-
... ή τεσταρουν τα ανακλαστικα σου και τα φρενα σου Χα!Χα!
-
Γειά σας φίλοι μου,
Ημουν στα τελευταία Group των διακοπών, και καπάκι, μολις γύρισα έπρεπε να ανέβω Θεσσαλονίκη στην ΔΕΘ, για επαγγελματικούς λόγους.AlfistiS καλώς ήρθες στο Forum.
Αυτό το καλοκαίρι δυστυχώς εγώ δεν ευχαριστήθηκα την 147 μου.
την ξεκούρασα για τα καλά. Το συμπερασμα που έβγαλα όμως οδηγώντας διαφορα αυτοκίνητα νοικιάρικα και μη, είναι ότι Οδηγικά δεν υπαρχει καλύτερο από την 147 τελεία και παύλα !!Πριν την κατεβάσω Κρήτη, παραμονές 15 Αύγουστου της έκανα και ενα tsekup-λαδια-φίλτρα. στους Alfisti team στο Γέρακα. αυριο (να βρω το τιμολόγιο) θα σας πω τι λέει από τιμές. Σε γενικές γραμμες ευχαριστημένος έμεινα.
Παιδιά τι κανετε με τη μπαρα-θόλων της Alfasud ???
-
αγαπητοι 4Τροχιτες και ιταλοφιλοι,
γιατι δεν συμβιβαζεστε οτι η 147:
α) ειναι υπερτιμημενη αφου: 'απο κατω' ειναι φιατ
β) για αυτο εχει προβληματα
γ) ειναι πανεμορφη
δ) ειναι 'πολεμικο' οπως λεω εγω γιατι στριβει (τουλαχιστον) τελεια.πηρατε ενα ακριβο αμαξι για να κανετε το γουστο σας.
Αυτο δεν σημαινει οτι πηρατε το τελειο αμαξι.ελπιζω να την οδηγειτε καταλληλως, ε και οσο αντεξει....
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
α) ειναι υπερτιμημενη αφου: 'απο κατω' ειναι φιατΞέρεις πολλά φίατ με διπλά ψαλίδια μπροστά και 2.2 στροφές από τέρμα σε τέρμα στο τιμόνι; Από κάτω δεν είναι φίατ, είναι 156. Καμμία σχέση με φίατ.
Όχι περισσότερα από τις υπόλοιπες μάρκες.
γ) ειναι πανεμορφη
δ) ειναι 'πολεμικο' οπως λεω εγω γιατι στριβει (τουλαχιστον) τελεια.Ε, σε αυτά δεν μπορώ να διαφωνήσω.
πηρατε ενα ακριβο αμαξι για να κανετε το γουστο σας.
Οκέεεεεεει...
Αυτο δεν σημαινει οτι πηρατε το τελειο αμαξι.
Το ποιο; Αυτό που οδηγούν οι έξυπνες ξανθιές και ο Άη-Βασίλης δηλαδή; Γιατί δεν ξέρω να υπάρχει τέτοιο πράγμα στην πραγματικότητα.
ελπιζω να την οδηγειτε καταλληλως, ε και οσο αντεξει....
Οι Άλφα αντέχουν πάρα πολλά χρόνια (δεκαετίες θα έλεγα). Η Άλφασουντ του '82 που έχω και χαίρομαι και η Σπριντ του '87 που έχει κολλητός είναι ζωντανές αποδείξεις επ'αυτού. Μπορεί να παρουσιάζουν ενοχλητικά μικροπροβληματάκια αλλά στα βασικά μέρη είναι σκυλιά, αρκεί να τις 'οδηγείς καταλλήλως' όπως λες και όχι σαν να ήταν μερσεντές (μέχρι 3000σαλ) γιατί στομώνουν.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
α) ειναι υπερτιμημενη αφου: 'απο κατω' ειναι φιατ
Ξέρεις πολλά φίατ με διπλά ψαλίδια μπροστά και 2.2 στροφές από τέρμα σε τέρμα στο τιμόνι; Από κάτω δεν είναι φίατ, είναι 156. Καμμία σχέση με φίατ.
No comment
Όχι περισσότερα από τις υπόλοιπες μάρκες.
Ρωτησε για προβληματα τους ιδιοκτητες 307 (δες και το topic τους), ρωτησε τους ιδιοκτητες Golf για ηλεκτρικα παραθυρα (να δεις εκφραση στο προσωπο τους) και ως επιλογος: Saab 9-5 Vector μεσα σε 1 1/2 χρονο επαναλαμβανομενα προβληματα με ηλιοροφη και τελευταια διαρροη απο το ψυγειο (χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι εμεις χαιρομαστε με τα προβληματακια που εχουμε)
γ) ειναι πανεμορφη
δ) ειναι 'πολεμικο' οπως λεω εγω γιατι στριβει (τουλαχιστον) τελεια.Ε, σε αυτά δεν μπορώ να διαφωνήσω.
πηρατε ενα ακριβο αμαξι για να κανετε το γουστο σας.
Οκέεεεεεει...
Αυτο δεν σημαινει οτι πηρατε το τελειο αμαξι.
Το ποιο; Αυτό που οδηγούν οι έξυπνες ξανθιές και ο Άη-Βασίλης δηλαδή; Γιατί δεν ξέρω να υπάρχει τέτοιο πράγμα στην πραγματικότητα.
Κανενας δεν ισχυριστηκε οτι πηραμε το τελειο αμαξι, πιστεψε μας ξερουμε καλυτερα τις αδυναμιες του απο οποιονδηποτε αλλον!! Τι περιμενες ομως σε ενα topic το οποια λεγεται Alfa 147 forum, να βριζαμε το αυτοκινητο μας το οποιο τουλαχιστον αγαπαμε; Αν και νομιζω ολοι εχουμε αναφερει τα παραπονα μας. Κατι το οποιο θα εβλεπες αν διαβαζες το topic απο την αρχη και οχι μονο τις τελευταιες δημοσιευσεις!!
ελπιζω να την οδηγειτε καταλληλως, ε και οσο αντεξει....
Οι Άλφα αντέχουν πάρα πολλά χρόνια (δεκαετίες θα έλεγα). Η Άλφασουντ του '82 που έχω και χαίρομαι και η Σπριντ του '87 που έχει κολλητός είναι ζωντανές αποδείξεις επ'αυτού. Μπορεί να παρουσιάζουν ενοχλητικά μικροπροβληματάκια αλλά στα βασικά μέρη είναι σκυλιά, αρκεί να τις 'οδηγείς καταλλήλως' όπως λες και όχι σαν να ήταν μερσεντές (μέχρι 3000σαλ) γιατί στομώνουν.
No comment again!!!
-
file kwsta
μαλλον γινεσαι αντιφατικος:α)φυσικα δεν υπαρχει τελειο αμαξι (για τους κοινους θνητους τουλαχιστον)
β) οκ για τα ψαλιδια και τιμονι αλλα υπαρχουν και μερικα χιλιαδες αλλα που ειναι φιατ (του γκρουπ)
γ) μου απαντας με τροπο που εμφανιζεις τις αλφα τελιο αυτοκινητοαφηνω εσενα να πεις τα μειονεκτιματα
ναι εχω και εγω ενα θειο με 2 αλφα 75 και veloce που ειναι μερα παρα μερα με τα καπο ανοιχτα. Ναι ετσι συντηρουνται τελεια...
ωστοσο εμενα μου αρεσει πολυ η 147 χωρις να θελω να τη δω για κατι που δεν ειναι....
παρολα τα μειον χαιρομαι να υπαρχουν πραγματικα αυτοκινητα και ας χαλανε....
Και προς θεου οχι, δεν εχουν μεσο ορο βλαβων οπως ενα μεσο αυτοκινητο, αλλα ειναι καλυτερα απο παλια που ειχαν αφορητα προβληματα.->>>δεν ανοιγω συρραξη, το αυτοκινητο ειναι 'αγαπη' δεν μπαινει σε ζυγαρια.
enjoy your trips -
Ανδρέα,
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
β) οκ για τα ψαλιδια και τιμονι αλλα υπαρχουν και μερικα χιλιαδες αλλα που ειναι φιατ (του γκρουπ)Ναι αλλά στις μέρες μας η φράση 'από κάτω είναι φίατ' είναι υπεραπλούστευση, αν όχι υπερβολή. Με αυτή τη λογική τα Σεατ, τα Άουντι και τα Σκόντα από κάτω είναι VW, Τα νέα Ρενώ από κάτω είναι Νισάν και τούμπαλιν , οι Λαμποργκίνι από κάτω είναι Άουντι, άρα VW και τέλος οι Φεράρι από κάτω είναι φίατ
γ) μου απαντας με τροπο που εμφανιζεις τις αλφα τελιο αυτοκινητο
Πού το είπα αυτό;
αφηνω εσενα να πεις τα μειονεκτιματα
Βεβαίως. Με σειρά προτεραιότητας:
- Έλλειψη ροπής στις χαμηλές στροφές.
- Ευαίσθητο ABS (στις ελληνικές πίστες πατινάζ).
- Μικρό πορτ-μπαγκάζ.
αλλά το χειρότερο απ'όλα είναι ότι γίνεται πολύ δύσκολο έως αδύνατο να βρεις γυναίκα που να ανέχεται τον έρωτά σου με ένα αυτοκίνητο!
ναι εχω και εγω ενα θειο με 2 αλφα 75 και veloce που ειναι μερα παρα μερα με τα καπο ανοιχτα. Ναι ετσι συντηρουνται τελεια...
Πάντως η Άλφασουντ δεν είναι 'μέρα παρά μέρα με το καπό ανοιχτό' (για την ακρίβεια εκτός από ένα καμμένο ντουί πλαϊνού φλας δεν έχει χρειαστεί ποτέ επισκευή) και δε με έχει αφήσει ποτέ. Α, έχει κάνει και καμμιά 50αριά γύρους στες Σέρρες με 35-38 βαθμούς χωρίς να κάνει 'κιχ'.
ωστοσο εμενα μου αρεσει πολυ η 147 χωρις να θελω να τη δω για κατι που δεν ειναι....
παρολα τα μειον χαιρομαι να υπαρχουν πραγματικα αυτοκινητα και ας χαλανε....
Και προς θεου οχι, δεν εχουν μεσο ορο βλαβων οπως ενα μεσο αυτοκινητο, αλλα ειναι καλυτερα απο παλια που ειχαν αφορητα προβληματα.->>>δεν ανοιγω συρραξη, το αυτοκινητο ειναι 'αγαπη' δεν μπαινει σε ζυγαρια.
enjoy your tripsΑυτά είναι σοφά λόγια. Χαίρομαι ου συμφωνείς ότι η 147 είναι Πραγματικό Αυτοκίνητο (φυσικά όχι τέλειο). Όσο για τα προβλήματά του μια έρευνα θα μας διαφωτίσει.
Α, τώρα που είπα έρευνα θυμάμαι μια αντίστοιχη που είχαν δημοσιεύσει οι 4Τ εδώ και πολλά χρόνια στην οποία αποδεικνυόταν ότι η Άλφα 33 τελικά ήταν πιο αξιόπιστη από το Γκολφ ΙΙ! Μην πιστεύεις λοιπόν σε κλισέ του τύπου 'τα ιταλικά είναι ζημιάρικα και τα γερμανικά χρηματοκιβώτια', μπορεί να εκπλαγείς!
-
oi filoi mou me kalupsane apolutws!!!!!den xreiazete na anaferw paradeigmata me alla autokinita,to mono pou tha pw einai...
oti gia na asxoleite kapios me alfa romeo einai mono giati den eixe tin xara-tyxh-kardia kai axioprepeia na agorasei mia ALFA............!!!!!!!!!!!
ligoi gnwrizoun ti shmenei ALFA kai pws thn xrisimopioun!!!! -
Ο χρήστης alfistis έγραψε:
gia na asxoleite kapios me alfa romeo einai mono giati den eixe tin xara-tyxh-kardia kai axioprepeia na agorasei mia ALFA............!!!!!!!!!!!δηλαδή, το ότι δεν περίσσευαν 20.000 ευρώ στον τραπεζικό μου λογαριασμό για να αγοράσω την 147 με καθιστά αναξιοπρεπή;
τρέχω να κλέψω, μήπως και ανακτήσω τη χαμένη μου αξιοπρέπεια.
υ.γ. τα παραπάνω δεν αποτελούν μομφή απέναντι σε κανένα από τα υπόλοιπα παιδιά με τις πανέμορφες άλφα. ακόμα έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από την παλιά μου 33...
-
αλλά το χειρότερο απ'όλα είναι ότι γίνεται πολύ δύσκολο έως αδύνατο να βρεις γυναίκα που να ανέχεται τον έρωτά σου με ένα αυτοκίνητο!
πεσ'τα χρυσοστομε!
οσο για τη στατιστικη που λες περι 33 και γκολφ....
α) ειμαι μεγαλωμενος σε συνεργεια (BΜW - VW)
β) ξερω οτι η ψαλιδα εχει κλεισει μεταξυ ολων των αυτοκινητοβιομηχανιων σε ολους τους τομεις , αλλα ακομα (ευτυχως) θα υπαρχουν διαφορες.
Ξερω τις παπαριες της VW (VAG) απο πρωτο χερι, αλλα ξερω και που υπερτερει.
γ) σε διαβεβαιω οτι αρκετοι ιδιοκτητες γερμανικων επειδη εχουν αξιοπιστα τουτου (ιδιως παλαιοτερα) τα αφηναν στην τυχη τους βαζοντας μονο βενζινη, ....αφου πηγαινε...! service....ε αμα τυχει και χαλασει....
τα εχω δει αρκετες φορες αυτα....
Ετσι εζησε η 316 μας για 14 χρονια....και μεχρι τελους παρεμενε αυτοκινητο
(μιλαμε για μεγαλη πισωδιωχτρα )παντως αν ειχα κριτηριο μονο την απολαυση των επιδοσεων και τις στροφες
αλφα και πεζω (οχι τα καινουργια που ειναι απομιμησηΓκολφ) θα ηταν στο γκαραζ μου
ψαχνοντας ολοκληρωμενο αυτοκινητο πριν 7 χρονια, αγορασαμε οικογενειακως ενα γκολφ GT οποιο λατρευω γιατι:
μετα απο 155000χλμ εχει ελαχιστες βλαβες (παραθυρα κυριως)
το στιβω καθημερινα και ακομα τα χωνει σε ολα σχεδον τα 1600 που ειναι και καλα sporTTT
ειναι σκυλι
ειναι ομορφο
δεν του λειπει κατι σημαντικο στον εξοπλισμο, αντιθετα εχει παρα πολλα εντοσθια απο το GTi (πραγμα που δεν βλεπουν αυτοι που θελουν και DVD στο 'σαλονι' του αυτοκινητου τους)
και ειναι καλοφτιαγμενο! (ροπη-κοντο σασμαν-αθραυστο μοτερ-ακαμπτο πλαισιο-καλη αναρτρηση-γαματο τιμονι)
και γιατι πανω απο ολα μου ΑΡΕΣΕΙ!
για αυτο το τουτου μας ειναι μειγμα απο αντικειμενικα κριτηρια, αλλα κυριως υποκειμενικα!
δεν καταλαβαινω τις κοντρες που κατα καιρους διαβαζω στο φορουμ....εχω και ενα πολακι 2003 το οποιο προσπαθω να το δω σαν εργαλειο πιο πολυ, γιατι κατα τα αλλα θυμιζει citroen! πολυ μαλακο για τα γουστα μου.
επειδη ομως εχει τρελα ακαμπτο πλασιο νομιζω οτι με σωστες αναρτησεις και ζαντες θα ειναι αρκετα ενδοιαφερον....παρεκλινα πολυ σορρυ
εξαλλου τα αλφα, αυτα τα εχουν στον στανταρ εξοπλισμο ))see u
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
α) ειμαι μεγαλωμενος σε συνεργεια (BΜW - VW)
β) ξερω οτι η ψαλιδα εχει κλεισει μεταξυ ολων των αυτοκινητοβιομηχανιων σε ολους τους τομεις , αλλα ακομα (ευτυχως) θα υπαρχουν διαφορες.
Ξερω τις παπαριες της VW (VAG) απο πρωτο χερι, αλλα ξερω και που υπερτερει.
γ) σε διαβεβαιω οτι αρκετοι ιδιοκτητες γερμανικων επειδη εχουν αξιοπιστα τουτου (ιδιως παλαιοτερα) τα αφηναν στην τυχη τους βαζοντας μονο βενζινη, ....αφου πηγαινε...! service....ε αμα τυχει και χαλασει....
τα εχω δει αρκετες φορες αυτα....Φαίνονται λογικά αυτά που λες, δεν το είχα ποτέ σκεφτεί αυτό. Πάντως υπάρχει και μια αρκετά μεγάλη μερίδα κατόχων Άλφα Ρομέο που δεν προσέχουν καθόλου τα αυτοκίνητά τους. Μάλλον είναι αυτοί που τα αγόρασαν κυρίως λόγω 'κύρους', 'ονόματος' και 'ιστορίας', θέλοντας να το παίξουν σπορτίφ και κουλτουριάρηδες. Ξέρω έναν τέτοιο με μια 156 ο οποίος έκανε μήνες να την πλύνει, πόσο μάλλον να την πάει για σέρβις, Παρ'όλα αυτά το αυτοκίνητο δεν έκανε 'κιχ' ποτέ, έχει να το λέει για την αξιοπιστία του.
ψαχνοντας ολοκληρωμενο αυτοκινητο πριν 7 χρονια, αγορασαμε οικογενειακως ενα γκολφ GT οποιο λατρευω γιατι:
και γιατι πανω απο ολα μου ΑΡΕΣΕΙ!
Δεν χρειάζεται αιτιολόγηση φίλε, ο καθένας έχει δικαίωμα να λατρεύει και γιούγκο αν θέλει.
δεν καταλαβαινω τις κοντρες που κατα καιρους διαβαζω στο φορουμ....
Αυτό πια...
-
shmera to prwi den eperne mprosta h alfa!!!kai telika htane mpataria pethane mesa se enamisi xrono!!!!periergo?????????
-
Μηπως το ειχες αφησει με τα alarm ανοιχτα ή για πολυ καιρο ακινητοποιημενο με τον συναγερμο ενεργοποιημενο?
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Μηπως το ειχες αφησει με τα alarm ανοιχτα ή για πολυ καιρο ακινητοποιημενο με τον συναγερμο ενεργοποιημενο?oxi file mou deutera piga varkiza kai triti den kounithika katholou kai shmera to prwi me afise stegna!!
mou eipan oti oi mpataries pou vazoun sta italika einai xalia!!!!den ton pistevw vevaia!! -
Ο χρήστης alfistis έγραψε:
shmera to prwi den eperne mprosta h alfa!!!kai telika htane mpataria pethane mesa se enamisi xrono!!!!periergo?????????Όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο post κι εμένα ψόφησε η μπαταρία της 147 πριν ακριβώς ένα μήνα κι ενώ το αμάξι είχε 23 μήνες στην πλάτη του. Δες τη θετική πλευρά του θέματος ότι δηλαδή αλλάζεται κανονικά μέσα στην εγγύηση.
-
Ωχ, με έχετε τρομοκρατήσει!
-
Μια που μιλαμε για εγγυηση, μπορειτε να μου πειτε, αν ξερετε, τι καλυπτει οσον αφορα τα μηχανικα μερη. Και εξηγουμαι: εδω και καμποσο καιρο οταν ξεκιναει η μηχανη (αφου εχει μεινει καμποσες ωρες σβηστη) ακουγεται για 1-2 δευτερολεπτα ενας θορυβος. Απ'οτι μου ειπαν ειναι καποιο προβληματακι πληρωσης λαδιου και δεν ειναι τιποτα σημαντικο. Σε δυο εξουσιοδοτημενους που ρωτησα μου ειπαν οτι δεν καλυπτεται απο την εγγυηση. Αναρωτιεμαι οτι δεδομενου οτι το προβλημα δεν προηλθε απο δικη μου κακη χρηση γιατι θα πρεπει να πληρωσω;
-
Καλημέρα σε όλους !
Διαβάζω ότι έχετε προβλήματα μπαταρίας, εμένα, δόξα το Θεό, είναι μια χαρά (φτου-φτου), η Alfa κλείνει το φλεβάρη 3 χρόνια !Πάντως και το Rallye (1.3) που είχα η μπαταρία κράτησε 6 χρόνια.
Νομίζω πάντως οτι πολύ μεγάλο ρόλο παίζει, οτι ολα τα αυτοκίνητα που είχα κινουνταν-κινούνται καθημερινά και με κανονικές συνθήκες (ως επι το πλείστον βέβαια...).
Λοιπόν όπως σας είπα παραμονές 15Γουστου, την πήγα στους AlfistiTeam στο Γέρακα. σας αναφέρω τιμές χωρις ΦΠΑ:
Λαδια 10/40 5 τεμ. : 39.35, φίλτρο λαδιού 10, φιλτρο αέρος 14.61, και
το παλούκι φίλτρο γύρης 42.50 !
Εργασία (που περιλανβάνει τα παραπάνω συν κάτι ρυθμίσεις-σφιξήματακια)
28 Ευρώ.
Περιμένω σχόλια. -
Οι τιμές μου φαίνονται φυσιολογικές, χωρίς βέβαια να είμαι ειδήμων. Θα μπορούσαμε ίσως να φτιάχναμε μια λίστα από συνεργεία εξουσιοδοτημένα από τα οποία έχουμε καλές εντυπώσεις;
-
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
Καλημέρα σε όλους !
Διαβάζω ότι έχετε προβλήματα μπαταρίας, εμένα, δόξα το Θεό, είναι μια χαρά (φτου-φτου), η Alfa κλείνει το φλεβάρη 3 χρόνια !Πάντως και το Rallye (1.3) που είχα η μπαταρία κράτησε 6 χρόνια.
Νομίζω πάντως οτι πολύ μεγάλο ρόλο παίζει, οτι ολα τα αυτοκίνητα που είχα κινουνταν-κινούνται καθημερινά και με κανονικές συνθήκες (ως επι το πλείστον βέβαια...).
Λοιπόν όπως σας είπα παραμονές 15Γουστου, την πήγα στους AlfistiTeam στο Γέρακα. σας αναφέρω τιμές χωρις ΦΠΑ:
Λαδια 10/40 5 τεμ. : 39.35, φίλτρο λαδιού 10, φιλτρο αέρος 14.61, και
το παλούκι φίλτρο γύρης 42.50 !
Εργασία (που περιλανβάνει τα παραπάνω συν κάτι ρυθμίσεις-σφιξήματακια)
28 Ευρώ.
Περιμένω σχόλια.
Alfa 147 forum