-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τον καιρό που είναι κρύος ο καταλύτης, φυσικά, αλλά ακόμα και αυτά έχουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πολλαπλή τον καταλήτη, ώστε να ζεσταίνεται πιο γρήγορα. Το παράξενο πού είναι;Πες μου εσύ γιατί υπάρχει ο προκαταλύτης.
Εγώ διαβάζω πριν γράφω, εσύ σκέφτεσαι πριν κρανιάσεις;
Φιλοσόφημα το λες αυτό;
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Για εμένα και τα μικρομεσαία μπρίκια είναι. Απλά μεγαλύτερα σε μέγεθος. Η 147 είναι απλά ένα όμορφο μπρίκι και τίποτα άλλο.
Και για μένα όλα από μικρομεσαία και πάνω είναι μαούνες
Παιδιά για καφέδες στο http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=20357
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Για εμένα και τα μικρομεσαία μπρίκια είναι. Απλά μεγαλύτερα σε μέγεθος. Η 147 είναι απλά ένα όμορφο μπρίκι και τίποτα άλλο.
Και για μένα όλα από μικρομεσαία και πάνω είναι μαούνες
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το topic δεν το γλιτώνει το κλείδωμα. Πάλι εκτός θέματος...
Κάποιο σχόλιο Krusenstern;Ορίστε?
Ορίστε; Διάβασε τα 10 προηγούμενα post και πες μου τι σχέση έχουν με την 147 που υποτίθεται ότι είναι το θέμα...
**
Yποδείξεις, αλλού. [Krusenstern]**drdino ο καταλύτης έχει το ίδιο μέγεθος και βρίσκεται στην ίδια θέση που βρισκόταν και πριν το 2000 και άρα η αφαίρεση των προκαταλυτών δεν επιδρά στο θέμα ρύπανση-καρκίνος κλπ.
Ikar σύγκρινε μόνο τους ρύπους που εκπέμπει το οικολογικό σου αριστούργημα και τα ξαναλέμε (το ότι είναι euro4 δε σημαίνει ότι βγάζει υδρατμούς). Δεν έχω τίποτα προσωπικό, εσύ με είπες ξερόλα χωρίς φυσικά να καταλάβεις ότι ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΑΤΑΛΥΤΗ.
Κρανιάζω για τον απλούστατο λόγο ότι δέχομαι κριτική για θέμα που τέθηκε μόνο στο μυαλό μερικών (αφαίρεση καταλύτη).
Angel χαίρομαι που συμφωνούμε. Και εγώ θεωρώ την 147 ωραία... -
Πες μου σε παρακαλώ γιατί υπάρχει ο προκαταλύτης.
Έντιτ: προφανώς όταν πρωτοβγήκε η 147 δεν ήταν τόσο αυστηρές οι διατάξεις για τους ρύπους. Αυτό δεν σημαίνει ότι τότε έβγαζε άρωμα channel no. 5.
-
-
@Krusenstern.
Σοβαρά; Μετά μην έρχεσαι σε άλλα forum να πουλήσεις υφάκι ότι δεν τρέχει τίποτα με το forum. Στο forum της 147 μιλάμε τόση ώρα για καταλύτες, καυσαέρια, μπρίκια, καρκίνους και λοιπά... αφού το βρίσκεις απόλυτα φυσιολογικό τότε εντάξει. Ένα σχόλιο που ήθελα να κάνω για τον Παναθηναϊκό να το γράψω στο forum της Opel. ΟΚ;
drdino ο προκαταλύτης στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει για να χάνουν τον καιρό τους ένα μάτσο μαντράχαλοι μπροστά στον υπολογιστή προσπαθώντας να τετραγωνίσουν τον κύκλο. Και εγώ όταν ακούω κάτι περιπτώσεις βγάζω-καταλύτη-για να φτάσω το Saxo 150 άλογα τρελαίνομαι αλλά προφανώς δεν θέλετε να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάω.
Προφανώς και οι πρώτες 147 ήταν κομματάκι πιο ρυπογόνες αλλά ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΞΕΡΝΑΓΑΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.Δεν κατάλαβα τι σκεφτόσουν ή τι κατάλαβες όταν το έγραψες αυτό.
Αν όλοι μαζί ξέρετε περισσότερα από 4 (ΤΕΣΣΕΡΙΣ) μηχανικούς της Alfa και μη που ρώτησα για την αφαίρεση προκαταλυτών τότε χάνεστε εδώ παληκάρια μου.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι αυτή η κρίση οικολογίας βγήκε σε μια αφαίρεση 2 ψωρο-προ-καταλυτών. Σε τόσα post που διαβάζουμε διάφορα για ελεύθερα τελικά στα πλαίσια βελτιώσεων κλπ δεν είδα κανένα σχόλιο.Εκτός αν ο 'Ποπάυ' ή ο κάθε εξατμισάς Γκρισίνο περνάει euro5...
ΥΓ: Θέλω πάρα πολύ να διαβάσω τι άλλο ευφυολόγημα θα βρείτε να απαντήσετε σε ένα θέμα που δεν υπάρχει (αφαίρεση καταλύτη γιατί όσα λέτε εκεί κολάνε) αλλά έχουμε και δουλειές οπότε καληνύχτα σύντροφοι -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
EDDIE_147
Γιατί εμένα οι καταναλώσεις μου είναι πολύ παραπάνω
Η δικιά μου μέσα στην πόλη με ήρεμο πόδι και όχι κόφτες, έχει πάνω από 11 lt/100χλμ.
Όσο για εθνική αν πηγαίνεις με 100-120 έχει χαμηλή κατανάλωση αλλά αν πάς με 160-180 περνάει τα 12αρια...Το αυτοκίνητο μου παρουσιάζει ένα στιγμιαίο 'κόμπιασμα' στις 6200 στροφές. Το έχει παρουσιάσει σε κάποιον άλλον?
Προσωπικά πιστεύω 100% το δόγμα ότι 'καίς ό,τι πατάς'.
Μέσα στην πόλη η κατανάλωση είναι σκότωμα γιατί το αμάξι δεν έχει ροπή χαμηλά ενώ αν δεν έχεις βγάλει προκαταλύτες είναι ακόμα χειρότερα. Βάλε μια στιγμιαία κατανάλωση όταν είσαι 1η 2α και πρόσεξε μην πάθεις κανένα εγκεφαλικό...
Εντελώς ενημερωτικά σου λέω ότι το καλοκαίρι έκανα Καλαμάτα-Αθήνα 2,5 ώρες με σχετική κινησούλα οπότε καταλαβαίνεις ότι το έλιωσα στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Μετά από αυτή τη διαδρομή η μέση μου κατανάλωση ήταν στο 11,3. Μόνο όταν ήταν καινούριο και άστρωτο είχα δει την κατανάλωση στο 11,8.
Αυτό για τα άλογα που λες έχω δει δυναμομετρήσεις ανάμεσα σε euro 1 και euro 3 και στη δεύτερη περίπτωση έβγαζαν κάτι παραπάνω...
Φίλε dimmer σύγκρινε καταναλώσεις από συγκρητικά τεστ περιοδικών για άλλα μοντέλα στην κατηγορία και φυσικά εξέτασε και το κόστος των άλλων...
Και για να σας κάνω να ζηλέψετε: σε 4.000 χλμ έκαψε ΜΙΣΟ λίτρο λάδι!
Ο μηχανικός μου μου είπε να μην το πω ούτε του παπά...Ίσως για τις καταναλώσεις να φταίει ότι το αυτοκίνητο είναι ακόμα άστρωτο (5 μηνών 9500 χλμ).
Για το λάδι που αναφέρθηκε στα 9500 χλμ η ένδειξη στο δείκτη δεν έχει πέσει καθόλου
Δεν μου είπες όμως αν σου έχει παρουσιάσει αυτό το στιγμιαίο κόμπιασμα στις 6200?
-
Ερώτησις: το οποιοδήποτε καυσαέριο δεν είναι καρκινογόνο για τον άνθρωπο;
Ή η ένσταση βρίσκεται στο ποσοτικό 'ξερνάω' και δεν είναι πχ 'μοσχοβολάω'?
-
Καταρχήν το ελεύθερο τελικό δεν έχει καμιά σχέση με καταλύτες κτλ. Αλλά αυτό το ξέρεις.
Καταδεύτερον, αν δεν έχεις επιχειρήματα, μην βρίζεις. Εγώ σε είπα μαντράχαλο;
Εσύ και οι 4 μηχανικοί σου ξέρουν καλύτερα από εμένα, τον lkar, την alfa; Ουάου, να πάτε να σας προσλάβουν.
Για τελευταία φορά, μπας και καταλάβεις: ο προκαταλύτης υπάρχει για να φιλτράρει τα καυσαέρια όταν οι κύριοι καταλύτες είναι κρύοι. Όταν δεν έχεις καταλύτες, μέχρι να ζεσταθούν είσαι ρυπογόνος.-
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
@Krusenstern.
Σοβαρά; Μετά μην έρχεσαι σε άλλα forum να πουλήσεις υφάκι ότι δεν τρέχει τίποτα με το forum.Μιλάτε για προκαταλύτη σε 147. Ξεκόλλα, κάνε κουβέντα και άσε το moderating στην ησυχία του.
Το ποιος 'πουλάει μούρη' είναι προφανές. Όσο για το 'έρχεσαι σε άλλο φόρουμ', αυτό να το πεις σε κάποιον που ΔΕΝ είναι ιδρυτικός αναγνώστης στο φόρουμ στο οποίο αναφέρεσαι.
Άρα, ό,τι πεις ένα παραπάνω + καθρεφτάκι + ΥΠΕΡΑΤΟΥ (νια νια νια νια νια)
Οφτόπικ περί moderating, τέλος.-
-
Τσικλικ krus είναι;
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
EDDIE_147
Γιατί εμένα οι καταναλώσεις μου είναι πολύ παραπάνω
Η δικιά μου μέσα στην πόλη με ήρεμο πόδι και όχι κόφτες, έχει πάνω από 11 lt/100χλμ.
Όσο για εθνική αν πηγαίνεις με 100-120 έχει χαμηλή κατανάλωση αλλά αν πάς με 160-180 περνάει τα 12αρια...Το αυτοκίνητο μου παρουσιάζει ένα στιγμιαίο 'κόμπιασμα' στις 6200 στροφές. Το έχει παρουσιάσει σε κάποιον άλλον?
Προσωπικά πιστεύω 100% το δόγμα ότι 'καίς ό,τι πατάς'.
Μέσα στην πόλη η κατανάλωση είναι σκότωμα γιατί το αμάξι δεν έχει ροπή χαμηλά ενώ αν δεν έχεις βγάλει προκαταλύτες είναι ακόμα χειρότερα. Βάλε μια στιγμιαία κατανάλωση όταν είσαι 1η 2α και πρόσεξε μην πάθεις κανένα εγκεφαλικό...
Εντελώς ενημερωτικά σου λέω ότι το καλοκαίρι έκανα Καλαμάτα-Αθήνα 2,5 ώρες με σχετική κινησούλα οπότε καταλαβαίνεις ότι το έλιωσα στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Μετά από αυτή τη διαδρομή η μέση μου κατανάλωση ήταν στο 11,3. Μόνο όταν ήταν καινούριο και άστρωτο είχα δει την κατανάλωση στο 11,8.
Αυτό για τα άλογα που λες έχω δει δυναμομετρήσεις ανάμεσα σε euro 1 και euro 3 και στη δεύτερη περίπτωση έβγαζαν κάτι παραπάνω...
Φίλε dimmer σύγκρινε καταναλώσεις από συγκρητικά τεστ περιοδικών για άλλα μοντέλα στην κατηγορία και φυσικά εξέτασε και το κόστος των άλλων...
Και για να σας κάνω να ζηλέψετε: σε 4.000 χλμ έκαψε ΜΙΣΟ λίτρο λάδι!
Ο μηχανικός μου μου είπε να μην το πω ούτε του παπά...Ίσως για τις καταναλώσεις να φταίει ότι το αυτοκίνητο είναι ακόμα άστρωτο (5 μηνών 9500 χλμ).
Για το λάδι που αναφέρθηκε στα 9500 χλμ η ένδειξη στο δείκτη δεν έχει πέσει καθόλου
Δεν μου είπες όμως αν σου έχει παρουσιάσει αυτό το στιγμιαίο κόμπιασμα στις 6200?
Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Αλλά για να μου λες 9500 χλμ μήπως θέλει να ανοίξει ακόμα. Συνήθως η απόσταση 6-7.000 σ.α.λ καλύπτεται πολύ γρήγορα μέχρι και με 3 στο κιβώτιο οπότε κανένα κόμπιασμα.
Krusenstern είπα καληνύχτα αλλά μετά από το σχόλιο σου δεν νομίζω να με πιάσει ύπνος...
drdino προσωπικά δεν με απασχολεί τι κάνει ο προκαταλύτης ή το τελικό. Αυτό το αφήνω στα τζιμάνια του forum να το κάνουν διάλεξη.
Αν θεωρείς το μαντράχαλος βρισιά τότε όντως λυπάμαι.Ωραίες οι ζάντες ρε Biscione αλλά όχι για το Ελλάντα ρε γμτ............
-
Α, συγνώμη, για κοπλιμέντο το είπες το μαντράχαλος, ε;
Αυτό λέω και εγώ λοιπόν, δεν σε ενδιαφέρει καθόλου. Εγώ λυπάμαι για εσένα και την άγνοιά σου που την έκανες και σημαία.
Κάθεσαι τόσην ώρα και μας λες μπούρδες για το τι κάνει και τι δεν κάνει, και μόλις δυσκολευτείς, δεν σεενδιαφέρει και στα @@@@ σου.Λυπάμαι.
Έντιτ: όντως πολύ ωραίες ζάντες...αλλά θεωρώ ότι στην 147 πάνε πολύ περισσότερο οι ακτινωτές...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έντιτ: όντως πολύ ωραίες ζάντες...αλλά θεωρώ ότι στην 147 πάνε πολύ περισσότερο οι ακτινωτές...Tης TI ε? Θα συμωνήσω μαζί σου..
-
Ναι...
-
Ωχούυυυυυυυ θέμα που βρήκαμε βραδυάτικα.
Είπα μαντράχαλος και όχι γομάρι αν εκεί κάπου μπερδεύεσαι.
Εγώ φίλε μου ούτε σημαία έκανα ούτε τίποτα. Κάτι τυχαίο ανέφερα και αντί να μου πει κάποιος ότι 'ξέρεις κάτι μεγάλε αυτό θα σε κάνει πιο ρυπογόνο' αρχίσατε και αναλύατε την θεωρία της αποβλάκωσης. Καρκίνοι, καρκινογενέσεις και η θεωρία του χάους από 2 προκαταλύτες.
Θα είμαι πιο ρυπογόνος; Και να είμαι θα είμαι ελάχιστα. Τόσοι ταρίφες κυκλοφορούν και βγάζουν ολόκληρη χαλυβουργική από πίσω οπότε... Θα μου πεις έλλειψη ευαισθησίας; Θα σε ρωτήσω τι αμάξι έχεις. Και εσύ μπορεί όχι αλλά οι περισσότεροι από τους σωτήρες του περιβάλλοντος που μου την είπαν πάω στοίχημα ότι έχουν πολύ πιο ρυπογόνο αμάξι από μένα. Οπότε τζάμπα το ζαλίζουμε το θέμα.
Φαντάσου να είσαι σε μια παρέα, να καπνίζεις και να έρθει κάποιος να σου αρπάξει το τσιγάρο από το στόμα και να σου κάνει ολόκληρη διάλεξη περί παθητικού καπνίσματος, καρκίνου κλπ Έχει 100% δίκιο και μη μου πεις όχι.
Από την άλλη όμως, τον θεωρείς ΤΡΟΜΠΑ ναί ή όχι; Αλλά βέβαια εκεί τον έχεις μπροστά σου, οπότε το να πουλήσει υφάκι είναι δύσκολο. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ναι...Κλαψ..... αυτές έχω. Όσο χαίρομαι που τις βλέπω άλλο τόσο κλαίω όταν κυκλοφορώ σε κλασσικό ελληνικό δρόμο.
-
Είμαστε μαντράχαλοι λοιπόν, και εσύ και εγώ και όλοι, οκ.
Η ένσταση μου είναι ότι θεωρείς ότι δεν ρυπαίνεις παραπάνω από όσο αν φορούσες τους προκαταλύτες σου.
Άσε τους ταρίφες. Όλοι να βάλουμε το λιθαράκι μας πρέπει.
Το αμάξι μου το βλέπεις στο άβατάρ μου.
-
Όπως διάβασες είπα ότι σαφώς θα είμαι πιο ρυπογόνος (όσο και ένα αντίστοιχο μοντέλο που έβγαινε από το εργοστάσιο χωρίς προκαταλύτες) αλλά μιλάμε για μικρή διαφορά.
Σε καμμία περίπτωση δεν είχε βάση όλος αυτός ο ξεσηκωμός του Γένους.
Πιστεύω ότι από το παράδειγμα που έδωσα με το κάπνισμα να κατάλαβες γιατί τσαντίστηκα λιγάκι.
Πάντως off topic ήταν το μεγαλύτερο μέρος του θέματος γιατί πολύ απλά δεν μιλούσαμε για την 147 πουθενά. Δικό μου λάθος αυτό που είπα για τους εξατμισάδες. Δεν εννοούσα απαραίτητα τελικά αλλά κάτι περιποιημένες εξατμισοκαταστάσεις όπου δεν νομίζω να μιλάμε για euro έστω και -1. Το ότι υπάρχει κόσμος που έχει εφεδρικό καταλύτη και τελικό για να βγάζει κάρτα το έχετε υπόψη σας φαντάζομαι.
Alfa 147 forum