-
Φιλε yandr, εχω και εγω το ιδιο μοντελο με 18.000 χλμ και ανεβενει.Απο τριγμους, υπαρχουν αλλα δεν ειναι ενοχλητικοι,στο δικο μου εμφανιστηκαν ομως αργοτερα απο το δικο σου.
Το μοναδικο παραπονο μου ειναι πως εχει εμφανιστει ενας ηχος, που βαση των μηχανικων που το κοιταξαν, οφειλετε στο μπαλακι του δεξιου ψαλιδιου.
Δεν ακουγετε παντα μεν, αλλα οταν η αναρτηση κανει 'σπασιμο' σε λακουβα.Αναμενετε να αλλαχθει το μπαλακι στα πλαισια τησ εγγυησης βεβαια.Κατα τα αλλα το αυτοκινητο ειναι πολυ cool.Ο χρήστης yandr έγραψε:
Εγώ έχω το Ibiza 2002 75hp SENSO ABS/RCD (από Οκτώβριο) και δεν έχω ιδιαίτερα προβλήματα, όμως έχει αρχίσει κάποιους τριγμούς που ενώ δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικοί θα προτιμούσα να ξεκίναγαν αργότερα.Έχω κάνει 3.800χλμ και τις προάλλες μου άναψε η λυχνία για πρόβλημα στο ηλεκτρονικό μπλοκ του κινητήρα (δεν αναβόσβηνε όμως) και μετά από μία μέρα έσβησε. Προβλήματα στεγανώτητας δεν έχω, αν και μία φορά με σταμάτησε ένας κάτοχος του ίδιο μοντέλου και με ρώτησε αν μπάζουν τα φώτα όταν το πλένω. Η αλήθεια είναι ότι έχω παρατηρήσει μία υγρασία όχι όμως μέσα στο φανάρι, αλλά στο γύρω γύρω (κάτω από το πλαστικό).
ΥΓ.Αλήθεια, στις πόσες στροφές αλλάζετε ταχύτητα για οικονομική οδήγηση στο συγκεκριμένο μοντέλο;
-
Αγαπητοί μου,
καλησπέρα σας και καλή χρονιά! Είμαι κι εγώ νέος στο τόπικ αυτό και πραγματικά με ενδιαφέρον διάβασα τις απόψεις σας.
Αναφορικά με τα νερά , που μπαίνουν στο Ιμπίθα , λέω τα εξής: Είμαι κατ'αρχάς κάτοχος ενός Ιμπίθα σπόρ 101 ,τέλη 2001, και έχοντας κάνει μερικές δυναμικές βελτιωτικές επεμβάσεις και όχι μετατροπές είμαι γενικά ικανοποιημένος από το αυτοκίνητό μου έχοντας στην κυριολεξία ταπεινώσει αρκετά 'γρήγορα' και...'συλλεκτικά' (λόγω κακοκατασκευής και ψευτοσπόρ χαρακτήρα) γαλλοϊταλικά. Αυτό που ήθελα να αναφέρω είναι πως έπειτα από μία μεγάλη νεροποντή πρίν από 1 μήνα και οδηγώντας σε δρόμους βορείων προαστίων σε στενά-λίμνες παρατήρησα έπειτα βρεγμένη τη μοκέτα κάτω από το κάθισμα του οδηγού, δείγμα ότι πέρασε νερό από το μαρσπιέ της πόρτας...ενώ περνούσα τους δρόμους-λίμνες! Μπορεί να πέρασα και άλλωτε από ανάλογους δρόμους εδώ και 1,5 χρόνια που οδηγώ αυτό το αρκετά καλό αυτοκίνητο αλλά τότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά! Μιά και δεν ξανασυνέβη δεν έχω κάτι άλλο να πώ.Τα συμπεράσματα δικά σας.
Όσο για την επιλογή μεταξύ του νέου Ιμπίθα 101 σπόρ και του...ραλί που κάποιος ανέφερε , η επιλογή είναι μάλλον μονόδρομος και ακολουθεί τη νοτιοδυτική Ευρώπη και μόνο! Άν οδηγήσετε ακόμα και ολοκαίνουριο ραλί έπειτα από σύντομη βόλτα με το νέο Ιμπίθα 101 σπόρ θα νομίζετε ότι το γαλλικό είναι Daihatsu εναντίον Mercedes σε ποιότητα κύλισης και υλικών! Με ένα ζευγάρι σπόρ ελαστικά το ισπανικό αμάξι μπορεί να μεταμορφωθεί σε φονέα γιγάντων! Με ελάχιστα χρήματα ελευθερώνετε την εισαγωγή από πνίχτες και την εξαγωγή από το μεσαίο καζανάκι και πίσω και έχετε ένα όχι μεν ρυθμίσιμο αλλά αρκετά ευχάριστο,γρήγορο και πολύ αποτελεσματικό,ασφαλές και ποιοτικό αυτοκίνητο με 1000000 διαφορά από γαλλοϊταλικά φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Ένα σας λέω: Το προηγούμενο μαμίσιο Ιμπίθα με...τα ταμπούρα πίσω φρέναρε από τα 100 χιλιόμετρα σε 45 μέτρα τη στιγμή που το ραλί χρειάζεται με τους δίσκους πίσω και χωρίς ABS...50.3 μέτρα! Με το καινούριο η διαφορά μεγαλώνει στα 7 περίπου μέτρα! Άν ενδιαφέρεστε και για τιμή μεταπώλησης τότε η ισπανική επιλογή είναι μονόδρομος!
Καλή χρονιά! -
AGAPHTE MOY FILE TO IDIO FAINOMENO TO ANTIMETVPISA KAI EGV TO 1995. TOTE EIXE PAREI TO IBIZA 1.3GLX(TO PRVTO TYPOY GOLF) KAI META APO ENA XRONO PAROYSIASUHKE TO IDIO FAINOMENO STHN MERIA TOY SYNODHGOY-EMPAZA STHN KATV DEJIA GVNIA TOY TZAMIOY-EPIDIORUOUHKE KAI OLA KALA. :
-
Αγαπητοί μου,
ξέχασα να αναφέρω και να προοιδοποιήσω τους υποψήφιους αγοραστές ισπανικών αυτοκινήτων να αποφύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι τη Σέατ Μακρής για την αγορά αυτοκινήτου τόσο λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας και επαγγελματισμού όσο και λόγω έλλειψης ανθρωπιάς , φιλότιμου , σεβασμού και εντιμότητας! -
[quote='Χρονομέτρης'] ...έχοντας στην κυριολεξία ταπεινώσει αρκετά 'γρήγορα' και...'συλλεκτικά' (λόγω κακοκατασκευής και ψευτοσπόρ χαρακτήρα) γαλλοϊταλικά... [quote]
Μην μπερδεύεις τα γαλλικά με τα ιταλικά, δεν έχουν καμμιά σχέση. Τα γαλλικά είναι γνήσια σπορ, και ειδικά το Rallye που είναι σημείο αναφοράς (χαρακτηριστικό παράδειγμα ψευτοσπόρ χαρακτήρα είναι το Seat που αναφέρεις).
Πάντως Γαλλία και φύκια για μεταξωτές κορδέλες είναι έννοιες ασύμβατες..
-
Φίλε prometheas και το δικό μου Ibiza 2002 1.4 101ps είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Επειδή κι εγώ ταλαιπωρήθηκα πολύ, μπορείς να μου στείλεις ένα mail και να επικοινωνήσουμε να σου πω εγώ για τις ενέργειες που χρειάστηκαν για τη διόρθωση του προβλήματος. Θα χαρώ πολύ να σε βοηθήσω!
Φιλικά,
Γιώργος -
alman310 οποτεδήποτε και οπουδήποτε θές με οποιοδήποτε μαμίσιο μέχρι αηδίας αμάξι και ιπποδύναμη όχι πάνω από 150 άλογα! Πάντα χρονομετρώντας μεικτές διαδρομές εννοώ και όχι κόντρες και τέτοια! Αναρ ωτιέμαι αν τα ραλί φρενάρουν από τα 100 σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα και αν η τιμή τους σε μεταπώληση μετά από 2 έτη μπορεί να κρατηθεί πάνω από...40% της αρχικής αξίας! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι 9 στους 10 τα βελτιώνουν και τα μετατρέπουν , αφού τα μαμίσια είναι ένας μεταλικός ελαφρύς σβέλτος και 'γυρίστρας' κουβάς! Γερμανικό ή ιαπωνικό παιδιά και τελειώσατε με προβλήματα!
-
Ο χρήστης Χρονομέτρης έγραψε:
alman310 οποτεδήποτε και οπουδήποτε θές με οποιοδήποτε μαμίσιο μέχρι αηδίας αμάξι και ιπποδύναμη όχι πάνω από 150 άλογα! Πάντα χρονομετρώντας μεικτές διαδρομές εννοώ και όχι κόντρες και τέτοια! Αναρ ωτιέμαι αν τα ραλί φρενάρουν από τα 100 σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα και αν η τιμή τους σε μεταπώληση μετά από 2 έτη μπορεί να κρατηθεί πάνω από...40% της αρχικής αξίας! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι 9 στους 10 τα βελτιώνουν και τα μετατρέπουν , αφού τα μαμίσια είναι ένας μεταλικός ελαφρύς σβέλτος και 'γυρίστρας' κουβάς! Γερμανικό ή ιαπωνικό παιδιά και τελειώσατε με προβλήματα!Φίλε μου είναι φανερό ότι τα έχεις βάλεις με τα rallye.
Αφού είσαι ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο σου, γιατί επιμένεις να ασχολείσαι με όσους θέλουν έναν 'ελαφρύ σβέλτο και γυρίστρα κουβά'; -
Αναρ ωτιέμαι αν τα ραλί φρενάρουν από τα 100 σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα και αν η τιμή τους σε μεταπώληση μετά από 2 έτη μπορεί να κρατηθεί πάνω από...40% της αρχικής αξίας! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι 9 στους 10 τα βελτιώνουν και τα μετατρέπουν , αφού τα μαμίσια είναι ένας μεταλικός ελαφρύς σβέλτος και 'γυρίστρας' κουβάς
[list:30fqmg2w]Ωπα ωπα ωπα ωπα φρεναρισε [/list:u:30fqmg2w][list:30fqmg2w]Προτου με αποκαλεσεις 'προκατελειμενο' συζητας με τον 'υπευθυνο του τμηματος εξελιξης' στη VAG [/list:u:30fqmg2w][list:30fqmg2w]Γερμανια και τα μυαλα στα καγκελα [/list:u:30fqmg2w][list:30fqmg2w]Στον αδικημενο τωρα [/list:u:30fqmg2w][list:30fqmg2w]Το Peugeot γυριστρας κουβας? [/list:u:30fqmg2w][list:30fqmg2w]Μη τρελαθουμε τελειως τωρα [/list:u:30fqmg2w][list:30fqmg2w]Τα Peugeot οπως και τα VAG βελτιωνονται και ειδικα τα συγκεκριμενα μοτερ αποτελουν μαγκια τους.Ειδικα οποιος αναζητα ατμοσφαιρα στη βελτιωση ειναι και γ@μω τα μοτερ. [/list:u:30fqmg2w][list:30fqmg2w]Το αυτοκινητο στο δρομο ειναι ΤΡΑΙΝΟ Ακομα κι οταν ΣΤΡΙΒΕΙ [/list:u:30fqmg2w][list:30fqmg2w]Ετσι ,για να μη λεμε οτι βλεπουμε στον υπνο μας [/list:u:30fqmg2w]>alman310 οποτεδήποτε και οπουδήποτε θές με οποιοδήποτε μαμίσιο μέχρι αηδίας αμάξι και ιπποδύναμη όχι πάνω από 150 άλογα
[list:30fqmg2w]Ρε παιδια, μου δανιζει κανενας το pug του για μιση ωριτσα? Οτι βγαλουμε μισα μισα [/list:u:30fqmg2w][list:30fqmg2w]ΥΓ.Καπου σε ξερω, καπου σε ξερω!!!!!! [/list:u:30fqmg2w]
-
Καλέ μου G60 κι εγώ σε θυμάμαι με τις εκπληκτικές σου γνώσεις τεχνογνωσίας που μου παρείχες απλόχερα μέσα από κάποιο άλλο φόρουμ...κομπλεξικών οπαδών γαλλικών ντουζιέρων!!! Είσαι από τους λίγους 'σοφούς'σε θέματα που σχετίζονται με κινητήρα και πραγματικά σε ευχαριστώ για όλα!Τί λάδια ήταν αυτά θεέ μου!!!(...) Εκείνο τον σκέτο που θα σε κεράσω πότε θα τον πιούμε? Να σε πάω και μία γρήγορη να δείς ότι με το μαμίσιο που προκαλώ...στην καλύτερη περίπτωση να ερχόσουν ισοπαλία!
Υ.Γ. Παιδιά εντάξει, μή με ακούτε και πολύ και με παίρνετε στα σοβαρά όταν έχω τα νεύρα μου με τα γαλλικά και τέτοια. Πολλές φορές αστειεύομαι αν και η ουσία των λεγόμενών μου...παραμένει αληθής! Να είστε όλοι καλά! -
Τελικα εμφανιστικες και εδω να δειξεις το κομπλεξ σου ετσι; Στο αλλο site περιμενουν ακομα καποιες εξηγησεις απο σενα, τις οποιες φανταζομαι δεν θα παρουν ποτε. Οσο για το τι εχω πει και εχω υποστηριξει, αν ειναι λαθος αναλαμβανω την ευθυνη, η ρωταω αν κατι δεν ξερω. Δεν κρυβομαι πισω απο την ανωνυμια του Internet. Σε εχω προκαλεσει επανηλλειμενα να εμφανιστεις και να κανεις πραξη τους ισχυρισμους σου. Επιμενεις να κρυβεσαι σαν γνησιος θρασυδειλος. Μην προσπαθησεις να κανεις τα ιδια και εδω. Θα ενημερωσω ωστε να σε αντιμετωπισουν αναλογα.
-
Και βγαλε το ονομα μου απο την υπογραφη σου.
-
Παιδιά δεν ξέρω αν καταλάβατε,αλλά τα φόρουμ δεν είναι για να βγάζουμε τα κόμπλεξ μας και ούτε για να μεταφέρουμε διαμάχες από το ένα φόρουμ στο άλλο,και ειδικά το φόρουμ του αγαπημένου μας περιοδικού!
Ας το διατηρήσουμε σε κάποιο επίπεδο,έλεος πια! -
makinen διαβασες τι γραφει παραπανω στα post του και την υπογραφη του; Θεωρω οτι ειναι τουλαχιστον προσβλητικα για μενα προσωπικα και αν υπαρχει moderator εδω παρακαλω να ασχοληθει αμεσα με το θεμα!!!!!!!!
-
Να είστε καλά όλοι παιδιά!Πολλά φιλιά! Διαβάστε και λίγο την υπογραφή μου για να γελάτε! Καλή χρονιά σε όλους!
-
Καταλαβες τι εννοω;
-
Ώχ !Αμάν ! Τώρα είδα τις απαντήσεις σου στη σελίδα 2 timkoul! Να δείς που έγινε παρεξήγηση! Μάλλον με μπερδεύεις με κάποιον που ξέρεις φαίνεται , δεν εξηγείται αλλιώς! Αυτό το περιεχόμενο της υπογραφής μου το πήρα από κάποιο άλλο σάιτ , όχι από αυτό, δεν ξέρω αν έχεις πεί...τα ίδια εσύ ή παρόμοια ή η συνωνυμία μας μπέρδεψε! Επειδή εσύ υπογράφεις ώς τιμκουλ μάλλον θα λέγεσαι τίμος. Ά , κατάλαβα , μπερδευτήκαμε και νομίζεις ότι εννοώ εσένα για κάτι που πιθανώς θα είπες σε αυτό το σάιτ και μοιάζει με την υπογραφή μου!Καμία σχέση πραγματικά και δεν είναι ανάγκη να βρίζεις , πραγματικά σου λέω με μπερδεύεις με κάποιον άλλο! Να φανταστείς ,ότι αυτά στην υπογραφή μου τα είπε κάποιος με υπογραφή 'τίμος ' σε άλλο σάιτ και μάλιστα προσπαθώντας...να 'διδάξει' ώς γνώστης σε θέματα ελαστικών! Πέραν τούτου είναι τόσο κακός και δειλός οδηγός , που ακόμα και δικοί του άνθρωποι στο σάιτ μέσω pm μου έλεγαν ότι μαζί του δεν βγάζει κανείς άκρη και ότι αν ταξιδεύει σβέλτα το κάνει μόνο το σκυλοφτιαγμένο του σαραβαλάκι και όχι εκείνος! Αποκλείεται να είσαι λοιπόν εσύ αυτός...δείχνεις διαφορετικός αν και αρπάχτηκες αμέσως! Το κινητό μου είναι 0942548670 και μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να με πάρεις! Ούφ , ευτυχώς λύθηκαν όλα! Πάντως το περιεχόμενο των λεχθέντων του γελοίου στην υπογραφή μου είναι για τα πανηγύρια,δε συμφωνείς?
Καλή σου χρονιά και να είσαι καλά!Και συγνώμη που σε σάιτ με άλλο περιεχόμενο αναφέρομαι σε προσωπικά ,αλλά λύνω έτσι παρεξήγηση! -
Χαιρομαι που δειχνεις σε ολους την ποιοτητα σου ως ατομο. Αν ανοιγες το κινητο σου θα μπορουσαμε να μιλησουμε.
-
Απλά αυτή τη στιγμή δεν έχει σήμα! Χαίρομαι που λύθηκαν όλα! να είσαι καλά!
-
Τίμο, ηρέμησε, προφανώς είναι πολύ μικρός για να του έχουν αγοράσει κινητό οι γονείς του. Εγώ θα έλεγα να μην δοκιμάζεις αυτό το νούμερο διότι προφανώς θα το απαντήσει κάποιος άλλος. Όσο για την ποιότητα των προσώπων που μιλούν νομίζω ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Εγώ προσωπικά όταν βλέπω Ibiza θα την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια διότι δε λέει να ρεζιλεύομαι συνέχεια και να αποδεικνύεται ότι το αυτοκίνητό μου είναι δήθεν.
Χρονομέτρη, είσαι πολύ ωραίος αγόρι μου. Κοπάνα από το σχολείο κάνεις και είσαι στο internet τέτοια ώρα;
Seat Ibiza 1.4Gti (Και δώρο ενα ...σωσίβιο!!!)