-
Υποτιθετε πως το θεμα αυτου του κεφαλαιου του foroum αφορα το ibiza και τα προβληματα του αυτοκινητου.
Και οχι τις προσωπικες διαφορες των οποιοδηποτε....
Οποτε βλεπουμε νεα δημοσιυεση σε αυτο το κεφαλαιο, πιστευουμε πως εχει γραφτει κατι για το θεμα που εχει ανοιχθει...Προς απογοητευση μας ομως, διαβαζουμε οτιδηποτε αλλο ασχετο...
Απο αριθμους κινητων, μεχρι αν μας αρεσει το ibiza η' οχι..
Και σε τελικη αναλυση, ο καθενας κανει τις επιλογες του... -
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Υποτιθετε πως το θεμα αυτου του κεφαλαιου του foroum αφορα το ibiza και τα προβληματα του αυτοκινητου.
Και οχι τις προσωπικες διαφορες των οποιοδηποτε....
Οποτε βλεπουμε νεα δημοσιυεση σε αυτο το κεφαλαιο, πιστευουμε πως εχει γραφτει κατι για το θεμα που εχει ανοιχθει...Προς απογοητευση μας ομως, διαβαζουμε οτιδηποτε αλλο ασχετο...
Απο αριθμους κινητων, μεχρι αν μας αρεσει το ibiza η' οχι..
Και σε τελικη αναλυση, ο καθενας κανει τις επιλογες του...ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ'ΟΠΟΤΕ ΒΛΕΠΩ ΙΒΙΖΑ,ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΜΕ ΕΛΑΦΡΙΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΡΕΖΙΛΕΥΟΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ'.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ...
-
IBIZA1_0 δεν αναφερθηκε σε σενα. Ο τυπακος που υπογραφει με το ονομα μου ειναι γνωστος και αλλου. Προφανως ακομα δεν εχει σημα, ουτε και θα εχει ποτε φανταζομαι, για να δωσει εξηγησεις.
-
' Είμαι κατ'αρχάς κάτοχος ενός Ιμπίθα σπόρ 101 ,τέλη 2001, και έχοντας κάνει μερικές δυναμικές βελτιωτικές επεμβάσεις και όχι μετατροπές είμαι γενικά ικανοποιημένος από το αυτοκίνητό μου έχοντας στην κυριολεξία ταπεινώσει αρκετά 'γρήγορα' και...'συλλεκτικά' (λόγω κακοκατασκευής και ψευτοσπόρ χαρακτήρα) γαλλοϊταλικά.'
'alman310 οποτεδήποτε και οπουδήποτε θές με οποιοδήποτε μαμίσιο μέχρι αηδίας αμάξι και ιπποδύναμη όχι πάνω από 150 άλογα! '
Φίλε Ibiza1-0, το σχόλιο δεν απευθυνόταν σε εσένα, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο κάτοχο οποιουδήποτε Ibiza, αλλά προς το συγγραφέα των ανωτέρω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα Ibiza ή οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο, αλλά με ενοχλούν τύποι σαν το Χρονομέτρη.
-
Καλα παιδια....Το θεμα εχει γινει πλεον διαμαχη μεταξυ Seat-Peugeot και οτιδηποτε αλλο...Οπως διαβασα καπου αλλου, τουλαχιστον ας σεβαστουμε το περιοδικο γιατι κομματια απο εδω μεσα αναπαραγοντε στο περιοδικο....
Οσο για ολα τα αλλα...Οπως ειπα προηγουμενως..ο καθενας κανει τις επιλογες του στην αγορα του αυτοκινητου....Ας τις σεβαστουμε και ας αφησουμε τον καθενα να αγορασει οτι θελει...
Παντως θα ηταν πιο ωραιο να μοιραζομασταν τις εμπειριες μας για τα αυτοκινητα μας, και ισως μαθουμε απο αυτες...
Να περνατε καλα... -
Οχι φιλε δεν ειναι διαμαχη SEAT-Peugeot. Σας ειπα και πριν οτι ο τυπακος 'Χρονομετρης' εχει με μενα προηγουμενα. Δεν ειναι δυσκολο να το καταλαβεις απο τον τροπο που γραφει. Σε αλλο forum αντιμετωπιστηκε διαφορετικα και φροντισε να εξαφανιστει για αρκετο καιρο, αλλα εδω δεν βλεπω να υπαρχουν moderator να χειριστουν το θεμα.
-
Ο χρήστης farting_cow έγραψε:
Φίλε prometheas και το δικό μου Ibiza 2002 1.4 101ps είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Επειδή κι εγώ ταλαιπωρήθηκα πολύ, μπορείς να μου στείλεις ένα mail και να επικοινωνήσουμε να σου πω εγώ για τις ενέργειες που χρειάστηκαν για τη διόρθωση του προβλήματος. Θα χαρώ πολύ να σε βοηθήσω!Φιλικά,
ΓιώργοςΠρώτα από ολα να ευχαριστήσω ολους τους φιλους για τις απαντήσεις και να ευχηθω καλή χρονια και χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη
Χθές περέλαβα το αυτοκινητο από το συνεργείο με την διαβεβαίωση οτι το πρόβλημα λύθηκε Αναγκαστικά θα περιμένω ... τη βροχή για να δώ εαν οντως ισχύει κάτι τέτοιο. Σε περιπτωση που το προβλημα παραμένει .. έχω συνεννοηθεί με το δικηγόρο μου για τις επόμενες κινησεις , ε δεν πάει άλλο πια, ειμαι 65 μέρες χωρίς αυτοκίνητο Επίσης έχω στείλει σχετικές επιστολές στην εδώ αντιπροσωπεία και στην SEAT Ισπανίας.
Φιλε farting_cow ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον θα επικοινωνήσουμε σύντομα
Οταν εχω κατι νεοτερο θα σας ενημερώσω, φαντάζομαι οτι το θέμα ενδιαφέρει πολλους ....
-
Ο χρήστης logikos έγραψε:
Επειδή σκέφτομαι να αποκτήσω το Ibiza, μπορείς να μου αναφέρεις αλλά προβλήματα ή έστω παράπονα σου που σχετίζονται με το αμάξι;
Το μόνο που θα ήθελα ειναι .. 200 κυβικά και 20-25 ιππους παραπάνω.
Κατά τα αλλα το αμάξωμα φαίνεται στιβαρότατο και ιδιαίτερα άκαμπτο, η ποιότητα κύλισης θυμίζει πολύ ακριβότερο αυτοκίνητο, η οδική συμπεριφορά ειναι - τηρουμένων των αναλογιών πολύ καλή , τα ΦΡΕΝΑ ειναι Κ Ο Ρ Υ Φ Α Ι Α για την κατηγορια και ο εξοπλισμός πλήρης (στο δικό μου έχει και .... βυθόμετρο ). Αυτά απο το λιγο διαστημα που προλαβα να το ευχαριστηθώ πρίν μετατραπεί σε υποβρύχιο..
ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ : θα έλεγα την τιμή αγοράς, την ανάρτηση για τις μετακινήσεις εντός πολης οπου γίνεται λιγο κουραστική και την σχετικά αυξημένη κατανάλωση.
-
Γιώργο (prometheas) check your e-mail
-
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
Επειδή σκέφτομαι να αποκτήσω το Ibiza, μπορείς να μου αναφέρεις αλλά προβλήματα ή έστω παράπονα σου που σχετίζονται με το αμάξι;
Το μόνο που θα ήθελα ειναι .. 200 κυβικά και 20-25 ιππους παραπάνω.
Κατά τα αλλα το αμάξωμα φαίνεται στιβαρότατο και ιδιαίτερα άκαμπτο, η ποιότητα κύλισης θυμίζει πολύ ακριβότερο αυτοκίνητο, η οδική συμπεριφορά ειναι - τηρουμένων των αναλογιών πολύ καλή , τα ΦΡΕΝΑ ειναι Κ Ο Ρ Υ Φ Α Ι Α για την κατηγορια και ο εξοπλισμός πλήρης (στο δικό μου έχει και .... βυθόμετρο ). Αυτά απο το λιγο διαστημα που προλαβα να το ευχαριστηθώ πρίν μετατραπεί σε υποβρύχιο..
ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ : θα έλεγα την τιμή αγοράς, την ανάρτηση για τις μετακινήσεις εντός πολης οπου γίνεται λιγο κουραστική και την σχετικά αυξημένη κατανάλωση.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Αναμένω νέα σου μέχρι την επόμενη νεροποντή! Εύχομαι να είναι ευχάριστα.
-
Aγαπητέ promitheas άν τυχον αγόρασες το Ιμπίθα σου από τη Σέατ Μακρής και ψάχνεις για...συμπαραστάτη ή για πληροφορίες μή διστάσεις να απευθυνθείς σε εμένα! Μακριά από τη Σέατ Μακρής! Και από τα μικρά γαλλικά...
Να είσαι καλά! -
Ο χρήστης Χρονομέτρης έγραψε:
alman310 οποτεδήποτε και οπουδήποτε θές με οποιοδήποτε μαμίσιο μέχρι αηδίας αμάξι...Δυστυχώς Χρονομέτρη δεν πρόλαβα να ανταποκριθώ στην ευγενική πρόσκλησή σου για κέρασμα αφεψήματος, καθώς μόλις πριν από λίγο έκαψα τον μεταλλικό, ελαφρύ, σβέλτο και γυριστό κουβά που είχα, αφού όπως πολύ εύστοχα παρατήρησες δεν μπορούσε να πιάσει το 40% της αρχικής του τιμής..
Είμαι όμως πολύ χαρούμενος τώρα, αφού αγόρασα τον ισπανό φονέα γιγάντων, το νέο Ιμπίθα σπορ 101! Σε λίγο θα βγω έξω για να ξεσκεπάσω μερικά γαλλικά φύκια που είναι καμουφλαρισμένα σε μεταξωτές κορδέλες..
-
Εγώ πάντως με το ΜΑΜΙΣΙΟ και ΨΕΥΤΟΣΠΟΡ Clio 1.2 Dynamique (76 αλογάκια σκάρτα) μου ταπείνωσα την Τρίτη στις στροφές της Υλίκης ένα Ibiza 1.4 Top Gun, ρίχνοντάς του τελικά κι εγώ δεν ξέρω πόσες κολώνες. Όσο κι αν φύσαγε και ξεφύσαγε ο 'Ισπανός φονέας γιγάντων' που 'ξεσκεπάζει τους Γάλλους που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες', δεν κατάφερε να κάνει τίποτα... Παρά τα 101 αλόγατα... Παρά τα σπόιλερ... Κοντά σε μένα (στη διπλανή λωρίδα) ήταν κι ένα 'ψευτοσπόρ' Fiat Punto Sporting (μαμίσιο φαινόταν και μοντέλο του 2002), με το οποίο κοντραριζόμασταν για αρκετή ώρα μέχρι που κάποια στιγμή έστριψε για Χαλκίδα. Εννοείται ότι και το παλικάρι με το Punto κέρασε τσαγάκι τον τύπο με το Ibiza. Πώς φαίνεται Χρονομέτρη ότι στις φλέβες σου πια κυλάει πιο πολύ τσαγάκι παρά αίμα... Σου έχουν αφήσει ψυχολογικά τραύματα τα Γαλλικά μικρά, ε;
Επίσης, στις στροφές από Ρέθυμνο προς Ηράκλειο, για πολύ ώρα ήμαστε προφυλακτήρα με προφυλακτήρα με ένα ψιλοφτιαγμένο Vectra 2.0 CD με Γερμανικές πινακίδες. Εννοείται ότι, μόλις έπιασε τη μεγάλη ευθεία για Ηράκλειο, το Vectra εκμεταλλεύθηκε το μεγαλύτερο μοτέρ του και μου'ριξε τελικά.
Για 'ψευτοσπόρ' πάντως, το Ρενάκι μου στέκει πάρα μα πάρα πολύ καλά.
Όσον αφορά δε τα Ibiza... Τι να κάνουμε, συμπατριώτης τους είναι ο Εμίλιο ΜΟΥΤΡΑγένιο. Ίσως γι'αυτό δε μπορούν να πάρουν μια στροφή σωστά.
-
skullone...μάλλον σε λυπήθηκε!Ή το οδηγούσε ο Τειρεσίας αναστημένος!Εγώ οποιοδήποτε μαμίσιο μέχρι 150 αλόγων του παραχωρώ προτεραιότητα με τα 105 ps μου!Είναι σα να κάνω 'μπραντεφερ' με την κόρη της Μιμής Ντενίση!
-
geia sou xronometri piloteeeeeeeee.......
-
Μετά από αυτά τα αναμφισβήτητα αληθινά που λέει ο φίλος χρονομέτρης εγώ μάλλον αποφάσισα να δώσω τον κουβά μου όσο-όσο και να φυλάξω λεφτά για να πάρω ένα Ibiza. Έτσι θα μπορώ επιτέλους κι εγώ να νιώσω ότι οδηγώ ένα γρήγορο αυτοκίνητο και με καλή οδική συμπεριφορά (το κυριότερο ). Μάλιστα σκοπεύω να κινήσω αγωγή σε όλα τα ανεύθυνα περιοδικά του χώρου τα οποία υποστήριζαν ότι το Rallye είναι γρήγορο αυτοκίνητο και μάλιστα το πιο γρήγορο της κατηγορίας του. Καλώ τους υπόλοιπους εξαπατημένους κατόχους κουβάδων όπως ο δικός μου να κάνουν το ίδιο. Φτάνει πια αυτή η κοροϊδία και η συνέχιση του μύθου για τα Rallye, Saxo κλπ. Η αλήθεια έχει πλέον λάμψει μετά από τις αποκαλύψεις του Χρονομέτρη. Χρονομέτρη, μας άνοιξες τα μάτια, σε ευχαριστούμε ταπεινά και υποκλινόμαστε τόσο στην ανωτερότητά σου ως οδηγού, ως επιλογέα και βελτιωτή αυτοκινήτου, ως συζητητή και ως έχοντος την απόλυτη γνώση περί παντός επιστητού. Με συγχωρείς για την προηγούμενη αντίδρασή μου, αλλά όταν κάποιος σου ανοίγει τα μάτια, πολλές φορές δε θέλεις να δεις την πραγματικότητα. Μετανιώνω και σου ζητώ συγγνώμη. Όταν με το καλό πάρω το Ibiza μου σε παρακαλώ να μου κάνεις κάποια μαθήματα, τόσο όσον αφορά τις μικρές βελτιωσούλες που μπορεί να θέλει (αν θέλει ) όσο και όσον αφορά την οδήγηση για να είμαι κι εγώ τόσο γρήγορος όσο εσύ. Σε παρακαλώ μη με απορρίψεις, παρόλο που φάνηκα κακός στις προηγούμενες τοποθετήσεις μου.
Υ.Γ. Πάντως πιστεύω το χρονομέτρη ότι περνάει όλα τα ΜΑΜΙΣΙΑ γαλλικά κουβαδάκια μέχρι 150 ίππους ή μάλλον ότι κανένα ΜΑΜΙΣΙΟ γαλλικό κουβαδάκι δεν τον έχει περάσει ποτέ. Μάλλον το άτομο δεν έχει βρει κανενα μαμίσιο μέχρι τώρα, άρα όσοι τον περνούν είναι βελτιωμένοι και τα βελτιωμένα δε μετρούν, αφού αν είδατε πάντα χρισημοποιεί τη λέξη 'μαμίσια'.
-
Τι να μας πεις ρε καημένε Χρονομέτρη κι εσύ...
Ο τυπάς με το Ibiza Top Gun προσπάθησε φιλότιμα, αλλά το τσαγάκι δεν το γλίτωσε... Βλέπεις, εκεί που εγώ και ο άλλος με το Punto παίρναμε όλες τις στροφές με 160+, αυτός πάλευε να μαζέψει τα μούτρα που πέταγε ο ΜΟΥΤΡΑγένιο που οδηγούσε.
’ντε τράβα κατά Μπουλέκο μεριά να αλλάξεις τα μουλάρια σου με άλογα...
Αλλά και άλογα ν'αποκτήσεις, τι θα τα κάνεις; Αφού τα Ibiza δε στρίβουν με τίποτα, σα να'τανε Corolla G6 (την έχει ένας φίλος μου και η ρημάδα βγάζει ΠΟΛΛΑ μούτρα)!
-
Ο χρήστης Χρονομέτρης έγραψε:
skullone...μάλλον σε λυπήθηκε!Ή το οδηγούσε ο Τειρεσίας αναστημένος!Εγώ οποιοδήποτε μαμίσιο μέχρι 150 αλόγων του παραχωρώ προτεραιότητα με τα 105 ps μου!Είναι σα να κάνω 'μπραντεφερ' με την κόρη της Μιμής Ντενίση!Χρονομέτρη μην ενθουσιάζεσαι....
Όπως και να το κάνουμε το ibiza έχει πίσω ημιάκαμπτο, ένα από τα ηλιθιότερα και φθηνότερα συστήματα ανάρτησης που κυκλοφορούν...
Δυστυχώς στο όνομα του κόστους τον ημιάκαμπτο τον υιοθέτησαν πρόσφατα οι γάλλοι στο 307 με εμφανή αποτελέσματα στην υποβάθμιση της σπορ συμπεριφοράς του απέναντι στον προκάτοχο 306.Όσο τα μικρά γαλλικά φοράνε υστερούντες βραχίονες με ράβδους στρέψης και αντιστρεπτική και τα ibiza ημιάκαμπτο η διαφορά ανάμεσά τους θα είναι απροσπέλαστη με το ibiza of course να κυνηγάει....
Απόδειξη είναι φυσικά οι κατα καιρούς αγωνιστικές δραστηριότητες που δείχνουν πάντοτε την υπεροχή των γαλλικών σε ασφάλτινα οδοστρώματα.
Το Ibiza δεν έχει καν δελτίο αναγνώρισης (Homologation) ..........ότι και αν σημαίνει αυτό.....
Ξεχάσαμε κιόλας τις Ξαρά και το ξύλο που έριχναν στα WRC?
Ξεχάσατε μήπως τι ανάρτηση φορούσαν πίσω;.......υστερούντες βραχίονες με ράβδους στρέψης και αντιστρεπτική ........ -
Και στο Clio II Phase II βάλανε ημιάκαμπτο πίσω takinen, αλλά και πάλι, η ρύθμιση είναι απείρως καλύτερη αυτής που έχει γίνει στα Ibiza και στα Polo (μπλιαχ), καθιστώντας το αυτοκίνητο φοβερά ρυθμίσιμο και ζωντανό σε συμπεριφορά.
Και το σημερινό Punto ημιάκαμπτο έχει, αλλά και σ'αυτό έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Βλέπεις, ακόμα και η φθηνότερη ανάρτηση, άπαξ και σχεδιαστεί και ρυθμιστεί προσεκτικά, μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά με μια ακριβότερη.
-
takinen? mhpws eisai kai sy daktylos ths psa ths cia tou fbi ths eyp ths mosad ths sas kai ths mit????????? TI EINAI AFTA POU LES?
EIPAME OTI TA IBIZA STRIVOUN KALYTERA APO TA RALLYE
Seat Ibiza 1.4Gti (Και δώρο ενα ...σωσίβιο!!!)