Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ερώτηση για συναγερμούς
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Ερώτηση για συναγερμούς
    • 1 / 1
    Περί αυτοκίνησης
    8
    12
    7
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      techadmin admin last edited by

Παιδιά σε λίγο καιρό αγοράζω αυτοκίνητο (δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποιο )
      και θα ήθελα να ρωτήσω αν το immobilizer προσφέρει αρκετή προστασία ή πρέπει να προβώ σε αγορά συναγερμού.Εσείς χρησιμοποιείτε συναγερμό και αν ναι μπορείτε να πείτε τιμές και χαρακτηριστικά;Σας έχει γλιτώσει από ανεπιθύματες καταστάσεις;Ή αν στο έχουν βάλει στόχο δε σε γλιτώνει τίποτα;
      Όποιος ξέρει ελπίζω να βοηθήσει......

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T

και θα ήθελα να ρωτήσω αν το immobilizer προσφέρει αρκετή προστασία ή πρέπει να προβώ σε αγορά συναγερμού.Εσείς χρησιμοποιείτε συναγερμό και αν ναι μπορείτε να πείτε τιμές και χαρακτηριστικά;Σας έχει γλιτώσει από ανεπιθύματες καταστάσεις;Ή αν στο έχουν βάλει στόχο δε σε γλιτώνει τίποτα;

• T

• M
            meco last edited by

Ο χρήστης newlynx έγραψε:

O συναγερμός είναι αποτρεπτικό μέτρο, για κάποιον που θέλει π.χ. να σου σπάσει το τζάμι και να σου κλέψει το ραδιόφωνο. Επίσης είναι χρήσιμος αν έχεις παρκάρει κάτω από το σπίτι σου και κάποιος σε τρακάρει. Η φασαρία από το συναγερμό, θα σε ειδοποιήσει και θα κάνει το φταίχτη να σταματήσει, αντί να τραπεί σε φυγή (δεν είναι βέβαια σίγουρο αυτό). Σίγουρα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια από το immobiliser αλλά όχι την απόλυτη. Ειδικά στο εξωτερικό, η κλοπή αυτοκινήτου έχει γίνει επιστήμη και τίποτα δεν σταματάει, τους επίδοξους κλέφτες. Αν θες τη γνώμη μου βάλε ένα clifford που έχει εφόρου ζωής εγγύηση και είναι πλεόν, ευρέως αποδεκτό, ότι είναι ο καλύτερος συναγερμός. Είναι και ο πιο ακριβός βέβαια αλλά...

1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • N
              nass last edited by

Ο χρήστης newlynx έγραψε:

Πάντα αναρωτιόμουν για τη χρησιμότητα του συναγερμού, εκτός από το να τρομάξει το 'μικροκλέφτη' και να τον αποθαρρύνει από το να ασχοληθεί με το δικό σου αυτοκίνητο και να πάει στου γείτονα (αλλά αυτόν τον κλέφτη τον σταματά και το immobiliser και ένα ψεύτικο LED-άκι να αναβοσβήνει στο ταμπλό ).

Κατά τα λοιπά, αν ένας αποφασισμένος κλέφτης πάει να στο κλέψει και χτυπήσει ο συναγερμός (γιατί αν είναι πραγματικά καλός δεν θα χτυπήσει καν ), τι θα κάνεις, θα κατέβεις να τον εμποδίσεις, με κίνδυνο στην καλύτερη περίπτωση να σε χτυπήσει και να σου πάρει μόνος του τα κλειδιά (διότι κατά πάσα πιθανότητα θα τα έχεις μαζί σου...) και στη χειρότερη να σε μαχαιρώσει, πυροβολήσει κτλ. Καλύτερα να στο κλέψει... Ή θα κατέβεις οπλισμένος και άρα αποφασισμένος να χρησιμοποιήσεις το όπλο Ή θα φωνάξεις την αστυνομία για να έρθει σε 3 τέταρτα ?

Οσο για 'τη γειτονιά', νομίζω κανείς δεν ασχολείται πια με τους συναγερμούς που χτυπάνε (το παιδί που φώναζε 'λύκος').

Κατά την άποψή μου, επειδή έχω πάθει (μου έκλεψαν το αυτοκίνητο από το Ανατολικό Αεροδρόμιο ), τίποτε δεν είναι καλύτερο από το συνδυασμό immobiliser (ακόμα και αν προσθέσεις ένα δεύτερο immobiliser μαζί με το εργοστασιακό που έχουν πια όλα τα αυτοκίνητα) και ασφάλειας (πλήρους και μερικής) κλοπής...

1 Reply Last reply Reply Quote 2
              • T
                takiskoym last edited by

Φίλε μου, θεωρητικά το εργοστασιακό immobilizer είναι αρκετό για να αποτρέψει την κλοπή το αυτοκινήτου σου, αλλά!!!

το immobilizer μέν κλειδώνει ηλεκτρονικά την μηχανή αλλά δεν ειδοποιεί με κάποιο ηχητικό σήμα οτι γίνεται η διάρηξη του αυτοκινήτου. Ετσι λοιπόν αν υποθέσουμε ότι είναι σχετικά δύσκολο για κάποιον επίδοξο να παρακάμψει το immobilizer και να κλέψει το αυτοκίνητο, όμως έχει την ευκαιρία να πάρει ότι μπορεί απο μέσα ή το μπαγκάζ. Τέλος άν όντως το τάδε μοντέλο το έχουν βάλει στο μάτι, θα στο πάρουν με γερανό αφού δεν θα έχουν την πολυτέλεια του χρόνου να παρακάμψουνε το immobilizer επι τόπου.
                Τώρα, υπάρχει ο συνδιασμός immobilizer+sound alarm, που σημαίνει ότι πρίν το immobilzer που έτσι και αλλιώς θα παρεμποδίσει την κλοπή, αρχικά θα υπάρχει το σύστημα προστασίας που μπορεί να ενεργοποιηθεί μετά απο κραδασμό, διάριξη παραθύρου κλπ. και θα ενεργοποιήσει με ηχητικό σήμα. Ακόμη και σε περίπτωση μετακίνησης με γερανό το σύστημα πάλι θε ενεργοποιηθεί.
                Για τούτο λοιπόν σου προτείνω τον συνδιασμό immobilizer+sound alarm. Ορισμένες μάρκες αυτοκινήτων μάλιστα έχουν το sound alarm σαν πρόσθετο στο ηεκτρονικό κύκλωμα του immobilizer και λειτουργούν ζευγάρι, και έτσι δεν θα χρειαστείς επι-πρόσθετη εγκατάσταση.
                Τέλος για το αν βάλουν στο μάτι το αυτοκίνητό σου, μάλλον θα είναι δύσκολο να το γλυτώσεις. Κάνε του λοιπόν μιά καλή ασφάλεια κλοπής.

• C
                  cpp last edited by

Αν το αυτοκίνητο αξίζει πάνω από 12 εκ. δρχ. υπάρχει η λύση του συστήματος εκμπομπής σήματος σε δορυφόρο. Λέω 12 εκ. δρχ. γιατι από εκεί και πάνω συμφέρει. Αν θυμάμαι καλά το κόστος αγοράς της συσκευής είναι περίπου 360 euro και έχεις μηνιαία συνδρομή περίπου 30 euro. Από την άλλη συγκεκριμμένη ασφαλιστική σου κάνει έκπτωση περίπου 60% στο ασφάλιστρο κλοπής και μερικής κλοπής.
                  ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΣΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΤΥΧΗΣΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ

• T

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά εκτός από τους clifford τι άλλες αξιόπιστες λύσεις υπάρχουν;Καμιά που να βασίζεται σε κινητό τηλέφωνο;Κάτι είχα ακούσει για λύσεις που στηρίζονταν σε κινητά.Στο κλέβουν και σου έρχεται κλήση ή SMS μήνυμα

• V
                      vag-alfisti last edited by

ΦΙΛΕ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΕΡΑΣΥΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΙΣΗΜΟΠΟΙΩ
                      ΚΑΙ ΕΓΩ.(ΕΛΠΙΖΩ ΤΑ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ)
                      ΕΚΤΟΣ ΑΠ'ΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΙΜΟΜΠΙΛΑ'Ι'ΖΕΡ-ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ(ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ ΦΥΣΙΚΑ). ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ-ΚΙΝΗΤΑΙ
                      ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΤΑΙ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑ ΛΑΘΩΣ ΚΛΗΣΗ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΩ ΕΓΩ,ΓΙΑΥΤΟ ΑΠΕΝΕΡΓΩΠΟΙΩ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΑΖΩ ΜΠΡΟΣΤΑ.(ΨΑΧΝΩ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ).Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
                      ΚΑΙ ΑΠ'ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΝ ΕΧΩ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΕ 3-4 ΚΟΛΗΤΟΥΣ ΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΑΠ,ΟΤΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ (ΑΘΗΝΑ) ΚΑΠΟΙΟΙ, ΨΑΞΤΟ ΛΙΓΟ.

• G
                        georgetabs last edited by

Αν σε βάλουν στο μάτι δεν σε σώζουν ούτε οι... πεζοναύτες!!

Ακόμα και αν το ιμομπιλάιζερ σε καλύψει από κλοπή του αυτοκινήτου, δεν σε καλύπτει από κλοπή του εξοπλισμού του και των αντικειμένων μέσα του.

Έτσι μπορεί το πρωί να βρείς το αυτοκίνητό σου 'τροπέτο' και το ιμομπιλάιζερ να έχει δουλέψει άριστα... Επίσης τότε δεν θα πάρεις φράγκο από την ασφάλεια κλοπής...

Ακόμα και αν κάνεις ασφάλεια μικτής κλοπής έχει απαλλαγή 90.000 δρχ (εμένα τόσο έχει), οπότε αν σου κλέψουν το κασσετόφωνο μόνο, μικρή αξία έχει...

Εγώ έχω την παρακάτω αντικλεπτική προστασία:
                        Ιμομπιλάιζερ
                        Συναγερμό
                        Μαύρα τζάμια (δεν βλέπει κάτι για να το θελήσει )
                        Μαύρα τζάμια (οι μεμβράνες τα κάνουν δυσκολότερα στο να σπάσουν και να κλαπούν)
                        Παρκάρισμα κατά βάση σε υπόγειο γκαράζ με πόρτα κοινόχρηστη στο υπόγειο και κατόπιν ιδιόκτητη στην αποθήκη
                        Στην Ιταλία κοτσάρω και μια σημαία Φεράρι φαρδιά πλατιά στο πίσω τζάμι και το αφήνω κάτω από φως για να φαίνεται η σημαία!

Επίσης αν με κλέψουν έχω τα παρακάτω μέτρα 'επανόρθωσης'
                        Ασφάλεια ολικής κλοπής
                        Ασφάλεια μερικής κλοπής
                        Ασφάλεια θραύσης κρυστάλλων

Επίσης το αυτοκίνητό μου είναι από τα πλέον φτηνά καινούρια που έβγαιναν (χιλιάρι Ίμπιζα) οπότε να μην προκαλεί.

Αλλά και πάλι, ό,τι και να κάνεις ποτέ δεν είσαι σίγουρος...

• T
                          titsataki last edited by

Εχουν και στην Ελλαδα.

http://www.lojack.com/international/

Νικος

• N
                            nass last edited by

Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
                            Αν σε βάλουν στο μάτι δεν σε σώζουν ούτε οι... πεζοναύτες!!

Ακόμα και αν το ιμομπιλάιζερ σε καλύψει από κλοπή του αυτοκινήτου, δεν σε καλύπτει από κλοπή του εξοπλισμού του και των αντικειμένων μέσα του.

Έτσι μπορεί το πρωί να βρείς το αυτοκίνητό σου 'τροπέτο' και το ιμομπιλάιζερ να έχει δουλέψει άριστα... Επίσης τότε δεν θα πάρεις φράγκο από την ασφάλεια κλοπής...

Ακόμα και αν κάνεις ασφάλεια μικτής κλοπής έχει απαλλαγή 90.000 δρχ (εμένα τόσο έχει), οπότε αν σου κλέψουν το κασσετόφωνο μόνο, μικρή αξία έχει...

Ναι αλλά ο συναγερμός κοστίζει περισσότερο από τόσο και δεν κάνει και πολλά (*), οπότε ίσως συμφέρει να μην έχεις συναγερμό και αν σου κλέψουν το κασσετόφωνο να πάρεις άλλο (εξαρτάται, προφανώς από τη σχετική αξία κασσετοφώνου και συναγερμού, τη συχνότητα κλοπής κτλ. ).

(*) Ενός φίλου μου πριν 10 χρόνια του είχαν κλέψει το κασσετόφωνο από το αυτοκίνητο ενώ χτύπησε ο συναγερμός και (εδώ είναι το 'κουφό'), ενώ αυτός ήταν στο μπαλκόνι και παρακολουθούσε ανήμπορος! (τι να έκανε, να πέταγε καμια γλάστρα ? )

Θέλω να πω πως ακόμα και το μικροκλέφτη που πάει για το κασσετόφωνο ή το μπουφάν μπορεί ο συναγερμός να μην τον 'τρομάξει' αρκετά ή να μην τον καθυστερήσει καθόλου, αν είναι επιδέξιος... Και αν είναι τόσο μικροκλέφτης, ίσως ένα LED-άκι στο ταμπλό να τον τρομάξει εξίσου...

Εμένα αυτό που 'με χαλάει' στους συναγερμούς, εκτός από αυτά που ανέφερα στο άλλο μήνυμά μου, είναι που οι συναγερμοί των άλλων χτυπάνε συχνά χωρίς λόγο και με ενοχλούν και δεν θέλω με τίποτα να βρεθούν οι γείτονες στην ίδια δυσάρεστη θέση εξαιτίας μου. Για το λόγο αυτό δεν θεωρώ τους συναγερμούς μόνο άχρηστους αλλά και επιζήμιους! Θα μου πείτε, πάρε καλό συναγερμό να μην δίνει false alarms. Ε, τότε δεν θα αξίζει τα λεφτά του...

Μαύρα τζάμια (οι μεμβράνες τα κάνουν δυσκολότερα στο να σπάσουν και να κλαπούν)

Πρόσεχε διότι υπάρχει θέμα ασφάλειας! Οι μεμβράνες μπορεί να δυσκολεύουν τον κλέφτη να σπάσει το τζάμι, εξίσου όμως δυσκολεύουν και εσένα να το σπάσεις αν χρειαστεί (πχ. σε ένα ατύχημα) Δεν είναι τυχαίο που τα πλαϊνά τζάμια στα αυτοκίνητα (συνήθως) δεν είναι laminated...

Ασφάλεια ολικής κλοπής
                            Ασφάλεια μερικής κλοπής
                            Ασφάλεια θραύσης κρυστάλλων

Κακά τα ψέμματα, την ψυχική οδύνη αν στο κλέψουν (ή ακόμα και αν προσπαθήσουν ανεπιτυχώς) δεν στην πληρώνει κανείς. Επίσης το κακό με τις ασφάλειες είναι πως σου αποζημιώνουν την τρέχουσα αξία του αυτοκινήτου (δικαίως βέβαια), μετά από ψυχοφθόρες διαπραγματεύσεις (αδίκως βέβαια), αλλά μπορεί να μην έχεις να βάλεις τη διαφορά για να πάρεις πάλι καινούργιο, δηλ. να χαλάσει το 'timing' του 'cashflow' σου Εμένα πάλι η κλοπή του αυτοκινήτου μου ήρθε μια χαρά πάνω στην ώρα που είχε αρχίσει να παλιώνει και να 'ζητάει' και αναρωτιόμουν αν πρέπει να το πουλήσω

• G
                              georgetabs last edited by

Ο χρήστης nass έγραψε:
                              Εμένα αυτό που 'με χαλάει' στους συναγερμούς, εκτός από αυτά που ανέφερα στο άλλο μήνυμά μου, είναι που οι συναγερμοί των άλλων χτυπάνε συχνά χωρίς λόγο και με ενοχλούν και δεν θέλω με τίποτα να βρεθούν οι γείτονες στην ίδια δυσάρεστη θέση εξαιτίας μου. Για το λόγο αυτό δεν θεωρώ τους συναγερμούς μόνο άχρηστους αλλά και επιζήμιους! Θα μου πείτε, πάρε καλό συναγερμό να μην δίνει false alarms. Ε, τότε δεν θα αξίζει τα λεφτά του...

Και εμένα με εκκνευρίζουν πολύ... Γιαυτό και δεν έβαλα κραδασμικό στο αυτοκίνητό μου. Τα κραδασμικά είναι που χτυπάνε με το που περάσει ένας με εξάτμιση ή φυσήξει δυνατά...

Μάλιστα τα κραδασμικά έχουν απαγορευτεί από την ΕΕ όπως μου είπαν, και ο ίδιος προσφέρθηκε να μου βάλει κραδασμικό... Αλλά δεν έβαλα, γιατί το βρίσκω αντικοινωνικό...

Πρόσεχε διότι υπάρχει θέμα ασφάλειας! Οι μεμβράνες μπορεί να δυσκολεύουν τον κλέφτη να σπάσει το τζάμι, εξίσου όμως δυσκολεύουν και εσένα να το σπάσεις αν χρειαστεί (πχ. σε ένα ατύχημα) Δεν είναι τυχαίο που τα πλαϊνά τζάμια στα αυτοκίνητα (συνήθως) δεν είναι laminated...

Αυτό ήταν και ένας ενδοιασμός που είχα... Τα πίσω τζάμια μου είναι με μανιβέλα, οπότε κάπως μετριάζεται το πρόβλημα, αλλά είναι το μειονέκτημα της όλης λύσης. Τελικά το αντιστάθμισα με την αποτροπή του κλέφτη και την άνεση στο ταξίδι (κυρίως το καλοκαίρι) όπου δεν καίγεται το χέρι μου από τον ήλιο και το αυτοκίνητο είναι δροσερότερο (έστω, λιγότερο καυτό!! )

Κακά τα ψέμματα, την ψυχική οδύνη αν στο κλέψουν (ή ακόμα και αν προσπαθήσουν ανεπιτυχώς) δεν στην πληρώνει κανείς. Επίσης το κακό με τις ασφάλειες είναι πως σου αποζημιώνουν την τρέχουσα αξία του αυτοκινήτου (δικαίως βέβαια), μετά από ψυχοφθόρες διαπραγματεύσεις (αδίκως βέβαια), αλλά μπορεί να μην έχεις να βάλεις τη διαφορά για να πάρεις πάλι καινούργιο, δηλ. να χαλάσει το 'timing' του 'cashflow' σου Εμένα πάλι η κλοπή του αυτοκινήτου μου ήρθε μια χαρά πάνω στην ώρα που είχε αρχίσει να παλιώνει και να 'ζητάει' και αναρωτιόμουν αν πρέπει να το πουλήσω

Έχεις απόλυτο δίκιο... Και είναι ένας μόνιμος φόβος μου...

Παλιότερα μου έτυχε αμάξι 13 μηνών (Τίπο 3πορτο 1600) να βγεί ολική καταστροφή (πέρασε ο άλλος το ΣΤΟΠ με σκασμένη 2α...) και αποζημιώθηκα τελικά με πολύ λιγότερα από όσα πραγματικά άξιζε... Βλέπεις τότε είχε ήδη βγεί το Μπράβο (το Τίπο αυτό ήταν το τελευταίο που πουλήθηκε στην Ελλάδα, 6 μήνες μετά την έλευση του Μπράβο) και έτσι θεωρείτο πως είχε χάσει πολλή αξία... Άντε μετά να βάλεις λεφτά για να πάρεις καινούριο...

Απόλυτη κάλυψη δεν έχεις ποτέ, το θέμα είναι να καλύψεις όσο το δυνατόν περισσότερες 'τρύπες' μπορείς...

• First post
                                Last post
                              • 1 / 1
                              • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                • ΕΛΛΑΔΑ
                                • ΚΟΣΜΟΣ
                                • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
                              • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                • TEST