Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ευρωπαϊκό ή Ιαπωνικό Αυτονίνητο? Ιδού η Απορία....
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Ευρωπαϊκό ή Ιαπωνικό Αυτονίνητο? Ιδού η Απορία....
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 2 / 5
    Περί αυτοκίνησης
    29
    97
    399
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • V
      voice-of-reason last edited by

Να το θέσω αλλιώς:
      Τι εννοείς sunday driver?
      Θα βγάζεις την οικογένεια σου μια φορά την εβδομάδα στο Πόρτο Ράφτη;
      Θα κάνεις 5000χλμ τον χρόνο ή 15000;
      Θέλεις κάτι για 3ετία 5ετία ή 10ετία;

Όλα καλά είναι μωρέ. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις μέσα σε μια κατηγορία.
      Για Κυριακάτικη οδήγηση θα πρότεινα απλά ως αξεσουάρ μια ηλιοροφή.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • H
        haris274 last edited by

J-A-P-A-N!!!!!!!!!!!! Δεν σπαει,δεν χαλαει!!!!!!

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • K
          konporis last edited by

Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
          Κύριοι, σήμερα αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορά ενός οικογενειακού 1600σαριού. Δίαβάζοντας λοιπόν τις διάφορες γνώμες και απόψεις σας σε διάφορα άλλα topic περί Ευρωπαϊκών και Ιαπωνικών αυτοκινήτων βρίσκομαι σε μεγάλο δήλημα στο τι να προτιμήσω. Δεδομένου ότι είμαι ένας μέσος οδηγός (αυτό που θα λέγανε στο USA Sunday Driver) καθώς επίσης και άσχετος αλλά μαζί και αδιάφορος για τα μηχανικά μέρη ενός αυτοκινήτου, πήτε μου σας παρακαλώ τι να προτιμήσω Ευρωπαϊκό ή Ιαπωνικό αυτοκίνητο και γιατί. Ποιά είναι τα υπέρ και τα κατά. Ετσι ίσως με προστατεύσετε απο το να πετάξω τα χρήματά μου.

Πιστεύω ότι και τα Ευρωπαϊκά και τα Ιαπωνικά αυτοκίνητα έχουν πολλά πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Δεν νομίζω ότι αξίζει η σύγκριση, γιατί η κάθε μεριά έχει ένα καλό επιχείρημα να αντιπαραθέσει, στην άλλη.
          Απλά θα σου πω τι θα προτιμούσα εγώ. Από Ευρώπη, ψηφίζω Αudi Α4 το 18Τ, ή το Ford Mondeo πάλι όμως 1800. Δεν βρίσκω τον λόγο πλέον να μην θες να πάρεις ένα 1800 αντί για 1600. Από την άλλη μεριά, μου αρέσει πολύ το Μazda 6, καθώς θα σου πρότεινα επίσης να περιμένεις να βγει και το νέο Toyota Avensis.

Kαι κάτι άλλο... γιατί είναι άσχημη η corolla η στρογγυλοφάναρη?

• T
            takiskoym last edited by

Φίλοι μου, όπως σύγουρα όλοι καταλάβατε η ερώτηση βασιζόταν πάνω σε ένα υποθετικό αγοραστή, θα έλεγα αυτόν που αντιπροσωπεύει σήμερα την πλειονονότητα των οδηγών.
            Αφορμή για το topic είναι η κατά κάποιο τρόπο υποβόσκουσα διαμάχη μεταξύ των υποστιρηκτών των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών (Ευρωπαϊκή και Ιαπωνική), με άλλα λόγια για να τα λέμε με το όνομά τους, μεταξύ Βολκσβαγκενάκηδων και Τογιοτάκηδων (ωραία έκφραση ε???)΄
            Ετσι λοιπόν με την ερώτησή μου, προσπάθησα να καταλάβω μέσα απο τις απαντήσεις σας τις ουσιαστικές διαφορές των δύο βιομηχανιών. Που δηλαδή και σε τί υπερτερεί η μία απο την άλλη. Και για να πώ την αλήθεια περίμενα να αναφερθείτε κάπως περισσότερο στον μηχανολογικό τομέα καθώς επίσης στην ποιότητα των χρησημοποιούμενων υλικών και κατασκευής, και βέβαια στις καινοτομίες που παρουσιάζει η κάθε βηομηχανία κάτι που σύγουρα θα τραβούσε τον υποψήφιο αγοραστή. Θα μου πείτε τώρα εδώ ότι ο αγοραστής είναι ανίδεος. Εντάξη, αλλά για παράδειγμα, θα καταλάβαινε αν του λέγατε ότι το τάδε σκουριάζει πολύ ποιό γρήγορα απο το άλλο.
            Λοιπόν απο τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας έχουμε:

• Εξη φίλους που προτιμούν και προτείνουν Ιαπωνικό αυτοκίνητο
            • Τρείς φίλους που προτιμούν και προτείνουν Ευρωπαϊκό αυτοκίνητο
            • Και έναν φίλο μάλον αδιάφορο.
              Απο όλους τους φίλους που απάντησαν, ένας ή δύο αναφέρθηκαν στο μηχανολογικό κομμάτι, αλλά πολύ χλιαρά.
              Ετσι λοιπόν απο τα παραπάνω μπορώ να συμπεράνω τα εξής:
            • Οτι για οικογενειακό αυτοκίνητο προτιμάται περισσότερο το Ιαπωνικό απο το Ευρωπαϊκό.
            • Ουσιαστικές διαφορές δεν υπάρχουν ανάμεσα στις δύο βιομηχανίες.
            • Η διαμάχη που υπάρχει, είναι έτσι για να υπάρχει.

Ετσι λοιπόν αν σήμερα έλεγα να διαλέξω ανάμεσα σε μια Corolla και ένα Golf, το μόνο που θα με ένιαζε θα ήταν το design και τίποτα παραπάνω. Σωστά?

• L
              logikos last edited by

Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
              Ετσι λοιπόν αν σήμερα έλεγα να διαλέξω ανάμεσα σε μια Corolla και ένα Golf, το μόνο που θα με ένιαζε θα ήταν το design και τίποτα παραπάνω. Σωστά?

Μια στιγμή. Το θέμα που έθεσες αφορά την επιλογή ευρωπαϊκού ή ιαπωνικού αυτοκινήτου πάνω σε μια διαχρονική βάση. Αν το ερώτημα ήταν 'Τι μου συνιστάς να αγοράσω σήμερα: Golf ή Corolla;', θα απαντούσα Corolla. Όχι απλώς δε μειονεκτεί σε κανέναν τομέα σε σχέση με το υπάρχον Golf, αλλά αντίθετα είναι ανώτερη σε πολλούς τομείς (π.χ. κινητήρα, αξιοπιστία, εγγύηση).

• K
                krusenstern last edited by

Τελικά η ερώτησή σου τείνει προς Golf ή Corolla?

αν ναι, εγώ θα πρότεινα corolla ασυζητητί. Ωστόσο πιστεύω ότι το καλύτερο από τα αυτοκίνητα που αναφέρθηκαν είναι το mazda6, είναι 1800 κυβικά βεβαίως, αλλά έρχεται σε πολύ λογική τιμή (περίπου 21000 ευρώ), είναι σβέλτο, πανέμορφο, έχει χώρους και όλα τα καλά. Πάνω από αυτό στην κατηγορία που συζητάμε βάζω μόνο την alfa156 1,6 που όμως είναι σημαντικά πιο ακριβή (περίπου 25000).

και για ν απαντήσω στην αρχική σου ερώτηση, εγώ ανάμεσα σε ευρωπαικό η γιαπωνέζικο θα πρότεινα γιαπωνέζικο, βάσει λογικής και (πλέον) και συναισθήματος. Αν αποφάσιζα αποκλειστικά με βάση το συναίσθημα, φυσικά θα πρότεινα alfa και μόνο ALFA!

ΥΓ: ψάχνω κι εγώ αυτοκίνητο σε αυτήν την κατηγορία, κυρίως sedan (η κομψό sw) και μετά από ΑΠΕΙΡΟ ψάξιμο είμαι μεταξύ alfa156 1,6 , alfa sportwagon 1,6 , mazda6 1,8 και lancia lybra 1,6.

• M
                  mark last edited by

Ο χρήστης logikos έγραψε:

Μια στιγμή. Το θέμα που έθεσες αφορά την επιλογή ευρωπαϊκού ή ιαπωνικού αυτοκινήτου πάνω σε μια διαχρονική βάση. Αν το ερώτημα ήταν 'Τι μου συνιστάς να αγοράσω σήμερα: Golf ή Corolla;', θα απαντούσα Corolla. Όχι απλώς δε μειονεκτεί σε κανέναν τομέα σε σχέση με το υπάρχον Golf, αλλά αντίθετα είναι ανώτερη σε πολλούς τομείς (π.χ. κινητήρα, αξιοπιστία, εγγύηση).

Πάρα πολυ σωστά. Ειδικά στον κινητήρα είναι ανώτερη η Corolla τόσο στα 1400 κυβικά όσο και στα 1600.

• K
                    kilo last edited by

Μα φυσικά στην Corolla θα πάς φίλε μου. Το μπελά σου γυρεύεις? Οικογενειακό, σβέλτο και με χώρους αυτοκίνητο και όπως πάντα για αυτόν που δεν θέλει να έχει φιλίες με τα συνεργεία.

• G
                      greenblooded last edited by

Εγώ παιδιά αυτή τη στιγμή έχω και οδηγώ ένα Corolla 1.4 στρογγυλοφάναρο. 5.5 χρόνια χρήσης (από 4 διαφορετικούς οδηγούς!)χωρίς πρόβλημα. Άρα από αξιοπιστία το ψηφίζω.

Το θέμα είναι το εξής: Το βαρέθηκα και θέλω να το αλλάξω.

Γλυκοκοιτάζω το 307, όμως είμαι από τους οδηγούς που θέλουν πάνω από όλα το αυτοκίνητο να είναι απροβλημάτιστο, αλλά ζητάω και το γκαζάκι μου, και ταυτόχρονα όταν δεν έχω κ..λες και την οικονομία μου. Ο κινητήρας της Corolla στο γκάζι είναι απλά ανεκτός. Με το 307 τι γίνεται; Κάνας ιδιοκτήτης να μας πει;

Και με τα 307 (ή έστω τα peugeot γενικά) από αξιοπιστία τί γίνεται; Θα τρέχω συχνότερα από ότι πρέπει (δηλ για τα προγραμματισμένα service του) στην αντιπροσωπεία;

Ελπίζω να ακούσω αρκετές απόψεις από 307άκηδες αλλά κατά το δυνατόν αντικειμενικές.

• P
                        petros last edited by

Κακά τα ψέμματα, θέλει γερή απόφαση αν είσαι μαθημένος στα ιαπωνέζικα να περάσεις στα γαλλικά (ιδίως αν έχεις μάθει να μην πολυδίνεις σημασία στις 'ανάγκες' του αυτοκινήτου).

Από εκεί και πέρα όμως, αν συνειδητά κάνεις την 'υπέρβαση' δεν πιστεύω ότι θα το μετανιώσεις. Αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία από τη νέα Corola, συγκριτκά με την παλιά, το 307 είναι πολύ μπροστά. Το δε 307 1.6 έχει δύναμη και το δείχνει στο δρόμο. Οι δε Γάλλοι έχουν κάνει καλή τοποθέτηση του ημιάκαμπτου πίσω (χωρίς βέβαια το 307 να συγκρίνεται σε 'διασκεδαστικότητα' με το 306). Από εκεί και πέρα, είναι μεν δοκιμασμένη λύση, αλλά αυτό που λέμε 'απροβλημάτιστο' για τις ΤΟΥΟΤΑ, πολύ φοβάμαι ότι η Peugeot θέλει δρόμο για να το φτάσει.

Βέβαια όπως έχω πει και αλλού, με δεδομένο οτι το 307 κάνει 15.000 ευρώ και η Corola 17.000 ευρώ, πάάάάάάρα πολύ χλωμό το βλέπω να καλυφθεί η διαφορά των 2.000 ευρώ με... βλάβες στο 307. Γενικά τα γαλλικά βγάζουν βλάβες, αλλά συνήθως δευτερεύουσας σημασίας και σχετικά φθηνές (αν και εκνευριστικές). Με δεδομένο λοιπόν ότι -κατά προσωπική πάντα άποψη- το 307 είναι γενικά καλύτερο αυτοκίνητο από την Corola, γιατί όχι Peugeot. Είπαμε όμως, θα πρέπει να ξεχάσεις τη φιλοσοφία: 'άστο να πηγαίνει μόνο του, αντέχει!'. Τα Peugeot θέλουν τη σχετική τους φροντίδα...

• M
                          mirage last edited by

Εμείς πάντως δεν έιχαμε κανένα πρόβλημα να περάσουμε από Ιαπωνικό (κορρόλα) σε γαλλικό (Xsara) και μεχρι στιγμής κανένα σοβαρό πρόβλημα εκτός από ένα κομμένο καλώδιο του ABS και ένα φαγωμένο σωληνακί φρένων στον μπροστά αριστερό τροχό. Καταραμένα τρωκτικα!!!!

• V
                            voice-of-reason last edited by

ΟΚ Japan rules. Ζήτω τα TOYOTA!

Ξενέρααααααααααααα

• C
                              ckosm last edited by

Ο χρήστης Petros έγραψε:
                              Δε θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά το After Sales της LION Hellas, δε συγκαταλέγεται και στα καλύτερα της χώρας. Για την ακρίβεια είναι απλως καλύτερο από εκείνο του... Σαρακάκη!

Θα συμφωνήσω απόλυτα μιάς και έχω προσωπική εμπειρία. Προ 11 ετών περίπου υπήρχε καινούργιο αυτοκίνητο μέσα στην οικογένεια Peugeot 405 GRI 1.6, το οποίο οδηγούσα σχεδόν καθημερινά. Το αυτοκίνητο μετά τα πρώτα 1000 Km χρειάσθηκε συμπλήρωση 1 λίτρο λιπαντικό, που προφανώς το είχε κάψει. Το άφησα μέχρι τα 2000 km και συμπλήρωσα άλλα 2 λίτρα, οπότε και αποφάσισα να επισκεφθώ την Lion Hellas στον Κηφισό. Δεν είχα πάει ακριβώς στα 1500km γιά το προκαθορισμένο πρώτο service λόγω υποχρεώσεων και απουσίας μου εκτός Ελλάδας. O υπεύθυνος μηχανικός της Lion Hellas άκουσε το πρόβλημα, έλεγξε το αυτοκίνητο, και μου απήντησε πολύ φυσικά δείχνοντας και ενοχλημένος ότι από εφόσον δεν πήγα στα 1500km ακριβώς δεν μπορούν να αναλάβουν καμμία ευθύνη και χρειάζεται να αφήσω το αυτοκίνητο γιά επισκευή κινητήρα ( ) επειδή καίει λάδια!!! Σε ερωτησή μου αν η εταιρεία παρέχει εγγυήσεις όπως και δηλώνει, τότε ποιός φέρει την ευθύνη γιά το πρόβλημα μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διαστήμα από την αγορά του αυτοκινήτου, απήντησε ότι το αυτοκίνητο δεν έχει πιά εγγύση εφ' όσον δεν το πήγα γιά το service στα 1500km ή νωρίτερα, επειδή δεν έγιναν έγκαιρα τα απαραίτητα σφυγξίματα ( ) στον κινητήρα και σε διάφορα μηχανικά μέρη... Γιά να μη μακρυγορώ δεν κατόρθωσα να βρώ καμμία άκρη με την Lion Hellas αν και επέμεινα και πίεσα αρκετά γιά το θέμα και με δικηγόρο. Το αυτοκίνητο είχε πρόβλημα εξ'αρχής και στα 2 χρόνια το πούλησα. Λόγω και παλαιότερης κακής εμπειρίας μου (όχι στον ίδιο βαθμό) με την επίσημη αντιπροσωπεία της Peugeot σε ένα Peugeot 104 του 1979, ορκίσθηκα να μην ξαναμπλέξω με Peugeot και Lion Hellas ξανά εδώ στην Ελλάδα.
                              Πρόκειται γιά απατεώνες, ανεύθυνους και γελοίους, μέχρι τότε τουλάχιστον που εγώ είχα την κακή εμπειρία, πού κατά τη γνώμη μου και από όσα έχω ακούσει ξεπερνούν και το ΣΑΡΑΚΑΚΗ.
                              Βέβαια από κατόχους Peugeot 106, 206, 307 σήμερα έχω ακούσει αρκετά παρόμοια προβλήματα που δείχνουν ότι η αναξιοπιστία της συγκεκριμένης εταιρείας συνεχίζεται, χωρίς εγώ να έχω προσωπική σήμερα εμπειρία.

Αυτά τα λίγα, που νομίζω αν και σχεδόν τα έχω αποσβέσει από την μνήμη, έχουν νομίζω αξία σε ότι αφορά την αξιοπιστία της Lion Hellas.

Θα ήθελα να ρωτήσω κατόχους Peugeot εδώ στο Forum ειλικρινά εάν τα peugeot σήμερα εξακολουθούν να καταναλώνουν λάδια περισσότερο από βενζίνη, αν υπερθερμαίνονται και καίνε φλάντζες έτσι γιά πλάκα...?

Chris

• T
                                techadmin admin last edited by

Η νέα γενεά των Nissan και Toyota δεν νομίζω ότι έχουν διαφορά απο τα παραδοσιακά Ευρωπαϊκά. Και οι δύο κατασκευαστές αντέγραψαν τα Γερμανικά πρώτυπα, σχεδιάσανε και ταυτόχρονα κατασκευάζουν στην Ευρώπη τα νέα τους μοντέλα.

Νομίζω ότι την σχεδίαση της Toyota και κιρίως της Nissan στην παρούσα φάση οι Γερμανοί θα την φτάσουν τουλάχιστον σε 2 γενιές. Βλέπε νέο Corsa, νέο POLO, ακόμα και τα Α3 και Αστρα που θα κυκλοφορήσουν προσεχώς. Επειδή η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο για μένα πιστεύω ότι προς το παρόν τουλάχιστον από τα σούπερμινι ώς την μικρομεσαία κατηγορία η γερμανική σχολή δεν έχει να επιδείξει τίποτα σε αυτό τον τομέα. Οπότε Γαλλία-Ιαπωνία. Θα ψήφιζα και γω Corolla, Mazda 6, Laguna, αναλόγως του στυλ...

• C
                                  ckosm last edited by

Ο χρήστης christopher έγραψε:

Η νέα γενεά των Nissan και Toyota δεν νομίζω ότι έχουν διαφορά απο τα παραδοσιακά Ευρωπαϊκά. Και οι δύο κατασκευαστές αντέγραψαν τα Γερμανικά πρώτυπα, σχεδιάσανε και ταυτόχρονα κατασκευάζουν στην Ευρώπη τα νέα τους μοντέλα.

Νομίζω ότι την σχεδίαση της Toyota και κιρίως της Nissan στην παρούσα φάση οι Γερμανοί θα την φτάσουν τουλάχιστον σε 2 γενιές. Βλέπε νέο Corsa, νέο POLO, ακόμα και τα Α3 και Αστρα που θα κυκλοφορήσουν προσεχώς. Επειδή η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο για μένα πιστεύω ότι προς το παρόν τουλάχιστον από τα σούπερμινι ώς την μικρομεσαία κατηγορία η γερμανική σχολή δεν έχει να επιδείξει τίποτα σε αυτό τον τομέα. Οπότε Γαλλία-Ιαπωνία. Θα ψήφιζα και γω Corolla, Mazda 6, Laguna, αναλόγως του στυλ...

Aποψή σου φίλε μου. Εγώ δεν μπορώ να συμβιβαστώ με τη σχεδιαστική κακομοιριά που διακατέχει τις Almeres, Primeres, και λιγότερο τις πρόσφατες Corolles. Τα πρώτα (Nissan) προσπαθούν να μιμηθούν γαλλικά (βλ. Renault), ενώ οι δεύτερες θυμίζουν κάτι από το cheesy (τυρίσιο ας το μεταφράσουμε όπως λένε και οι Αγγλοι) παρελθόν τους. Η μοναδική σχεδιατική πρωτοπορία των Ιαπώνων ήταν οι καλοί και αξιόπιστοι scanners...

Chris

• N
                                    nass last edited by

Πάντως η εντύπωσή μου διαβάζοντας το Forum, όπου αναφέρονται εμπειρίες από διάφορα αυτοκίνητα, τα περισσότερα παράπονα σχετικά με ποιότητα κατασκευής και προβλήματα φαίνεται να προέρχονται από Golf και ακολουθούν Peugeot και Seat. Αντίθετα, πολύ λίγα τέτοια παράπονα ακούγονται για Toyota, για Fiat, για Ford, για Skoda, για Opel, για Hyundai (επίτηδες έβαλα μόνο τις πλέον δημοφιλείς στην Ελλάδα μάρκες, ώστε να έχουμε κοινό μέτρο σύγκρισης).

Τα λέω αυτά θεωρώντας πως είμαι αντικειμενικός, αφού ούτε αυτοκίνητο έχω, ούτε είμαι οπαδός κάποιας 'σχολής', απλά μου αρέσουν τα καλά αυτοκίνητα απ΄ όπου και αν προέρχονται.

Προσοχή, δεν μιλάω για οδηγικά χαρακτηριστικά, επιδόσεις κτλ., πόσο δε μάλλον σχεδιασμό, αλλά μόνο για προβλήματα, βλάβες κτλ.

• L
                                      logikos last edited by

Μέχρι πριν μερικά χρόνια τα ιαπωνικά αυτοκίνητα δε μου προκαλούσαν κανένα ενδιαφέρον (στο συγκεκριμένο τομέα). Ουσιαστικά μόνο οι Ιταλοί και οι Γάλλοι μεριμνούσαν ιδιαίτερα για τη σχεδίαση των αυτοκινήτων. Ωστόσο, νομίζω ότι τα τελευταία 4-5 χρόνια οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν αντιληφθεί το ρόλο που διαδραματίζει η καλαίσθητη και μοντέρνα σχεδίαση ενός αμαξιού στην εμπορική του επιτυχία. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί το Peugeot 206. Χωρίς να είναι το καλύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του, οι πωλήσεις του εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Όσο αφορά τους Ιάπωνες, έχουν πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο στον τομέα αυτό, αν και θεωρώ ότι ακόμα αμφιταλαντεύονται μεταξύ μοντέρνας και κλασικής σχεδίασης. Για παράδειγμα, ενώ θεωρώ ότι το Corolla είναι ωραίο αυτοκίνητο, το καινούριο Avensis έχει πιο «συγκρατημένη» σχεδίαση. Το ίδιο ισχύει μεταξύ Mazda 6, για το οποίο μόνο καλά λόγια ακούω, και Mazda 2, το οποίο θα περίμενα να είναι πιο μοντέρνο. Από τη στιγμή μάλιστα που το 2 ανήκει στα «supermini» και απευθύνεται σε ένα νεανικό, ως επί το πλείστον, κοινό έπρεπε να είναι καινοτόμο. Μόνο η Nissan μέχρι στιγμής δείχνει ότι επιθυμεί να διαφοροποιηθεί πλήρως από το πρόσφατο παρελθόν της, κρίνοντας από τη σχεδίαση του Primera και του νέου Micra (ελπίζω το ίδιο να ισχύσει και για το Almera).

Όσο αφορά τους Γερμανούς, δεν τοποθετώ στην ίδια μοίρα Opel και VW. Με βάση τις φωτογραφίες που έχω δει, το καινούριο Astra αναμένεται να είναι αρκετά μοντέρνο (αρκεί να μην αλλάξουν γνώμη στην πορεία οι υπεύθυνοι της Opel). Αντίθετα, το Golf V αναμένεται να ακολουθήσει τις σχεδιαστικές γραμμές του προκατόχου του, οι οποίες ήδη είναι συντηρητικές. Αν συγκρίνω το Corsa, που πρωτοκυκλοφόρησε το 2000, με το νέο Polo, το πρώτο είναι αρκετά πιο «φρέσκο» σχεδιαστικά από το δεύτερο. Μάλιστα συνεχώς ακούω (το άκουσα και σήμερα) ότι το προηγούμενο Polo ήταν πιο ωραίο από το τωρινό.

• G
                                        greenblooded last edited by

Για τον φίλο που ξενερώνει βλέποντας επικράτηση των ΤΟΥΟΤΑ έχω απλά να θυμίσω ότι υπάρχουν πολλών ειδών οδηγοί. Και κάποιοι απλά θέλουν ένα αυτοκίνητο που 'δε σπάει, δε χαλάει' όπως διάβασα κάπου. Δεν είναι κακό αυτό.

Όντας όμως κάτοχος ΤΟΥΟΤΑ το ότι ψάχνομαι ίσως θα'πρεπε να λεει και κάτι. Και επειδή δεν παίζουμε με γρίφους εδώ, εξηγώ: Καλή η αξιοπιστία του αλλά: 1) Είναι σχεδιαστικά ΒΑΡΕΤΟ, ΑΠΡΟΣΩΠΟ. Όχι άσχημο, απλά ελαφρώς ψυχρό. Αν το βάλεις δίπλα δίπλα με ένα 307 βλέπεις κατ'ευθείαν τι εννοώ... Εσωτερικά μάλιστα το 307 ομολογώ ότι με εντυπωσίασε. Καμία σχέση με την Corolla μου, ένα επίπεδο παραπάνω σε αίσθηση πολυτέλειας. 1) Ίσως οι οδηγικές μου ανάγκες να εξελίχθηκαν με τα χρόνια, αλλά τα 86 αλογάκια της Corolla, τα οποία μάλιστα βγαίνουν και σε ψηλές στροφές, επιδέχονται βελτίωση.

Πολύ χρήσιμα τα σχόλια για το 'ταπεραμέντο' των γαλλικών. Είναι σημαντικό ότι τα τυχόν προβλήματα που εμφανίζουν είναι ήσοννος σημασίας (όχι σοβαρές μηχανικές βλάβες κλπ απ' ότι κατάλαβα) και άρα μένει στον καθένα να κρίνει αν τα δέχεται ή όχι.

Για τον εξοπλισμό έχω ξαναγράψει. Η ΤΟΥΟΤΑ γενικά είναι πολύ φτωχότερη από τα γαλλικά...

Όσο για την LION HELLAS μία απλή ερώτηση: Είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος της Peugeot στην Ελλάδα; Δηλαδή αν πχ επιλέξω το 307 στο μέλλον θα έχω να κάνω οπωσδήποτε μαζί τους; (και με όλα τα παρεπόμενα που σχολιάζουν άλλοι κάτοχοι Peugeot;)

• H
                                          haris274 last edited by

Ο χρήστης greenblooded έγραψε:
                                          Όσο για την LION HELLAS μία απλή ερώτηση: Είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος της Peugeot στην Ελλάδα; Δηλαδή αν πχ επιλέξω το 307 στο μέλλον θα έχω να κάνω οπωσδήποτε μαζί τους; (και με όλα τα παρεπόμενα που σχολιάζουν άλλοι κάτοχοι Peugeot;)

Ναι αποκλειστικος αντιπρόσωπος των Peugeot είναι η LION HELLAS!!
                                          H Corolla σου (επειδη έχω την ιδια) βγαζει 86HP/5400rpm και 13kgm/4000rpm σχετικα χαμηλα για ιαπωνεζικο!!!

• Q
                                            quatropower last edited by

Για εναν μεσο οικογενειαρχη που θελει να εχει το κεφαλι του ησηχο το ιαπονικο ειναι οτι πρεπει.JAPAN=εγκυηση

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 2 / 5
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ