-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Στην 159 θα μπει αυτός ο ντήζελ?
147/Gt/159 (οκτώβρη-νοέμβριο)
1.9JTDm 175hp/360nm 92hp/lt & 190nm/lt
Ο 1.9 έχει μονή υπερτροφοδότηση και το εντυπωσιακό είναι ότι έχει μεγαλύτερη ειδική ισχύ από τον 3.0lt TwinTurbo της Bmw (91hp/lt) και τον 2.0 DCi της Renault (88hp/lt ) διατηρώντας την κατανάλωση του 1.9JTDm 150hp που αντικαθιστά (6,1lt/100km)
Aναμένονται οι....
2.4JTDm step2 220/225hp άνοιξη του 2007
3.0JTDm step1 φθινόπωρο του 2007 -
Κι από ροπούλα θα χτυπάει στο κεφαλι ε;Η Φιατ θα τον χρησιμοποιήσει σε GP ή Bravo;
-
sakiss εγραψε
1.9JTDm 175hp/360nm 92hp/lt & 190nm/lt
Ο 1.9 έχει μονή υπερτροφοδότηση και το εντυπωσιακό είναι ότι έχει μεγαλύτερη ειδική ισχύ από τον 3.0lt TwinTurbo της Bmw (91hp/lt) και τον 2.0 DCi της Renault (88hp/lt )Επειδη γραφονται ανακριβειες για κινητηρες της ΒΜW ,για αλλη μια φορα,θα ηθελα να σε διορθωσω sakiss...
Ο τριλιτρος diesel της BMW αποδιδει πλεον** 286** ιππους και εχει** 95,33 hp/lt** .Και **580ΝΜ **ροπης δηλαδη 192 nm/lt.Αυτα προς αποκατασταση της αληθειας.Οριστε και το λινκ
http://www.worldcarfans.com/news.cfm/ne ... ountry/gcf -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Επειδη γραφονται ανακριβειες για κινητηρες της ΒΜW ,για αλλη μια φορα,θα ηθελα να σε διορθωσω sakiss...Ο τριλιτρος diesel της BMW αποδιδει πλεον** 286** ιππους και εχει** 95,33 hp/lt** .Και **580ΝΜ **ροπης δηλαδη 192 nm/lt.Αυτα προς αποκατασταση της αληθειας.Οριστε και το λινκ
http://www.worldcarfans.com/news.cfm/ne ... ountry/gcfΔεν έγραψα καμία ανακρίβεια καθώς ο κινητήρας στον οποίο αναφέρθηκα συνεχίζει να διατίθεται στην αγορά και συγκεκριμένα στην 535d.Τα στοιχεία είναι όπως τα μετέφερα.Προφανώς δεν κατάλαβες οτί αυτό που ήθελα να δείξω είναι ότι ο δίλιτρος diesel της Fiat auto με μονή υπερτροφοδότηση καταφέρνει και έχει μεγαλύτερη ειδική ισχύ από έναν 3λιτρο με διπλή υπερτροφοδότηση και επέλεξα αυτόν της σειράς 5....δεν είχα σκοπό να κάνω απόλυτες συγκρίσεις.Ο κινητήρας που αναφέρεις είναι το step 2 του 3λιτρου της Bmw και θα είναι αρχικά διαθέσιμος στην σειρά 3 τον ερχόμενο σεπτέμβριο.Ο 1.9JTDm της Fiat auto θα έχει στο step 2 (2007) διπλή υπερτροφοδότηση,200hp-105hp/lt και θα είναι ο πρώτος diesel που θα σπάσει το φράγμα των 100hp/lt!
Οσο αναφορά την 159.
-Ο 1.9JTDm 175hp θα τοποθετηθεί-->φθινόπωρο 06
-H 159 FL2008 θα αποκτήσει τη νέα έκδοση με μονή υπερτροφοδότηση 2.0JTDm 185/190hp
-Eπίσης το 2008 ο 2.4JTDm θα αντικατασταθεί από τον 2.5JTDm 230-240hp ενώ αρχές του 2007 θα παρουσιαστεί το step 2 του 2.4JTDm με 220hp/425Nm -
XA XA XA ο κολλητος μου φανατικος ιταλοφιλος κολλημενος με τις Αλφα και τις φερραρι ψαχνει απεγνωσμενα να πουλησει το τερας αξιοπιστιας το οποιο εσωσε την αλφα απο την αφανεια, την 147 του γιατι βδομαδα με τη βδομαδα αποσυναρμολογειται. βεβαια στο συνεργειο δεν ειναι μονη της....
Ηθελε Μπρερα αλλα μαλλον για μπεμπα θα παειΑσχετο το ποστ μου. Απλα μην τρελενεστε γιατι ολα αυτα ειναι μια ιδεα.. στην πραξη ειναι αστα να πανε
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Επειδη γραφονται ανακριβειες για κινητηρες της ΒΜW ,για αλλη μια φορα,θα ηθελα να σε διορθωσω sakiss...
Ο τριλιτρος diesel της BMW αποδιδει πλεον** 286** ιππους και εχει** 95,33 hp/lt** .Και **580ΝΜ **ροπης δηλαδη 192 nm/lt.Αυτα προς αποκατασταση της αληθειας.Οριστε και το λινκ
http://www.worldcarfans.com/news.cfm/ne ... ountry/gcfΔεν έγραψα καμία ανακρίβεια καθώς ο κινητήρας στον οποίο αναφέρθηκα συνεχίζει να διατίθεται στην αγορά και συγκεκριμένα στην 535d.Τα στοιχεία είναι όπως τα μετέφερα.Προφανώς δεν κατάλαβες οτί αυτό που ήθελα να δείξω είναι ότι ο δίλιτρος diesel της Fiat auto με μονή υπερτροφοδότηση καταφέρνει και έχει μεγαλύτερη ειδική ισχύ από έναν 3λιτρο με διπλή υπερτροφοδότηση και επέλεξα αυτόν της σειράς 5....δεν είχα σκοπό να κάνω απόλυτες συγκρίσεις.Ο κινητήρας που αναφέρεις είναι το step 2 του 3λιτρου της Bmw και θα είναι αρχικά διαθέσιμος στην σειρά 3 τον ερχόμενο σεπτέμβριο.Ο 1.9JTDm της Fiat auto θα έχει στο step 2 (2007) διπλή υπερτροφοδότηση,200hp-105hp/lt και θα είναι ο πρώτος diesel που θα σπάσει το φράγμα των 100hp/lt!
Mηπως διαλεξες απλως οτι σε βολευει?Δηλαδη τον πιο αδυναμο απο τους δυο τριλιτρους και οχι τον πιο ισχυρο?Εσυ ο ιδιος γραφεις οτι ο 1,9 της αλφα με τους 175 ιππους θα χρησιμοποιηθει τον Oκτωβρη:
sakiss εγραψε:
Ο νέος Diesel (οκτώβρη)
1.9ΜJET 175hpΑν διαβασεις το αρθρο που εδωσα παραπανω ο νεος τριλιτρος θα ειναι διαθεσιμος στην Αγγλια το σεπτεμβριο ,αλλα στη γερμανια ειναι ηδη διαθεσιμος,στην X3.(http://www.bmw.de).Αρα εσυ αναφερεσαι σε κινητηρα που δε διατιθεται ακομα και οχι εγω...
Επισης παραπανω γραφεις οτι το step2 του diesel της αλφα ειναι αυτο που θα μπει τον Οκτωβρη και οχι αυτο του 2007.:
sakiss εγραψε:
Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάστηκε στο Balocco η 147my2006.Σύμφωνα με γερμανό dealer οι εκδόσεις Blackline/Ti αποτελούν παρελθόν και ίσως δούμε τον 1.8MPI/1.9JTDm 175hp step 2.
Aρα και οι δυο μιλαμε για παρομοια σταδια εξελιξης.Αν και δε βλεπω αυτο να εχει και μεγαλη σημασια ,απλα το γραφω γιατι το ανεφερες.
Οσο για το φραγμα των 100 ιππων ανα λιτρο απομενει να το δουμε.Το 2007 ειναι μακρυα ακομα και η BMW απεχει μονο 14 ιππους για να το σπασει.
Επισης εδω θα ηθελα να σημειωσω οτι ο κυριος λογος υπαρξης των δυο τουρμπο δεν ειναι η απολυτη δυναμη αλλα η πιο ομαλη αποδοση σε ολη την κλιμακα των στροφων και η μεγαλυτερη αποδοση ροπης απο τις χαμηλες στροφες κατι που βοηθα και στην οικονομια καυσιμου.Ας μην ξεχναμε και το κυριοτερο προτερημα των diesel.Ετσι που παμε σε λιγο θα ξεχασουμε την οικονομια και θα φτιαχνουμε diesel με 150 ιππους στο λιτρο και καταναλωση 20 λιτρα στα 100χμ. -
έχει ήδη σπάσει σε Vectra 1.9/212 το φράγμα των 100 ίππων/λίτρο
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
έχει ήδη σπάσει σε Vectra 1.9/212 το φράγμα των 100 ίππων/λίτροΜου φαινεται οτι εκεινο το βεκτρα ηταν ειδικη εκδοση και δεν παραγοταν κανονικα οποτε ..??o ..δε μπορουμε να τα συγκρινουμε....
Χωρις πλακα τωρα ,ikar μου φαινετε οτι αυτο δε παραγεται κανονικα. -
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
XA XA XA ο κολλητος μου φανατικος ιταλοφιλος κολλημενος με τις Αλφα και τις φερραρι ψαχνει απεγνωσμενα να πουλησει το τερας αξιοπιστιας το οποιο εσωσε την αλφα απο την αφανεια, την 147 του γιατι βδομαδα με τη βδομαδα αποσυναρμολογειται.Άστα να πάνε. Εμένα μετά από 5 χρόνια μόνο το τιμόνι με το πάτωμα και τις 4 ρόδες έμεινε. Όλα τα άλλα αποσυναρμολογήθηκαν και ευτυχώς που συνήθως με ακολουθούνε γνωστοί οπότε σταμάτανε και μαζεύουν τα ανταλλακτικά και μου τα επιστρέφουνε.
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
XA XA XA ο κολλητος μου φανατικος ιταλοφιλος κολλημενος με τις Αλφα και τις φερραρι ψαχνει απεγνωσμενα να πουλησει το τερας αξιοπιστιας το οποιο εσωσε την αλφα απο την αφανεια, την 147 του γιατι βδομαδα με τη βδομαδα αποσυναρμολογειται.
Άστα να πάνε. Εμένα μετά από 5 χρόνια μόνο το τιμόνι με το πάτωμα και τις 4 ρόδες έμεινε. Όλα τα άλλα αποσυναρμολογήθηκαν και ευτυχώς που συνήθως με ακολουθούνε γνωστοί οπότε σταμάτανε και μαζεύουν τα ανταλλακτικά και μου τα επιστρέφουνε.
Σε νιωθω φιλε, καθε φορα που πηγαινα στο συνεργειο ολο τετοιες αγανακτισμενες εκφρασεις ακουγα οποτε την καλυτερη κανεις που το ριχνεις στην πλακα... στο συνεργειο του ειπαν οτι εχει διαλυθει το κιβωτιο και εχει παρασυρει οτι μπορει κανεις να φανταστει μεσα στον κινητηρα. Εννοειται οτι υπαρχει εγγυηση και οτι ολα καλυπτονται απο την αλφα αλλιως το κοστος θα ηταν απαγορευτικο. Το θεμα ειναι οτι ειναι ηδη 2 εβδομαδες χωρις αμαξι και θα τραβηξει τουλαχιστον αλλες 2 απο οτι φαινεται. Μαλλον θα παει για μεταχειρισμενη Ζ3 ΧΑΧΑΧΑ ποιος να το λεγε.
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
XA XA XA ο κολλητος μου φανατικος ιταλοφιλος κολλημενος με τις Αλφα και τις φερραρι ψαχνει απεγνωσμενα να πουλησει το τερας αξιοπιστιας το οποιο εσωσε την αλφα απο την αφανεια, την 147 του γιατι βδομαδα με τη βδομαδα αποσυναρμολογειται. βεβαια στο συνεργειο δεν ειναι μονη της....
Ηθελε Μπρερα αλλα μαλλον για μπεμπα θα παειΑσχετο το ποστ μου. Απλα μην τρελενεστε γιατι ολα αυτα ειναι μια ιδεα.. στην πραξη ειναι αστα να πανε
Και γω αλλαξα κομπρεσορα στα 90000χλμ και στο ατυχημα που ειχα δεν ανοιξε κανενας αεροσακος στο τερας της αξιοπιστιας mercedes.
Ασχετο το ποστ μου .Ολα ειναι μια ιδεα.Στην πραξη αστα να πανε
Τωρα εχω την 166 V6 turbo ιδιας χρονολογιας και ουτε λαμπακι δεν εχει χαλασει....αστα....αστα.... -
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Σε νιωθω φιλε, καθε φορα που πηγαινα στο συνεργειο ολο τετοιες αγανακτισμενες εκφρασεις ακουγα οποτε την καλυτερη κανεις που το ριχνεις στην πλακα... στο συνεργειο του ειπαν οτι εχει διαλυθει το κιβωτιο και εχει παρασυρει οτι μπορει κανεις να φανταστει μεσα στον κινητηρα. Εννοειται οτι υπαρχει εγγυηση και οτι ολα καλυπτονται απο την αλφα αλλιως το κοστος θα ηταν απαγορευτικο. Το θεμα ειναι οτι ειναι ηδη 2 εβδομαδες χωρις αμαξι και θα τραβηξει τουλαχιστον αλλες 2 απο οτι φαινεται. Μαλλον θα παει για μεταχειρισμενη Ζ3 ΧΑΧΑΧΑ ποιος να το λεγε.Φίλε αν με ένιωθες θα οδηγούσες κι εσύ Alfa! Πάντως δικαιούται αυτοκίνητο αντικατάστασης το οποίο μπορεί να ξεσκίσει. Όσο για τη Ζ3, θα ρωτήσω το φίλο μου που μπαίνει αυτή την εβδομάδα να αλλάξει το μηχανισμό της κουκούλας το κοστολόγιο για να έχει μια ιδέα και ο δικός σου για τα γερμανικά που ποτέ δεν χαλάνε.
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Σε νιωθω φιλε, καθε φορα που πηγαινα στο συνεργειο ολο τετοιες αγανακτισμενες εκφρασεις ακουγα οποτε την καλυτερη κανεις που το ριχνεις στην πλακα... στο συνεργειο του ειπαν οτι εχει διαλυθει το κιβωτιο και εχει παρασυρει οτι μπορει κανεις να φανταστει μεσα στον κινητηρα. Εννοειται οτι υπαρχει εγγυηση και οτι ολα καλυπτονται απο την αλφα αλλιως το κοστος θα ηταν απαγορευτικο. Το θεμα ειναι οτι ειναι ηδη 2 εβδομαδες χωρις αμαξι και θα τραβηξει τουλαχιστον αλλες 2 απο οτι φαινεται. Μαλλον θα παει για μεταχειρισμενη Ζ3 ΧΑΧΑΧΑ ποιος να το λεγε.
Φίλε αν με ένιωθες θα οδηγούσες κι εσύ Alfa! Πάντως δικαιούται αυτοκίνητο αντικατάστασης το οποίο μπορεί να ξεσκίσει. Όσο για τη Ζ3, θα ρωτήσω το φίλο μου που μπαίνει αυτή την εβδομάδα να αλλάξει το μηχανισμό της κουκούλας το κοστολόγιο για να έχει μια ιδέα και ο δικός σου για τα γερμανικά που ποτέ δεν χαλάνε.
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΛΦΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ?????? δεν υπαρχει αυτοκινητο αντικαταστασης φιλε γιατι ολα ειναι δωσμενα. Το παιδι ειναι στην Πατρα.
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΛΦΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ?????? δεν υπαρχει αυτοκινητο αντικαταστασης φιλε γιατι ολα ειναι δωσμενα. Το παιδι ειναι στην Πατρα.Έχω καταλάβει ότι έχεις alfa, όχι ότι την οδηγείς κιόλας! Το αυτοκίνητο αντικατάστασης του after sales στα πλαίσια της εγγύησης είναι από εταιρεία ενοικιάσεων και όχι από τα αυτοκίνητα εξυπηρέτησης πελατών της εκάστοτε αντιπροσωπείας. Στην Πάτρα έμενε για καμιά 7ετία και ο δικός μου φίλος με τη Ζ3. Ρε μήπως έχουν κόλημα εκεί κάτω με τα γερμανικά γκάμπριο;
-
ας το τσεκάρει 2 φορές για την περίπτωση της Ζ3. Ένα πανέμορφο αυτοκίνητο , που τρίζει χειρότερα και από φιατ μπαράβα, και είναι κάθε τρεις και λίγο σε συνεργεία για μηχανολογικά προβλήματα.
2 φίλοι την είχανε . Ο ένας την πούλησε και πήρε Ζ4 (για καλύτερα ) και από ότι λέει έχει πάει τρεις φορές για επαναπρογραμματισμό στον εγκέφαλοι γιατί όλο βγάζει βλάβη κινητήρα... και ο άλλος προσπαθεί να την πουλήσει κάπου στα 12500 ευρώ...
Ας πάρει ένα μιατάκι...
Προσώπικά κοιτούσα για μπέμα 3άρα ντιζελ και από όσα διάβασα γα προβλήματα σε κινητήρα και ηλεκτρονικά... αποφάσισα....
¨ΟΛΑ (ΣΧΕΔΟΝ) ΤΑ ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΑ Ή ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
Τα πολλά ηλεκτρονικά... όλο και κάτι βγάζουν... -
Όντως η Ζ3 θεωρείται η ντροπή της BMW, απαράδεκτη οσον αφορά αξιοπιστία/ποιότητα (made in the USA, γαρ).
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΛΦΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ?????? δεν υπαρχει αυτοκινητο αντικαταστασης φιλε γιατι ολα ειναι δωσμενα. Το παιδι ειναι στην Πατρα.
E πούλα το ρε μεγάλε και παρε κανα gkolf η τπτ άλλο να βρείς την υγειά σου...ντεεε...
-
Ο χρήστης vagmag έγραψε:
ας το τσεκάρει 2 φορές για την περίπτωση της Ζ3. Ένα πανέμορφο αυτοκίνητο , που τρίζει χειρότερα και από φιατ μπαράβα, και είναι κάθε τρεις και λίγο σε συνεργεία για μηχανολογικά προβλήματα.
2 φίλοι την είχανε . Ο ένας την πούλησε και πήρε Ζ4 (για καλύτερα ) και από ότι λέει έχει πάει τρεις φορές για επαναπρογραμματισμό στον εγκέφαλοι γιατί όλο βγάζει βλάβη κινητήρα... και ο άλλος προσπαθεί να την πουλήσει κάπου στα 12500 ευρώ...Kαι σκέφτομαι για Ζ4...ελπίζω το πρόβλημα να είναι μεμονωμενο.
-
Ο χρήστης 147TI έγραψε:
E πούλα το ρε μεγάλε και παρε κανα gkolf η τπτ άλλο να βρείς την υγειά σου...ντεεε...
Μπα εχει φραγκα, θελει να ανεβει επιπεδο. Εγω του κανω εντριβη για καινουριο ΤΤ....
Διαβασε και τα προηγουμενα ποστς πριν απαντησεις και μην πεταγεσαι σαν αεριο
Τελικα ολοι οι aLFISTI ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΕΡΝΟΥΝ ΑΛΦΑ
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Τελικα ολοι οι aLFISTI ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΕΡΝΟΥΝ ΑΛΦΑΘα σου λεγα να πας μια βόλτα από το alfisti.gr να δεις κατά πόσο οι alfisti ξαναπαίρνουν alfa, αλλά επειδή θα δεις ότι έχεις άδικο και μπορεί να πληγωθείς ας το αφήσουμε καλύτερα.
Αλήθεια ο φίλος σου πήρε τελικά αυτοκίνητο αντικατάστασης ή βαρέθηκε να πάει; Περιμένω φωτογραφίες από την διετίας ατρακάριστη ιταλίδα του που αγόρασε 27.000Ε. Είπαμε να το βοηθήσουμε το παιδί να την ξεφορτωθεί. 12 χιλιάρικα είπες έτσι; Μη νομίσουνε οι υπόλοιποι που διαβάζουν το τόπικ ότι εγώ ή εσύ είμαστε παπατζήδες.
Alfa 147 forum