-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
120 χωρις δεύτερη σκέψη. Αλλωστε η διαφορά σε χρήματα ειναι μικρή....Αν ταξιδεύεις βάλτο θα το αγαπήσεις το κοντρολ.. Το είχε ο ξάδερφός μου και ταξιδεψαμε πολύ με αυτό.. Τρειλερ πίσω μας, δεξιά λωρίδα και 100κμ στο cruise, φραππεδιά στο ταμπλό και κλιμα...
Καλορίζικη..Χρώμα εσωτερικου/εξωτερικού;
μαυρο εξω, γκρι μεσα. αυτο ειχε ο εμπορος και εδειχνε αψογο.
-
[quote='popol@ros'][quote='dimmer81']ψαχνοντας για νεο αυτοκινητο σημερα περασα κι απο την αλφα ρομεο για να δω την 147 ..... αυτο ηταν !!!!! ειδα golf, focus, astra (3d-5d) και τελευταια την 147 ......
απιστευτη κομψοτητα,το εσωτερικο ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ !!! με εκανε να ξεχασω τα αλλα (ισως σκεφτομαι λιγακι και το focus λογω πληροτητας και τιμης-18000 με το κλειδι στο χερι, με esp, μεταλλικο, κτλ κτλ αλλα μεχρι τελος του μηνα η προσφορα του)
και απο τιμη μουρλια η 147... μειωση 1700
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
να βαλω cruise control τι λετε?
cruise control σε alfa ; και ειδικά στην Ελλάδα;;
εννοειται πως δεν το θελω για μεσα στην πολη !
σκεφτομαι πως θα μου χρησιμευει εστω για μια μικρη ξεκουραση του ποδιου στην εγνατια οδο και σε σε καποια ενδεχομενη καθοδο στην αθηνα.
εκτος αυτου πρεπει να βαλω κατι εξτρα για να μπει σε παραγγελια με παραδοση στους 2,5 μηνες.το σκεφτομαι για χειριστηρια, το ASR μου φαινεται μαλλον περιττο στα 105 αλογα (ισως κανω λαθος) και ετσι το cruise μου φανηκε καλυτερη επιλογη..... ακουω γνωμες !! -
Ο χρήστης tan έγραψε:
Καλη αυτή με τα 105 άλλα θα σου πρότινα να πας κατευθείαν στα 120!Καμία σχέση με την μικρή σε δύναμη-απόδοση κινητήρα και θα σε ικανοποιήσει πλήρως!Και βέβαια κορυφαία οδική συμπεριφορά για την κατηγορία της και πολύ καλες επιδόσεις.
Αντε καλορίζικη και δεν θα το μετανιώσεις καθόλου!**Biscione ** >φιλε καλοριζικο οτι και αν παρεις
θα σου λεγα την 120 να παρεις
ευχαριστω για τις ευχες, η τελικη επιλογη θα γινει σε κανα δυο το αργοτερο βδομαδες οποτε μπορει να παω και για την 120 !!
-
Ο χρήστης dimmer81 έγραψε:
120 χωρις δεύτερη σκέψη. Αλλωστε η διαφορά σε χρήματα ειναι μικρή....
Αν ταξιδεύεις βάλτο θα το αγαπήσεις το κοντρολ.. Το είχε ο ξάδερφός μου και ταξιδεψαμε πολύ με αυτό.. Τρειλερ πίσω μας, δεξιά λωρίδα και 100κμ στο cruise, φραππεδιά στο ταμπλό και κλιμα...
Καλορίζικη..Χρώμα εσωτερικου/εξωτερικού;
μαυρο εξω, γκρι μεσα. αυτο ειχε ο εμπορος και εδειχνε αψογο.
Δες το με μπεζ μεσα. Το ειχα δει και επαθα πλακα..
-
[quote='dimmer81'][quote='popol@ros'][quote='dimmer81']ψαχνοντας για νεο αυτοκινητο σημερα περασα κι απο την αλφα ρομεο για να δω την 147 ..... αυτο ηταν !!!!! ειδα golf, focus, astra (3d-5d) και τελευταια την 147 ......
απιστευτη κομψοτητα,το εσωτερικο ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ !!! με εκανε να ξεχασω τα αλλα (ισως σκεφτομαι λιγακι και το focus λογω πληροτητας και τιμης-18000 με το κλειδι στο χερι, με esp, μεταλλικο, κτλ κτλ αλλα μεχρι τελος του μηνα η προσφορα του)
-
εχει καποιος στατιστικα για καταναλωση εκτος απο τα εργοστασιακα?
-
εχει καποιος στατιστικα για καταναλωση εκτος απο τα εργοστασιακα?Δες εδώ: στοιχεία κατανάλωσης
-
μολις γυρισα απο test drive μτχ 147 120 ιππων προ facelift που ανηκε σε σχολη οδηγων... οπως ηταν φυσικο το αμαξι ηταν σκισμενο, ο λεβιες εκοβε βολτες, τριξιματα γενικα...
αυτο που παρατηρησα ηταν:α) υψηλη καταναλωση. με 100χιλ/ω και 5η εγραφε 10λ/100χιλ. με 140χιλ/ω καλυτερα να μην πω...
ο εμπορος ειπε πως η καινουργια 147 εχει χαμηλοτερη καταναλωση....β) το αμαξι ηταν απολαυστικο.γρηγορο, αμεσο, οδηγοκεντρικο.ενιωσα ανετα, δεν ενιωθα να σερνω βαρυ αμαξι.
Αν διαλεξω την 147 πηγαινω αναγκαστικα για τους 120 ιππους μιας και η μικρη αποσυρθηκε ( γιατι δεν την αγοραζατε ρεεεεεε )
εκπτωση 2000
-
Αν είναι να πάρεις 147 ταπεινή μου γνώμη είναι να μείνεις ΜΑΚΡΥΑ από την 105. Μην αφήσεις να σε μπερδέψει κανένας dealer με χαζομάρες που απλά θέλει να πουλήσει. Το 1/3 του αυτοκινήτου είναι το μοτέρ του (αν πεις ότι εμφάνιση και στήσιμο είναι τα άλλα 2/3) και αυτό των 120 αξίζει τα λευτά και τις καταναλώσεις του.
Η κατανάλωση για την δική μου 120 (με 17' και πρόσθετο βάρος από σαλόνι κλπ) σε ρεαλιστικούς ρυθμούς και όχι τσουλάω-και-με-μουτζώνει-το σύμπαν κινείται από 9 ψηλά μέχρι και 11 αναλόγως το πάτημα... Αλλά στο 11 μιλάμε για κόφτες και λιώσιμο.
Όντως η 147 είναι σχετικά παλιά ΟΜΩΣ:- Ξεχωρίζει από κάθε πρόταση στην κατηγορία. Μαζί με Α3 και 116 είναι στην κορυφή αλλά αυτά τα 2 είναι πανάκριβα για αυτά που προσφέρουν.
- Είναι το γρηγορότερο μικρομεσαίο στα 1.600 κυβικά (μην πει κανείς τη λέξη Corolla θα φάει παραπομπές στο dragster...)
- Όλα τα καινούρια (και η 149) όσο πάνε γίνονται απίστευτα βαριά και ξενέρωτα στην οδήγηση.
Κάτι αρκετά άσχημο είναι το κιβώτιο τη στιγμή που όλοι έχουν 6άρια τώρα και (για μένα) η ανάρτηση (άνεση) αν και στην FL λένε ότι είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.
Αν κάποιος πει TSI 140 εγώ σου λέω ότι (αργότερα) με 2.000 το πολύ μπορεί να φτάσεις τα 140 άλογα ατμοσφαιρικά και μετά κάνε όποια σύγκριση θέλεις.
Εγώ στη θέση σου θα σκεφτόμουνα αρκετά και το Cooper.
ΥΓ: ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕΙΣ 17ρες...
-
α) υψηλη καταναλωση. με 100χιλ/ω και 5η εγραφε 10λ/100χιλ. με 140χιλ/ω καλυτερα να μην πω...
ο εμπορος ειπε πως η καινουργια 147 εχει χαμηλοτερη καταναλωση....Δεν ισχύει αυτό το νούμερο, εκτός κι αν ήσουν σε ανηφορικό δρόμο. Με ταχύτητες 120 - 140 χλμ/ωρα με 147 105ps έχω γύρω στα 7.5 l/100km όπως θα δεις και στο παραπάνω λινκ.
Αν διαλεξω την 147 πηγαινω αναγκαστικα για τους 120 ιππους μιας και η μικρη αποσυρθηκε ( γιατι δεν την αγοραζατε ρεεεεεε )
Tί εννοείς 'αποσύρθηκε'; Στην Θεσσαλονίκη η ΕΜΙΚΟ την πουλαει κανονικά.
ΥΣ. αν το παρω τωρα η ασφαλιση που θα του γινει θα ειναι για το υπολοιπο του 2006 ή θα χρεωσουν αναγκαστικα ολοκληρο 6μηνο?
Λογικά απο τις 12 το μεσημέρι της μερας που θα το ασφαλίσεις και για τους επόμενους 6 μήνες.
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
α) υψηλη καταναλωση. με 100χιλ/ω και 5η εγραφε 10λ/100χιλ. με 140χιλ/ω καλυτερα να μην πω...
ο εμπορος ειπε πως η καινουργια 147 εχει χαμηλοτερη καταναλωση....Δεν ισχύει αυτό το νούμερο, εκτός κι αν ήσουν σε ανηφορικό δρόμο. Με ταχύτητες 120 - 140 χλμ/ωρα με 147 105ps έχω γύρω στα 7.5 l/100km όπως θα δεις και στο παραπάνω λινκ.
Tί εννοείς 'αποσύρθηκε'; Στην Θεσσαλονίκη η ΕΜΙΚΟ την πουλαει κανονικά.
ΥΣ. αν το παρω τωρα η ασφαλιση που θα του γινει θα ειναι για το υπολοιπο του 2006 ή θα χρεωσουν αναγκαστικα ολοκληρο 6μηνο?
Λογικά απο τις 12 το μεσημέρι της μερας που θα το ασφαλίσεις και για τους επόμενους 6 μήνες.
α) τα νουμερα ηταν αυτα που εγραφε το trip .ειχε μικρες κλισεις ο δρομος, αλλα φυσιολογικες, περιφερειακος αυτοκινητοδρομος ηταν, εκει γκαζωνουν ολα τα αμαξια οι αντιπροσωπιες.
β) δεν υπαρχει πια στους καινουργιους καταλογους και δεν υπαρχουν τιμες. αλλα περιοδικα δεν την αναφερουν, αλλα την αναφερουν, ο dealer ειπε οτι παπαλα, αλλα στο site της αλφα υπαρχει ακομα.. τρεχα γυρευε...
γ) αρα για να μην πληρωνω τζαμπα ασφαλιστρα περιμενω το 2007...
-
Καλά το site ειναι Ακόμα γράφει οτι πωλείται η gta
Η ασφάλεια ισχύει απο τη μερα που το παραγγέλνεις; Δεν ξερω τι παίζει με αυτά γιατι ποτέ δεν έχουμε πάρει καινούριο -
Από την ημέρα που το παραλαμβάνεις..
-
E τότε δεν επηρεαζει σε τίποτα, με την εννοια οτι δεν υπάρχει περίπρωση να πετάξεις λεφτα
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
E τότε δεν επηρεαζει σε τίποτα, με την εννοια οτι δεν υπάρχει περίπρωση να πετάξεις λεφτααυτο θα το ψαξω λιγο γιατι μυριζομαι φαση το 6μηνο που λεμε να ειναι το β' εξαμηνο του 2006 και μονο και να χρειαζεται απο 1/1/2007 νεο συμβολαιο...
-
E τότε δεν επηρεαζει σε τίποτα, με την εννοια οτι δεν υπάρχει περίπρωση να πετάξεις λεφτα
αυτο θα το ψαξω λιγο γιατι μυριζομαι φαση το 6μηνο που λεμε να ειναι το β' εξαμηνο του 2006 και μονο και να χρειαζεται απο 1/1/2007 νεο συμβολαιο...
Όχι, το εξάμηνο τρέχει από την ημερομηνία που κάνεις το συμβόλαιο, και για τους επομένους 6 ημερολογιακούς μήνες.
-
EDDIE_147
Γιατί εμένα οι καταναλώσεις μου είναι πολύ παραπάνω
Η δικιά μου μέσα στην πόλη με ήρεμο πόδι και όχι κόφτες, έχει πάνω από 11 lt/100χλμ.
Όσο για εθνική αν πηγαίνεις με 100-120 έχει χαμηλή κατανάλωση αλλά αν πάς με 160-180 περνάει τα 12αρια...Το αυτοκίνητο μου παρουσιάζει ένα στιγμιαίο 'κόμπιασμα' στις 6200 στροφές. Το έχει παρουσιάσει σε κάποιον άλλον?
-
[quote='popol@ros'][quote='dimmer81'][quote='popol@ros'][quote='dimmer81']ψαχνοντας για νεο αυτοκινητο σημερα περασα κι απο την αλφα ρομεο για να δω την 147 ..... αυτο ηταν !!!!! ειδα golf, focus, astra (3d-5d) και τελευταια την 147 ......
-
παρε αυτη που σαρεσει πιο πολυ αν θεωρης οτι καλυπτεσε με τους 105
τοτε μπορεις να την βρεις
αν βεβαια εχεις καταληξη σε αλφαπαντος πιστευω οτι και στο σερβις οι διαοφορες ειναι μικρες μεταξυ των δυο εκδοσεων
η 147 ειναι μια απο τις καλυτερες επιλογες σε ατμοσφαιρικο κινητηρα
γιαυτα τα λεφταμην καθεσε να την συγκρινης με αμαξια που εχουν υπερπληρωση αλλη φιλοσοφια αλλο κοστος σερβις ..
αυτα
Alfa 147 forum