-
Ο χρήστης Νίκος Καρνής έγραψε:
Φίλε Gabriel νoμίζω ότι δεν τα ξέρεις και τόσο καλά τα πράγματα. Η Peugeot είναι αυτή που προμηθεύει με κινητήρες την Citroen. Για παράδειγμα αναφέρω :a) 1995 106 GTi 120 PS μετά από 6 μήνες περίπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά τότε το SAXO αντικαταστάτης του AX. b) Eπίσης, το 106 Rallye 1.3 100PS το 1993?? αν δεν κάνω λάθος, κυκλοφόρησε και αργότερα σε μια special έκδοση του AX το LE MANS επίσης με 100 PS. Aν θέλεις και πιο πρόσφατο παράδειγμα με τον κινητήρα του 307 110 PS τοποθετήθηκε αργότερα και στα νέα μοντέλα της Citroen C3 και πρόσφατα στο C2.΄
Το ότι η citroen ανήκει στη Peugeot (από το 1975) είναι γνωστό.
Η εμφάνιση είναι κάτι υποκειμενικό όπως προαναφερθηκε,προσωπικά αγόρασα μεταχειρισμένο VTS 99άρι,το 'καλύτερο' rallye ίδιας χρονολογίας είχε τούλάχιστον 1000 ευρώ φθηνότερα...
Εγώ ήξερα 106Rallye με τον TU 8βάλβιδο με 105Hp πού έβγαινε τότε...
Τελοσπάντων δε θέλω 'αδελφική' αντιπαράθεση αλλά όταν διαβάζω για 'φωτοτυπία' του ενός με το άλλο,βγαίνω από τα ρούχα μου... -
Τελοσπάντων δε θέλω 'αδελφική' αντιπαράθεση αλλά όταν διαβάζω για 'φωτοτυπία' του ενός με το άλλο,βγαίνω από τα ρούχα μου...
Συμφωνω απολυτα!
Πεστα ρε Gabriel..δεν χρειαζονται τετοια ειρωνικα σχολια!Αλλωστε κανενας Saxakias δεν σας σχολιασε αρνητικα! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Είτε το ένα είχα είτε το άλλο το ίδιο θα μου έκανε. Δύο 'ιδια' μόνο και μόνο για μονά-ζυγά δε θα τα κράταγα. Καλύτερα ένα μικρό κι ένα μεσαίο, να πας κι εκδρομή λίγο πιο άνετα αν θέλεις. Λέω εγώ τώρα...
Eσυ!
Αλλα εγω με μεγαλη ευχαριστηση τα κρατω!Και με το δίκιο σου, αν σου τα πήρε ο μπαμπάς και δεν τα πλήρωσες / πληρώνεις από την τσέπη σου! Κράτησέ τα κι απόλαυσέ τα όσο μπορείς!
Δε μου απάντησες όμως για τo σκεπτικό του πατέρα σου. Πολύ θα ήθελα να μάθω πως σκέπτεται ο κόσμος που αγοράζει αμάξι για το γιο ή την κόρη που πήρε το δίπλωμα...
-
Τελοσπάντων δε θέλω 'αδελφική' αντιπαράθεση αλλά όταν διαβάζω για 'φωτοτυπία' του ενός με το άλλο,βγαίνω από τα ρούχα μου...
Φίλε Gabriel δεν τίθεται θέμα περί αντιπαράθεσης, άλλωστε δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος που θα κρίνει αν κάποιο μοντέλο είναι ίδιο ή σχεδόν ίδιο με κάποιο άλλο. Το ότι τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν το ίδιο δάπεδο και πολλά άλλα μηχανικά μέρη είναι γνωστό και δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε, το ποια εταιρεία λανσάρει πρώτη έναν κινητήρα ή χρησιμοποιεί τα ίδια μηχανικά μέρη με κάποιο άλλο μοντέλο του ίδιου Group, αποτελεί θεσμό πλέον στην κατασκευαστική πολιτική των μεγάλων εταιρειών και συναντάται σε άλλα Group (VAG) όπως πολλή σωστά ανέφερες, με μοναδικό σκοπό την μείωση του κόστους σχεδιασμού (εκ νέου), εξέλιξης, και κατασκευής μηχανικών μερών, κ.τ.λ. Tέλος, ο εξοπλισμός των δύο μοντέλων έχει γίνει κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αφορούν διαφορετικά target group και κατ' επέκταση να αποκλείει τον εσωτερικό ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών.[/quote]
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Είτε το ένα είχα είτε το άλλο το ίδιο θα μου έκανε. Δύο 'ιδια' μόνο και μόνο για μονά-ζυγά δε θα τα κράταγα. Καλύτερα ένα μικρό κι ένα μεσαίο, να πας κι εκδρομή λίγο πιο άνετα αν θέλεις. Λέω εγώ τώρα...
Eσυ!
Αλλα εγω με μεγαλη ευχαριστηση τα κρατω!Και με το δίκιο σου, αν σου τα πήρε ο μπαμπάς και δεν τα πλήρωσες / πληρώνεις από την τσέπη σου! Κράτησέ τα κι απόλαυσέ τα όσο μπορείς!
Δε μου απάντησες όμως για τo σκεπτικό του πατέρα σου. Πολύ θα ήθελα να μάθω πως σκέπτεται ο κόσμος που αγοράζει αμάξι για το γιο ή την κόρη που πήρε το δίπλωμα...
Μισελ να ξεκαθαρισω 2 πραγματακια διοτι ειμαστε κ off topic.
- Δεν ειμαστε τα παιδακια του πατερα μας!Δουλευουμε και οι 2!Kαι τα αυτοκινητα αγοραστηκαν με την βοηθεια του πατερα μας!Το Rallye δε αγοραστηκε εξ ολοκληρου απο μενα!
- Τελος η αγορα αυτοκινητου ειναι καθαρα υποκειμενικη και δεν μπορει να την κρινει κανεις χωρις παρεξηγηση!
**Εν πασει περιπτωσει θεωρω το εαυτο μου πολυ τυχερο να εχω 2 μπομπιτσες βελτιωμενες ελαφρα οπως βλεπεις στην διαθεση μου!
**C-ya
-
Tέλος, ο εξοπλισμός των δύο μοντέλων έχει γίνει κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αφορούν διαφορετικά target group και κατ' επέκταση να αποκλείει τον εσωτερικό ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών.
[/quote]
Αυτό που αναφέρεις είναι το κλειδί για να καταλάβουν κάποιοι ότι το ένα δεν είναι φωτοτυπία του άλλου...
-
Φίλε Gabriel νoμίζω ότι δεν τα ξέρεις και τόσο καλά τα πράγματα. Η Peugeot είναι αυτή που προμηθεύει με κινητήρες την Citroen. Για παράδειγμα αναφέρω :a) 1995 106 GTi 120 PS μετά από 6 μήνες περίπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά τότε το SAXO αντικαταστάτης του AX. b) Eπίσης, το 106 Rallye 1.3 100PS το 1993?? αν δεν κάνω λάθος, κυκλοφόρησε και αργότερα σε μια special έκδοση του AX το LE MANS επίσης με 100 PS. Aν θέλεις και πιο πρόσφατο παράδειγμα με τον κινητήρα του 307 110 PS τοποθετήθηκε αργότερα και στα νέα μοντέλα της Citroen C3 και πρόσφατα στο C2.Μια διευκρίνηση. Οι κινητήρες του group PSA είναι για κοινή χρήση μεταξύ των δύο εταιρειών. Όπως αντίστοιχα και τα VW, Skoda, Seat, Audi έχουν κινητήρες group VAG.
Αυτό που λες για τον κινητήρα 1,6 των 110PS είναι ανακριβές, για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε στο Xsara του 2000. Όπως αντίστοιχα παλιότερα και ο 2,0 των 167 χρησιμοποίηθηκε πρώτα στο ΖΧ 16ν και σχεδόν αμέσως μετά στο 306 Gti-6. Το LeMans προυπήρχε του Rallye. Και εκτός αυτού ήταν άλλος κινητήρας, 1.4 με 105 άλογα (ήταν αυτός του XSi με διαφορετικές ρυθμίσεις). Το ΑΧ 1.3 100PS ήταν το Sport.Δε σημαίνει ότι η Peugeot προμηθεύει με κινητήρες τη Citroen, απλά ότι το γκρουπ έχει ένα τμήμα ανάπτυξης κινητήρων και μετά η κάθε εταιρεία τους προσαρμόζει στις ρυθμίσεις ανάλογα με το μοντέλο και τη συμπεριφορά που επιδιώκουν.
O προηγούμενος πρόεδορς του PSA (πώς τον λέγαν, πώς τον λέγαν...) είχε πει ότι παρ'ό,τι τα 106 και Saxo μοιάζουν τόσο πολύ, έχουν κοινά ανταλλακτικά σε ποσοστό μόνο 15%! Οπότε καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται... Και μάλιστα στη συνέχεια είπε ότι σκοπό του γκρουπ θα αποτελέσει η αλλαγή πλεύσης, ώστε να χρησιμοποιούνται περισσότερα κοινά πράγματα μεταξύ των δύο εταιρειών, προκειμένου για μείωση του κόστους (σας θυμίζει κάτι? [γκουχ]vag[/γκουχ])...
Βρε αυτός ο ξερόβηχας!
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Το LeMans προυπήρχε του Rallye. Και εκτός αυτού ήταν άλλος κινητήρας, 1.4 με 105 άλογα (ήταν αυτός του XSi με διαφορετικές ρυθμίσεις). Το ΑΧ 1.3 100PS ήταν το Sport.Λοιπόν το ax le mans (100 έγραφε πίσω αν θυμάμαι) φόραγε τον TU 1.360cc 95 hp τον ίδιο ακριβώς με το 106 XSi.
Παλιότερα υπήρχε το AX GTi με 1.360cc και 75hp(ίδιος κινητήρας με απλό 106 1.4) το οποίο χάρις τα 750kg και τις πολύ κοντές σχέσεις του ήταν σφαίρα αναλογικά με τους 75hp.
Ποτέ δεν υπήρχε 1.4 105hp(εκτός και αν μπέρδεψες τον 1.6 8V 105hp που φόραγαν τα τελευταία XSi και μετέπειτα το rallye 1.6) όπως και ποτέ το ΑΧ δεν φόρεσε τον 1.3 100hp του rallye !
..........keep rallye-ing
-
ΟΚ, μάλλον έχεις δίκιο για το Le mans, ήταν ο ίδιος κινητήρας. Πρέπει να το μπερδεύω γιατί το είχε ένας γνωστός τότε και έλεγε για 105 ίππους, θα ήταν μετά από τις μετατροπές...
ΑΧ Gti... Θυμάμαι ένα συγκριτικό των 4Τ με αυτό, το Swift Gti (το πρώτο με τα τάσια και τις αλουμινένιες ζάντες), το Daihatsu Charade GTti, και κάποιο άλλο που δεν θυμάμαι τώρα... Το ΑΧ είχε τη χαμηλότερη ισχύ αλλά την καλύτερη οδική συμπεριφορά!
Δεν το μπέρδεψα με τον 1,6 105, αυτόν που έγινε χαμός όταν συνέχισαν να τον βάζουν στο Rallye ενώ έβαλαν το 16ν στο GTi, χεχεχε...
Είμαι όμως σχεδόν σίγουρος ότι υπήρχε έκδοση sport ΑΧ, με 1300 κυβικά και περίπου 100 ίππους, αντίστοιχο του 205 rallye... Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά θα το ψάξω. Δε γίνεται το ρημάδι το μυαλό μου να με εμπαίζει τόσο πολύ!
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Είμαι όμως σχεδόν σίγουρος ότι υπήρχε έκδοση sport ΑΧ, με 1300 κυβικά και περίπου 100 ίππους, αντίστοιχο του 205 rallye... Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά θα το ψάξω. Δε γίνεται το ρημάδι το μυαλό μου να με εμπαίζει τόσο πολύ!
Υπήρχε όντως AX (το AX Sport αν θυμάμαι καλά) με τον 1300άρη του 205 Rallye (στην προ καταλυτών εποχή), μόνο που έβγαζε 7-8 λιγότερα άλογα λόγω χρήσης Solex αντί Weber καρμπυρατέρ και πιο 'κακοσχεδιασμένης' εξαγωγής. Ό,τι έχανε όμως από ισχύ το κέρδιζε λίγω ακόμη μικρότερου βάρους, βέβαια τότε ακόμη η Citroen ήταν ο 'φτωχός' συγγενής της Peugeot και γενικά το ΑΧ ήταν υποδεέστερο του Rallye...
-
λοιπόν να πω και εγώ τη γνώμη μου αν και φαντάζομαι ότι θα ξέρετε από τώρα τι θα διαλέξω...
πρόσφατα πήρε ένας φίλος μου το saxo το vts και το πήρα για μια βόλτα (ναι ναι μου το έδωσε!!!! ), γενικά μοιάζει πάρα πολύ με το rally άλλά κολλάω σε εσωτερικές λεπτομέρειες που μου αρέσουν περισσότερο στο ραλλάκι όπως π.χ. οι προεντατήρες στις ζώνες που το saxo δεν έχει, και τα bugget καθίσματα που στο rally σε 'αγκαλιάζουν' καλύτερα και πιο ψηλά απ΄ότι στο saxo που είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι στα πλευρά.
βέβαια αυτές είναι μηδαμινές διαφορές αλλά κάτι πρέπει να βρω για να βγάλω το rally καλύτερο....
άσε που το ραλλάκι θα γίνει και συλλεκτικό. αυτό που το πας???
ενώ το saxo τίποτα!!!!εννοείται όμως ότι δεν θα με χάλαγε να ήμουνα στην θέση του elteo ...
-
Προεταντηρες ? χαχαχαχα
Μα εννοειτε πως θα παρεις παλικαρι μου SAXO VTS !
PEUGEOT RALLYEvsSAXO VTS