-
Ο χρήστης TIFOSI έγραψε:
Η σχετική διαφορά στα δύο μοτέρ είναι στις υψηλές στροφές μετά τις 4500 με 5000. Αυτό είναι προσωπικό συμπέρασμα για τους υποψήφιους αγοραστές που βρίσκονται σε δίλημμα μεταξύ 105 Distinctive - 120 ProgressionΈτσι είναι εκεί που 'τελειώνει' η 105 ~ 5.500 σ.α.λ η 120 συνεχίζει για 1.000 ακόμα ωφέλιμες στροφές και σε συνδιασμό με το ελάχιστα πιο κοντό κιβώτιο κάνει αυτή τη διαφορά στις επιδόσεις.
-
αν η 1.16 με τη τελεια κατανομη βαρους , τη αναρτηση και στρεπτικη ακαμψια θαυματα τεχνολογιας δε καταφερε να φτασει τη 147 σε οδηγηκη ευχαριστηση τοτε παμε καλα , κανενας δε θα τη εκθρονισει απο το θρονο για αλλα ...... χρονια που θα βγει η 148
και που να εβαζαν τη ti
h 156 εχει καλυτερο κρατημα απο τη 147 ? -
Ο χρήστης photis έγραψε:
h 156 εχει καλυτερο κρατημα απο τη 147 ?Λένε (δεν έχω οδηγήσει 156) πως έχει παρόμοια περιθώρια πρόσφυσης αλλά βαρύτερο τιμόνι και πιο 'ζωηρή' ουρά λόγω του τρίτου όγκου που βελτιώνει την κατανομή της μάζας. Αν με τη λέξη 'κράτημα' εννοείς την πρόσφυση (roadholding) είναι στα ίδια επίπεδα, αν εννοείς το ζύγισμα (handling) πολλοί θεωρούν την 156 πιο σπορτίφ άρα καλύτερη.
-
μαλλο ο λογως για να παρεις 156 ειναι οι χωροι .
εχει και λιγο χειροτερες επιδοσεις , πιο βαρια και πιο μακρυ διαφορικο αν δε κανω λαθος -
Έχω οδηγήσει την 156 όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα σε 24ώρο test drive, και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι μου φάνηκε πιο σπορτίφ από την δικιά μου...
-
Γεια σας παιδια και καλως σας βρηκα. Σκεφτομαι να αγορασω την alfa 147 1.6 distinctive 5d . Ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις αν το facelift που θα βγει συντομα θα εχει σημαντικες διαφορες σε τεχνικα χαρακτηριστικα και εξοπλισμο σε σχεση με το τωρινο μοντελο . Επισης , υπαρχει και εκπτωση 1400 ευρω στην τιμη μετρητοις απο την αντιπροσωπεια που ειναι ενα συν. Υπαρχει περιπτωση να το μετανιωσω? Ευχαριστω εκ των προτερων.
-
Ο χρήστης drafex έγραψε:
Γεια σας παιδια και καλως σας βρηκα. Σκεφτομαι να αγορασω την alfa 147 1.6 distinctive 5d . Ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις αν το facelift που θα βγει συντομα θα εχει σημαντικες διαφορες σε τεχνικα χαρακτηριστικα και εξοπλισμο σε σχεση με το τωρινο μοντελο . Επισης , υπαρχει και εκπτωση 1400 ευρω στην τιμη μετρητοις απο την αντιπροσωπεια που ειναι ενα συν. Υπαρχει περιπτωση να το μετανιωσω? Ευχαριστω εκ των προτερων.Καλημέρα και καλώς ήρθες!
Να προσθέσουν εξοπλισμό στην distinctive μου φαίνεται λίγο δύσκολο αφου έχει ήδη τα πάντα... Ίσως δώσουν μεγαλύτερες ζάντες (17') με το καινούριο μοντέλο σαν στάνταρ, αλλά κι έτσι να'ναι με τα χρήματα της έκπτωσης δεν χάνεις και πολλά...
Σε τεχνικά χαρακτηριστικά, ίσως κάνουν κάτι στις αναρτήσεις, το βάρος να μειωθεί δύσκολο εως απίθανο. Το ίδιο δύσκολο είναι να αλλάξει κάτι στον 1.6 κινητήρα (το πολύ πολύ να τον φιμώσουν κι άλλο). Επίσης απ'ότι ακούγεται θα υπάρξει 147 με τον 2.0 jts κινητήρα.
Το μόνο για το οποίο πρέπει ν'ανησυχείς είναι το νέο look, αν σου αρέσει πολύ τότε ίσως να το μετανιώσεις, αλλιώς δύσκολο. -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Γεια σας παιδια και καλως σας βρηκα. Σκεφτομαι να αγορασω την alfa 147 1.6 distinctive 5d . Ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις αν το facelift που θα βγει συντομα θα εχει σημαντικες διαφορες σε τεχνικα χαρακτηριστικα και εξοπλισμο σε σχεση με το τωρινο μοντελο . Επισης , υπαρχει και εκπτωση 1400 ευρω στην τιμη μετρητοις απο την αντιπροσωπεια που ειναι ενα συν. Υπαρχει περιπτωση να το μετανιωσω? Ευχαριστω εκ των προτερων.
Καλημέρα και καλώς ήρθες!
Να προσθέσουν εξοπλισμό στην distinctive μου φαίνεται λίγο δύσκολο αφου έχει ήδη τα πάντα... Ίσως δώσουν μεγαλύτερες ζάντες (17') με το καινούριο μοντέλο σαν στάνταρ, αλλά κι έτσι να'ναι με τα χρήματα της έκπτωσης δεν χάνεις και πολλά...
Σε τεχνικά χαρακτηριστικά, ίσως κάνουν κάτι στις αναρτήσεις, το βάρος να μειωθεί δύσκολο εως απίθανο. Το ίδιο δύσκολο είναι να αλλάξει κάτι στον 1.6 κινητήρα (το πολύ πολύ να τον φιμώσουν κι άλλο). Επίσης απ'ότι ακούγεται θα υπάρξει 147 με τον 2.0 jts κινητήρα.
Το μόνο για το οποίο πρέπει ν'ανησυχείς είναι το νέο look, αν σου αρέσει πολύ τότε ίσως να το μετανιώσεις, αλλιώς δύσκολο.Στο http://www.italiaspeed.com αναφέρει για καινούργιους κινητήρες
Engines & platform
1.6 TS (110 bhp), 1.6 JTS (130 bhp), 2.0 JTS (165 bhp), 3.2 V6 GTA (250 bhp), 3.5 V6 GTAm (350 bhp), 1.9 MJet (120, 150 & 180 bhp), FWD & AWD -
Ευχαριστω παιδια για τισ απαντησεις σας. Το εξωτερικο της νεας 147 δε με ενθουσιασε , χανει θα ελεγα λιγο απο το κλασικο της στιλ της παλιας, αλλαγες σε εσωτερικο design , πισω κινηση , βελτιωμενη οδικη συμπεριφορα και καλυτερη κατασκευη ειναι αυτα που με απασχολουν. Καιγομαι να αλλαξω αυτοκινητο - θα χρειαστω να μετακινουμαι αρκετα χιλιομετρα καθημερινα- αλλα δε θελω να κανω καμια βλακεια και να βαραω το κεφαλι μου μετα. Επισης θα επηρεαστει και τιμη μεταπωλησης του τωρινου μοντελου με την εξοδο της νεας 147?
-
Ο χρήστης drafex έγραψε:
αλλαγες σε εσωτερικο designΓιατί; Δεν σου αρέσει το σημερινό εσωτερικό;
πισω κινηση
Σε facelift? Αποκλείεται! Το πολύ-πολύ να παρουσιαστεί τετρακίνητη έκδοση αλλά με on/off προσανατολισμό.
βελτιωμενη οδικη συμπεριφορα
Κι άλλο;
και καλυτερη κατασκευη
Ήδη πρέπει να υπάρχουν μικροβελτιώσεις στα μεταγενέστερα μοντέλα.
Καιγομαι να αλλαξω αυτοκινητο - θα χρειαστω να μετακινουμαι αρκετα χιλιομετρα καθημερινα- αλλα δε θελω να κανω καμια βλακεια και να βαραω το κεφαλι μου μετα.
Να βαράς το κεφάλι σου είναι εξ'ίσου πιθανό αν έπαιρνες οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο ανεξάρτητα χώρας προέλευσης. Δηλαδή αρκετά απίθανο.
Επισης θα επηρεαστει και τιμη μεταπωλησης του τωρινου μοντελου με την εξοδο της νεας 147?
Σίγουρα.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Στο http://www.italiaspeed.com αναφέρει για καινούργιους κινητήρεςEngines & platform
1.6 TS (110 bhp), 1.6 JTS (130 bhp), 2.0 JTS (165 bhp), 3.2 V6 GTA (250 bhp), 3.5 V6 GTAm (350 bhp), 1.9 MJet (120, 150 & 180 bhp), FWD & AWD1.6 JTS 130 bhp μακάρι!
Δεν το ήξερα αυτό... -
Ευχαριστω για την απαντηση kyan λεγοντας σου σε σχεση με αυτα που ανεφερες πως εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο. Η αληθεια ειναι οτι με επηρεασατε θετικα ως προς την αγορα της alfa διαβαζοντας το υπολοιπο thread . Οσο και αν ειναι προσωπικη επιλογη η αγορα ενος αυτοκινητου , θα ηθελα μια αποψη αν αξιζει η αναμονη για την ανανεωμενη alfa 147. Συγγνωμη αν σας κουρασα....
-
σίγουρα το εμπρός μέρος θα ομορφύνει κι άλλο... το θέμα είναι ότι πίσω παίζει να απογοητεύει εμφανησιακά... μεγαλώνουν τα πίσω πρόβολα και μου θυμίζει ibiza!! ...περίμενε μερικές οριστικές φώτο του fecelift εάν το θέμα μας είναι η αισθητική... λογικά εγώ θα περίμενα τη νέα.
-
Καλυτερα να περιμενεις παρα να απογοητευτεις αργοτερα..
-
Geia xara paidia. Perimenw ena gero kompodema apo mia douleia kai eimai etimos na paw na parageilw kai egw thn 147. Jerei kaneis poso peripou kairo kanei na erthei? Eimai apo boreia ellada kai den mporw na perimeno!!! logiko den einai e?
-
Ο χρήστης vitarino έγραψε:
Geia xara paidia. Perimenw ena gero kompodema apo mia douleia kai eimai etimos na paw na parageilw kai egw thn 147. Jerei kaneis poso peripou kairo kanei na erthei? Eimai apo boreia ellada kai den mporw na perimeno!!! logiko den einai e?Καλωσήρθες,
θεωρώ ότι ο χρόνος παράδοσης έχει άμεση σχέση με την αντιπροσωπεία από την οποία θα το πάρεις, οπότε οι αθηναίοι μάλλον δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε. Εγώ πάντως τη δικιά μου έκανα δύο μήνες να την πάρω εξ'αιτίας της ηλιοροφής. Αν δεν ζητούσα ηλιοροφή μου είπαν ότι θα την έπαιρνα σε 20 μέρες. Αυτά όμως τριάμισυ χρόνια πριν, τώρα ίσως έχουν και ετοιμοπαράδοτες 147. Η ηλιοροφή βέβαια με αποζημίωσε με το παραπάνω για τη δίμηνη αναμονή.
ΥΓ: Μπορείς σε παρακαλώ να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες; Τα greeklish είναι πολύ κουραστικά και σε αυτό το φόρουμ αποθαρρύνεται η χρήση τους.
-
Ο χρήστης vitarino έγραψε:
Geia xara paidia. Perimenw ena gero kompodema apo mia douleia kai eimai etimos na paw na parageilw kai egw thn 147. Jerei kaneis poso peripou kairo kanei na erthei? Eimai apo boreia ellada kai den mporw na perimeno!!! logiko den einai e?Από όσο ξέρω είναι ετοιμοπαράδοτες σε όλα τα χρώματα και έρχονται σε 10 μέρες.
Μήπως γνωρίζετε αν η έκπτωση των 1400€ που ισχύει αν το πάρεις μετρητοίς θα ισχύει και στο νέο μοντέλο? Ειναι δηλαδή κάτι που ισχύει από παλιά στην Alfa ή το έκαναν τώρα τελευταία για να σπρώξουν τα μοντέλα τους. Πάντως σίγουρα ισχύει από τον Μάιο.
-
Ο χρήστης gramacar έγραψε:
Μήπως γνωρίζετε αν η έκπτωση των 1400€ που ισχύει αν το πάρεις μετρητοίς θα ισχύει και στο νέο μοντέλο? Ειναι δηλαδή κάτι που ισχύει από παλιά στην Alfa ή το έκαναν τώρα τελευταία για να σπρώξουν τα μοντέλα τους. Πάντως σίγουρα ισχύει από τον Μάιο.Καλημέρα!
Αυτό δεν ίσχυε από παλιά και το πιο πιθανό είναι να μην ισχύει για το καινούριο μοντέλο, εκτός ίσως κι αν άλλαξε η πολιτική της εταιρίας... -
Καλημέρα και από εμένα !
Με μεγάλη μου χαρά βλέπω, ΝΕΟΥΣ ALFISTI !!!
ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ' cuore sportivo 'Στο θέμα της παράδοσης της 147, εξαρτάτε όπως είπε και ο Kyan, από τις εκαστοτε αντιπροσωπίες (τι γκαμα αυτοκινήτων έχουν κλεισει , χρώματα, εξοπλισμους κλπ.) αλλά βασικά εξαρτάτε από τον ίδιο το πελάτη πόσο πολύπλοκη παραγγελία έχει κάνει.
Και η δικιά μου θυμάμε , αργησε 2 μήνες λόγω δερμάτινων και 16άρηδων τροχών. Είχε όμως και ετοιμοπαράδοτες είτε progresion είτε distictive, που μέσα σε 10-15 εργάσιμες την επαιρνες. Σήμερα βέβαια μπορεί να είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα.
Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι στη παράδοση της 147 μου, δε παίσανε εξω ούτε μια μέρα !! -
πάντως αν αφήσεις υπόλοιπο 11.000 αυτό το εξοφλείς άτοκα και σου κάνουν δώρο το δέρμα
Alfa 147 forum