-
Φευγω για μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας σε μια ωρίτσα και με ενημέρωσε φίλος, που είναι στην Ασφάλεια της πόλης 'Πρόσεχε γιατί ισχύουν μέτρα και κυρίως για τα αυτοκίνητα με αθηναϊκές πινακίδες'
Αν γίνει κάτι χρησιμοποίησε το όνομα μου πρωτού σε γράψουν όμως......Σε τι χώρα ζω θέε μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Φευγω για μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας σε μια ωρίτσα και με ενημέρωσε φίλος, που είναι στην Ασφάλεια της πόλης 'Πρόσεχε γιατί ισχύουν μέτρα και κυρίως για τα αυτοκίνητα με αθηναϊκές πινακίδες'
Αν γίνει κάτι χρησιμοποίησε το όνομα μου πρωτού σε γράψουν όμως......Σε τι χώρα ζω θέε μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Στείλε ένα pm με την πόλη και το όνομα του φίλου σου αν δε σου κάνει κόπο...
Αν μη τί άλλο,αν πάμε και εμείς προς τα εκεί μπορεί και να φανεί χρήσιμο, ποτέ δεν ξέρεις... -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
ελα ρε, γινονται τετοια πραγματα στην ελλαδα? γραφουν (ΜΟΝΟ) τους αθηναιους στην επαρχεια? Για παραβασεις που δεν γινεται να μην κανεις (πχ στα Χανια ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ οι δρομοι εχουν απαγορευση παρκαρισματος) και που φυσικα οταν τις κανουν οι ντοπιοι κανενας δεν τους κανει τιποτα? Φημες ειναι ρε, δεν ισχυουν κατι τετοια, αφου το ειχαν πει και εδω μεσα 2-3 απο επαρχεια που 'θιχτηκαν' με αυτα που ισχυριστηκα....μην ξερασω....
-
ΗΡΕΜΑ!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ιστορία φίλου,πού πρίν δύο εβδομάδες κατέβασε ένα ΤΤ από Γερμανία οδικώς:
Στήν Αυστρία,καί ενώ ταξίδευε νύχτα με κατεύθυνση τήν Ελλάδα,έψαχνε γιά 'παρέα' στόν δρόμο.Κάποιον άλλον οδηγό,μέ τόν οποίο θα 'παίζανε' γιά να μήν τούς φάει η πλήξη.
Σέ κάποια φάση,συναντιέται μέ ένα μαύρο Α4,ο οδηγός τού οποίου τού παίζει λίγο τα φώτα (ενώ πάνε καί οι δύο με 140-150) καί τόν προσπερνάει πάνω σέ ένα ανοιχτό εσάκι.
-'Ωραία' σκέφτεται ο φίλος,καί αρχίζει τό παιχνίδι.
Μιά ο ένας προσπερνάει,μιά ο άλλος,μέχρι πού στό τελευταίο προσπέρασμα τού Α4,ανάβει πίσω του μιά πινακίδα,πού τού λέει ότι είναι αστυνομία,καί τόν σταματάνε στήν άκρη.
Κόκκαλο ο φίλος!!!Τρείς κλήσεις γιά παραβίαση ορίου ταχύτηας,από 36 ευρώ η μία!!!
Στήν Αυστρία!!!
ΩΠ!! Π@@στιαααα....
Πρώτα σε μπριζώνουν και μετά σε σκίζουν...
μαλλον ο τυπος με το ΤΤ νομιζε οτι οι αλλοι θελανε κοντρα
-
Και στη Γερμανία αυτό.
-
Ρε παιδιά, πάμε καλά ή έχουμε ξεφύγει εντελώς πλέον; Απόγευμα Παρασκευής (σήμερα) στο Ηράκλειο. Ψάχνω να παρκάρω κάπου κοντά στη δουλειά μου (κέντρο) χωρίς τύχη προφανώς. Έτσι κατευθύνομαι προς εκεί που παρκάρω συνήθως, στο μαγαζί του πατέρα μου, μπροστά απ' την αποθήκη ΤΟΥ, η οποία έχει γραμμένη ένδειξη GARAGE - ΑΠΟΘΗΚΗ. Καθώς παρκάρω, είναι πίσω μου γερανός της τροχαίας. Παρκάρω, έρχεται δίπλα μου και μου λέει:
-Κάνεις μανούβρες, ενοχλείς τον κόσμο, δεν χωράς (μια χαρά χωρούσα) και εδώ που παρκάρεις απαγορεύεται.
-Είναι του πατέρα μου η αποθήκη.
-Κοίτα να δεις, θα ξαναπεράσω και άμα είναι εδώ το αμάξι θα σου κάνω αφαίρεση πινακίδων.
-Εδώ θα είναι το αμάξι γιατί η αποθήκη είναι του πατέρα μου.
-Κανόνισε να μη χωράει να περάσει αμάξι... (Το άσχετο, έτσι;;; )Εγώ τρόμαξα ρε παιδιά, γιατί είναι και Σαβ/κο και δεν είμαστε να μένουμε χωρίς πινακίδες. Έκανα λοιπόν μία βόλτα, δεν βρήκα κάτι άλλο και γύρισα εκεί. Είπα και στον πατέρα μου να έχει το νου του και τώρα που σας γράφω ελπίζω να μην έχω πέσει στον τρελό του σώματος.
Αλλά σας ρωτάω ρε γαμώ το και τα έχω πάρει δηλαδή: Οι ΜΠΑΤΣΟΙ είναι για να μας προστατεύουν ή για να μας απειλούν; Καλά, έτσι και με αφήσει χωρίς πινακίδες Σαβ/κο, θα τον σκίσω συζητάμε. Εκτός αν ο νόμος λέει ότι δεν μπορείς να παρκάρεις και μπροστά από δικό σου χώρο στάθμευσης και δεν το ήξερα...Διάβασα και τη δημοσίευση του Σπύρου πριν λίγο (την πρώτη του) και φρίκαρα, άντε πια με τους κwlόμπατσους γιατί το έχουν παρακάνει!!! Να χέσω δημοκρατία δηλαδή, που ο κάθε κομπλεξικός έχει δικαιώματα πάνω μας! Εκεί που δεν πρέπει την προσφέρουμε αλλόγιστα και εκεί που πρέπει...
-
Απαγορεύεται ακόμα και στον ιδοκτήτη του Parking να σταθμεύει στο δρόμο μπροστά από την είσοδό του. Ο νομοθέτης σκοπό έχει (με την απαγόρευση της στάθμευσης) να διευκολύνει τον ιδιοκτήτη στο να έχει πρόσβαση στην ιδιοκτησία του (θέση στάθμευσης - γκαραζ) εκεί που λέει ότι απαγορεύεται η στάθμευση και όχι να τον διευκολύνει στο να 'καπαρώσει' και άλλη μία θέση στο δρόμο διότι τότε έχουμε κατάχρηση του ανωτέρω δικαιώματος.
Ακόμα χειρότερα είναι η κατάσταση όταν αυτοί που το κάνουν αυτό δεν παρκάρουν παράλληλα με το πεζοδρόμιο αλλά κάθετα πάνω σε αυτό και κολλητά στην γκαραζόπορτα. -
Σωστό αυτό. Μερικοί βάζουν ένα αυτοκίνητο μέσα στο γκαράζ και ανεβάζουν ταυτόχρονα στο πεζοδρόμιο άλλο ένα. Πάντως στα πλαίσια της λογικής, μπορεί να σου πει ότι εφόσον ΔΕΝ βάζουν το άλλο πάνω στο πεζοδρόμιο, δεν ενοχλούν κανέναν και ταυτόχρονα δεν καταλαμβάνουν κοινόχρηστη θέση αλλού, άρα όλα καλά.
-
Ο χρήστης nik16v έγραψε:
Απαγορεύεται ακόμα και στον ιδοκτήτη του Parking να σταθμεύει στο δρόμο μπροστά από την είσοδό του. Ο νομοθέτης σκοπό έχει (με την απαγόρευση της στάθμευσης) να διευκολύνει τον ιδιοκτήτη στο να έχει πρόσβαση στην ιδιοκτησία του (θέση στάθμευσης - γκαραζ) εκεί που λέει ότι απαγορεύεται η στάθμευση και όχι να τον διευκολύνει στο να 'καπαρώσει' και άλλη μία θέση στο δρόμο διότι τότε έχουμε κατάχρηση του ανωτέρω δικαιώματος.
Ακόμα χειρότερα είναι η κατάσταση όταν αυτοί που το κάνουν αυτό δεν παρκάρουν παράλληλα με το πεζοδρόμιο αλλά κάθετα πάνω σε αυτό και κολλητά στην γκαραζόπορτα.δεν νομιζω να στεκει αυτο. απο την στιγμη που δεν παρκαρει στο πεζοδρομιο (αρα δεν ενοχλει τους πεζους), τοτε δεν μπορει κανεις να του την πει για την θεση που πιανει. Η θεση ειναι ετσι κι αλλιως αχρηστεμενη για τους υπολοιπους. Ειτε το βαλει μεσα ειτε εξω - που ετσι κι αλλιως δεν νομιζω καποιος να το βαζει εξω και να αφηνει το γκαραζ αδειο - η θεση μπροστα απο το παρκινγκ δεν μπορει να χρησιμοποιηθει απο καποιους αλλους. Ειδικα δε στην περιπτωση που εχει δυο αυτοκινητα, αυτο ειναι ευεργετικο γιατι ετσι βαζει το ενα μεσα και το αλλο εξω στην θεση που ετσι κι αλλιως δεν μπορει να χρησιμοποιησουν αλλοι. Στην αντιθετη περιπτωση θα επιανε αλλη μια θεση που θα μπορουσε να παρκαρει καποιος αλλος.
-
Παιδιά, συγγνώμη. Πρόκειται για αποθήκη-γκαράζ που δεν έχει πεζοδρόμιο μπροστά έτσι κι αλλιώς. Υπάρχει μία ράμπα για να μπαίνουν-βγαίνουν οχήματα και μεταλλική πόρτα μεγάλη. Απ' αυτή τη μεριά του δρόμου σ' εκείνο το σημείο δεν έχει πεζοδρόμιο για αρκετά μεγάλο μήκος. Εγώ το αμάξι το είχα βάλει πάνω στη ράμπα, παράλληλα με το δρόμο, αρκετά μέσα ώστε να μην ενοχλώ και σίγουρα πιο μέσα απ' ότι ήταν τα άλλα αμάξια εμπρός και πίσω μου, αφού είχα το περιθώριο της ράμπας ενώ οι άλλοι είχαν οικοδομές ή τοίχους-φράχτες. Ο πατέρας μου εκεί μέσα αποθηκεύει εμπορεύματα και αν χρειαστεί το αμάξι και προφανώς την ώρα που το έβαλα ΔΕΝ ενοχλούσα ούτε εκείνον, ο οποίος βέβαια με φωνάζει και το βγάζω αν χρειαστεί, έτσι; Πείτε μου λοιπόν ποιο το γράμμα και ποιο το πνεύμα του νόμου αν θεωρήσουμε ότι έκανα κάτι παράνομο; Θα ήταν καλύτερα να το έβαζα κάπου απέναντι αν έβρισκα και κάποιος ξένος να έψαχνε άλλη μία ώρα μέσα στο Ηράκλειο να παρκάρει;
-
κενο για τους πεζους αφησες?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
κενο για τους πεζους αφησες?Χεχε, ναι πεζός περνούσε άνετα. Βέβαια δεν περνούσε η μαμά με το διπλό καρότσι για τα δίδυμα, αλλά σ' αυτόν τον δρόμο ΟΥΤΩΣ ή ΆΛΛΩΣ δεν περνάει τέτοια διαμόρφωση από πουθενά.
Υποθετική είναι πλέον η συζήτηση, γιατί τίποτα κακό δεν έγινε, έτσι;
-
αμα εχεις αφησει κενο για πεζους, δεν μπορει να σου πει κανεις τιποτα. Ο νομος βεβαια λεει 'απαγορευεται η σταθμευση μπροστα απο ιδιωτικο χωρο σταθμευσης, καθως και παραπλευρος η απο την αντιθετη πλευρα αμα αυτο εμποδιζει την εξοδο του οχηματος'. οποτε αν πεσεις σε εναν υπερβολικα αυστηρο και τυπικο (κοινως 'μαλακα') τροχομπατσακι, τοτε ναι εισαι παρανομος συμφωνα με το ΓΡΑΜΜΑ του νομου. Συμφωνα με το πνευμα δεν το συζηταμε, νομιζω οτι ειναι αυτονοητο.
-
εχω φιλο ο οποιοσ τωρα τελειωνει τη σχολη τησ αστυνομιασ.η συμπερυφορα τουσ ξεκιναει απο τη σχολη! τουσ μαθαινουν πολυ απλα οτι οταν μιλανε ο πολιτησ πρεπει να υπακουει τυφλα .το ειπε το οργανο και ετσι ειναι! αντε να εχει και τιποτα αποθυμενα και κομπλεξ το οργανο ερχετε και δενει. και το αλλο το καλο ειναι οτι δε τρωνε ποτε κλιση(με συμφερει και λιγο αυτο οταν ειναι μαζι μου ) οπωσ σπανιοτατα τρωνε κλιση οι στρατιωτικοι μη ξεχασω και τουσ γιουσ των αστυνομικων (και αυτο με συμφερει επισησ )
-
Οι στρατιωτικοί δεν τρώνε κλήση γιατί αν φάνε τιμωρούνται πολύ αυστηρά όταν η κλήση φτάσει στη μονάδα τους, οπότε οι τροχονόμοι έχουν κάποια κατανόηση απέναντί τους.
Κάνε κάτι με τα τελικά σίγμα...
-
δεν ξέρω αν το ποστάρω στο σωστό τόπικ, αλλά το είδα και μου την έδωσε. Προ ολίγου στην Καλλιρόης:
δυστυχώς η φωτό από το κινητό μου δεν μπορεί να αποδώσει αρκετά πειστικά το μέγεθος της καπνίλας και της βρώμας που έβγαζε σε κάθε πάτημα του γκαζιού το εν λόγω ανακριτικό
Στο φανάρι με την Βουλιαγμένης, ο οδηγός του τράβηξε χειρόφρενο και έκανε αναστροφή, φεύγοντας από κόκκινο...
-
Τι λές ΡΕ αυτό είναι υπηρεσιακό (κρατικό) όχημα και έχει δικαίωμα να δημιουργεί αιθαλομίχλη. Όσο για την αναστροφή με χειρόφρενο καλά έκανε ΡΕ, και μη μιλάς πολύ εντάξει. Εξουσία είναι ότι θέλει κάνει. Παλιοναρχικέ.
-
Να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον οδηγό του αστυνομικού οχήματος μεταφοράς προσωπικού ο οποίος εκινείτο στη αριστερή λωρίδα της αττικής οδού στο ύψος εξόδου της λεωφόρου Πεντέλης, με περίπου 100/110 χιλιόμετρα την ώρα σήμερα το μεσημέρι ώρα 14:00 περίπου.
Πέραν ότι καθυστερούσε όποιον ήθελε να κινηθεί ταχύτερα, το όριο εκεί είναι 120 χιλιόμετρα αν θέλουμε να το πάμε τυπικά. Επιτρέπεται λεωφορείο να κινείται με τέτοια ταχύτητα; Αν στη θέση του αστυνομικού οχήματος ήταν ένα ιδιωτικό λεφορείο τι θα γινόταν αν τον έπιαναν;
-
Τροχονόμοι σε μοτοσυκλέτες την είχαν στήσει στην πλατεία Κολωνακίου και σταματούσαν μηχανάκια (κράνος κλπ).
Ένας από αυτούς ζοχαδιασμένος έψελνε σ'έναν πιτσιρικά:
'Σ' έχω σταματήσει για έλεγχο, δεν φοράς κράνος, μιλάς στο κινητό και με γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια τόση ώρα που σου ζητάω άδεια και δίπλωμα; Πως την έχεις δει, ΜΟΥ ΛΕΣ;;;;'
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα