-
Τελικα ειμαστε για πολυ ... ξυλο. Μαλλον δεν πρεπει να πηγε κανεις Εγω δυστυχως περασα την μερα χθες στο γραφειο!! Ατιμη ζωη
-
Ρε παιδιά και γω χαμπάρι δεν πήρα, σήμερα το διάβασα πρώτη φορά!
-
Παιδια μια ερωτηση-προταση: τι θα λεγατε αν αλλαζαμε τον τιτλο του τοπικ απο 'Alfa 147 forum' σε 'Alfa Romeo Forum' ?
ΝΑΙ
ekvusΟΧΙ
aleng
Vassilios
TAGHeuer -
ekvus, προτείνω ψηφοφορία.
-
Υπολογιζω οτι υπαρχουν 12-15 alfisti που γραφουν στο topic. Νομιζω οτι για αλλαγη του ονοματος χρειαζεται μια καλη πλειοψηφια (μην πω ομοψηφια). Οποτε η προταση ειναι σε ψηφοφορια. Καθε φορα που καποιος ψηφιζει θετικα ή αρνητικα θα ενημερωνω το αρχικο posting. Τωρα αν δενυπαρχει τοποθετηση στο ζητημα θα θεωρησω οτι δεν επιθυμουμε την αλλαγη του ονοματος.
-
Ψηφίζω ΟΧΙ για τη μετονομασία, και προτείνω τη δημιουργία νέου forum γενικότερου για την Alfa Romeo
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Ψηφίζω ΟΧΙ για τη μετονομασία, και προτείνω τη δημιουργία νέου forum γενικότερου για την Alfa RomeoΣυμφωνώ! Νέο θέμα please...
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Σε κάθε συγκριτική δοκιμή το αποτέλεσμα προκύπτει με βάση τα κριτήρια που θέτει αυτός που κάνει το τεστ.
Σύμφωνοι!!!!
Στο συγκεκριμένο τεστ έχω την εντύπωση ότι η πρωτιά του R32 οφείλεται στο ότι είναι πιο ολοκληρωμένο σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Δεν είναι θορυβώδες όπως το Impreza,δεν έχει την υποστροφή της 147 στα κλειστά, έχει περισσότερους χώρους από το Mini, δεν είναι τόσο σκληρό .......... αλλά πουθενά δεν είναι το καλύτερο. Με την λογική λοιπόν του EVO στο συγκεκριμένο τεστ, θα έπρεπε όλοι να έχουμε Golf. Ευτυχώς όμως ο κόσμος μας δεν είναι τόσο βαρετός.
Το RS είναι γρηγορότερο στην πίστα από το R32. Βασικά από όλα, είναι γρηγορότερο (στην πίστα). Το θέμα είναι ότι στον δρόμο, οι Άγγλοι έγραψαν ότι είναι πεζοδρομιοκυνηγός... Επίσης το Impreza είναι τόσο αθόρυβο, όσο και το R32, για να μην πω ότι το R32 κάνει περισσότερη φασαρία......
Για να μη μακρυγορώ όμως και να καταφέυγω σε άσκοπες επιχειρηματολογίες του παραπάνω τύπου, θα πω μόνο ότι:
έκανα αυτό το post, για να δείτε ότι υπάρχουν και άνθρωποι (που ξέρουν πέντε πράγματα παραπανω από μας) που δεν θεωρούν την 147GTΑ καλό αυτοκίνητο, την οποία έχετε θεοποιήσει, αδικαιολόγητα, κατά τη γνώμη μου...
Ούτε υπερμαχος του Evο είμαι ούτε και του R32. Ακόμα και με τα λεγόμενά σου όμως, το R32 είναι ανώτερο, ακόμα και στην οδική συμπεριφορά από την 147GTA...
Κλείνοντας να πω ότι εκτιμώ αρκετά τις AlfaRomeo σαν αυτοκίνητα αλλά δεν θα αγόραζα ποτέ, για λόγους που μάλλον τώρα δεν ευσταθούν (αξιοπιστία/ποιότητα κατασκευής).
Αν κάποτε πειστώ για την ποιότητά τους δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να αγοράσω. -
Και εγώ,
ΨΗΦΙΖΩ: ΟΧΙ στη μετονομασία,
ΝΑΙ σε πιθανή δημιουργία γενικότερου FORUM ALFA ROMEO -
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
Και εγώ,ΨΗΦΙΖΩ: ΟΧΙ στη μετονομασία,
ΝΑΙ σε πιθανή δημιουργία γενικότερου FORUM ALFA ROMEOΝομίζω οτι έτσι κι αλλοιώς φόρουμ-thread Alfa Romeo πρέπει να δημιουργηθεί ,άσχετα με τη ύπαρξη του thread για την 147.
Υπάρχει και ο γερόλυκος που λέγεται ΑR33 εδώ...
Aν και δεν πιστεύω να κρατάει ακόμη κανείς άλλος εδω μέσα,εκτος απο μένα,αυτό το μουσειακό είδος... -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Και εγώ,
ΨΗΦΙΖΩ: ΟΧΙ στη μετονομασία,
ΝΑΙ σε πιθανή δημιουργία γενικότερου FORUM ALFA ROMEOΝομίζω οτι έτσι κι αλλοιώς φόρουμ-thread Alfa Romeo πρέπει να δημιουργηθεί ,άσχετα με τη ύπαρξη του thread για την 147.
Aν και δεν πιστεύω να κρατάει ακόμη κανείς άλλος εδω μέσα,εκτος απο μένα,αυτό το μουσειακό είδος...Ειμαι και εγω εδω ALFA ROMEO 33 1.4IE '92
-
Εφόσον συμφωνούμε σε άνοιγμα νέου τόπικ ας κάνει κάποιος τη αρχή κι ας αφήσουμε τα λόγια.
-
alfa 33 1.4 '91 here....
-
Οπότε ας ανοίξουμε κι ένα φόρουμ για AR33...
Eγω έχω την 1.4 ΙΕ L 90 HP του '93... -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Aν και δεν πιστεύω να κρατάει ακόμη κανείς άλλος εδω μέσα,εκτος απο μένα,αυτό το μουσειακό είδος...Τι μας λες;;;;
Εδώ εγώ έχω τη... μαμά της!!! (Sprint 1.5QV). Και ο Κουμπάρος Sud ti του '82.
Υπάρχουν και παιδιά με Alfa 75, κλπ. Επομένως το Alfa Forum θα έχει 'πελατεία'!
-
Μαλλον η ιδεα της μετανομασιας του topic δεν ενθουσιασε. Το concept ηταν να μην δινεται η εντυπωση οτι αποκλειονται φορουμιστες που θελουν να γραψουν για την Alfa περα απο την 147. Η δημιουργια νεου τοπικ για την Alfa γενικα ηταν η αρχικη μου σκεψη, αλλα μετα αρχισα να αναρωτιεμαι μηπως η δημιουργια του νεου τοπικ οδηγησει σε μαρασμο αυτο. Απ'ότι φαινεται ομως η κοιμη γνωμη θελει νεο τοπικ, οποτε οπως λεει και ο λαος 'φωνη λαου, οργη θεου'
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Και ο Κουμπάρος Sud ti του '82.Η οποια απο μια μικρη βολτα που με πηγε ο Kyan γρυλιζει μια χαρα. Η ατακα που επεσε οταν κατεβαινα απο το αυτοκινητο ηταν κατι σαν '.. καλα αυτη εδω την τρωει την αλφιτσα μας (σ.σ. την 147 μας) για πρωϊνο'!
-
Ανεξαρτητα απο το αν θα ανοιξει νεο forum για Αλφα,αυτο που πρεπει να γινει ειναι ο δημιουργος του συγκεκριμενου forum που γραφουμε εδω και τοσο καιρο να αλλαξει επιτελους ονομασια.Γιατι δηλαδη 'προβληματα της 147' και οχι κατι αλλο?Και ποια ειναι αυτα τα προβληματα?Οι τριγμοι?
Για να εξηγουμαστε δεν ειμαι ακομη κατοχος Αλφα.(Θα θυμαστε οτι πριν καποιυς μηνες σας ρωτουσα για την αξιοπιστια κτλ.)Που θα παει ομως θα την παρω!!Και ας περασω στο θεμα.Ειδατε πουθενα topic με θεμα 'προβληματα στο Golf'?Οχι ε?
Λοιπον.Εχουμε στην οικογενεια ενα Golf IV 1.4 2000 μοντελο.7 φορες καηκαν τα φωτα(2 τα μπροστα,4 τα πισω,1 του πορτ-μπαγκαζ),αλλαγη μιζας στα 10000χλμ,τριγμοι απο οπου ζηταει η καρδια σας,βλαβη στο συναγερμο(τον οποιο προτεινει η VW και εγκαθιστα το επισημο συνεργειο),προβλημα στη δεξια αναρτηση.Το αποκορυφωμα ολωv:Χθες λογω ζεστης ανοιξα τα παραθυρα.οταν βεβαια αρχισα να αναπτυσσω ταχυτητα και οταν ηρθε η ωρα να τα κλεισω του συνοδηγου δεν ηθελε....Παλι καλα που δεν ηταν χειμωνας.Ακουστε την απαντηση της αντιπροσωπειας.'Αργησες να ρθεις','Περιμεναμε πιο γρηγορα να σου συμβει'!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Αλλαγη γρυλλου στο παραθυρο,λαστιχακια κτλ.Ο λογος της βλαβης:Οταν κατεβαινει το παραθυρο η βαση στην οποια 'καθεται' ειναι πλαστικη.Απο το ανοιξε-κλεισε της πορτας σπαει και βεβαια τωρα την αντικαθιστουν με μεταλλικη.Μου ειπαν να περιμενω και το αλλο παραθυρο!!!!!!!!!!!!Στην ερωτηση μου γιατι δεν βαζουν απο την αρχη μεταλλικη βαση η απαντηση ειναι προφανης.90 Ευρω η ζημια.
Για να μην σπευσουν οι απανταχου γκολφακηδες να μου πουν οτι αυτα συνεβησαν μονο σε μενα η οτι συμβαινουν που και που να σας πω οτι και ο κουμπαρος μου με 1.6 2002 μοντελο αντιμετωπισε προβλημα με τα φωτα και το παραθυρο.
Αυτη ειναι λοιπον η γερμανικη τελειοτητα και ποιοτητα?Με την αλφα ειχατε τετοια προβληματα?Αλλα μαλλον οι Γερμανοι εχοντας φτιαξει ενα ονομα αξιοπιστιας προσπαθουν να ριξουν το κοστος,αφου ουτως η αλλως ξερουν οτι το αυτοκινητο θα πουλησει.
Προταση μου:Αλλαξτε τον τιτλο του topic.Μην βγαζετε προς τα εξω λαθος εντυπωση.Ο κολλητος μου εχει 147 απο τοτε που βγηκε(1 μηνα μετα την παρουσιαση)Εκτος απο τον τριγμο στην πισω αριστερη κολονα που αντιμετωπιστηκε πανευκολα με λιγο σιλικονη εχει να μου λεει μονο για τις χαρες της οδηγησης στον Χολομοντα(Χαλκιδικη-διαδρομη για πολλα γουστα).Κανενα προβλημα.Ουτε λαδια καιει,ουτε η μηχανη καιγεται ουτε τιποτα απο τις υπερβολες των 'εχθρων' της Αλφα συμβαινει.Και στο κατω κατω αν στο παρελθον ειχαν γινει καποια λαθη δεν σημαινει οτι δεν διορθωθηκαν.
Αυτα απο εναν γκολφο-γερμανο-ταλαιπωρημενο.
Αντε να την παρω να γινω πιο ενεργο μελος της παρεας σας και των 'αλφιστι' -
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Μαλλον η ιδεα της μετανομασιας του topic δεν ενθουσιασε. Το concept ηταν να μην δινεται η εντυπωση οτι αποκλειονται φορουμιστες που θελουν να γραψουν για την Alfa περα απο την 147. Η δημιουργια νεου τοπικ για την Alfa γενικα ηταν η αρχικη μου σκεψη, αλλα μετα αρχισα να αναρωτιεμαι μηπως η δημιουργια του νεου τοπικ οδηγησει σε μαρασμο αυτο. Απ'ότι φαινεται ομως η κοιμη γνωμη θελει νεο τοπικ, οποτε οπως λεει και ο λαος 'φωνη λαου, οργη θεου'Mα τι δουλειά έχουμε εμείς να γράφουμε για την 33 σε φόρουμ για την 147?
Ας ανοίξει άλλο φόρουμ για μας τους υπόλοιπους και ας μείνει το άλλο ως έχει για τις 147!Εγω έχω χίλια μύρια που θέλω να γράψω για την 33 και δεν έχω που να το γράψω...
Να το γράψω στο φόρουμ για την 147??? Με ποιό σκεπτικό?Εχουν καμμιά σχέση μεταξύ τους τα δυό αυτοκίνητα;
Αντίθετα οι Αlfasud και οι 33 κατά 95% είναι ίδια αυτοκίνητα... -
anemar, καλωσήρθες στο '147 Φόρουμ', έστω και πρόωρα!
Η περίπτωσή σου αποδεικνύει αυτό που λέω σε όλους τους γερμανόφιλους: Όλα τα αυτοκίνητα ανεξαρτήτως προέλευσης έχουν κάποια αδύνατα σημεία, τα οποία πολλές φορές (όπως στην περίπτωσή σου) προκύπτουν από συνειδητές επιλογές του κατασκευαστή. Υπάρχουν ανάλογες αδυναμίες και για τις 147, αλλά σε κάθε περίπτωση το αν τελικά θα παρουσιαστούν είναι περισσότερο θέμα τύχης. Θεωρώ λοιπόν πιο ρεαλιστικό το να ξέρεις ότι θα μπορέσεις να λύσεις το όποιο μικροπρόβλημα βγάλει το αυτοκίνητο γρήγορα και ει-δυνατόν ανέξοδα από το να κυνηγάς τη χίμαιρα 'αυτοκίνητο-σκυλί' που δεν θα βγάλει ποτέ τίποτα.
Και τέλος, μια και πρόλαβες την κατάργηση των τεκμηρίων σκέψου την εκδοχή να πάρεις μια 147 GTA (για μας είναι πλέον πολύ αργά). Θα χαρούμε να έχουμε στην παρέα μας κάτοχο GTA να μας λέει τις εντυπώσεις του.
Alfa 147 forum