-
Φίλοι του forum ενδιαφέρομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο Renault Megane 1.4 16v (1999) και θα με ενδιέφεραν πολύ οι γνώμες σας. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το ζήτημα της συντήρησης - αξιοπιστίας και ολοκληρωμένες απόψεις από κατόχους του συγκεκριμένου μοντέλου. Ευχαριστώ.
-
Φίλοι του forum ενδιαφέρομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο Renault Megane 1.4 16v (1999) και θα με ενδιέφεραν πολύ οι γνώμες σας. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το ζήτημα της συντήρησης - αξιοπιστίας και ολοκληρωμένες απόψεις από κατόχους του συγκεκριμένου μοντέλου. Ευχαριστώ.
-
-
Φιλε Maf σε γενικες γραμμες ειναι πολυ αξιοπιστο και καλοφτιαγμενο αμαξι με καλυτερη ποιοτητα κατασκευης απο τα clio.Εχω μπει αρκετες φορες σε Megane και πολλα παιδια στο club ειναι κατοχοι megane.Θα τους πω να γραψουν τις αποψεις τους οποτε stay online.....
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Φιλε Maf σε γενικες γραμμες ειναι πολυ αξιοπιστο και καλοφτιαγμενο αμαξι με καλυτερη ποιοτητα κατασκευης απο τα clio.Εχω μπει αρκετες φορες σε Megane και πολλα παιδια στο club ειναι κατοχοι megane.Θα τους πω να γραψουν τις αποψεις τους οποτε stay online.....Να 'σαι καλά φίλε. Περιμένω με ανυπομονησία
-
File toy forum se xaireto!!!!!!
Loipon eimai katoxos enos megane coupe 1.4 16v!!
To amaxi to exo sxedon 2 xronia kai exo kanei kati parapano apo 20000 xiliometra!!!!
Exoyme kai leme:To amaxi 8a se kataplhxei mne to esoteriko mias kai einai arketa poiotiko!!!!Isos se paraxenepsei h 8esh odhghshs alla einai typiko gnorisma olon ton renault!!!!!Epita se ayta ta duo xronia me arketa sklhrh xrhsh to amaxi den exei kanei to paramikro!!!!!Allazo ka8e 5000 ladia kai pro mhnos ekana to proto service sta 20000 xiliometra!!!!!To amaxi paei kala an kai 8a to protimousa grhgorotero!!!!!Stribei para poly kala kai einai arketa proodeutiko sto orio xoris dhladh na se agxnonei kai na se fobizei!!!!Ostos exei ena megalo meinekthma!!!!!An 8es na to gargalhseis koinos anaba8miseis prepei na to psaxeis poly kai pali to apotelesma 8a einai amfibolo!!!!!Ostoso ais8htika yparxoyn para plles epiloges!!!!An 8es to Sabbato 16 Noembrioy kai ora 4 to meshmeri exoyme meeting sto kafe olympico sto stadio eirhnhs kai filias!!! 8a xaro poly na se do na deis ta diafora megane poy yparxoyn kai an 8es na se pame miabolta na ta deis!!!!!Elpizo na ta poyme apo konta!!!!!
Filika megane maniac!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Ο χρήστης megane-maniac έγραψε:
File toy forum se xaireto!!!!!!
Loipon eimai katoxos enos megane coupe 1.4 16v!!
To amaxi to exo sxedon 2 xronia kai exo kanei kati parapano apo 20000 xiliometra!!!!
Exoyme kai leme:To amaxi 8a se kataplhxei mne to esoteriko mias kai einai arketa poiotiko!!!!Isos se paraxenepsei h 8esh odhghshs alla einai typiko gnorisma olon ton renault!!!!!Epita se ayta ta duo xronia me arketa sklhrh xrhsh to amaxi den exei kanei to paramikro!!!!!Allazo ka8e 5000 ladia kai pro mhnos ekana to proto service sta 20000 xiliometra!!!!!To amaxi paei kala an kai 8a to protimousa grhgorotero!!!!!Stribei para poly kala kai einai arketa proodeutiko sto orio xoris dhladh na se agxnonei kai na se fobizei!!!!Ostos exei ena megalo meinekthma!!!!!An 8es na to gargalhseis koinos anaba8miseis prepei na to psaxeis poly kai pali to apotelesma 8a einai amfibolo!!!!!Ostoso ais8htika yparxoyn para plles epiloges!!!!An 8es to Sabbato 16 Noembrioy kai ora 4 to meshmeri exoyme meeting sto kafe olympico sto stadio eirhnhs kai filias!!! 8a xaro poly na se do na deis ta diafora megane poy yparxoyn kai an 8es na se pame miabolta na ta deis!!!!!Elpizo na ta poyme apo konta!!!!!
Filika megane maniac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Φίλε megane-maniac σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου. Ξεκινώ με μια παράκληση: γράφε αν θέλεις ελληνικά και όχι greeklish.
Όσον αφορά τα του αυτοκινήτου είναι όπως τα περίμενα περίπου. Δηλαδή όμορφο σαν σεχεδίαση και πολύ καλή οδική συμπεριφορά. Τα πειράγματα σε αυτή τη φάση δε με ενδιαφέρουν. Σε ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά μεταξύ 14-17 Νοεμβρίου θα είμαι στην Ιταλία οπότε δε θα μπορέσω να έρθω.
Κλείνοντας θέλω να σου ζητήσω κάποιες πιο εξειδικευμένες πληροφορίες, όπως κόστος τυπικών ανταλλακτικών, πόσο κόστισε το πρώτο service που έκανες και αν έχεις υπολογίσει μια μέση κατανάλωση.
Σε ευχαριστώ. -
Λοιπόν σχετικά με το κόστος συντήρησησ το αμάξι είναι σχετικα οικονομικό.
Το πρώτο σερβισ μου πήγε γυρω στα 200 ευρώ.
Αλλαζω κάθε 5οοο χιλιόμετρα λάδια αν και η αντιπροσοπεία λέει κάθε 7500
.κατανάλωση δεν μπορώ να σου πω με ακριβεια αφου το αμάχι το πα΄τάω οπότε δεν ξερω να σου πω!!!!Υπολογισε πωσ με γεμάτο ντεπόζιτο εχεισ αυτονομια 600 χιλιομετρα!!!!
Κλείνοντασ να σου αναφέρω πωσ στη γειτονιά μοθ πουλιέται το ιδιο σε μα΄θρο με 14000 χιλιομετρα!!!Ειναι μοντέλο του 2000 και ειναι απο όσο ξέρω σε άριστη κατάσταση!!!!Αυτα τα λιγα!!!!Αν ενδιαφέρεσαι πεσμου να σου στειλω το όνομα και το τηλέφωνο αυτού που το πουλάει!!!! -
Φιλε maf, αν δεν απατωμαι εισαι εδω και χρονια γνωστος Peugeot-ακιας, ποτε αλλαξες αποψεις και δεν μας ενημερωσες...??? Εν πασει περιπτωσει θα συμφωνησω με τους φιλους του forum για το megane τοσο για την εμφανιση του οσο και για τις επιδοσεις και την αξιοπιστια του. Σπευσε λοιπον για την αποκτηση του οσο ειναι καιρος, γιατι οταν βγει επισημα στην παραγωγη το megane II θα τρελαθεις.... τα λεμε απο κοντα soon.
-
Φίλε maf είμαι κάτοχος ενός megane coupe 1.6 16v.Το αυτοκίνητο σε γενικές γραμμές είναι αρκετά καλό.Παρακάτω θα σου παραθέσω τα σημαντικότερα μειονεκτήματα του συγκεκριμένου μοντέλου.
1)Η θέση οδήγησης θέλει εξοικίωση διότι το τιμόνι είναι τοποθετημένο χαμηλά,παρόλο που ρυθμίζεται καθ΄΄υψος.
2)Το τιμόνι είναι λίγο ελαφρύ και χάνει αρκετή από τη σαφήνειά του πάνω από τα 150 χλμ.Έγώ θα το προτιμούσα πιο βαρύ και πιο γρήγορο.(έχει 3,5 στροφές από άκρη σε άκρη)
3)Το ABS μπαίνει αρκετά γρήγορα σε λειτουργία.Το πρόβλημα λύνεται με τοποθέτηση με πιο μαλακά τακάκια(φερροντο premium)
4)Χώροι πίσω επιβατών
5)Xαλάνε τα πίσω παράθυρα εύκολα.
6)Απότομος συμπλέκτης
Εγώ έχω κάνει 65000 χλμ και είμαι ευχαριτημένος από την πολή καλή οδική συμπεριφορά του(koni sport),τη χαμηλή του κατανάλωση,την καλή ποιότητα κατασκευής του,τα αποτελεσματικά του φρένα(παρά την πρόωρη ενεργοποίηση του ABS),την εμφάνιση του,το κόστος των service και την εξυπηρέτηση της αντιπροσοπείας σε κάθε πρόβλημα. -
Aληθεια γιατι δε κοιτας και το νεο Megane???
Εγω παντως νομιζα οτι ειναι εκτρωμα μεχρι που το ειδα απο κοντα και αλλαξα αρδην τις αποψεις μου.Ειναι αμαξι με προσωπικοτητα. -
Παιδιά συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση αλλά έλειπα για μια εβδομάδα. Καταρχάς ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας, Clio - V6 στην παρούσα φάση δεν έχω να διαθέσω χρήματα για το Megane II, Sparco Driver τι εννοείς για τα πίσω παράθυρα??
Υ.Γ. Maverix με σφάζεις με το βαμβάκι
-
Ο χρήστης maf έγραψε:
Παιδιά συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση αλλά έλειπα για μια εβδομάδα. Καταρχάς ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας, Clio - V6 στην παρούσα φάση δεν έχω να διαθέσω χρήματα για το Megane II, Sparco Driver τι εννοείς για τα πίσω παράθυρα??Υ.Γ. Maverix με σφάζεις με το βαμβάκι
Στο Megane τα πισω παραθυρα ειναι ηλεκτρικα και οχι χειροκινητα προφανως εννοει οτι χαλαει ο μηχανισμος τους ευκολα.
-
Καλησπερα και απο εμενα. Φιλε sparco τα koni τα εχεις βαλει με τα μαμα ελατηρια?Eχω ενα clio 1,6 και εχω 75 χιλιαδες χλμ. και σκεφτομαι να βαλω αυτα τα αμορτισερ αντι των εργοστασιακων. Πως συμπεριφερεται το αμαξι?Κοπαναει πολύ?
CLio V6 το σαββατο θα ειμαι αθηνα οποτε μου λες ποτε και που μπορεις να βρεθουμε για τα αυτοκολητα...(εχουμε και ενα club να διαφημισουμε εδω στην Πατρα... )
Αν θες μου στελνεις mail στο papadakn@hotmail.com
THNX -
Maf τα πίσω παράθυρα είναι ηλεκτροκίνητα και χαλάει εύκολα το μοτεράκι που τα ανοίγει και τα κλείνει.Πάντως ξέχασα να σου πω για τον πολύ καλό κινητήρα του 1.6 16v που σε συνδιασμό με το βάρος των 1060 κιλών χαρίζουν ικανοποιητικές επιδόσεις.Τα 0-100 τα έχω κάνει σε 9,8 δευτερόλεπτα ενώ και οι ρεπρίζ είναι αρκετά καλές.Ιδιαίτερα στην εθνική δεν έχεις πρόβλημα στα προσπεράσματα ενώ το κοντέρ μου έχει δείξει 220 σε ευθεία γύρω στις 6.300 σ.α.λ.(κόφτης στις 6.500)Πάντως σου συστήνω ανεπιφύλακτα τα koni sport τα οποία τονίζουν τη σπόρτιφ χροιά του megane.Τα σημαντικότερα παράπονά μου είναι όπως προανέφερα η θέση οδήγησης και το κάπως ελαφρύ σύστημα διεύθυνσης που όμως με τον καιρό συνηθίζεται.Κάτι που ξέχασα να πω είναι τα πολύ καλά καθίσματα που προσφέρουν επαρκή πλευρική στήριξη χωρίς να κουράζουν.
-
Ο χρήστης papadakn έγραψε:
Καλησπερα και απο εμενα. Φιλε sparco τα koni τα εχεις βαλει με τα μαμα ελατηρια?Eχω ενα clio 1,6 και εχω 75 χιλιαδες χλμ. και σκεφτομαι να βαλω αυτα τα αμορτισερ αντι των εργοστασιακων. Πως συμπεριφερεται το αμαξι?Κοπαναει πολύ?CLio V6 το σαββατο θα ειμαι αθηνα οποτε μου λες ποτε και που μπορεις να βρεθουμε για τα αυτοκολητα...(εχουμε και ενα club να διαφημισουμε εδω στην Πατρα... )
Αν θες μου στελνεις mail στο papadakn@hotmail.com
THNXΝαι τα koni sport τα έχω βάλει με τα εργοστασιακά ελατήρια.Είναι αρκετά καλύτερα από τα εργοστασιακά στην γρήγορη οδήγηση.Βέβαια είναι λίγο σκληρά αλλά δεν μπορώ να πω ότι κοπανάνε όσο τα bilstain sport.Εξάλλου είναι ρυθμιζόμενα από τους θόλους και δεν είναι ανάγκη τα έχεις ρυθμίσει πολύ σφιχτά αν δεν συντρέχει κάποιος ιδιέταιρος λόγος(Οπως μία γρήγορη ειδική!!!).Η τιμή τους για το μεγκάν κουπέ είναι γύρω στα 600 ευρώ
Megane 1.4 16v