-
Ο χρήστης steve έγραψε:
Sorry Cris. Εισαι στο forum του Power Magazine.
Εχω αρχισει και τα μπερδευω πια με τοσα forum..
ή μηπως ειναι απο τις πολλες βολτες ??? !!!O.K. Steve, δεν πειράζει. Ναι είμαι και στο forum του power.
Oι βόλτες είναι καλές και η άποψη μου είναι να κάνει κανείς όσες περισσότερες μπορεί!!!
Τελικά θύμισέ μου έχεις το Combi 4X4 ή το Limo 4X4, με ΑΒΤ ή χωρίς?
Γειά χαρά.
Chris -
Αγαπητοί και αξιότιμοι Octa-βιοι:
Οπως διαπιστώνετε το θέμα μας γιά το Octavia πλησιάζει αισίως τις 300 δημοσιεύσεις!!! Συγκεκριμένα 299 δημοσιεύσεις και 3375 προβολές. Ξεπέρασε τα πάντα!!! Νομίζω ότι αποτελεί μέχρι στιγμής το ποιό δημοφιλές thread του Forum !!!
Aντε... ας κάνει κάποιος την 300η δημοσίευση!
Chris
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Αγαπητοί και αξιότιμοι Octa-βιοι:Οπως διαπιστώνετε το θέμα μας γιά το Octavia πλησιάζει αισίως τις 300 δημοσιεύσεις!!! Συγκεκριμένα 299 δημοσιεύσεις και 3375 προβολές. Ξεπέρασε τα πάντα!!! Νομίζω ότι αποτελεί μέχρι στιγμής το ποιό δημοφιλές thread του Forum !!!
Aντε... ας κάνει κάποιος την 300η δημοσίευση!
Chris
3 0 0.....στα χιλια τωρα!
-
Δεν βγηκαν καλα οι αριθμοι!!!Τους περιμενα λιγο πιο παχεις.Δεν πειραζει.
Μολις μπηκα λοιπον.Ακομα μια ωραια μερα και φυσικα το Octa δεινοπαθησε.Με προσοχη τελικα παει παντου.....χε χε.
Μονο σε καποια στιγμη ειδα ενα πολυ κακοτραχαλο δρομακι και ευχομουν να ειχα το Niva.Φςςςςτ,στροφη και πισω,παρκαρισμα και ποδαροδρομο.Αλλωστε γι αυτο δεν παμε στις εξοχες??
Ο μ ο ρ φ ι α._
Υ.Γ. Χρηστο,θα μας παρουν στο ψιλο ρε συ...... ..........(ξερω τι θα πεις:'Αστους.....').
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Γιά να γελάσουμε και λίγο έχω δεί ταξί Octavia TDI εδώ στην Αθήνα με μάσκα Nothelle, με σηματάκια RS στην μπροστινή μάσκα του καπώ και spoiler WRC, καθώς επίσης και ταξί με το λογότυπο 20v turbo και 4X4 πίσω.Πάντως η πρώτη έκδοση 4x4 που είχε βγει ήταν με diesel κινητήρα. Το 20V ήρθε αργότερα.
-
Βρε Ckosm ..... το επόμενο ΣΚ 06-08/12 γίνετε εκδρομή στη Βυτίνα και δεν έχεις δηλώσει συμμετοχή!!!!!!!! Για πες μου αν είσαι μέσα γιατί ετοιμάζετε να κλειστεί το ξενοδοχείο..........μέχρι τώρα σίγουρα είναι 6 αυτοκίνητα !!!! Και οι υπόλοιποι ..... αν θέλετε εκδρομούλα χαβαλέ δηλώστε συμμετοχή!!!!
-
Ο χρήστης Fast@Safe έγραψε:
Βρε Ckosm ..... το επόμενο ΣΚ 06-08/12 γίνετε εκδρομή στη Βυτίνα και δεν έχεις δηλώσει συμμετοχή!!!!!!!! Για πες μου αν είσαι μέσα γιατί ετοιμάζετε να κλειστεί το ξενοδοχείο..........μέχρι τώρα σίγουρα είναι 6 αυτοκίνητα !!!! Και οι υπόλοιποι ..... αν θέλετε εκδρομούλα χαβαλέ δηλώστε συμμετοχή!!!!Δυστυχώς όχι φίλε Fast@Safe (Γιώργο) διότι συμπαρίσταμαι σε διαβάσματα-εξετάσεις της συζύγου...!!!
Λυπάμαι πολύ, μιά άλλη φορά.
Chris
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Οι τιμες τους ειναι καπως ακριβες για καποια εξαρτηματα και λογικες για αλλα.Π.χ. πισω αεροτομη 260 ευρω(λογικη νομιζω),φρυδια για τα μπροστινα φαναρια καπου στα 70-80 ευρω(μαλλον πολλα για δυο κομματακια πλαστικο)για τα πισω αλλα τοσα,μασκα στα 170 και παει λεγοντας.Το πιο κουφο ειναι το διακοσμητικο για το λεβιε αλα ΤΤ(με περτσινια γυρω) βγαινει 130 ευρω(!!!!)-αλλα το πηρα,δε ξερω αλλα μου 'σκαλωσε' στο ματι...-
Αμα θες να βρουμε ενα τροπο να σου στειλω ενα καταλογο με την πραματεια και καποιες ενδεικτικες τιμες.Δεν δινουν τον καταλογο ευκολα,αλλα κατι θα σκαρφιστω.-Αλλωστε τα προιοντα τα εχει και στο site,οποτε θα μπορουσα με την αδεια τους να γραψω καποιες πιο επισημες τιμες.
Εχω την εντυπωση οτι οντως δεν πρεπει να εχει dealer στην Αθηνα.....δε λεω,καλα ειναι,αλλα να μη τα παραβαρηνουμε.Παντως στο RS θα πηγαιναν καλυτερα.Το δικο μου θα το προτιμουσα να το στολιζα με καποια πιο πρακτικα πραματακια(μικροθηκες,καμμια ποδια για ολο το κατω μερος και...αλλα που θα σκεφτω.)
Paris σε ευχαριστώ.
Γιά να γελάσουμε και λίγο έχω δεί ταξί Octavia TDI εδώ στην Αθήνα με μάσκα Nothelle, με σηματάκια RS στην μπροστινή μάσκα του καπώ και spoiler WRC , καθώς επίσης και ταξί με το λογότυπο 20v turbo και 4X4 πίσω. Δεν έχουν το θεό τους μερικοί...!!! . Δεν πειράζει ας τους αφήσουμε να χαίρονται.Chris
Αυτο μαλλον το εχετε δει,ε?Ειναι νομιζω απο το BriSkoda,αν θυμαμαι καλα.Ο τυπος φαινεται φανατικος Skoda man .Εχει το RS σε ταξι και ενα αλλο σε 'πολιτικο'.
.............
-
Ο χρήστης paris 2 έγραψε:
Οι τιμες τους ειναι καπως ακριβες για καποια εξαρτηματα και λογικες για αλλα.Π.χ. πισω αεροτομη 260 ευρω(λογικη νομιζω),φρυδια για τα μπροστινα φαναρια καπου στα 70-80 ευρω(μαλλον πολλα για δυο κομματακια πλαστικο)για τα πισω αλλα τοσα,μασκα στα 170 και παει λεγοντας.Το πιο κουφο ειναι το διακοσμητικο για το λεβιε αλα ΤΤ(με περτσινια γυρω) βγαινει 130 ευρω(!!!!)-αλλα το πηρα,δε ξερω αλλα μου 'σκαλωσε' στο ματι...-
Αμα θες να βρουμε ενα τροπο να σου στειλω ενα καταλογο με την πραματεια και καποιες ενδεικτικες τιμες.Δεν δινουν τον καταλογο ευκολα,αλλα κατι θα σκαρφιστω.-Αλλωστε τα προιοντα τα εχει και στο site,οποτε θα μπορουσα με την αδεια τους να γραψω καποιες πιο επισημες τιμες.
Εχω την εντυπωση οτι οντως δεν πρεπει να εχει dealer στην Αθηνα.....δε λεω,καλα ειναι,αλλα να μη τα παραβαρηνουμε.Παντως στο RS θα πηγαιναν καλυτερα.Το δικο μου θα το προτιμουσα να το στολιζα με καποια πιο πρακτικα πραματακια(μικροθηκες,καμμια ποδια για ολο το κατω μερος και...αλλα που θα σκεφτω.)
Paris σε ευχαριστώ.
Γιά να γελάσουμε και λίγο έχω δεί ταξί Octavia TDI εδώ στην Αθήνα με μάσκα Nothelle, με σηματάκια RS στην μπροστινή μάσκα του καπώ και spoiler WRC , καθώς επίσης και ταξί με το λογότυπο 20v turbo και 4X4 πίσω. Δεν έχουν το θεό τους μερικοί...!!! . Δεν πειράζει ας τους αφήσουμε να χαίρονται.Chris
Αυτο μαλλον το εχετε δει,ε?Ειναι νομιζω απο το BriSkoda,αν θυμαμαι καλα.Ο τυπος φαινεται φανατικος Skoda man .Εχει το RS σε ταξι και ενα αλλο σε 'πολιτικο'.
Νομίζω ότι ο εν λόγω παλαβός είναι Σκωτσέζος
Chris
-
Ομαδα,καμμια ιδεα για χειμωνιατικα λαστιχα??
Αν και λεω να κανω ενα νεο post για να παρουμε και γνωμες απο κοσμο που δεν περναει απο δω.Θελω να ψαξω λιγο μηπως και εχει κατι παληοτερο.
-
Ομαδα,καμμια ιδεα για χειμωνιατικα λαστιχα??Αν και λεω να κανω ενα νεο post για να παρουμε και γνωμες απο κοσμο που δεν περναει απο δω.Θελω να ψαξω λιγο μηπως και εχει κατι παληοτερο.
Ειλικρινά δεν έχω ιδέα από χειμωνιάτικα λάστιχα. Μήπως εννοείς 'All wheather' ?
Chris
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Αν και λεω να κανω ενα νεο post για να παρουμε και γνωμες απο κοσμο που δεν περναει απο δω.Θελω να ψαξω λιγο μηπως και εχει κατι παληοτερο.
Ειλικρινά δεν έχω ιδέα από χειμωνιάτικα λάστιχα. Μήπως εννοείς 'All wheather' ?
Chris
M&S (Mud & Snow) εννοεί.
-
Αν και λεω να κανω ενα νεο post για να παρουμε και γνωμες απο κοσμο που δεν περναει απο δω.Θελω να ψαξω λιγο μηπως και εχει κατι παληοτερο.Επειδή ζούμε στην Ελλάδα και όχι στη Γερμανία ή τη Σουηδία, δεν σου χρειάζονται. Εκτός αν τα θές για να πηγαίνεις στα χώματα...
Γενικά πάντως είναι πιο θορυβώδη, αυξάνουν τη κατανάλωση, και φθείρονται και γρήγορα στην άσφαλτο. Στη Γερμανία αυτό που γίνεται συνήθως είναι ότι τα αγοράζουν μαζί με 4 ζάντες, συνήθως ένα νούμερο μικρότερες, πχ απο 17' πάνε στις 16' ή ακόμα και στις 15', αν το επιτρέπει το μέγεθος των δισκόφρενων και αλλάζουν λάστιχα/ζάντες ανά σεζόν.
Έχω την εντύπωση μάλιστα (δεν είμαι σίγουρος) ότι στη Γερμανία είναι παράνομο να κυκλοφορείς με χειμερινά λάστιχα το καλοκαίρι. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αν και λεω να κανω ενα νεο post για να παρουμε και γνωμες απο κοσμο που δεν περναει απο δω.Θελω να ψαξω λιγο μηπως και εχει κατι παληοτερο.Επειδή ζούμε στην Ελλάδα και όχι στη Γερμανία ή τη Σουηδία, δεν σου χρειάζονται. Εκτός αν τα θές για να πηγαίνεις στα χώματα...
Γενικά πάντως είναι πιο θορυβώδη, αυξάνουν τη κατανάλωση, και φθείρονται και γρήγορα στην άσφαλτο. Στη Γερμανία αυτό που γίνεται συνήθως είναι ότι τα αγοράζουν μαζί με 4 ζάντες, συνήθως ένα νούμερο μικρότερες, πχ απο 17' πάνε στις 16' ή ακόμα και στις 15', αν το επιτρέπει το μέγεθος των δισκόφρενων και αλλάζουν λάστιχα/ζάντες ανά σεζόν.
Έχω την εντύπωση μάλιστα (δεν είμαι σίγουρος) ότι στη Γερμανία είναι παράνομο να κυκλοφορείς με χειμερινά λάστιχα το καλοκαίρι.Καλε μου φιλε,ας μου επιτρεψεις να διαφωνησω μαζι σου για το αν χρειαζονται τα χειμωνιατικα.Βεβαια ειμαστε εκτος topic,ξεκινησα ενα αλλο πιο εξειδικευμενο και καλο θαναι να τα λεμε εκει αυτα.
Να διαφωνησω λοιπον,γιατι αν κυκλοφορεις σε μερη οπου το λιγο χιονακι σε αναγκαζει να βαζεις αλυσιδες και φανταζομαι οτι αντιλαμβανεσαι ποσο σπαστικο ειναι το βαλε-βγαλε.Τετοια μερη δεν συνανταμε μονο στα βουνα,αλλα και πολυ κοντα στις πολεις μας.Βαζω ομως και την περιπτωση μιας εκδρομης.Θα μου πεις βαλε αλυσιδες.Δεκτο.Αλλα παλι εχεις τη διδικασια.Και αν δεχτουμε οτι και τα χειμωνιατικα λαστιχα δεν ειναι και η απολυτη λυση,εστω και με +αλυσιδες μαλλον καλυτερα θα πηγαινεις.
Θεωρω οτι μιλαμε για ενα ζευγαρι αλυσιδες,οποτε ο πισω αξονας ειναι 'ξεβρακωτος' στα φρενα.Αν παμε στα δυο,τοτε μιλαμε για αλλη ιστορια,χρονοβορα νομιζω.Αναφερω οτι το αυτοκινητο εχει και μια μορφη καλης,πιστευω,τετρακινησης,πραγμα που σε προκαλει να πας και λιγο πιο περα.
Ασε που στα ξερα οι αλυσιδες το 'σκιζουν' ο λ ο το αυτοκινητο(θα τοχεις νειωσει μαλλον).
Και απο αποψη οικονομιας ερχεται κατα τι ακριβοτερα,οχι παραλογα ομως,αφου κανεις οικονομια στα normal λαστιχα σου.Και στην ψυχικη σου γαληνη....... -
Καλε μου φιλε,ας μου επιτρεψεις να διαφωνησω μαζι σου για το αν χρειαζονται τα χειμωνιατικα.Βεβαια ειμαστε εκτος topic,ξεκινησα ενα αλλο πιο εξειδικευμενο και καλο θαναι να τα λεμε εκει αυτα.
Να διαφωνησω λοιπον,γιατι αν κυκλοφορεις σε μερη οπου το λιγο χιονακι σε αναγκαζει να βαζεις αλυσιδες και φανταζομαι οτι αντιλαμβανεσαι ποσο σπαστικο ειναι το βαλε-βγαλε.Τετοια μερη δεν συνανταμε μονο στα βουνα,αλλα και πολυ κοντα στις πολεις μας.Βαζω ομως και την περιπτωση μιας εκδρομης.Θα μου πεις βαλε αλυσιδες.Δεκτο.Αλλα παλι εχεις τη διδικασια.Και αν δεχτουμε οτι και τα χειμωνιατικα λαστιχα δεν ειναι και η απολυτη λυση,εστω και με +αλυσιδες μαλλον καλυτερα θα πηγαινεις.
Θεωρω οτι μιλαμε για ενα ζευγαρι αλυσιδες,οποτε ο πισω αξονας ειναι 'ξεβρακωτος' στα φρενα.Αν παμε στα δυο,τοτε μιλαμε για αλλη ιστορια,χρονοβορα νομιζω.Αναφερω οτι το αυτοκινητο εχει και μια μορφη καλης,πιστευω,τετρακινησης,πραγμα που σε προκαλει να πας και λιγο πιο περα.
Ασε που στα ξερα οι αλυσιδες το 'σκιζουν' ο λ ο το αυτοκινητο(θα τοχεις νειωσει μαλλον).
Και απο αποψη οικονομιας ερχεται κατα τι ακριβοτερα,οχι παραλογα ομως,αφου κανεις οικονομια στα normal λαστιχα σου.Και στην ψυχικη σου γαληνη.......Paris,
Τι χειμωνιάτικα λάστιχα θα μου συνιστούσες να βάλω? Σημειωτέον ότι έχω 16' ζάντες (205/55/R16).
Eυχαριστώ,
Chris -
Chris,κι εγω επειδη εχω καιρο να ασχοληθω με τετοια θεματα,καπου εχω χασει την επαφη με την αγορα,οποτε το ξαναψαχνω.Δες στο αντιστοιχο topic,εχει καποιες ενδιαφερουσες αποψεις.
Υ.Γ.και ελπιζω να ειμαστε τυχεροι μηπως και κανει καποιο περιοδικο κανενα τεστ(η μηπως εκανε και το εχασα?)
-
Chris,κι εγω επειδη εχω καιρο να ασχοληθω με τετοια θεματα,καπου εχω χασει την επαφη με την αγορα,οποτε το ξαναψαχνω.Δες στο αντιστοιχο topic,εχει καποιες ενδιαφερουσες αποψεις.Υ.Γ.και ελπιζω να ειμαστε τυχεροι μηπως και κανει καποιο περιοδικο κανενα τεστ(η μηπως εκανε και το εχασα?)
O.K., ευχαριστώ. Θα κοιτάξω στο θέμα που άνοιξες.
Chris
-
Την Παρασκευή το παράγγειλα!!! Combi 4x4. Δυστυχώς πρέπει να περιμένω δυόμιση μήνες (έβαλα και την ηλιοροφή). Μέσα Φεβρουαρίου δηλαδή. Θα προλάβω λίγο χιονάκι.
Ασημί χρώμα με μαύρο εσωτερικό. Δεν το φέρνουν με στάνταρ το δερμάτινο πιά. Με παίδεψε πολύ η επιλογή του χρώματος... τελικά κατέληξα στην εύκολη λύση. Είναι λίγο πολυφορεμένο το ασημί, αλλά του πάει.
Τι χρώματα έχετε εσείς?
-
Για τα χειμερινά λάστιχα: είχα παλιά κάτι Michelin M+S σε ένα Golf I. Εκπληκτικά. Πραγματικά είχαν διαφορά, ειδικά θυμάμαι περιπτώσεις που μπορούσα να ξεκινήσω σε ανηφόρα (με μικρή κλίση) σε πολύ πατημένο - σχεδόν παγωμένο - χιόνι.
Αλλά μάλλον δεν θα μπώ στο κόπω για το octavia. Πιστεύω θα με καλύψει η τετρακίνηση στις περισσότερες περιπτώσεις. Θα έχω και ένα ζευγάρι αλυσίδες μαζί μου για κάθε περίπτωση... -
Ο χρήστης georgex έγραψε:
Την Παρασκευή το παράγγειλα!!! Combi 4x4. Δυστυχώς πρέπει να περιμένω δυόμιση μήνες (έβαλα και την ηλιοροφή). Μέσα Φεβρουαρίου δηλαδή. Θα προλάβω λίγο χιονάκι.Ασημί χρώμα με μαύρο εσωτερικό. Δεν το φέρνουν με στάνταρ το δερμάτινο πιά. Με παίδεψε πολύ η επιλογή του χρώματος... τελικά κατέληξα στην εύκολη λύση. Είναι λίγο πολυφορεμένο το ασημί, αλλά του πάει.
Τι χρώματα έχετε εσείς?
Georgex,welcome to the club!! Εκανες κι εσυ λοιπον την εξυπνη επιλογη.Δεν θα το μετανοιωσεις.Οσο για το χρωμα,ενταξει.Περι ορεξεως........Καλα εκανες για το μεσα που το πηρες σε μαυρο,απο αποψη καθαριοτητας τουλαχιστον.Το δικο μου ειναι το διχρωμο(μαυρο πανω,σιμπιζακι το κατω) και θελει λιγο προσοχη.Δες τις σελιδες 9 και 12 για χρωμα.
Ελπιζω να εισαι απο τους τυχερους που θα τους τυχουν οι 16αρες με τα 205.Τουλαχιστον εδω ετσι τα φερνουν τον τελευταιο καιρο,και χωρις χρεωση εξτρα.Βεβαια δεν ειναι οτι καλυτερο για εκτος δρομου.
Για τα χιονια που λες μην ξεχνας οτι αν καταφερεις να το ξεκινησεις θα πρεπει να το σταματησεις κιολας...Εκει το 4χ4 δεν...συμμετεχει,παρα μονο με το βαρος του δυσκολευοντας τα πραματα.Τα χειμωνιατικα λαστιχα αρχιζουν και γινονται απαραιτητα και στην Ελλαδα με τα γυρισματα που κανει ο τρελλοκαιρος.Παντως σημερα εδω μπορει να μας κανει και καμμια εκπληξη προς το απογεμα.
Skoda Octavia 1.8 T