-
Ενδιαφέρομαι για να βάλω ηχεία καλής ποιότητας στο 307 μου...
Επειδή δεν ξέρω και πολλά πράγματα πάνω στα ηχεία αυτοκινήτου θέλω προτάσεις.Απλά για να ξέρετε:
Δεν θέλω να αλλάξω το RadioCD γιατί μου αρέσει το πώς συνεργάζεται με τα χειριστήρια στο τιμόνι και την οθόνη πολλαπλών ενδείξεων...
Θέλω ΠΟΙΟΤΗΤΑ (ακούω κυρίως rock, έντεχνη...) και ΟΧΙ ένταση !
Σκεφτόμουνα να αλλάξω μόνο τα μπροστά ηχεία με κάτι καλύτερης ποιότητας χωρίς την προσθήκη κάποιου sub...
(για τους πίσω δεν με νοιάζει... )Μου είπαν ότι τα καλύτερα ηχεία είναι τα MB-QUART DSD-216 αλλά είναι λίγο ακριβά (250ε).
Περιμένω προτάσεις...
-
Επειδή δεν ξέρω και πολλά πράγματα πάνω στα ηχεία αυτοκινήτου θέλω προτάσεις.Απλά για να ξέρετε:
Δεν θέλω να αλλάξω το RadioCD γιατί μου αρέσει το πώς συνεργάζεται με τα χειριστήρια στο τιμόνι και την οθόνη πολλαπλών ενδείξεων...
Σκεφτόμουνα να αλλάξω μόνο τα μπροστά ηχεία με κάτι καλύτερης ποιότητας χωρίς την προσθήκη κάποιου sub...
(για τους πίσω δεν με νοιάζει... )Μου είπαν ότι τα καλύτερα ηχεία είναι τα MB-QUART DSD-216 αλλά είναι λίγο ακριβά (250ε).
Περιμένω προτάσεις...
-
Περιμένω προτάσεις...
-
Ο χρήστης Dev έγραψε:
Περιμένω προτάσεις...
An den baleis enisxyti den 8a kaneis tipote.
-
Ma kala kaneis den kserei apo ixosistimata :
-
μπες εδω http://www.caraudioforum.gr/phpbb/
-
Ο χρήστης Dev έγραψε:
Ma kala kaneis den kserei apo ixosistimata :<Δεν μπορώ να σε βοηθήσω στο αρχικό σου ερώτημα, αλλά σε ένα γερμανικό περιοδικό για ηχοσυστήματα αυτοκινήτου (auto hifi ή audio hifi ή κάτι τέτοιο) το οποίο σημειωτέον έρχεται και στην Ελλάδα (στην Ελβετία το βρήκα με CD, και στην Ελλάδα λογικά το ίδιο θα είναι) είχε διαφημίσεις για διάφορα προϊόντα, μεταξύ των οποίων και ΚΑΛΩΔΙΑ-ΑΝΤΑΠΤΟΡΕΣ που επιτρέπουν τα χειριστήρια του τιμονιού να συνεργάζονται με το ραδιοCD που θα βάλεις αν θέλεις να το αλλάξεις.
Νομίζω πως είχε και μια διεύθυνση ίντερνετ, θα το ψάξω πάλι και αν βρω κάτι θα το γράψω σε αυτό το θέμα Δευτέρα - Τρίτη.
Ο παραγωγός των καλωδίων αυτών ήταν στην Γερμανία, δεν ξέρω για διαθεσιμότητα στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα κάποια αντικαταβολή θα μπορεί να γίνει.
-
Η γνωμη μου ειναι να αλλαξεις και την εργοστασιακη πηγη. αλλιως δυσκολα θα κανεις κατι. σου προτεινω Alpine. ειναι λιγο τσιμπημενα αλλα θα σου κρατησουν χρονια. τα πισω τα ηχεια δεν ειναι μονο για τους πισω αλλα και για να δημιουργειται μια πιο ολοκληρωμενη ηχητικα εικονα μεσα στο αυτοκινητο. το οτι θα αλλαξεις την πηγη δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα καταργησεις και τα χειρηστηρια. τουλαχιστον για τα Alpine ξερω οτι υπαρχουν ειδικοι ανταπτωρες για ολα τα αυτοκινητα με χειρηστηρια στο τιμονι.με εναν ενισχυτη και προεραιτικα ενα sub δεν θα θες να ξεκολλησεις απο το αυτοκινητο σου.χωρις αυτο να σημαινει οτι θα ξεκουφαινεις κοσμο.
-
Το να έχεις ποιότητα ήχου χωρίς watts στην έξοδο είναι σαν να ζητάς τράβηγμα στην ανάβαση απο ένα χιλιαράκι μοτέρ. Για τούτο λοιπόν μπορείς να εξετάσεις τις παρακάτω περιπτώσεις.
-
τα ήδη υπάρχοντα ηχεία σου. οι περισσότεροι απο εμάς κοιτάζουν το όσα watt σηκώνουν που είναι λάθος. Το βασικό είναι στα πόσα watt το ηχείο έρχεται στη νορμάλ κατάσταση λειτουργίας του. Δεν είναι πολλές οι φορές που βάζοντας μικρότερης ισχύος ηχεία έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Ετσι λοιπόν κοίταξε το εξής σε περίπτωση που απλά αλλάξεις ηχεία. Στο πίσω μέρος τους επάνω στο μαγνήτη αναφέρουν την νορμάλ ισχύ που χρειάζονται και την μέγιστη που μπορούν να σηκώσουν. Αν λοιπόν το ηχοσύστημά σου έχει μέγιστη ισχύ ανά κανάλι 20 watts τότε χρειάζεσαι ηχεία με νορμάλ ισχύ κάπου στα 5 watts και μεγίστη κάπου στα 50.
-
μπορείς να βάλεις μεγάλης ισχύος ηχεία αλλά θα χρειαστείς booster, κοινώς ενυσχιτή. για τούτο πήγαινε σε κάποιον που ξέρει για να ελέγξεις αν το ηχοσύστημά σου μπορεί να δώσει έξοδο σε ενυσχιτή. συνήθως το 95% όλων των συστημάτων έχει αυτή τη δυνατότητα. Τότε λοιπόν μπορείς να εξακολουθείς να έχεις το ήδη υπάρχον σύστημα σε συνεργασία με τον booster. και βέβαια ανάλογα την ισχύ του booster μπορείς να βάλεις και τα ανάλογα ηχεία. σημειωτέον ότι ο booster δεν έχει τίποτα χειριστίρια και τοποθετείται ή κάτω απο κάποιο κάθησμα ή στο μπαγκάζ. όλοι οι χειρισμοί θα γίνονται απο το υπάρχον ηχοσύστημα.
-
η τρίτη λύση, αν είσαι ενθουσιώδης με τη μουσική, και θέλεις το κάτι άλλο τότε πάς για ολική αντικατάσταση του ηχοσυστήματός σου, κάτι που μάλον δεν θέλεις.
-
-
Όπως είχα υποσχεθεί, ιδού η διεύθυνση: http://www.acvgmbh.de
Δεν έχω επισκεφθεί την σελίδα να δω τι έχει (αφού δεν έχω... χειριστήρια!! ), αλλά προτείνεται από το περιοδικό AUTO hifi (Γερμανία).
Σύμφωνα με το περιοδικό, παρέχει αντάπτορες που ταιριάζουν τα χειριστήρια του τιμονιού στην άφτερ μάρκετ πηγή που βάζουμε.
Έχουν μοντέλα για 16 κατασκευαστές αυτοκινήτου (δεν αναφέρει το περιοδικό ποιούς), και ταιριάζει για ηχοσυστήματα των εξής εταιρειών:
Alpine, Becker, Blaupunkt, Kenwood, Pioneer, Sony, VDO,και συστήματα πλοήγησης των εξής:
Alpine, Becker, Blaupunkt, JVC, Kenwood, Pioneer, VDO.Ελπίζω να βοήθησα!
Ηχεία...