-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Γενικά για το στρώσιμο επικρατούσε παλιά μια άποψη του στυλ: 'πάρε το αυτοκίνητο και βγάλτο στην εθνική για να το στρώσεις.'
Μα τι στρώσιμο να γίνει χωρίς ιδιαίτερα φορτία και με σταθερές στροφές/ταχύτητα?Έλα ντε!
Αυτό είναι τελείως λάθος σύμφωνα τουλάχιστον με τους κατασκευαστές. Αρχικά 'λέει' πρέπει να γίνουν μερικά χιλιόμετρα μέσα στην πόλη για να 'δεσουν' τα υλικά μεταξύ τους. Μετά από κάποια προσεκτικά χιλιόμετρα, να γίνονται σταδιακές επιταχύνσεις ώστε να αρχίσει να δουλεύει ο κινητήρας και σε υψηλές στροφές. Πολύ ώρα σε ίδιες στροφές σε καμία περίπτωση δεν βοηθά στο στρώσιμο, παρά μόνο στην ψυχολογία μας (έκανα 1000 χιλιόμετρα, άλλη μια ως τη Θεσσαλονίκη και το 'στρωσα!)Και στην άλλη όχθη είναι το italian tuning.
Είπαμε, στο επόμενο μου αυτοκίνητο!
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Και στην άλλη όχθη είναι το italian tuning.
Είπαμε, στο επόμενο μου αυτοκίνητο!
Είσαι σίγουρος ότι θα το κάνεις? Εγώ θα το λυπόμουν, κι ας μου έλεγαν ότι είναι καλύτερο για τον κινητήρα (ακούς εκεί σκίσιμο από την πρώτη μέρα... και μετά από 2 χρόνια τι θα του κάνεις δηλαδή? )
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Γενικά για το στρώσιμο επικρατούσε παλιά μια άποψη του στυλ: 'πάρε το αυτοκίνητο και βγάλτο στην εθνική για να το στρώσεις.'Μα τι στρώσιμο να γίνει χωρίς ιδιαίτερα φορτία και με σταθερές στροφές/ταχύτητα?
Και στην άλλη όχθη είναι το italian tuning.
Για την ακρίβεια η σωστή έκφραση είναι να το στρώσεις σε 'ανοιχτό' δρόμο.
Η πιο κατάλληλη επιλογή για μένα προσωπικά, είναι να το στρώσεις σε ήρεμες στροφοδιαδρομές ή επαρχιακούς δρόμους με λίγη κίνηση.
Ο λόγος που προτείνουν να γίνει το 'στρώσιμο' σε ανοιχτό δρόμο, δεν είναι άλλος από το να κουμπώσει κανείς όλες τις ταχύτητες και να καλύψει ένα μεγάλο φάσμα στροφών (προσοχή δεν αναφέρομαι σε κόφτες ή τελικιάσματα!).
Επίσης είναι θετικό και το να 'ανοίγεις' σταδιακά τον κινητήρα. Π.χ. μέχρι τα πρώτα 2.500-3.500Km όχι πάνω από 3.500στροφές. Μετά τα 3.500Km ανεβάζεις 1000στροφές ανά 1000χλμ. Έτσι γύρω στις 5.000-6.000km θα έχεις ομαλά καλύψει όλο το φάσμα στροφών και θα έχει 'ανοίξει' ο κινητήρας επίσης πιο ομαλά...
-
Λοιπόν επέστρεψα από τις διακοπές με 1700 χιλ. παραπάνω στην πλάτη της 147, όλα στην Κρήτη!! Κανένα πρόβλημα απολύτως (μόνο ένα πεζοδρόμιο που μου τσάκισε λίγο στα δεξιά την μπροστινή μάσκα).
Όλα τα χιλιόμετρα ήταν συντηριτικά, εκτός 2-3 φορές που έκανα μία γνωστή 'ειδική' στα γρήγορα και ένα σβέλτο ταξίδι Ηράκλειο-Χανιά, μόνος . ;Αλλωστε λάστιχα δεν άλλαξα ακόμη (τώρα θα το κάνω) και πρόσεχα ιδιαιτέρως!
Κατανάλωση 10,1 λιτ/100 χιλ με αρκετή πόλη και aircodition συνεχώς στο on!
Επέστρεψα με τις μπάρες από πάνω φορτωμένες μέχρι....θεού! -
Καλώς ήρθες!Ετοιμάζεσαι για τα γεννητούρια τώρα;Άντε με το καλό
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Καλώς ήρθες!Ετοιμάζεσαι για τα γεννητούρια τώρα;Άντε με το καλόΕυχαριστώ!
Μια ερωτησούλα: Όταν αγόρασα την 147 έδιναν 2 χρόνια εγγύηση, τώρα δίνουν 3. Τι ισχύει για τους προηγούμενους κατόχους? Ισχύει η εγγύηση αναδρομικά?
-
Και γω στο ίδιο καθεστώς βρίσκομαι. Νομίζω πως δεν ισχύουν για εμάς τα 3 χρόνια (χωρίς να είμαι και 100% σίγουρος).
-
Γειά σας φίλοι Αλφίστες,ελπίζω να περάσατε καλά στις διακοπές σας.Εγώ μόλις γύρισα από ταξίδι στο Monaco όπου κυριολεκτικπά τα είδα όλα (τα supercars καλέ)!Έτσι ενημέρωσα τη συλλογή μου με φωτο που μπορείτε να βρείτε ότι πρόλαβα να φωτογραφίσω (δυστυχώς δεν κατάφερα να 'εγκλωβίσω' μία McLaren και μία F40 ).
-
Καλημέρα σε όλους.
Χθές έκανα test drive σε μια alfa 156 1.8TS μοντέλο 9/1999 (με τα 144 άλογα) και 31.000 Km. Παρατήρησα ότι το κιβώτιο είναι σχετικά ασαφές και αργό στις αλλαγές ιδίως απο 1η σε 2α όπου δείχνει και να σκαλώνει στις γρήγορες αλλαγές. Είναι φυσιολογικό αυτό στο συγκεκριμένο μοντέλο? Επίσης παρατήρησα ότι όταν βάζεις το χειριστήριο του κλιματισμού στη θέση για να σου φέρει τον αέρα στο πρόσωπο από τους πάνω μόνο αεραγωγούς τον φέρνει στα πόδια. Όλες οι άλλες επιλογές δουλεύουν κανονικά. Τί μπορεί να είναι αυτό, είναι κάτι σοβαρό. Κατα τα άλλα το αυτοκινητο πολύ καλό. -
Kalispera.
Molis pira sta xeria mou mia 147 (daniki) kai 8elw na alla3w ladia kai filtro (basika etoimazomai na tin piesw arketa tin epomenes meres).
Ti ladia mporw na balw, kostos, kai pou? Poio einai to filtro gia 147 1.6 120? Pou mporw na to brw? Kostos?
Thanks.
PS o idioktitis mou eipe oti to pige sto e3ousioditimeno synergeio prin apo 2 mines kai tou alla3ane mono ladia kai oxi filtro kai tou eipane oti filtro 8a tou alla3oune mazi me ladia pali sta 20000km pou yparxei programmatismeno service...
to ama3i exei 18000km panw tora.
-
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Όταν έγραψα το μήνυμα είχα 650χλμ. Έχοντας κάνει το πήγαινε-έλα Αθήνα-Κόρινθος (μέσω Αττικής οδού εννοείταϊ: περισσότερα χιλιόμετρα σε καλύτερο δρόμο, ευκαιρία για στρώσιμο) άλλες 2 φορές από τότε και με τα λοιπά χιλόμετρα στο χωριό έχω κλείσει 1800χλμ.
Όσο για τα λάδια είχα ακούσει ότι καλύτερα η αλλαγή να γίνει στα 3000χλμ, αλλά και στα 2.000 δε νομίζω να βλάπτει. Slenia κόκκινα έχω δύο εφεδρικά, πιστεύω να κάνουν τη δουλειά! (Κyan ευχριστώ για τη συμβουλή).
Επιστροφή στην Αθήνα την Κυριακή. Έχουμε να ρίξουμε και λίγο διάβασμα μετά από ένα καταστροφικό πρώτο έτος στη σχολή (3 στα 13 μαθήματα) Μέχρι τότε να να είστε εσείς και οι κουκλάρες σας καλά!
-
Η νεα AUTODELTA 156 GTA ---328bhp!!---
http://speed.supercars.net/boardpics/2004-7-16/2517301-stiga.jpg
http://speed.supercars.net/boardpics/2004-7-16/2517301-stigb.jpg
http://www.italiaspeed.com/Όχι τόοοοσο μέγάλες φωτογραφίες ρε παιδιά! To link αρκεί[moderator]
-
Μετά από 1600 χλμ στις διακοπές επέστρεψα με το αμάξι να έχει ένα μικρό προβληματάκι. Συγκεκριμένα απέκτησα τρεις παράλληλες γρατζουνιές (Η μία κάτω από την άλλη) στη δεξιά πόρτα του αυτοκινήτου μετά από αποτυχημένο παρκάρισμα... (Εδώ βρίζετε ελεύθερα). Το θετικό έιναι ότι οι γρατζουνιές δεν έχουν βάθος, είναι απλά επίπεδες, έχει μόνο φύγει ελαφρώς το χρώμα. Προσπάθησα να τις διώξω με ειδικό κερί, μία δυο τρεις φορές δεν ήθελα να το πιέσω περισσότερο μην κάνω ζημιά στο χρώμα του αυτοκινήτου.
Κι εδώ θέλω βοήθεια: Δε θέλω να μπλέξω με αντιπροσωπεία γιατί φοβάμαι ότι θα ζητήσει πολλά. Πριν πάω σε φαναρτζή, ξέρετε αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω μόνος μου; Έχω ακούσει για μπουκαλάκια με χρώμα (Σε στυλ μπλάνκο είναι, και με το πινέλο που έχει βάφεις στο σημείο που έφυγε το χρώμα), αλλά ίσως δεν κάνω καλή δουλειά και μέινει λεκιές στο χρώμα (Ότι χειρότερο...). Να ξαναπώ έχει φύγει απλά το χρώμα (3 γραμμές). Η γρατζουνιά δεν έχει βάθος. Όποιος έχει υπόψιν κάποια λύση... Ευχαριστώ προκαταβολικά! -
Δυστυχώς τα πινελάκια και οι μαρκαδόροι αφήνουν πάντα σημάδι ή λεκέ... Τι χρώμα είναι? Υπάρχουν χρώματα στα οποία δε φαίνεται πολύ ότι έχει μπει πινέλο...
Πάρε μια καλή αλοιφή και βαμβάκι και κάτσε 2 ώρες από πάνω να το τρίβεις με κυκλική κίνηση (είναι σίγουρο ότι θα πιαστούν τα χέρια σου, και όχι μόνο), αν δεν έχει φύγει πολύ το χρώμα ίσως καταφέρεις να σβύσεις τις γρατζουνιές.
-
Ο χρήστης george_t16 έγραψε:
Μετά από 1600 χλμ στις διακοπές επέστρεψα με το αμάξι να έχει ένα μικρό προβληματάκι. Συγκεκριμένα απέκτησα τρεις παράλληλες γρατζουνιές (Η μία κάτω από την άλλη) στη δεξιά πόρτα του αυτοκινήτου μετά από αποτυχημένο παρκάρισμα... (Εδώ βρίζετε ελεύθερα). Το θετικό έιναι ότι οι γρατζουνιές δεν έχουν βάθος, είναι απλά επίπεδες, έχει μόνο φύγει ελαφρώς το χρώμα. Προσπάθησα να τις διώξω με ειδικό κερί, μία δυο τρεις φορές δεν ήθελα να το πιέσω περισσότερο μην κάνω ζημιά στο χρώμα του αυτοκινήτου.
Κι εδώ θέλω βοήθεια: Δε θέλω να μπλέξω με αντιπροσωπεία γιατί φοβάμαι ότι θα ζητήσει πολλά. Πριν πάω σε φαναρτζή, ξέρετε αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω μόνος μου; Έχω ακούσει για μπουκαλάκια με χρώμα (Σε στυλ μπλάνκο είναι, και με το πινέλο που έχει βάφεις στο σημείο που έφυγε το χρώμα), αλλά ίσως δεν κάνω καλή δουλειά και μέινει λεκιές στο χρώμα (Ότι χειρότερο...). Να ξαναπώ έχει φύγει απλά το χρώμα (3 γραμμές). Η γρατζουνιά δεν έχει βάθος. Όποιος έχει υπόψιν κάποια λύση... Ευχαριστώ προκαταβολικά!Πρίν κάνεις κάποια ενέργεια μόνος σου κάνε μια ερώτηση σε κάποιο φανοποιείο μήπως με κάποια αλοιφη μπορέσουν και κάνουν κάτι χωρίς να στο βάψουν.Η αλοιφή με το κερί που το πέρασες δεν κάνει τίποτα,όσες φορές και να περάσεις όση δύναμη και να ασκήσεις δεν θα καταφέρεις το παραμικρό.Τώρα αν θες να ασχοληθείς προσωπικά και εφόσον οι γρατζουνιές δεν είναι βαθειές όπως λες θα αγοράσεις απο αξεσουάρ αυτοκινήτων μια καλή αλοιφή για γρατζουνιές(π.χ.Ξέρω πως η αλοιφή της Eagle F1 για γρατζουνιές είναι πάρα πολύ καλή από προσωπική πείρα,προσοχή...γιατί υπάρχει και Eagle F1 κερί μην μπερδευτείς).Πέρνας σε σκιερό πάντα μέρος το σημείο που θες με ένα βαμβακερό πανί,αφήνεις να στεγνώσει η αλοιφή και ύστερα με ένα άλλο καθαρό βαμβακερό πανί ασκώντας πολύ ελαφριά δύναμη το σκουπίζεις.Μπορείς να το περάσεις και δεύτερο και τρίτο χέρι αν θες.Αν δεις ότι έκανες δουλειά τότε το περνάς με την αλοιφή το κερί που έχεις για να γυαλίσει.Πάντως από αυτά που περιγράφεις θα πρέπει με τον τρόπο που σου λέω να φύγουν οι γρατζουνιές.
-
χαιρετώ το forum είναι το πρώτο μου ποστ, σκέφτομαι την αγορά μιας 147 και έχω κάποιες απορείες:
1)αξίζει η αγορά ενώ αναμένεται το facelift
2)υπάρχει μια προσφορά για δωρεάν δέρμα αν μετά την προκαταβολή μείνει υπόλοιπο 11.000 το οποίο μάλιστα είναι άτοκο ή 14.000 άτοκο χωρίς δερμα, επειδή τα οικονομικά είναι λίγο ζώρικα άν διαλέξω την προσφορά με το δέρμα θα πρέπει να ¨περιοριστώ¨ στην progression αλλιώς πάω στην dist χωρίς δέρμα τι λέτε;
ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Καλησπέρα και καλό Φθινόπωρο !!
Φίλε akis,
Επειδή όπως λέει ο σοφός λαός μας: 'Μια ζωή την έχουμε και αν δε την γλεντήσουμε.....' , Αξιζει (μετά από 3+ χρόνια συμβίωσης)
Distictive με δερμάτινα !!
Τώρα αν δε μπορείς να κάνεις την υπέρβαση, εγώ θα σου πρότεινα την Dist. χωρίς το δέρμα.
Τώρα για το facelift....
Αν θες την προσωπική άποψη, για μένα σε όλα τα αυτοκίνητα μου αρέσουν τα 'Πρωτότυπα' η πρωτη δηλαδη εμπνευση του σχεδιαστή. Μετά άμα αρχίζεις τις ...επεμβάσεις βράστα !!
Φυσικά υπάρχουν και πολλές όμορφες αξαιρέσεις
Μπορεις να κάνεις το εξής:
Περιμένεις μέχρι να βγει (όχι σχέδια...από photoshop ) αν σου κάνει 'κλικ' την χτυπάς αν όχι, παίρνεις την υπάρχουσα και πιθανότατα σε τιμη προσφοράς.
Το θέμα είναι : ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ;;;;
(Να βγει, να τεσταριστει από περιοδικά, να έρθει Ελλάδα ώστε να την δεις από κοντά, να την παραγγείλεις , να να ...)
Ένα άλλο θετικό με την υπάρχουσα 147, είναι ότι πλέον έχει οριμάσει και δεν υπάρχουν 'ασθένειες νεότητας μοντέλου'Η απόφαση όλη δική σου....
-
Hello Akis. Welcome to the forum.
Πρόσφατα παρήγγειλα μία 147 TI και ήμουν στο ίδιο δίλημμα, αφού ήξερα ότι θα υπάρξει Facelift (αρχές 2005).
Από τις φωτό που έχουν κυκλοφορήσει δε βλέπω ιδιαίτερες εμφανισιακές διαφορές. Πιθανώς να υπάρξουν αλλαγές σε μηχανικά μέρη βέβαια.
Δες http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=7102&highlight=147+faceliftΌπως και να έχει αγοράζοντας τώρα μία 147 έχεις το πλεονέκτημα του άτοκου διακανονισμού (ο οποίος δε θα ισχύει, προφανώς, για το νέο μοντέλο) και από την άλλη το μειονέκτημα ότι χάνεις σε μεταπωλητική αξία.
It's your choice my friend...
-
πω πω μιλάμε για άμεση εξυπηρέτηση...
πάντως σήμερα μου δώσαν χαμηλή τιμή ανταλλαγής για το δικό μου απο την AR και σκέφτομαι ή να προχωρήσω στην αγορά άλλης μάρκας που μου έδωσε καλύτεςρη τιμή ή να περιμένω και να βρώ καλύτερη τιμή πώλησης σε ιδιώτη οπότε μάλλον θα φτάσει και ο καιρός που θα παρουσιαστεί το ανανεωμένο μοντέλο.Πάντως έπαφα την πλάκα μου με το test drive πολύ καλύτερη απο golf εννοείται εξίσου καλή με το Α3 το οποίο σκεφτομαι σαν εναλλακτική -
ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΣΑΣ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ 307 FORUM ΤΙΜΗ ΣΑΣ..... .ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΦΟΒΕΡΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΤΤ 180 ΑΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΤΟ307 ...ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΨΙΛΟΚΟΝΤΡΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ 307 ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ?ΤΕΛΙΚΗ ΞΕΡΩ ΜΑΣ ΠΕΡΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΤΟΝ ΞΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ ΥΠΕΡΒΑΛΕΙ
Alfa 147 forum