-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Λοιπόν προχωράμε... Πως είναι η οδική συμπεριφορά της Alfa 147 στην βροχή; Ξεχωριστή όπως και στο στεγνό; Tι πρέπει να έχει υπόψη του κάποιος που έχει λίγα (ή και πολλά) χλμ. πίσω από το τιμόνι της όταν η πρόσφυση είναι χαμηλή;Μμμμ... εγώ δεν ξέρω να σου απαντήσω φίλε μου γιατί στο βρεγμένο πάω σαν κότα... Δεν εμπιστεύομαι την άσφαλτό μας όταν είναι στεγνή, θα την εμπιστευτώ βρεγμένη;
Το μόνο που θέλω να σας μεταφέρω (μου το έχει πει ο μηχανικός μου) είναι να αποφεύγετε να πέφτετε με πολλά σε νερόλακκους. Ο λόγος είναι ότι η εισαγωγή αέρα στην 147 είναι χαμηλά στον προφυλακτήρα και δεν θα θέλατε να μπει νερό στον κινητήρα. Τι να κάνουμε, οι 147 δεν σχεδιάστηκαν για αμφίβια.
-
exei katanthsh aidia na mpenei o kathenas asxetos me to forum kai na leei ta dika tou!!as asxolithoun me autokinita tous kai na mas afisoun hsixous!
as anoixoun kainourio forum pou na exei sxesi me nekrotafia mias kai exoun ta skiptra se auto to themaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Βρε παιδια!! Βρε παιδια!!
Αφου χαλιεστε με τα ιταλικα αμαξια ,τα κουβαδακια σας και σε αλλη παραλια
.Το παραπανω το γραφω με απολυτα χιουμοριστικη διαθεση και δεν θελω να παρεξηγηθω
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
ι η εισαγωγή αέρα στην 147 είναι χαμηλά στον προφυλακτήρα και δεν θα θέλατε να μπει νερό στον κινητήρα.Κώστα άσε τι σου λέει ο μηχανικός και κοίτα όπως ανοίγεις το καπό ακριβώς δεξιά απ΄την μπαταρία δηλ.ανάμεσα σ'αυτή και το φτερό.
Εκεί λοιπόν υπάρχει ένα κάλυμα(μαύρο) οπου από κάτω είναι ο σωλήνας εισαγωγής αέρα.
Είναι πολύ προστατευμένος(κάλυμα) και πολύ ψηλά -
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Όταν βγάζεις το κλειδί από την κλειδαριά, αν πατήσεις το κουμπάκι που προεξέχει ακριβώς από κάτω, ανάβει τα μικρά φώτα για παρκάρισμα. Με τον μοχλό των φλας, επιλέγεις αριστερό ή δεξί φανάρι (εμπρός και πίσω μαζί).
Νομίζω πως δεν ανάβουν ακριβώς στη θέση που θα έβγαινε κανονικά το κλειδί αλλά πατώντας τα κουμπάκι(πάνω στην κλειδαριά) και γυρνώντας ακόμα πιο πίσω(νομίζω θέση 'MAR') και τελικά βγάζοντάς το!
Γράψτε λάθος : θέση 'PARK' είναι τα πορείας για τη στάθμευση όπου όταν πας εκεί το κλειδί ανάβουν και τα 4 πορειάς ανοίγοντας και το ανάλογο λαμπάκι ένδειξης των φώτων πορείας στα όργανα και όταν επιλέξεις αριστερό ή δεξί με το μοχλό των φλάς τότε σβήνει και αυτή η ένδειξη!
-
Ο χρήστης alfistis έγραψε:
exei katanthsh aidia na mpenei o kathenas asxetos me to forum kai na leei ta dika tou!!as asxolithoun me autokinita tous kai na mas afisoun hsixous!
as anoixoun kainourio forum pou na exei sxesi me nekrotafia mias kai exoun ta skiptra se auto to themaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!ωπα λαθος: οχι αυτοκινητα αλλα νεκροταφεια. Η' μαλλον για να σε βοηθησω: κασες με ροδες. Πως σου φαινεται?
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
οκ παιδια μην αφριζετε.
νομιζα οτι εκατερωθεν μπαινουμε στα αντιθετα φορουμΟΚ δεν ξαναενοχλω. Θα ανοιγω τοπικ αλλη φορα
-
Θέλοντας να παρέμβω στην συζήτηση, πιστεύω ότι ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα που ο κάθε ένας μπορεί να λέει άφοβα τη γνώμη του.
Η γνώμη όμως αυτή πρέπει να είναι ολοκληρωμένη και να στηρίζεται σε στοιχεία και όχι σε φήμες του στιλ ' είχα ακούσει από κάποιον, ότι του είχαν πει,ότι τα ALFA έχουν πρόβλημα' , γιατί τότε καταντάμε να είμαστε μοιρολάτρες και να πιστεύουμε σε ιστορίες με πράσινα άλογα. Είναι γεγονός ότι υπήρχε μια μεγάλη περίοδο που οι Ιταλοί δεν έδιναν και πολύ σημασία στα υλικά κατασκευής και στην ποιότητα συναρμολόγησης, αυτό όμως έχει αλλάξει και πλέον έχουν γίνει ανταγωνιστικοί ΚΑΙ σε αυτό το τομέα.
Αυτά...Τα tips που είδα τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα... Δυστυχώς, ήμουνα και είμαι τόσο ενθουσιασμένος από τη alfa μου (μετά από σχεδόν 2 χρόνια συμβίωσης) που δεν έκατσα ποτέ να διαβάσω όλο το manual παρά μόνο τα απολύτως απαραίτητα.
Κάτι που έχω παρατηρήσει, και δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, είναι ότι αν την ξεκλειδώσεις ( από το τηλεκοντρόλ) και δεν ανοίξεις κάποια πόρτα ή το πορτ μπαγκάζ, μετά από 5 λεπτά, ξανά κλειδώνει από μόνη της...
-
Παιδιά μια μικρή θαμπή κηλίδα στο χρώμα από που μπορεί να προέρχετται;
-
Παιδιά μια μικρή θαμπή κηλίδα στο χρώμα από που μπορεί να προέρχετται;
Ίσως από κάποια κοτσιλιά.
Θέλει άμεσα καθάρισμα γιατί το χρώμα...
-
Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι από κοτσιλιά και έχω εκνευριστεί πολύ γιατί το προσέχω σαν τα μάτια μου!
-
Ισως ειναι λιγο αργα (ελπιζω πως οχι) Παιδια σε καποιο αλλο τοπικ λεγαμε για 'μαγαζια' τα οποια με 80-100 ευρω στο κανανε να φαινεται σαν καινουργιο. Θυμαται κανενας τιποτα?
Θυμαστε που λεγαμε να συναντηθουμε, να γνωριστουμε απο κοντα ολοι οι 147isti . Μηπως τωρα που ειμαστε ολοι πισω να το ξανακοιταξουμε!!
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Ισως ειναι λιγο αργα (ελπιζω πως οχι) Παιδια σε καποιο αλλο τοπικ λεγαμε για 'μαγαζια' τα οποια με 80-100 ευρω στο κανανε να φαινεται σαν καινουργιο. Θυμαται κανενας τιποτα?Τί είδους μαγαζιά είναι αυτά;Δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει
-
Δεν θυμαμαι καλα, αλλα νομιζω οτι ηταν πλυντηρια ή βενζιναδικα οπου εκτος απο πλυσιμο, στο γυαλιζανε, καλυπτανε ελαφριες γραντζουνιες, διορθωνανε θαμπαδες κλπ. Αν θυμαται καποιος το τοπικ.....
-
Η αλήθεια είναι ότι θα με ενδιέφερε να γνωρίζω που υπάρχουν τέτοια 'μαγαζιά'
-
Ο χρήστης adim έγραψε:
Κάτι που έχω παρατηρήσει, και δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, είναι ότι αν την ξεκλειδώσεις ( από το τηλεκοντρόλ) και δεν ανοίξεις κάποια πόρτα ή το πορτ μπαγκάζ, μετά από 5 λεπτά, ξανά κλειδώνει από μόνη της...
Καλωσόρισες!!!
Ναι βέβαια εγώ τουλάχοστον το ξέρω.Συνάντηση να γίνει. Ποιος θα την οργανώσει? Ekvus ορίζεσαι εθελοντής!!!
-
Μεχρι να καταλαβω οτι ξανακλειδωνει αυτοματα ενιωθα λιγο ηλιθιος Τι εγινε κλειδωσα και δεν το θυμαμαι? Μεχρι που καποια φορα ξεκλειδωσα, μου επιασε καποιος την κουβεντα και το ακουσα να ξανακλειδωνει
Αν και την τελευταια φορα που προσπαθησα να το οργανωσω, ειπα δεν θα το ξανακανω λογω της παντελους ανικανοτητας να συννενοηθουμε , αντε να προσπαθησω αλλη μια φορα. Να το κανουμε απο εδω ή καινοργιο τοπικ στο 'Ανακοινωσεις-Εκδηλωσεις'?
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
αντε να προσπαθησω αλλη μια φορα. Να το κανουμε απο εδω ή καινοργιο τοπικ στο 'Ανακοινωσεις-Εκδηλωσεις'?Θα έλεγα εδώ και στο 'oldies' για να έρθουν και οι γριές Άλφα.
-
Οκ Κωστη, το ξεκιναω σε αυτο το τοπικ και αν μπορεις βαλε ενα αντιστοιχο στα Oldies. Οσοι θελουν θα πρεπει να δηλωνουν και ποτε μπορουν και εγω θα κανω update την λιστα.
ekvus, 19/10
-
Εσυ με ποια θα ερθεις, την 'γρια' ή την 'divina'?
Alfa 147 forum