από την υπόλοιπη Ιταλία ( το όνομα 'Μπαντάνια' σας λέει κάτι; ). Οπότε δε μου κάνει εντύπωση που σνομπάρουν τα ιταλικά προϊόντα. Αλλά δεν μπορείτε με τίποτα να με πείσετε ότι αυτό αποτελεί ψόγο σε αυτά.
-
οκ παιδια μην αφριζετε.
νομιζα οτι εκατερωθεν μπαινουμε στα αντιθετα φορουμΟΚ δεν ξαναενοχλω. Θα ανοιγω τοπικ αλλη φορα
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
οκ παιδια μην αφριζετε.
νομιζα οτι εκατερωθεν μπαινουμε στα αντιθετα φορουμΤο θέμα δεν είναι να μην ξαναμπείτε,το ΑLFA 147 FORUM δεν είναι γκέτο
Όλοι μπορούν να μπαίνουν όπως και το κάνουν αλλά μην αρχίζετε να μας τη λέτε και να ξέρετε το άλλο είναι καλύτερο και τι πήγατε και αγοράσατε και άλλες τέτοιες αηδιούλες,ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ!ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ ΕΛΗΞΕ.
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Aπειρα Α6 avant,Porsche,MB και BMW.Ολα φυσικά με τεράστιους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.Αλφα Ρομέο είδα ελάχιστες και αναρωτήθηκα που είναι οι 147 και 156 που κατακλύζουν τη χώρα μας...Έτυχε. Στην Ιταλία υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλά ιταλικά αυτοκίνητα.
Ειδικά στις μικρο-μεσαίες κατηγορίες.
Στην Ισπανία ισπανικά κ.ο.κ.
Αν υποθέσουμε όμως, ότι όντως είναι όπως τα λες, τότε η εξήγηση είναι ότι τα τελευταία χρόνια τα προϊόντα του gruppo δεν έχουν τα απαραίτητα χαρακτηριστικά, για να καλύψουν τις ανάγκες του κοινού, στις μεγάλες κατηγορίες. Για παράδειγμα κάποιος που θέλει ένα μεγάλο γρήγορο station τι θα πάρει που θα είναι Made in Italy? Υπάρχει κάτι? Δε νομίζω.
Αν θέλει να πάρει spor coupe;? Τα μοντέλα της Ferrari είναι πολύ ακριβά οπότε στρέφονται στην Porsche.
Έτσι μάλλον εξηγείται η γερμανοκρατία στην Ιταλία που κατά τη γνώμη μου δεν υφίσταται. Απλά 'GTZ' εντύπωση στο δρόμο μας κάνουν τα 'εξωτικά' αυτοκίνητα. Το FIAT θα γυρίσουμε να κοιτάξουμε? Αν πάντως επιμένεις, πιστεύω να σε κάλυψε η απάντησή μου.
'kyan' τα ιταλικά αυτοκίνητα κατασκευάζονται στη βόρεια Ιταλία οπότε δε νομίζω να σνομπάρουν οι κατοικοι του Βορρά τα 'δικά τους' προϊόντα.Ελπίζω η τοποθέτησή μου, να μη θεωρηθεί 'πέταγμα'
-
Ρε παιδιά, μη τα παίρνετε αν κάποιοι σας τη λένε για τις Alfa. Ούτε κι εγώ ακούω τα άσχημα που λένε για το Πεζώ μου, απλά γιατί εγώ ζω μαζί του και δεν μπορεί να έρθει κάποιος να μου μιλήσει για τα χωράφια μου. Σεβαστή η γνώμη του, αλλά μέχρι εκεί.
Αιχμές, σχόλια αρνητικά, κριτική που δυιλίζει τον κώνωπα παραβλέποντας τη γενική εικόνα είναι συνηθισμένα έναντι αυτών που βρίσκονται στην κορυφή.
Γιατί οι Alfa των τελευταίων ετών είναι στην κορυφή αφού μιλούν κατευθείαν στο συναίσθημα. Έχοντας κρατήσει σε μεγάλο βαθμό τα θετικά στοιχεία, αυτά που φτιάχνουν (όχι έφτιαξαν) τον μύθο της Alfa, και έχοντας ελαχιστοποιήσει τα μειονεκτήματα, είναι αυτοκίνητα που χαίρεσαι να τα οδηγείς και να ζεις μαζί τους. Γιατί τις Alfa τις ζεις πίσω από το τιμόνι, δεν τις θαυμάζεις στο γκαράζ.
Όσο για τα σχόλια εναντίον τους... τα ψηλά βουνά δέχονται όλα τα χόνια, στα χαμηλά ο χιονιάς απουσιάζει, δεν το ξέρετε αυτό; Ούτως ή άλλως όταν όλα τα αρνητικά σχόλια αναφέρονται σε κάτι μη πραγματικό (τη δήθεν χαμηλή ποιότητα κατασκευής), αυτό δεν πρέπει να σας ευχαριστεί; Όσο περισσότερο ασχολούνται με τις Alfa, τόσο αυτό επιβεβαιώνει την αξία των καταπληκτικών αυτών αυτοκινήτων.
Μη δίνετε μεγάλη σημασία και μη τσιμπάτε στο δόλωμα... Αν συνεχίσετε να τσιμπάτε και να μην αφήνετε τίποτα να πέσει κάτω, χαμένοι θα είστε.
Λοιπόν προχωράμε... Πως είναι η οδική συμπεριφορά της Alfa 147 στην βροχή; Ξεχωριστή όπως και στο στεγνό; Tι πρέπει να έχει υπόψη του κάποιος που έχει λίγα (ή και πολλά) χλμ. πίσω από το τιμόνι της όταν η πρόσφυση είναι χαμηλή;
Jacob
Alfa 147 forum