-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Περίεργο μου φαίνεται. Το 16v έχει όλες τις προϋποθέσεις για τα 220 (κοντερίσια πάντα), καθώς και 205+ τελική έχει (190 το 1.3) και πολλά παραπανίσια άλογα, χωρίς μάλιστα η 5η του να είναι ιδιαίτερα μακρυά (γύρω στα 32χλμ/1000στροφές αν δεν κάνω λάθος = 6400στρ. στα 205χλμ/ώρα). Σε ό,τι αφορά το 1.3, έχω δει κοντερίσια 205χαω (196χαω πραγματικά) στον κόφτη κυριολεκτικά (ανέβαζε το διαολεμένο μέχρι τις 7500 στροφές την 5η). Βέβαια μετά τα 200 ο ρυθμός αύξησης ήταν απελπιστικά αργός.Είναι βαρύτερο όμως το καινούριο (αρκετά) και μάλλον με μεγαλύτερη μετωπική επιφάνεια (σε τέτοια χιλιόμετρα παίζει τεράστιο ρόλο).
Επίσης όπως είπα έχει και μια μακριάαααααααααααααα 5η!
Ξέρεις τι μεταμόρφωση κάνει το κοντό κορωνοπήνιο; (από 1300) Πιάνεις 210+ (στον ανεβασμένο κόφτη 5ης) και ψάχνεις να βάλεις 6η! Προηγουμένως με το που έβαζες 5η έβαζες και τα κλάμματα μαζί...
Αυτό που λες πως στο 1300 έπιασες κόφτη στην 5η, απλά το ξεχνάς στο 1600...
Από την άλλη όμως ξέρεις τι ησυχία (για τα στάνταρ των ραλί) έχει στο ταξίδι;
Η ένσταση όμως είναι πως θέλω ΡΑΛΙ! Να ξεζουμίζω και να χαίρομαι! Αλλιώς έπαιρνα και Γκολφ...
-
Για αυτά που αναφέρθηκαν για τις κατηφόρες, λέω να μην τα συζητάμε καλύτερα... Το Ίμπιζα που έχω (χιλιάρι) έχει τελική 145 (κατασκευαστής). Στην ευθεία βλέπβ (κοντέρ) μέχρι 155. Έχω πιάσει όμως κόφτη 5ης (6000 παρά) που ήταν 185! Που; Σε κατηφόρα φυσικά! Αλλά η κατηφόρα δεν λέει τίποτα... Ρίξε το και σε γκρεμό (η κατηφόρα είναι γκρεμός ήπιας μορφής...) και πιάνεις και 500!!!
-
Ο χρήστης Yannis-ChalkiRacingClub έγραψε:
Πάντως το 106 το δεκαεξαβάλβιδο είναι ψιλοχάλι από τελική... Το 1300 έπιανε άνετα τα 210, το 1600 πιάνει 190 αστραπή, αλλά πάνω από 200 βλέπεις με κόπο (πάντα μιλάω για νορμάλ).
Για πιστα μιλας Γιωργο? Γιατι απ'οτι γνωριζω το ανωτερο οριο ταχυτητας ειναι 120χλμ/ωρα.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Πάντως το 106 το δεκαεξαβάλβιδο είναι ψιλοχάλι από τελική... Το 1300 έπιανε άνετα τα 210, το 1600 πιάνει 190 αστραπή, αλλά πάνω από 200 βλέπεις με κόπο (πάντα μιλάω για νορμάλ).
Για πιστα μιλας Γιωργο? Γιατι απ'οτι γνωριζω το ανωτερο οριο ταχυτητας ειναι 120χλμ/ωρα.
Μη του λες τέτοια Γιάννη,γιατι εχει 'καψει' και φλάντζα ο Γιώργος!!! (Περαστικά Γιώργη κι απο μένα,ελπίζω αυριο να σε δω Αγ.Αννα).
Και εντάξει,σε πίστα τα επιασε τα 210!!!!Τωρα μπορεί να μην ηταν στα Μέγαρα η στις Σέρρες αλλα μην κολλάμε σε λεπτομέρειες!!! -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Για αυτά που αναφέρθηκαν για τις κατηφόρες, λέω να μην τα συζητάμε καλύτερα... Το Ίμπιζα που έχω (χιλιάρι) έχει τελική 145 (κατασκευαστής). Στην ευθεία βλέπβ (κοντέρ) μέχρι 155. Έχω πιάσει όμως κόφτη 5ης (6000 παρά) που ήταν 185! Που; Σε κατηφόρα φυσικά! Αλλά η κατηφόρα δεν λέει τίποτα... Ρίξε το και σε γκρεμό (η κατηφόρα είναι γκρεμός ήπιας μορφής...) και πιάνεις και 500!!!συμφωνω απολυτα
και επειδη εγω πρωτος ανεφερα για κατηφορα θα προσδιορισω ακριβως το σημειο ωστε οποιος το γνωριζει να μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του.
μετα την κακια σκαλα καθως ερχομαστε απο κορινθο προς αθηνα εκει που φαρδαινει πολυ ο δρομος στην κατηφορικη ανοικτη δεξια καμπη πριν την αριστερη για την ευθεια των μεγαρων [προσοχη σε ξαφνικους δυνατους πλαγιους ανεμους που μπορει να σας φυγουν τα τσισα αν πατε με ολα]
ειδα με το astraki 212 με 5η και λιγο πριν τον κοφτη περιπου 100rpmφυσικα αυτο δεν ειναι μετρο συγκρισης για το συγκεκριμενο αυτοκινητο που οι δυνατοτητες του σε ευθεια ειναι εως τα 200 με ευνοικες συνθηκες παντα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μη του λες τέτοια Γιάννη,γιατι εχει 'καψει' και φλάντζα ο Γιώργος!!! (Περαστικά Γιώργη κι απο μένα,ελπίζω αυριο να σε δω Αγ.Αννα).
Και εντάξει,σε πίστα τα επιασε τα 210!!!!Τωρα μπορεί να μην ηταν στα Μέγαρα η στις Σέρρες αλλα μην κολλάμε σε λεπτομέρειες!!!Mια πίστα, μα τι πίστα!!!
ΟΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ!!!
Ναι, θα έρθω στην Αγ. Άννα! Να τα πούμα από κοντά! Ακόμα είμαι άρρωστος, αλλα καλύτερα. Δεν θα μπορούσα όμως να το χάσω! Αρκετά που έχασα το παραλληλοδρόμιο!!
Θα επανέλθω για το θέμα με δημισίευση στο θέμα της Αγ. Άννας
-
ΞΕΦΥΓΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ!ΑΛΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΕ ΛΕΩ ΕΓΩ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΠΗΓΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΑΡΩ
-
Ο χρήστης nakata έγραψε:
[ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΑΝΗΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΠΕΟΡΗ ΡΠΟΠΗ ΕΚΕΙ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΓΟ ΑΝΕΒΑΖΑ ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΥΘΕΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΑΤΙΜΟΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΝΟΕΙΣ ΤΟ CD (ΟΠΙΣΘΕΛΚΟΥΣΑ) ΑΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΤΟ 307 ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΡΑ ΑΡΝΙΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΔΙΑ ΛΑΣΤΙΧΑ
ΕΠΙΣΗΣ Ο ΚΗΝΙΤΗΡΑΣ ΤΟΥ 307 ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΕ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΡΟΠΗ ΣΤΗΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΜΕΣΑΙΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙ ΚΙΒΩΤΙΟ ΑΝΤΗΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ASTRA ΠΟΥ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 16V ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΗΣ ΥΨΗΛΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΟΝΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ
ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΦΕΛΗΜΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ -
ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ?ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΚΡΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ !ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΘ ΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΣΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΕΔΕΙΞΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΙ ΤΟΝ ΕΦΑΓΑ ΚΑΤΗΑΡΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΜΕ ΖΟΡΙΣΕ !ΟΡΙΑΚΑ ΤΟΝ ΕΠΕΡΝΑ?ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΡΟΠΑΤΟ ΤΟ 1.6 307?ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ?
-
Άλλο καλή αεροδυναμική, και άλλο οπισθελκούσα δύναμη λόγω αεροδυναμικής.
Τι εννοώ; Πάρτε ένα ακριβές μοντέλο οποιουδήποτε αυτοκινήτου σε διαστάσεις μισές από το αυτοκίνητο. Πάρτε τώρα πάλι το ίδιο πράγμα, αλλά με ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ διαστάσεις από το αρχικό αυτοκίνητο.
Η αεροδυναμική είναι ίδια, έχουν τον ίδιο συντελεστή, αλλά το μεγάλο εμφανίζει όπως είναι λογικό μεγαλύτερη αντίσταση, λόγω της μεγαλύτερής του μετωπικής επιφάνειας.
Έτσι μπορεί ανάμεσα σε 2 αυτοκίνητα που έχουν ίδιο κινητήρα και κιβώτιο και λάστιχα το ένα να έχει καλό συντελεστή αεροδυναμικής, αλλά να είναι πολύ μεγάλο σε επιφάνεια. Το άλλο μπορεί να είναι με αεροδυναμική πούλμαν, αλλά σε διαστάσεις ποδηλάτου. Το δεύτερο παρόλη την χειρότερη αεροδυναμική μπορεί να έχει λιγότερες αντιστάσεις, άρα και καλύτερη τελική.
Τα φαρδιά λάστιχα περιορίζουν την τελική με 2 τρόπους:
α) αεροδυναμικές αντιστάσεις
β) Αυξημένες τριβές κυλίσεως -
Το 1300 την κόφτιζε την 5η, ενώ το 1600 για να κοφτίσει τι θα ήθελε; 230; 240;
Το ότι το 1300 είχε 5η που κόφτιζε, δηλαδή ήταν ΠΛΗΡΩΣ χρησιμοποιήσιμη σχέση δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό Ραλί! Το 1600 είχε 4 σχέσεις που η 4η στον κόφτη πήγαινε για τα 190!!! (Τα οποία και ερχόντουσαν αστραπή). Μετά η 5η είναι για ΤΑΞΙΔΙ!!! ΜΟΝΟ! Για να μην κάνει πολύ βαβούρα και να μην ενοχλείται
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΤΟ 1600 ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΡΟΠΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ
ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΦΤΗ ΟΠΟΣ ΤΟ 1300 ΑΛΟΣΤΕ ΜΕ ΛΙΓΟ 'ΓΑΡΓΑΛΗΜΑ' ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΥΚ ΟΛΙΓΑ ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΤΑ 230 ΕΠΙΒΕΒΑΙΟΜΕΝΟ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΑΛΟΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤ/ΤΟ ΕΥΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ Η ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΓΝΟΜΟΝΑ ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΙΘΩ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΣΤΥΧΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΕΠΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
-
στο ερωτημα μου?δεν μου απαντησες?
-
Να κανω μια παρατηρηση. Το Astra 1.4 εχει βγει σε πολλες εκδοσεις, οπως τριπορτο sport με ελαστικα 195/60/15 και πενταπορτο με πιο στενα ελαστικα. Επισης δεν γνωριζω μηπως καποιο εχει πιο μακριες σχεσεις μεταδοσης. Εγω παντως στο Kadett E που ειχαμε βαλει τον 16βαλβιδο 1.4 απο Tigra με αλλη εξαγωγη και εξατμιση, ειχε μακριες τις τρεις πρωτες (εκτος απο μια δευτερα που δολοφονουσε οτιδηποτε, αλλα με αλλαγη σε μια απελπιστικα μακρια τριτη ψοφουσε) και κανονικες τεταρτη και πεμπτη. Το Astra 1.6 με περασε μετα τα 190, αλλα εγω ημουν με πληρη φορτιο και εχω δει μεχρι και 215, αλλα οταν κοβοταν σε μεγαλη ανηφορα δεν ανεβαζε πολυ πανω απο 140 (αν και συνηθως ημουν φορτωμενος). Και παιδια ενα καλο σημειο για συγκριση ειναι με ποσα ανεβαινετε τις στροφες πριν τη σηραγγα του Αρτεμησιου. (Εχει εκει δυο καμερουλες που πολυ τις λιγουρευομαι για σκοποβολη η paintball).
-
Ο χρήστης nakata έγραψε:
στο ερωτημα μου?δεν μου απαντησες?ΣΥΓΝΟΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ
-
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝΕ ΤΟ 1.6 ΠΕΖΟ ΧΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ?ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΡΟΠΑΤΟ?ΤΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΑ?ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΗΝΗΤΗΡΑ ΤΟΥ?
-
Ο χρήστης DIOMOS έγραψε:
Το 1300 την κόφτιζε την 5η, ενώ το 1600 για να κοφτίσει τι θα ήθελε; 230; 240;
Το ότι το 1300 είχε 5η που κόφτιζε, δηλαδή ήταν ΠΛΗΡΩΣ χρησιμοποιήσιμη σχέση δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό Ραλί! Το 1600 είχε 4 σχέσεις που η 4η στον κόφτη πήγαινε για τα 190!!! (Τα οποία και ερχόντουσαν αστραπή). Μετά η 5η είναι για ΤΑΞΙΔΙ!!! ΜΟΝΟ! Για να μην κάνει πολύ βαβούρα και να μην ενοχλείται
ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΦΤΗ ΟΠΟΣ ΤΟ 1300 ΑΛΟΣΤΕ ΜΕ ΛΙΓΟ 'ΓΑΡΓΑΛΗΜΑ' ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΥΚ ΟΛΙΓΑ ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΤΑ 230 ΕΠΙΒΕΒΑΙΟΜΕΝΟ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΑΛΟΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤ/ΤΟ ΕΥΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ Η ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΓΝΟΜΟΝΑ ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΙΘΩ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΣΤΥΧΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΕΠΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Ροπάτο είναι, και απολαμβάνεις (στο νορμάλ) 2α και 3η σε φιδίσιο δρόμο. Αλλά από την άλλη είναι Ραλί... Οπότε θα ήθελες να στρίβεις και με 4η. Τώρα (στο νορμάλ) η 4η είναι οριακή, ενώ απλώς δεν στρίβεις με 5η.
Χαρακτηριστικά πέρσι στο Αττικό Ράλι στην ευθεία πριν τον τερματισμό της Ε.Δ. Ριτσώνα 1 είδαμε 190 με 5η και δεν ανέβαζε άλλο με τίποτα(ΠΡΟΣΟΧΗ!! Την ειδική Ριτσώνα, όχι την ανάβαση! η ειδική συνεχίζει με κάτι φλαταδούρες). Στο 2ο πέρασμα είδαμε 195 με 4η!!! (ανεβασμένος κόφτης).
Πιάνει και πάνω από 190 η 5η, αλλά μιλάμε για ΤΑΞΙΔΙ! Και μόνο εκεί ουσιαστικά... Τώρα με το πιο κοντό ΣΤΡΙΒΕΙΣ και με 5η! Ιδίως και με τα (όχι πολλά) παραπάνω άλογα που έχει ως Πεζώ καπ είναι απόλαυση στην οδήγηση.
Τώρα όσο για αξιοπιστία... Δεν νομίζω λίγο πιο κοντό κιβώτιο να άλλαζε κάτι! Αντί να μπαίνεις με μέτρια τρίτη στο κοντό θα μπαίνεις με γεμάτη τρίτη, και αντί γεμάτη τρίτη θα έμπαινες με μέση τετάρτη. Δεν αλλάζουν πολλά... Εδώ βέβαια κορυφή είναι ο Ιάπωνας που δεν σπάει δεν χαλάει και με πολλές στροφές λεπτό...
Ευχαριστώ για τις ευχές για τον αγώνα!
Είμαι ο Γιώργος Ταμπουρατζής, συνοδηγός του Δημήτρη Αμαξόπουλου.
Αν κάνεις κλικ στην σελίδα της υπογραφής μου θα δεις πολλά για μας [/url] -
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Και παιδια ενα καλο σημειο για συγκριση ειναι με ποσα ανεβαινετε τις στροφες πριν τη σηραγγα του Αρτεμησιου. (Εχει εκει δυο καμερουλες που πολυ τις λιγουρευομαι για σκοποβολη η paintball).Εγώ το βλέπω στην ανηφόρα μετά τα Μέγαρα. Αλλά με πολλά άλογα - ροπή μάλλον δεν κολώνεις καθόλου εκεί. Το Τολέδο τούρμπο ανέβαινε 210!
-
ΡΕ ΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 307 ΜΙΛΟΥΣΑ ΠΟ ΠΟ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ!ΓΑΙ ΤΟ 307 1.6 ΜΙΛΟΥΣΑ
-
Δημοσιεύτηκαν: 02/11/02 10:03 Δημοσίευση θέματος:
DIOMOS έγραψε:
Παράθεση:Το 1300 την κόφτιζε την 5η, ενώ το 1600 για να κοφτίσει τι θα ήθελε; 230; 240;
Ροπάτο είναι, και απολαμβάνεις (στο νορμάλ) 2α και 3η σε φιδίσιο δρόμο. Αλλά από την άλλη είναι Ραλί... Οπότε θα ήθελες να στρίβεις και με 4η. Τώρα (στο νορμάλ) η 4η είναι οριακή, ενώ απλώς δεν στρίβεις με 5η.
Χαρακτηριστικά πέρσι στο Αττικό Ράλι στην ευθεία πριν τον τερματισμό της Ε.Δ. Ριτσώνα 1 είδαμε 190 με 5η και δεν ανέβαζε άλλο με τίποτα(ΠΡΟΣΟΧΗ!! Την ειδική Ριτσώνα, όχι την ανάβαση! η ειδική συνεχίζει με κάτι φλαταδούρες). Στο 2ο πέρασμα είδαμε 195 με 4η!!! (ανεβασμένος κόφτης).
ΠΑΛΙ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΙΣΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΡΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΥΓΟΥΡΑ ΣΕ ΡΙΘΜΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΙΣΧΙΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΙΧΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΕΓΚΗΜΑΤΙΚΟ ΝΑ ΠΙΓΕΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΟΡΙΑΚΑ ΟΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΠΩΝΟ ΑΠ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ
-
Ο χρήστης DIOMOS έγραψε:
ΠΑΛΙ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΙΣΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΡΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΥΓΟΥΡΑ ΣΕ ΡΙΘΜΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΙΣΧΙΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΙΧΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΕΓΚΗΜΑΤΙΚΟ ΝΑ ΠΙΓΕΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΟΡΙΑΚΑ ΟΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΠΩΝΟ ΑΠ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟΣύμφωνοι... Αλλά τότε ποός ο λόγος να πάρω το Ραλί και όχι το Πούντο ή το Πόλο, ή το Ίμπιζα; Αν είναι να πηγαίνεις σβέλτα όλα τα παραπάνω είναι υπεραρκετά...
Στην πόλη το κοντό κιβώτιο είναι ΔΩΡΟ! Δεν πατινάρεις συνεχώς, βάζεις μια μεγαλύτερη σχέση αντί να μουγκρίζεις την προηγούμενη, είναι γενικά καλύτερο.
Τώρα για το ταξίδι... Δεν συμφωνώ καθόλου!
Τι έχει το ραλί για να είναι καλό σε ταξίδι;
Άνεση; Χώρους για τους πίσω; Χώρο αποσκευών;Και σίγουρα το μόνο που κερδίζει είναι λιγότερος θόρυβος με το μακρύ κιβώτιο... Που και πάλι είναι περισσότερος από τον ανταγωνισμό...
Αμαρτία είναι αυτό το μακρύ... Απορώ γιατί το έβαλαν... ΟΚ, να βάλουν μακρύτερο από το 1300, αυτό το καταλαβαίνω, αλλά όχι τόσο πολύ...
Πάντως για όσους έχουν 1600 16βάλβιδο, πληροφοριακά λέω πως με το κορωνοπήνιο του 1300 με 5η η γωνία του ταχυμέτρου είναι ολόιδια με εκείνη του στροφομέτρου, ανώ η 4η είναι κατά κάτι μακρύτερη από την κανονική 3η.
paraxeno me zorise ena astra 1.4