-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
takinen? mhpws eisai kai sy daktylos ths psa ths cia tou fbi ths eyp ths mosad ths sas kai ths mit????????? TI EINAI AFTA POU LES?
EIPAME OTI TA IBIZA STRIVOUN KALYTERA APO TA RALLYE...Όχι ένας απλός οδηγός Ιαπωνικού είμαι.....
ΥΓ. Σαφώς και θα υπάρχουν διαφορετικές ρυθμίσεις ανέμεσα σε 2 αυτοκίνητα που φοράνε ημιάκαμπτο. Καμία σχέση όμως μεταξύ ημιάκαμπτου και υστερούντων...Το μόνο πλεονέκτημα που έχει ο ημιάκαμπτος είναι οτι είναι φθηνότερος...
-
takinen, πιάνει και λιγότερο χώρο ο ημιάκαμπτος, άρα επιτρέπει την επίτευξη καλύτερου χώρου αποσκευών.
-
Ο χρήστης Χρονομέτρης έγραψε:
Aγαπητέ promitheas άν τυχον αγόρασες το Ιμπίθα σου από τη Σέατ Μακρής και ψάχνεις για...συμπαραστάτη ή για πληροφορίες μή διστάσεις να απευθυνθείς σε εμένα! Μακριά από τη Σέατ Μακρής! Και από τα μικρά γαλλικά...
Να είσαι καλά!Φιλε Χρονομέτρη δυστυχώς από αυτούς το αγόρασα!! Τώρα τι να πώ ... προς το παρόν περιμένω να ... βρέξει Μια βροχή θα μας σώσει που λένε.... Και οπως ειπα και στο προηγούμενο ποστ, εαν εχουμε πάλι τα ιδια προβλήματα την υπόθεση πλέον θα χειριστεί ο δικηγόρος μου... Εαν χρειαστεί ολη η Ευρώπη θα μάθει για τα χάλια τους
-
...οποτεδήποτε και οπουδήποτε θές με οποιοδήποτε μαμίσιο μέχρι αηδίας αμάξι και ιπποδύναμη όχι πάνω από 150 άλογα! Πάντα χρονομετρώντας μεικτές διαδρομές ... -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
takinen, πιάνει και λιγότερο χώρο ο ημιάκαμπτος, άρα επιτρέπει την επίτευξη καλύτερου χώρου αποσκευών.Έχω την εντύπωση, χωρίς να έχω συγκεκριμένα στοιχεία, απλώς και μόνο διαισθητικά, πως ο ημιάκαμπτος πιάνει περισσότερο χώρο λόγω των ελικοειδών ελατηρίων, τα οποία απουσιαζουν στα γαλλικά. (Οι ράβδοι στρέψης, δεν καταλαμβάνουν 'χρήσιμο' όγκο.)
Επίσης, τα αμορτισέρ στον ημιάκαμπτο τοποθετούνται κατακόρυφα και είναι μεγαλύτερα από αυτά των γαλλικών (που όμως υστερούν σε αξιοπιστία) τα οποία τοποθετούνται κεκλιμένα.
Επειδή λοιπόν, απο λοιπής γεωμετρικής απόψεως, τα 2 συστήματα 'μοιάζουν', ο ημιάκαμπτος καταλαμβάνει περισσότερο χώρο. -
Ο ημιάκαμπτος πίανει λίγο περισσότερο χώρο από τους υστερούντες ιδίως αν τα αμορτισέρ είναι πλάγια τοποθετημένα και αυτό έχει γραφτεί από πολλά περιοδικά αυτοκινήτου. Ως κάτοχος ενός ταπεινου Xsara 1.6 που θα ήταν 2.0 αν δεν ητάν το σύστημα με τα τεκμήρια οταν αποκτήθηκε γιατί λεφτά υπήρχανε δόξα τω θεώ δηλώνω δε τα εξής. Το αυτοκίντο είναι τρενο και από τότε που έβαλα και τα Exalto έχει γίνει καταπληκτικό. Τώρα αν είναι πιο γρήγορο απο το Ibiza αυτό ποσώς με ενδιαφέρει αφού δεν το πήρα για να κάνω κόντρες αλλά για να ευχαριστιέμαι οδήγηση και πραγματικά την ευχαριστιέμαι. Α και στο θέμα μας τώρα από 2 φίλους με Ibiza ( μοντελα 2000 και 2001 ) και από όσο ξέρω no problem εκτός από λίγους τριγμούς.
-
Στο δικό μου το Clio τα πίσω αμορτισέρ φαίνεται να είναι κατακόρυφα.
-
alman310 οποτεδήποτε και οπουδήποτε θές με οποιοδήποτε μαμίσιο μέχρι αηδίας αμάξι και ιπποδύναμη όχι πάνω από 150 άλογα! Πάντα χρονομετρώντας μεικτές διαδρομές εννοώ και όχι κόντρες και τέτοια!Γαμώτο... Με απογοητεύεις τώρα...
Νόμιζα πως με το Ιμπιζάκι μου θα την λέω σε πολλούς, αλλά με την δήλωση αυτήν κατάλαβα πως δεν είναι τα ράσα που κάνουν τον παπά...
Σε αντίθεση με όλους εμας τους κοινούς κουλούς εσύ έχεις πατάξει και τον Πανιζί!!! Θα έλεγα τον Σουμάχερ, αλλά αυτός είναι Γερμανός, οπότε είναι μεταξωτή κορδέλα και όχι φύκι γαλλικό...
-
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι 9 στους 10 τα βελτιώνουν και τα μετατρέπουν , αφού τα μαμίσια είναι ένας μεταλικός ελαφρύς σβέλτος και 'γυρίστρας' κουβάς! Γερμανικό ή ιαπωνικό παιδιά και τελειώσατε με προβλήματα!Πολύ σωστά τα λές!!
Επίσης τα καλύτερα όλων είναι τα ρώσικα ΒΟΛΓΑ!!!
Μάλιστα είναι τόσο καλά, ιδίως στο κράτημα, που δεν έχει μετατρέψει κανείς κανένα!!!
-
Μα φυσικά! Πώς να θεωρηθεί κουβάς ένα όχημα 2600 κιλών;
-
nai den einai kouvas......einai dexamenh....:p
meikth diadromh einai apo papagou-karea??? -
[quote='GeorgeTabs Σε αντίθεση με όλους εμας τους κοινούς κουλούς εσύ έχεις πατάξει και τον Πανιζί!!! Θα έλεγα τον Σουμάχερ, αλλά αυτός είναι Γερμανός, οπότε είναι μεταξωτή κορδέλα και όχι φύκι γαλλικό...[/quote]
Τώρα που απαλλάχθηκα από τον γαλλικό κουβά και πήρα το νέο Seat, ρίχνω άνετα και στον Πανιζί..
Αλήθεια, πώς μπορείτε και οδηγείτε ένα φύκι που φρενάρει από τα 100 σε 50,3μ?? Το νέο Seat χρειάζεται 7μ λιγότερο! (Ισπανικά μαθήματα τεχνολογίας...)
-
Του αλλάζεις τακάκια με EBC Green Stuff και ησυχάζεις.
-
Loipon an gyrizame olo ayto to topic se video....8a vgazame polla lefta...akoys ekei ibiza foneas gigantwn...plhroforiaka exw 'xeftilisei' 2 top-gun me ta 74 DIN tou Lancia moy otan htan mamisio(mono mia K&N xoanh eixe...kai den milaw gia strofes alla ey8eia.Stis strofes IMO den ti8etai 8ema...).Syn polla alla kitrina ibizakia tou 97-98.Mono ena me afhse peripou 5-6 aytokinta pisw kai htan to prwto 101 pou kata th gnwmh moy htan kai to pio grhgoro ibiza sto dromo.
-
Πρέπει να ήταν ο Χρονομέτρης.
Αλλά, όχι, τώρα που το σκέφτομαι, ο Χρονομέτρης θα σου έδινε προτεραιότητα γιατί θα ήταν σαν να έκανε μπρα-ντε-φερ με την κόρη της Μιμής.
Χρονομέτρη, πού χάθηκες ρε φίλε; Έλα, γράψε μας κάνα ωραίο πάλι.
Μόνο μην κάνεις καμιά διαδρομή του Ακρόπολις μτε το Ibiza και τη μετρήσεις γιατί θα χάσουν τις δουλειές τους όλοι οι οδηγοί των εργοστασιακών ομάδων αν διαρρεύσουν οι χρόνοι σου. -
Atmosfairikos τα ibizakia 97-98 μοντ εχουν το ιδιο μοτερ με αυτο που σε περασε αρα μονο με τα καινουρια εχεις ελπιδες 2000 μοντ και μετα
το ibizaki σιγουρα δεν ειναι φονεας γιγαντων αλλα στην κατηγορια τους τα 1α biza με 100αλογα χωρις ηλ γκαζι ηταν τα πιο γρηγορα 100αρια
-
Ο χρήστης panosib έγραψε:
το ibizaki σιγουρα δεν ειναι φονεας γιγαντων αλλα στην κατηγορια τους τα 1α biza με 100αλογα χωρις ηλ γκαζι ηταν τα πιο γρηγορα 100αρια
Αχμμμμ.... Ξεχνάς το 'ομόσταυλο' Polo και βέβαια το Rallye 1.3, για να μην πω τα ελαφρώς παλαιότερα Suzuki Swift και 106XSi.
-
Petros συμφωνω για τα swift αν και ειναι παλιοτερα οχι ομως και για τα υπολοιπα.τα polo ειχαν ακριβως τον ιδιο κινητηρα και τα rallye σε καμμια περιπτωση δεν περνουσαν τα 95 αλογα.βεβαια λογο βαρους ηταν πολυ γρηγορα και ειχαν καλο κιβωτιο αλλα δεν τα περνουσαν τα ibiza.εγω με οσα εχω ανοιξει τουλαχιστον παμε το ιδιο.για τα xsi ισχυουν τα ιδια αν μιλας για τα 1400 τα 1600 εννοειτε δεν μετρανε οπως και saxo rallye 1600(τα οποια μια που τα βλεπω και μια που δεν τα βλεπω)
-
...ή μήπως οδηγούσε πιο πρίν καμιά γαλλική μπαγκέτα , ξέρετε , αυτές που τρίζουν με 200 χλμ στο οδόμετρο , ή αυτές που προσπαθώντας να μη τις φτάσω και...τις καταβροχθίσω , φτάνουν σε σημείο να υπερστρέφουν με...60 και κλειστά στενάκια από τη φόρα που παίρνουν και από την αδυναμία της ανάρτησης να ακολουθήσει με τρόπο ανάλογο την αγωνιώδη προσπάθεια και ματαιοδοξία των οδηγών τους να βγούν πρώτοι! (από το δρόμο εννοώ...)
Άχχχχχ κάπως έτσι την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι ο τύπος με την SLK έψαχνε πελάτη να την πουλήσει από την ταπείνωση που έχασε...από ημιάκαμπτους άξονες και τέτοια. Τς τς τς. Ισπανική ματαιοδοξία ή νοτιομεσογειακή υπεροχή?
panosib καλησπέρα και από κοντά και πάλι ευχαριστώ για την βοήθειά σου!Περιμένω τηλ. να τα πούμε και από κοντά!
Παιδιά χαίρομαι που τελικά καταφέρνουμε και συζητούμε με χιούμορ και όχι με ύβρεις και τέτοια. Έτσι να επικοινωνούμε πάντα...και αφήστε με εμένα να λέω ό,τι μου κατεβαίναι ορισμένες φορές!Ή μήπως όχι???
Φίλε με τη Λάντσια καλό το αμάξι σου...αλλά μην υπερβάλουμε κιόλας. Έχω κυνηγήσει GTV Turbo με ένα κατά τα άλλα άριστο Πριμέρα στις κλειστές του Καλετζίου και είχε πάθει πλάκα ο τύπος!Ήταν καλύτερο...το Πριμέρα με τα 100 άλογα εναντίον 200??? Μάλλον θέμα οδηγού θα ήταν! (Άσχετα αν όντως το Πριμέρα MPi ήταν καλύτερο από οποιαδήποτε ιταλική 'χάρτινη' μπερέτα!) Όπως και κάποιος διασκεδαστικός τύπος με...το ρενώ των 70+ ίππων που με έκανε και έφτιαξα διάθεση και πάλι!
ορίστε λοιπόν απάντησα.Σε καμιά εβδομάδα που θα έχετε γεμίσει καμιά 10αριά σελίδες προς...τιμή μου , θα τα ξαναπούμε! Να είστε όλοι πραγματικά καλά! -
Ο χρήστης panosib έγραψε:
Petros συμφωνω για τα swift αν και ειναι παλιοτερα οχι ομως και για τα υπολοιπα.τα polo ειχαν ακριβως τον ιδιο κινητηρα και τα rallye σε καμμια περιπτωση δεν περνουσαν τα 95 αλογα.βεβαια λογο βαρους ηταν πολυ γρηγορα και ειχαν καλο κιβωτιο αλλα δεν τα περνουσαν τα ibiza.εγω με οσα εχω ανοιξει τουλαχιστον παμε το ιδιο.για τα xsi ισχυουν τα ιδια αν μιλας για τα 1400 τα 1600 εννοειτε δεν μετρανε οπως και saxo rallye 1600(τα οποια μια που τα βλεπω και μια που δεν τα βλεπω)Για 1300άρια Rallye μιλώ. Με όσα 100άρια Ibiza κ' Polo πάντως τα πήγα (και ήταν και κάμποσα τότε, τώρα το έκοψα το ηλίθιο σπορ που απλώς φθείρει το συμπλέκτη ) μέχρι τα 80 ήμασταν πόρτα-πόρτα, από εκεί και πέρα όμως δεν υπήρχε ελπίς. Στα 130 ήμουν ήδη δύο αμαξώματα μπροστά... Δε συζητάμε βέβαια υποθέτω για στροφές (απλώς για επιταχύνσεις 0-100, 0-1000)
Seat Ibiza 1.4Gti (Και δώρο ενα ...σωσίβιο!!!)