-
και γ@μω τους κινητηρες μονο μου καιει ,χαλαει ο μεταβλητος καθε 3 χρονια ,εβγαζε 120 αλογα οταν ηταν euro1 αλλα τωρα euro 4 μερικα εχουν πεθανει και το καλυτερο απο ολα ειναι οτι ειναι οτι πιο καινουργιο σε τεχνολογια μολις 15 χρονων και τωρα η alfa δεν το βαζει στα νεα μοντελα . Η 147 που ειναι η τελευταια σταματαει σε κανενα 2 χρονια .
συγνωμη αλλα καπου επρεπε να τα πω και εγω μολις εσταξα 330 για μεταβλητο και ηταν μεσα στην εγγυηση .
-
γιατι πληρωσες αφου ειχες εγγυηση?
-
alfa romeo rules .
ο μεταβλητος ειναι στη εγγηυση οχι οι ιμαντες που πρεπει να αλλαχτουν συχρονως. -
καλα, στην f/l δεν υποτιθεται οτι ειχε διορθωθει το προβλημα με τον μεταβλητο?
ή μηπως εχεις την προηγουμενη?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
καλα, στην f/l δεν υποτιθεται οτι ειχε διορθωθει το προβλημα με τον μεταβλητο?ή μηπως εχεις την προηγουμενη?
για να του χαλασε στα 3 χρονια (απ'οτι καταλαβα αφου εγραψε πως χαλαει ο μεταβλητος καθε 3 χρονια) την προηγουμενη εχει.
γενικα, πολυ προβλημα και αναξιοπιστια ακουω. αξιζει τοσο κοστος το στυλ?
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
EDDIE_147Γιατί εμένα οι καταναλώσεις μου είναι πολύ παραπάνω
Η δικιά μου μέσα στην πόλη με ήρεμο πόδι και όχι κόφτες, έχει πάνω από 11 lt/100χλμ.
Όσο για εθνική αν πηγαίνεις με 100-120 έχει χαμηλή κατανάλωση αλλά αν πάς με 160-180 περνάει τα 12αρια...Το αυτοκίνητο μου παρουσιάζει ένα στιγμιαίο 'κόμπιασμα' στις 6200 στροφές. Το έχει παρουσιάσει σε κάποιον άλλον?
Προσωπικά πιστεύω 100% το δόγμα ότι 'καίς ό,τι πατάς'.
Μέσα στην πόλη η κατανάλωση είναι σκότωμα γιατί το αμάξι δεν έχει ροπή χαμηλά ενώ αν δεν έχεις βγάλει προκαταλύτες είναι ακόμα χειρότερα. Βάλε μια στιγμιαία κατανάλωση όταν είσαι 1η 2α και πρόσεξε μην πάθεις κανένα εγκεφαλικό...
Εντελώς ενημερωτικά σου λέω ότι το καλοκαίρι έκανα Καλαμάτα-Αθήνα 2,5 ώρες με σχετική κινησούλα οπότε καταλαβαίνεις ότι το έλιωσα στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Μετά από αυτή τη διαδρομή η μέση μου κατανάλωση ήταν στο 11,3. Μόνο όταν ήταν καινούριο και άστρωτο είχα δει την κατανάλωση στο 11,8.
Αυτό για τα άλογα που λες έχω δει δυναμομετρήσεις ανάμεσα σε euro 1 και euro 3 και στη δεύτερη περίπτωση έβγαζαν κάτι παραπάνω...
Φίλε dimmer σύγκρινε καταναλώσεις από συγκρητικά τεστ περιοδικών για άλλα μοντέλα στην κατηγορία και φυσικά εξέτασε και το κόστος των άλλων...
Και για να σας κάνω να ζηλέψετε: σε 4.000 χλμ έκαψε ΜΙΣΟ λίτρο λάδι!
Ο μηχανικός μου μου είπε να μην το πω ούτε του παπά... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
σε 4.000 χλμ έκαψε ΜΙΣΟ λίτρο λάδι!Αυτό το λες σαν ρεκόρ των Αλφα ή γενικά;
-
καλα σε μενα που μεχρι τα 20.000 δεν εκαιγε σταγονα και αρχισα να ανησυχο
εβαλα τα κοκκινα τα σταρ και το καταβροχθησε μετα το γυρισα παλι στα μαυρα και ειρθε στα ισια του αντε στις 10.000 χλμ ο δεικτης λαδιου ειναι πανω απο την μεση -
Αυτό το λέω σαν ρεκόρ του συγκεκριμένου κινητήρα που ο κατασκευαστής θεωρητικά λέει ότι είναι δικαιολογημένο να καίει 1λίτρο κάθε 1000χλμ.
Τώρα γενικά πόσο καίει ένα 600ράκι daihatsu που δουλεύει μέχρι 3.000 σ.α.λ δεν με πολυαπασχολεί. -
Εκτός από το '600αράκι daihatsu' υπάρχουν κι άλλα μοντέλα που δεν καίνε με διπλάσια και τριπλάσια κυβικά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εκτός από το '600αράκι daihatsu' υπάρχουν κι άλλα μοντέλα που δεν καίνε με διπλάσια και τριπλάσια κυβικά.και αλογα..........
-
Ρε παιδιά μπορεί να υπάρχουν και κινητήρες που ψήνουν espresso ή να κάνουν μπουγάδα. Εγώ μιλάω για τον 1,6 TS σε σύγκριση με άλλους κινητήρες του άμεσου ανταγωνισμού του.
-
Βγάλσιμο προκαταλυτών;
-
O twinport 1,8 140 ίππων δεν καίει. Ο 1,8 140 ίππων της honda επίσης δεν (πρέπει να) καίει.
Το να κάψει λίγο δεν είναι κακό, αλλά το να χάνεται το λάδι από τη βέργα σε ανησυχεί όπως και να το κάνουμε.
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Βγάλσιμο προκαταλυτών;Κι εγώ το πρόσεξα, αλλά είπα να μην το σχολιάσω γιατί δεν ξέρω τις συνέπειες. Είναι το ίδιο με το βγάλσιμο καταλύτη;
-
Περίπου. Όταν είναι κρύος,
-
Ρε παιδιά αντί να βγάζετε προκαλύτες γιατί δεν βάζετε ενα βαρελακι BMC;
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
E τότε δεν επηρεαζει σε τίποτα, με την εννοια οτι δεν υπάρχει περίπρωση να πετάξεις λεφτα
αυτο θα το ψαξω λιγο γιατι μυριζομαι φαση το 6μηνο που λεμε να ειναι το β' εξαμηνο του 2006 και μονο και να χρειαζεται απο 1/1/2007 νεο συμβολαιο...
Όχι, το εξάμηνο τρέχει από την ημερομηνία που κάνεις το συμβόλαιο, και για τους επομένους 6 ημερολογιακούς μήνες.
Η ασφαλιστική κάλυψη αρχίζει απο την ημέρα παραλαβής απο την ιδιοκτήτη
πχ. Αγορά και συμβόλαιο σήμερα .......παραλαβή 5/1/2007πριν βγάλεις πινακίδες στιε 2/1/2007 στο όνομα σου με τον αριθμό πλαισίου ζητάς ασφαλιστική κάλυψη .
Αν το αίτημα δωθεί πριν τις 12:00 πρωί η κάλυψη είναι απο την ίδια ημέρα
Αν το αίτημα δωθεί μετά τότε η κάλυψη αρχίζει απο τη επομένη *
*Υπάρχει περίπτωση άν θελουν να σε εξυπηρετήσουν να σου δωθεί πάλι απο την ίδια -
Οι 147 και 156 μετά το 2000κάτι έβγαιναν με 2 μικρούς (προ)καταλύτες οι οποίοι βρίσκονται μετά την πολλαπλή εξαγωγής και αρκετά πριν τον καταλύτη για λόγους euro κλπ. Αποτέλεσμα αυτού είναι το αμάξι να έχει μια μπουκωμένη αίσθηση χαμηλά στο πάτημα του γκαζιού. Πέρα από αυτό, συμβαίνει αρκετά συχνά να φέυγουν κομμάτια από τους προκαταλύτες και να πηγαίνουν στον καταλύτη με αποτέλεσμα την καταστροφή του.
Για τους λόγους αυτούς πολλοί μηχανικοί συστήνουν την αφαίρεση και αντικατάσταση τους με δίχαλο με μόνη αρνητική συνέπεια ότι η κατακράτηση που έκαναν οι μικροί δεν υπάρχει πια και έτσι ο καταλύτης 'φορτώνει' πιο γρήγορα. Το κόστος είναι αρκετά μικρό (60 Ε) και αν γίνει σωστή δουλειά η μέχρι τώρα εμπειρία μιλάει για σημαντική διαφορά.
Το βαρελάκι είναι πολύ καλό αλλά και ακριβό είναι και σε ένα τελείως μαμά αμάξι παρατηρείται στέγνωμα ψηλά με αποτέλεσμα να ξεκινάς από βαρελάκι και να καταλήγεις τουλάχιστον σε πρόγραμμα κλπ... -
Πρόσεξε όμως: οι προκαταλύτες υπάρχουν ώστε να φιλτράρουν όταν οι κανονικοί καταλύτες δεν έχουν φτάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας. Άρα, χωρίς αυτούς, ποιός ξέρει τι βγάζεις μέχρι να ζεσταθούν οι κανονικοί καταλύτες.
-
Αρκεί να πηγαίνει καλύτερα, δεν μας ενδιαφέρει το κόστος
Alfa 147 forum